Exklusiv landshövdingedröm

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Thorburnsgatan 2A

På förhand
Utgångspris
3 750 000 kr
Avgift
4 496 kr
Antal rum
2,5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
85 kvm

Exklusiv landshövdingedröm

I expansiva Almedal ligger denna exklusivt renoverade landshövdingedröm med bevarad charm. Disponeras idag som en trea

 • Ansvarig mäklare

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

 • Extra kontaktperson

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Thorburnsgatan 2A!. Thorburnsgatan 2A - Bjurfors
Välkommen till Thorburnsgatan 2A!
Exklusiv lägenhet som genomgick en totalrenovering 2016. Thorburnsgatan 2A - Bjurfors
Exklusiv lägenhet som genomgick en totalrenovering 2016
Social öppenhet mellan kök och vardagsrum fördelat på generösa kvadratmeter. Thorburnsgatan 2A - Bjurfors
Social öppenhet mellan kök och vardagsrum fördelat på generösa kvadratmeter
Påkostat kök med köksö, modern maskinpark samt marmor- och granitbänkar. Thorburnsgatan 2A - Bjurfors
Påkostat kök med köksö, modern maskinpark samt marmor- och granitbänkar
Här lagar du mat samtidigt som du underhåller familjen eller middagsgästerna. Thorburnsgatan 2A - Bjurfors
Här lagar du mat samtidigt som du underhåller familjen eller middagsgästerna
. Thorburnsgatan 2A - Bjurfors

Det välutrustade köket är bostadens hjärta och självklara samlingsplats

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till denna exklusivt renoverade landshövdingelägenhet med öppen planlösning, ljust gavelläge med nyrenoverade fönster samt bevarade spegeldörrar. Denna trea totalrenoverades under 2016 och dess moderna inslag harmoniserar vackert med det tidiga byggåret 1928. Påkostat kök med köksö med klassiska bänkskivor i marmor och svart granit samt en öppenhet mot vardagsrummet där man enkelt kan socialisera med sina middagsgäster. Ljuset flödar in över de sociala ytorna genom fem nyligen renoverade fönster med vacker spröjs. Vardagsrummet rymmer med lätthet stor soffgrupp utan att den luftiga känslan går förlorad. Två bra sovrum med förvaring samt ett tidlöst badrum i marmorskrud med tillhörande duschhörna. Den gemensamma innergården med grillplats och utemöbler är en självklar plats för umgänge sommartid. I Almedal har du nära till allt staden har att erbjuda. Liseberg en kort promenad bort, Avenyn likaså. Spårvagnen tar dig till city på ett fåtal minuter och på behagligt gångavstånd ligger flertalet matvarubutiker såsom Willys, ICA Maxi, Coop och Netto samt närhet tull gym och övriga kommersiella butiker.

Interiör

Välkomna till denna exklusivt renoverade landshövdingstrea belägen i charmig fastighet från 1928. Ta trapporna upp till våning 2 av 3 och välkomnas in i en generös och väl tilltagen hall. Vackra, tidstypiska dörrar och många charmiga detaljer nås man av redan här. Hallen har gott om utrymme för avhängning bredvid dörren samt i en inbyggd klädkammare. Här ryms det lättare möblering och du når ett sovrum, badrum och kök härifrån. På golvet ligger högblank klinker i svart och väggarna är målade i vitt med en fondvägg i svart granitsten.

Blicken dras mot den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök och till det ljus som flödar i från hela fem fönster som detta härliga rum erbjuder. Planlösningen genomgick en totalrenovering under 2016 och på så vis skapades en öppenhet mellan vardagsrummet och kök. Rummet avdelas naturligt med en praktisk köksö som rymmer både förvaring och goda tillagningsytor. Köket är från Epok och går i mörka toner med tillhörande maskinpark i svart. Bänkskivorna är i svart granitsten och vit marmor och ovanför sitter ett vitt kakel i större format. Här finns utrustning i from av spishäll, varmluftsugn, mikro, fläkt, kyl/frys samt diskmaskin. Köket rymmer plats för social samvaro vid köksön samt vid matbord för flera sittande gäster. Vardagsrummet har gott om plats för rejäl soffgrupp och tv-möbel för den som önskar. Detta är en plats för avkoppling eller sociala tillställningar. Vitmålade väggar med svart inslag på trumman som är inbyggd bakom svart granitsten. På golvet flyter ett mörkbrunt klickgolv i enstavsläggning.

Innanför den sociala ytan återfinns två bra sovrum. Det ena vetter mot gatan och rymmer plats för dubbelsäng och förvaring i garderob. Det andra sovrummet nås från hallen och har en platsbyggd klädförvaring. Sovrummen är vitmålade och har ett ljust golv i trälaminat. Via hallen nås även det moderna badrummet. Här sitter det vit marmor på väggar och golv samt underliggande golvvärme för ökad komfort. Här finns en duschhörna med vikbara duschväggar, handfatskommod, spegelskåp, wc och spotlights i taket.

Bostaden disponeras och är registrerad som 3 rum och kök enligt föreningens lägenhetsförteckning.

Välkommen på visning!

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Föreningen har en gemensam uteplats på innergården med grill och utemöbler.

Övriga byggnader/utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga utrustad med tre stycken tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Det finns även cykelförråd. Till lägenheten hör ett vinds- och ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift
4 496 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,0797%
Andel av årsavgiften är
7,96673%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 750 000 kr
Lägenhetsnummer
9
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
2,5
Boarea
85 kvm*

* Areauppgifter enligt mätbevis 1
1 Bostaden disponeras och är registrerad som 3 rum och kök enligt föreningens lägenhetsförteckning.

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Thorburnsgatan 2
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
16
Antal lokaler
1
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Thorburnsgatan 2 förvärvade år 2003 fastigheten Krokslätt 9:11. Fastigheten bebyggdes 1928 och består av 1 flerbostadshus i 3 våningar. Föreningen upplåter 16 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 041 kvm, varav 970 kvm utgör lägenhetsyta och 71 kvm utgör lokalyta.

Renoveringar i urval:
2019 Fönsterrenovering
2017 Målning av putsad fasad mot innergård
2015 Fasadputs och målning på nedre delen av fasaden mot gatan.
2011 Relining av VA-stammar
2010 Plattläggning innergård
2010 Sanering ventilationssystem
2006 Omläggning av tak
2005 Trädgårdsskjul för sopor
2004 Lagning och målning av fasad
2004 Renovering av fönster utvändigt

Föreningen förvaltas av SBC. För mer info se årsredovisningen.

TV/bredband

Kabel-TV: ComHem.
Bredband: ComHem (ingår ej)

Byggnadssätt

Byggår
1928

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
141

Området

Mäklaren om Almedal

I det växande Almedal bor du med närhet till innerstadens utbud, men har samtidigt nära till fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

STADEN VÄXER OCH EXPANDERAR åt många håll. Ett av de mest spännande, centrala områdena som är under utveckling är Almedal. Här skapas en ny, modern stadsdel med plats för nya idéer, nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket och med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil. Inte ens för att veckohandla – flera stora matbutiker ligger runt knuten.

DET ÄR INTE HELLER långt till naturupplevelser, som Änggårdsbergen. Eller varför inte ta en promenad genom charmiga Örgrytekolonin, stadens näst äldsta koloniområde? Den som vill vidare ut i världen tar sig smidigt och enkelt till Landvetter på 20 minuter med flygbussen.

NAMNET ALMEDAL KOMMER FRÅN en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarebostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

DE NÄRMASTE ÅREN kommer Almedal knytas ihop med en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längsmed Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Thorburnsgatan 2A

Thorburnsgatan 2A,
412 64 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

 • Extra kontaktperson

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 41
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 796 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 39
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 897 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Daniel Petterssons gata 3B
  Pris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  4 898 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!