Nyproducerad genomgångstrea med två balkonger

Johanneberg, Göteborg

Frida Hjertbergs gata 6

På förhand
Utgångspris
4 650 000 kr
Avgift
4 064 kr
Antal rum
3
Boarea
81 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 9
Hiss
Ja

Nyproducerad genomgångstrea med två balkonger

I brf Jarlaplatsen finner ni denna nyproducerade rymliga genomgångstrea med generösa fönsterpartier och två balkonger i olika väderstreck.

 • Ansvarig mäklare

  Sara Alfredsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 31

 • Extra kontaktperson

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomen till denna rymliga trea på Frida Hjertbergs gata 6!. Frida Hjertbergs gata 6 - Bjurfors
Varmt välkomen till denna rymliga trea på Frida Hjertbergs gata 6!
Hela bostaden präglas av en luftig känsla och ljuset flödar in via de stora fönstren. Frida Hjertbergs gata 6 - Bjurfors
Hela bostaden präglas av en luftig känsla och ljuset flödar in via de stora fönstren
Här erbjuds två balkonger i olika väderstreck och den största erbjuder skön morgon och förmiddagssol. Frida Hjertbergs gata 6 - Bjurfors
Här erbjuds två balkonger i olika väderstreck och den största erbjuder skön morgon och förmiddagssol
Interiörbild. Frida Hjertbergs gata 6 - Bjurfors
Brf Jarlaplatsen utgörs av 158 bostäder och har beskrivits som ett av Skanskas "flaggskepp". Frida Hjertbergs gata 6 - Bjurfors
Brf Jarlaplatsen utgörs av 158 bostäder och har beskrivits som ett av Skanskas "flaggskepp"
Området präglas av sina grönområden och här finns trevliga butiker samt restauranger och cafeér. Frida Hjertbergs gata 6 - Bjurfors
Området präglas av sina grönområden och här finns trevliga butiker samt restauranger och cafeér

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I hjärtat av Johanneberg, på hörnet Viktor Rydbergsgatan och Eklandagatan, finner ni denna nyproducerade genomgångstrea på tredje våningen med generösa fönsterpartier och rymliga balkonger i två väderstreck.

Bostaden är en mycket väldisponerad trea på våning tre av nio, ett hem som präglas genomgående av ljusa färger och stilrena materialval. Den genomtänkta planlösningen delar upp bostaden i en social del med kök och vardagsrum i öppen planlösning på ena sidan, samt en privat del med två sovrum och badrum på andra sidan. Här erbjuds ett fullutrustat kök från välrenommerade Marbodal med gott om plats för ett större middagsbord för flera sittande gäster. Från köket har man en social planlösning mot det luftiga vardagsrummet där man även kommer ut till den största av bostadens två balkonger som vetter mot föreningens trevliga innergård och man kan njuta av skön kvällssol. Dessutom erbjuds två rymliga sovrum med bra förvaringsmöjligheter i form av en walk in closet från det största sovrummet och en garderob i det mindre. Från det större sovrummet nås även utgång till bostadens andra balkong som har sol från morgon till eftermiddag. Det stilrena badrummet nås via en inre hall med en skjutdörrsgarderob och inredningen består av vita kaklade väggar och grå klinkers med skön golvvärme på golvet. Här erbjuds en duschhörna med glasväggar (det finns även plats för badkar för den som önskar det) samt en praktisk tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. Till lägenheten hör även ett rymligt källarförråd.

Brf Jarlaplatsen utgörs av ca 160 bostadsrätter och har beskrivits som ett av Skanskas "flaggskepp". Här erbjuds ett svårslaget kvalitetsboende med bekvämligheter som bland annat en fin gästlägenhet, gemensam lounge och garage för föreningens medlemmar, dessutom hyresgäster som Willys mataffär, kafé och gym i föreningens lokaler. Ett stenkast från all möjlig service och goda kommunikationer samt gångavstånd till Göteborgs centrala delar så som Korsvägen, Avenyn, Götaplatsen m.fl. Området kring Jarlaplatsen erbjuder också flertalet trivsamma grönområden, däribland joggingspåret kring Mossen som nås på kort promenadavstånd.

Varmt välkomna till ett hem att trivas i!

Rumsbeskrivningar

Ni välkomnas till nybyggda brf Jarlaplatsen på hörnet av Viktor Rydbergsgatan och Eklandagatan. Väl inne på föreningens trevliga innergård som utformats tillsammans med landskapsarkitekter stiger ni in genom porten och väljer den rymliga hissen från markplan eller tar trappan upp till tredje våningen.

Här välkomnas ni in i denna rymliga genomgångs trea som präglas av en modern känsla med stilrena materialval. Hallen är genomtänkt utformad med plats för avhängning direkt innanför dörren och ytterligare förvaring i form av en garderob. På golvet ligger en enhetlig ekparkett som löper tröskellöst vidare in i bostaden och väggarna är sobert vitmålade.

Vidare in i bostaden öppnar vardagsrummet upp sig i vinkel mot köket med ett härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier mot den stora balkongen. Rummet erbjuder generösa sällskapsytor och flera olika möbleringsalternativ är möjliga. Från vardagsrummet tar man sig ut till den härliga balkongen som sträcker sig längs med hela bostaden där man har en smalare del och en rymligare del där man får plats med ett större möblemang. Här kan man njuta av skön morgon och förmiddagssol.

Köket är ett fullutrustat Marbodalkök med stilren inredning i form av vita skåpsluckor som kombineras med en mörk bänkskiva med ovansittande rektangulärt kakel. Den maskinella utrustningen består av: induktionshäll och ovansittande kolfilterfläkt, separat kyl och frys, integrerad diskmaskin samt inbyggnadsugn och mikrovågsugn i högskåp. Intill köket finns gott om plats för ett stort matbord för flera sittande gäster.

Via en inre hall med förvaring i en stor skjutdörrsgarderob nås den mer privata delen av lägenheten med de två sovrummen. Båda sovrummen har ett rofyllt läge med fönster mot den lugna innergården.

Det ena sovrummet har gott om plats för en större dubbelsäng med tillhörande sängbord och ypperlig förvaring erbjuds i en rymlig klädkammare. Härifrån nås även utgång till bostadens andra balkong där man kan njuta av den sena kvällssolen.

Det andra sovrummet har också plats för dubbelsäng för den som önskar det men det passar även att möblera för ett annat ändamål med säng, skrivbord eller bäddsoffa. Förvaring erbjuds i en garderob.

Det rymliga badrummet är helkaklat med grå klinkers med underliggande golvvärme och vita kaklade väggar. Här finns en praktisk tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Siemens med ovansittande vita väggskåp samt en praktisk arbetsyta i form av en bänkskiva ovanför maskinerna. Den övriga utrustningen består av: duschhörna med glasväggar, wc, handfat i kommod med ovansittande spegelskåp med belysning.

Fakta

Uteplats/balkong

Uteplats 1: Balkong, läge nordväst.
Uteplats 2: Balkong, läge sydost.

Övriga byggnader/utrymmen

Föreningens medlemmar har tillgång till många fina gemensamma utrymmen som förhöjer boendekvaliteten. Det kommer finnas cykelställ på gården samt cykelrum i hus A och B. Barnvagnsrum finns i entréplan i varje port. I det högsta av de tre huskropparna kommer en trevlig lounge finnas som föreningens medlemmar kan hyra vid fest eller andra tillställlningar. Här kommer det finnas ett fullutrustat kök och toalett. Det finns även en fin övernattningslägenhet som är belägen i hus A, som medlemmarna kan hyra för långväga gäster. Gästlägenheten har köksdel, badrum och balkong. På innergården finns ett separat miljöhus med källsortering och soprum för hushållssopor finns i bottenvåningen i hus C.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

TV/bredband

Basutbud via Comhem med ca 17 TV-kanaler. (ingår i avgiften)

Bredband 100 Mbit/s via Com Hem. (ingår i avgiften).

Parkering

Föreningen har ca 100 garageplatser i två plan under hus A och B som kan hyras av medlemmarna för 1600 kr/månad. Till garageplatserna är det separat kö. Under tidig höst 2018 när det tredje och sista huset är färdigställt frigörs ytterligare 20-25 stycken P-platser.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 064 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Bredband, telefoni och TV-kanaler från Comhem ingår i avgiften.

Kostnad för hushållsel och uppvärmning av vatten debiteras via föreningen och avräknas årsvis efter förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,697%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 650 000 kr
Lägenhetsnummer
B1-1201
Våningsplan
3 av 9*
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
81 kvm

* Våningsplan 3 av 9.

Byggnadssätt

Byggår
2017
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Fönster
3-glasfönster

Bostadsrättsförening

Namn
Jarlaplatsen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
158
Antal lokaler
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Jarlaplatsen bildades 2014 och äger fastigheten Johanneberg 18:6. Föreningens totala bostadsarea är 11 351,5 kvadratmeter fördelat på 158 bostadsrätter i tre flerbostadshus, samt 7 hyreslokaler. Byggnationen av de tre husen pågick mellan 2016-2018 och de sista bostäderna färdigställdes sensommaren 2018. Byggnadsentrepenör var Skanska.

Ekonomi:
Föreningen har kunnat binda sina räntor på halverade nivåer mot prognosen i den ekonomiska planen vilket i kombination med bland annat goda hyresintäkter påverkar ekonomin mycket positivt. Enligt nuvarande prognos för de närmsta åren kommer detta innebära att man får ett årligt överskott vilket kommer användas till extra amortering. Föreningen sänkte avgifterna 2020-01-01. Den ekonomiska förvaltningen handhas av SBC.

Föreningens hus är Svanenmärkta och det finns bra källsortering i närheten som gör det enklare att leva miljövänligt.

Parkering

Föreningen har ca 100 garageplatser i två plan under hus A och B som kan hyras av medlemmarna för 1600 kr/månad. Till garageplatserna är det separat kö. För mer information om tillgänglighet kontakta Q-park som sköter förvaltningen av garaget på tel. 077-196 90 00.

Adressen Frida Hjertbergs gata är inte berättigad boendeparkering men det finns andra garage i området där det finns möjlighet att hyra plats.

TV/bredband

Basutbud med ca 17 TV-kanaler och Bredband 100 Mbit/s via fiber från Comhem. Ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningens gård som utformats tillsammans med landskapsarkitekter erbjuder en skön miljö med gröna planteringar, trädäck, grillplatser och lekytor.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar har tillgång till många fina gemensamma utrymmen som förhöjer boendekvaliteten. Det finns cykelställ på gården samt cykelrum i hus A och B. Barnvagnsrum finns i entréplan i varje port. I det högsta av de tre huskropparna finns en trevlig lounge som föreningens medlemmar kan hyra vid fest eller andra tillställningar. Här finns ett fullutrustat kök och toalett. Det finns även en fin övernattningslägenhet som är belägen i hus A, som medlemmarna kan hyra för långväga gäster. Gästlägenheten har köksdel, badrum och balkong. På innergården finns ett separat miljöhus med källsortering och soprum för hushållssopor finns i bottenvåningen i hus C.

Till lägenheten hör även ett källarförråd.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsel 4200 kr/år (avräknas årsvis efter förbrukning).

Uppvärmning av vatten 1215 kr/år (avräknas årsvis efter förbrukning).

Kostnad för hemförsäkring kan variera beroende på faktorer som t.ex. typ av försäkring och antal personer i hushållet.

Området

Mäklaren om Johanneberg

Att bo i Johanneberg är att få det bästa av två världar. Att på några minuters promenad nå Göteborgs absoluta mittpunkt bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande flyr Johannebergsborna ofta hem till det stillsamma småstadslivet med sina gröna parker, trygga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

STJÄRNKRÖGARE OCH JUNKFOOD
Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till centrala Göteborg – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn men ganska snart inser man att det inte finns någon anledning att lämna sin kära stadsdel. Här finns ju allt man behöver: enkla kvarterskrogar och en av landets främsta stjärnkrogar, mysiga kaféer och småbutiker och inte minst en skön och avslappnad atmosfär.

FUNKIS OCH SWEDISH GRACE
Det centrala läget till trots, så upplevdes faktiskt Johanneberg ligga ”i utkanten” när området skapades på 1920-talet. Det stora flertalet av stadsdelens byggnader är från den här tiden, när nordisk klassicism (även kallat Swedish Grace) mötte funktionalism, vilket har satt sin karaktäristiska prägel. Faktum är att Övre Johanneberg är ett av Sveriges mest välbevarade funkisområden och blandningen av stilar, bostäder och affärsverksamheter i samma byggnader skapar den där härliga, levande och trivsamma småstadskänslan.

GRÖNYTOR OCH TRAFIKNAV
Johannebergsborna är verkligen bortskämda med gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller mys i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom finns många mindre grönytor mellan bostadshusen, där folk tar spontana pauser och picknickar. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. De som rör sig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på Fysiken – den enda anläggningen med bollsport på schemat.

På tal om gångavstånd, är det aldrig långt till någonting om man bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och med en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter. Men det är egentligen oviktigt – som Johannebergsbo trivs man bäst hemma.

Köpa eller sälja bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Johannebergs 3 bästa

3
 • Thörnströms kök
 • Johannebar - stans trevligaste kvarterskrog
 • Johannebergs Glass - glass med genuina råvaror

Karta

Frida Hjertbergs gata 6

Frida Hjertbergs gata 6,
412 81 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sara Alfredsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 31

 • Extra kontaktperson

  Greta Ericson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 25

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Eklandagatan 41A
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 863 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77,1 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rosensköldsgatan 9
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 510 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs Gata 1
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 286 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-08-19 17.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fribergsgatan 8
  Utgångspris
  3 600 000 kr
  Månadsavgift
  4 347 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  73 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-08-18 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Engdahlsgatan 2
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 282 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gibraltargatan 104
  Utgångspris
  3 100 000 kr
  Månadsavgift
  4 079 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Örnehufvudsgatan 3
  Utgångspris
  4 450 000 kr
  Månadsavgift
  4 151 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Eklandagatan 41B
  Utgångspris
  3 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 294 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  69 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gyllenkrooksgatan 15
  Utgångspris
  3 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 871 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Brushanegatan 5A
  Utgångspris
  3 200 000 kr
  Månadsavgift
  2 950 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs gata 14
  Utgångspris
  3 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 087 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Buråsliden 7A
  Utgångspris
  3 450 000 kr
  Månadsavgift
  4 589 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!