Citynära, låg avgift, väl genomtänkta materialval!

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Mölndalsvägen 87B

På förhand
Avgift
2 083 kr
Antal rum
1
Boarea
35 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 9
Hiss
Ja

Citynära, låg avgift, väl genomtänkta materialval!

Vill du imponeras av en elegant etta som andas urban bekvämlighet?!

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Föreningens innergård med grillmöjlighet. Mölndalsvägen 87B - Bjurfors
Föreningens innergård med grillmöjlighet
. Mölndalsvägen 87B - Bjurfors
Föreningens gemensamma takterrass!. Mölndalsvägen 87B - Bjurfors
Föreningens gemensamma takterrass!
Tvätt-lounge. Mölndalsvägen 87B - Bjurfors
Tvätt-lounge
Här kan du slå dig till ro när du inväntar tvätten. Mölndalsvägen 87B - Bjurfors
Här kan du slå dig till ro när du inväntar tvätten
. Mölndalsvägen 87B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Ta hissen upp till våning 6 av 9 och häpnas av en etta utöver det vanliga. Smart planerad, stort fönsterparti med sittyta och väl utvalda materialval sammanfattar denna bostad väl. Badrum som är rymligt och elegant. Gott om förvaringsyta i stor skjutdörrsgarderob samt ett privat förråd på samma våningsplan. Hotellkänslan infinner sig och du får känsla av lugn redan vid första ögonblick!

Almedal är centralt beläget, med närhet till cityvimlet. Samtidigt har du Safjället och Almedals grönskande omgivningar nära inpå. De senaste två åren har kvarteret expanderats. Du finner kvarterskrog, take-away mat och café att inhandla helgfrallan till morgonkaffet. ICA Maxi ligger på andra sidan gatan och en ny Willy:s butik i anslutning till grannhuset. Den träningsglade kan ta hissen ner och nå en av Sveriges största Nordic Wellness anläggningar på andra sidan gatan. Detta är ett hem att bo bekvämt i med närheten till allt. Spårvagnen tar dig på bara några minuter in till Korsvägen och Göteborg Citys väl tilltagna utbud av shopping, restauranger barer och caféer. Flygbussen till Landvetter tar dig från korsvägen på dryga 20 minuter.

Interiör

Det första du slås av, när du kommer in, är de stora fönstren och de smarta ytorna, ett hem som känns större än sina kvadrat. Sedan kan du förstås varken undgå eller värja dig mot inredningens karismatiska fabrikscharm. Med solida material, dovt färgtema och noga utvalda detaljer är Light Factory Nyx ett konceptboende utöver det vanliga.

Redan i det omsorgsfulla och ljussatta trapphuset med svartmönstrade mattor från Bolon sätts en formkänsla som följer med hela vägen hem. Väl i bostaden plockas den dova färgskalan upp och bidrar till en känsla av lyx och kvalité.

I din entréhall möts du av dimbara, infällda spotlights och skjutdörrsgarderober med spegelglas. Ett gråtonat parkettgolv leder vidare in i lägenheten och kompletteras med handplockade detaljer som svarta lister, brytare och eluttag.

Köket från Marbodal är inrett med ljusgrå luckor, svart laminatbänkskiva och stänkskydd i mattsvart laminat. Kyl och frys är helintegrerade medan övriga vitvaror går i svart – liksom diskho i svart krom.

I badrummet är såväl golv och väggar klädda med varmgrå klinkerplattor som påminner om betong. De dova tonerna lättas upp av det fräscht vita handfatet och den infällda belysningen. En smart detalj är den vitlackade kommoden som också tjänstgör som trådlös ljudanläggning. Tvättar gör du i den trevliga tvätt-loungen på förstaplan.

Bakom en stålvägg med industricharm gömmer sig bostadens sovalkov. Stor nog att rymma en större säng! Tack vare rummets stora fönsterparti letar sig ljuset in även här. Fönsterpartiet har en bredare fönsterbräda som smyckas av en sober stenskiva. En perfekt plats att sitta med en kopp regniga, soliga och vintriga dagar!

Om sommaren blir föreningens gemensamma takterrass en naturlig oas att vistas på. Samla vännerna för en kväll med blicken över Almedals takåsar!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Del av Krokslätt 33:8

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Nyx
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
80
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Nyx är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 80 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 1 hyresrättslokal.

JM har påbörjat sin byggnation i syftet att expandera södra Centrum. För mer information om projekten vänligen se hemsida. https://www.jm.se/bostader/sok-bostad/vastra-gotaland/goteborg/sodra-centrum/

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.brfnyx.se
Föreningen har som ekonomisk förvaltare Husjuristerna och den tekniska förvaltningen kommer att bytas till Riksbyggen.

Föreningens ekonomi

Föreningen har inga planerade avgiftsjusteringar i dagsläget enligt representant från styrelsen. (2021-02-17).

Renoveringar - Utförda och planerade

Inga renoveringar är gjorda då huset stod klart 2018. Föreningen har inga planerade underhåll.

I dagsläget finns inga planer på att höja avgifterna(2021-02-17, enligt representant ur styrelsen).

Parkering

I föreningen finns det 26 garageplatser. Går att hyra för 1 300 kr/månad. Föreningen förfogar även över 2 MC-platser samt 5 cykelboxar. Mc-plats går att hyra för 400 kr/månad och 70 kr/månad för cykelbox. Till samtliga platser är det separat kö.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till digital-TV, Internet och telefoni via Telia Triple Play (fiberLAN).

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en tvättlounge belägen på plan 1 och är utrustad med fyra tvättmaskiner, två torktumlare och torkskåp. I föreningen finns även cykelrum, barnvagnsrum, städrum, fastighets- och rullstolsförråd. Gemensam innergård med utemöbler samt takterrass.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energideklarationsdatum
2018-06-04

Uteplats/balkong

Föreningens medlemmar kan njuta av en takterrass som blir en självklar plats för såväl lata sommardagar som glada nyårsfester.

TV/bredband

Bredband med telefoni och TV tecknas med Telia. En digitalbox per lägenhet för TV ingår.

Månadsavgift

Avgift
2 083 kr

Utöver månadsavgiften tillkommer 220 kr för bredband och Triple Play (TV och telefoni). Utöver månadsavgiften tillkommer även avgift för varmvatten och hushållsel som debiteras efter individuell uppmätt förbrukning. Uppskattade kostnader för el/mån är 150 kr och varmvatten är 150 kr/mån. Detta är enbart riktvärden och varierar beroende på personlig förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,1155%
Andel av årsavgiften är
1,12%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
61605
Våningsplan
6 av 9*
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
35 kvm**

* Våning 6 i hissen.

** Enligt förvaltaren och bostadsrättsägaren.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
125 kr
Försäkring
117 kr
Vatten/Avlopp
150 kr
Summa
392 kr

Detta är enbart riktvärden och varierar beroende på individuell uppmätt förbrukning.

Byggnadssätt

Byggår
2018
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Fönster
3-glasfönster med aluminiumklädd utsida

Området

Mäklaren om Almedal

EN FÖRLÄNGING AV INNERSTADEN
I det växande Almedal bor du med närhet till både innerstadens utbud och fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond, finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

HÄR VÄXER SÖDRA CENTRUM FRAM
Almedal är en del av en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längs med Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

LANDSHÖVDINGEHUS MÖTER MODERNA LÄGENHETER
I Almedal bor du i en modern stadsdel nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. Du har nära till sköna naturupplevelser i vackra Änggårdsbergen. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket. Med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil.

Namnet Almedal kommer från en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarbostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Mölndalsvägen 87B

Mölndalsvägen 87B,
412 63 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fredriksdalsgatan 5 E
  Månadsavgift
  3 726 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Thorburnsgatan 8C
  Månadsavgift
  2 463 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Månadsavgift
  3 587 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 87B
  Månadsavgift
  2 393 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 11
  Månadsavgift
  3 262 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 87D
  Månadsavgift
  2 862 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Månadsavgift
  3 600 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 63
  Månadsavgift
  2 351 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 9
  Månadsavgift
  3 196 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16A
  Månadsavgift
  3 770 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bomgatan 10C
  Månadsavgift
  2 720 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  47 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 89 D
  Månadsavgift
  3 050 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!