Rymd och charm precis vid Mariaplan!

Kungsladugård, Göteborg

Svanebäcksgatan 20C

På förhand
Utgångspris
3 195 000 kr
Avgift
3 043 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
62 kvm

Rymd och charm precis vid Mariaplan!

Ljuvlig landshövdingetvåa där vackra originaldetaljer möter smakfullt renoverat kök och badrum.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Svanebäcksgatan 20C!. Svanebäcksgatan 20C - Bjurfors
Välkomna till Svanebäcksgatan 20C!
Här bor ni med direkt närhet till Mariaplans rika utbud av restauranger och caféer. Svanebäcksgatan 20C - Bjurfors
Här bor ni med direkt närhet till Mariaplans rika utbud av restauranger och caféer
Ölstugan Tullen är poppis bland Kungsladugårdsborna!. Svanebäcksgatan 20C - Bjurfors
Ölstugan Tullen är poppis bland Kungsladugårdsborna!
. Svanebäcksgatan 20C - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Mitt i hjärtat av Kungsladugård, i en välbevarad fastighet anno 1929 hittar ni detta rofyllda hem. Föreningens mysiga och lummiga gård är mycket välskött med kullerstensbeläggning och möjlighet till fika och grillning. Här bor Ni med närhet till små lokala butiker, caféer, restauranger, grönområden och bra kommunikation.

Två trappor upp välkomnas ni in i detta ljuvliga hem som präglas av rymd, ljusinsläpp från två håll och en härlig takhöjd. Rummen smyckas av bevarade detaljer som verkligen andas landshövdingecharm. Här finns vackra spröjsade fönster, höga fotlister, fina spegeldörrar och klassiska brädgolv. Detta är ett hem som kombinerar landshövdingekänslan med modern funktion i kök och badrum som båda renoverats med respekt för husets karaktär. Ni erbjuds härligt rymliga rum i fil, ett ljuvlig fullt utrustat kök och ett smakfullt renoverat badrum med tvättmaskin.

Interiör

.: Ni välkomnas in i en stor och rymlig hall som binder samman bostadens rum. Här finns plats för både avhängning, hallmöbler och förvaring i en inbyggd garderob. Väggarna är målade i vitt och golvet kläs av ett schackrutigt marmoleumgolv i svartvitt.

Rakt fram nås det härliga vardagsrummet som med sin storlek inbjuder till umgänge och gemenskap. Plats finns för både soffgrupp med tillhörande möblemang, bokhyllor, tv-möbel och matsalsbord om så önskas. Här slås ni av vackra detaljer som en originalparkett i fiskbensläggning, höga fotlister och spröjsade fönster.

Via spegelpardörrar nås sovrummet som även det är rymligt. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och arbets- eller läshörna. Tre stycken platsbyggda garderober med överskåp tar hand om klädförvaringen. Golvet pryds av ett plankgolv i original och väggarna är målade i en rofylld grön kulör.

Köket är ett resultat av en mycket smakfull renovering där varje detalj är noga utvald och tillsammans möts de i en tilltalande helhet. Gråmålade luckor med tidstypiska beslag bjuder på rikligt med förvaring, ovan spisen sitter snedställda överskåp, ännu en tidstypisk detalj. Bänkskiva i delvis rostfritt och delvis det klassiska virrvarrmönstret klätt med teaklist. Kakel i vitt. Matbord för fyra till sex personer ryms enkelt. Bakom en bevarad spegeldörr finns ett charmigt och praktiskt kallskafferi. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spishäll, två ugnar i modell mindre samt diskmaskin. På golvet ligger det klassiska brädgolvet och väggarna smyckas av en vacker pärlspont i original.

Badrummet är även det fint renoverat där vita kaklade väggar möter ett klinkers i svartvit läggning. Här finns dusch med vikbara glasväggar, wc, handfat med kommod som förlängts och skapar mer bänkyta samt mer förvaring under. Ovan där finns också ett väggfast skåp för mer förvaring. Golvvärme bidrar med extra komfort.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Hästhoven
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
23
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Huset byggdes 1927 och består av ett flerbostadshus. 23 lägenheter och 1 lokal med bostadsrätt. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2007 och sträcker sig fram till 2031. Underhållsplanen uppdaterades december 2014.

Föreningens ekonomi

Ekonomisk förvaltning sköts av SBC.

Renoveringar - Utförda och planerade

Kommande renoveringar:
Under 2020 genomförs fasad- och takrenovering. Därefter ska trapphusen på Svanebäcksgatan 20 A-C genomföras. Föreningen har även fått en del kompletteringar gällande den senaste OVK-besiktningen som gjordes. Varje medlem är ansvarig för att de åtgärder som berör ens egna lägenheter blir åtgärdade.

Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget (kontrollerat 2020-06-09).

Genomförda renoveringar:
Yttertaket lades om 1999.
Vertikala stammar relinades 2003 - 2004 och de horisontella renoverades och relinades 2010.
Obligatorisk Ventilationskontroll (OVK) genomfördes 2005.
Fasaden målades om 2006 - 2007.
Fönsterrenovering gjordes 2006.
Byte av elstammar 2009. Fastigheten dränerades 2009 och besiktigades 2010 - 2011.
Termostaterna på samtliga element byttes 2013.
2014 renoverades både sopskjul och cykelskjul.
Fönstren renoverades 2015.
2016 fick tvättstugan två nya maskiner.
2017-2019 Fönsterrenovering i olika etapper.

Föreningen är ansluten till Göteborgs naturgasnät.

Parkering

Boendeparkering finns att tillgå. För prisinfo och områdessträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Bredband. Leverantör: Com Hem (50MB ingår i avgiften).

Gemensamma utrymmen

På gården finns gemensamma utemöbler och grillar för medlemmarna att nyttja. Det finns dessutom gemensamma förrådsutrymmen för cykel och barnvagn. Tvättstugan ligger i källaren på Mariagatan 9B och är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, mangel, torkrum. Uppe på vindarna finns torkvindar.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift
3 043 kr

Inkl värme, vatten, kabel-TV och bredband (50 MB).

Ekonomi

Andel i föreningen
4,0951%
Andel av årsavgiften är
4,09576%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 195 000 kr
Lägenhetsnummer
23
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
62 kvm*

* Areauppgifter enligt mätning. Protokoll finns.

Byggnadssätt

Byggår
1927
Uppvärmning
Fjärrvärme

Registrerad som 61 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Området

Mäklaren om Kungsladugård

Gemytliga Kungsladugård är som en stad i staden. Från Mariaplan som central punkt med sina mysiga butiker, caféer och restauranger, breder de olika kvarteren ut sig med sina särskiljande drag. Den levande stadskänslan bryts av med grönområden som Slottsskogen och Svalebo, härliga lekplatser och ytor för stora och små och inte minst närheten till både havet och city, dit man lätt tar sig med cykel eller spårvagn.

VÄLPLANERAT OCH UTRYMME FÖR SPONTANITET
I Kungsladugård hittar du några av stans vackraste och bäst bevarade landshövdingehus, med prunkande gröna storgårdar. Här är det lätt att trivas och stadsdelen har blivit en av de mest eftertraktade i Göteborg.

Stadsdelen har fått sitt namn efter Älvsborgs Kungsladugård, som tillhörde Älvsborgs slott som låg i området fram till 1621 när Göteborg bildades. Området var sedan i stort sett obebyggt ända tills början av 1900-talet då stadsplaneraren Albert Lilienberg fick i uppdrag att dra upp riktlinjerna för en stadsdel där människor i alla samhällsklasser kunde bo. Målet var att skapa variation med människan och stads-rummet i centrum. Man får väl säga att det lyckades väl – Kungsladugård är en stadsdel där det är lätt för vem som helst att trivas.

POOLHÄNG OCH PULKAÅKNING
Den naturliga mittpunkten Mariaplan är en fantastisk plats att röra sig kring en ledig dag, kika in i de fina små butikerna, köpa färskt bröd och kanske avsluta med en god middag på någon av alla restauranger och kvarterskrogar som inte bara lockar stammisar. Hit vallfärdar mat- och kulturintresserade från alla stadsdelar.

Den breda boulevarden Älvsborgsgatan som går upp mot Mariaplan anlades som en aveny för arbetarklassen, med Kungsladugårdsskolan och plaskdammen som en pampig avslutning. Varma sommardagar är ”Plaskis” fullt med badsugna och lekfulla barn och på vintern är backen intill perfekt för pulkaåkning. Ett hopp nedanför Mariaplan ligger ett annat omtyckt område, Gröna Vallen med fotbollsplaner och lekplats som passar alla åldrar.

FÅGELKVITTER OCH CAFÉSORL
Stadsdelens södra del präglas av egnahemsområdet med villor och radhus som började byggas på 1920-talet i nationalromantisk stil och på 40-talet tillkom fler en- och tvåfamiljsvillor.

Än idag är det här området en fridfull trädgårdsstad, där det är ljuvligt att promenera runt och lyssna på fåglarnas kvitter en stilla vårkväll. Eller varför inte ta vägen förbi koloniträdgårdarna som ligger strax intill, granne med Slottsskogen? Men var inte orolig att det blir för lugnt. På bara några steg är du tillbaka bland liv och rörelse, butiker, spårvagnar, restauranger och caféer igen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Kungsladugård? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kungsladugårds 3 bästa

3
 • Enoteca Maglia - gourmetmat i avslappnad miljö
 • Ekologiska brödbutiken Cum Pane
 • Gudagott – ost, kött och delikatesser

Karta

Svanebäcksgatan 20C

Svanebäcksgatan 20C,
414 71 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungsladugård, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Godhemsgatan 25B
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 916 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungsladugård, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kennedygatan 6A
  Utgångspris
  3 975 000 kr
  Månadsavgift
  3 970 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungsladugård, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kålgårdsgatan 3B
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 369 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungsladugård, Göteborg

  Adress
  Kennedygatan 18B
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  4 450 kr
  Antal rum
  3,5
  Boarea
  89 kvm

  Visning: 2020-09-27 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungsladugård, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Slottsskogsgatan 75
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 220 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungsladugård, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Oxhagsgatan 70
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  1 927 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-09-24 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungsladugård, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kennedygatan 6B
  Utgångspris
  4 650 000 kr
  Månadsavgift
  4 360 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungsladugård, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Slottsskogsgatan 11A
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 498 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!