Renoverad tvåa bland trädtoppars grönska! Ett charmfullt sekelskifteshem med högt belägen balkong.

Linné, Göteborg

Linnégatan 37B

På förhand
Utgångspris
3 795 000 kr
Avgift
2 667 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 6
Boarea
46 kvm

Renoverad tvåa bland trädtoppars grönska! Ett charmfullt sekelskifteshem med högt belägen balkong.

Välkommen högst upp i huset på Linnégatan 37B till en yteffektiv tvåa med renoverat kök, härlig balkong och grönskan utanför fönstret. Stabil brf!

 • Ansvarig mäklare

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Linnégatan 37B och en ljuvlig sekelskiftestvåa som nu visas på förhand. Linnégatan 37B - Bjurfors
Välkommen till Linnégatan 37B och en ljuvlig sekelskiftestvåa som nu visas på förhand
Bevarad stuckatur i original. Linnégatan 37B - Bjurfors
Bevarad stuckatur i original
Få förunnat att vakna bland grönskande trädkronor på våning 5. Linnégatan 37B - Bjurfors
Få förunnat att vakna bland grönskande trädkronor på våning 5
Smakfullt renoverat kök med diskmaskin och köksö. Linnégatan 37B - Bjurfors
Smakfullt renoverat kök med diskmaskin och köksö
Gammalt möter nytt: de vackra originalplankorna är framtagna och ramas in av höga fotlister. Linnégatan 37B - Bjurfors
Gammalt möter nytt: de vackra originalplankorna är framtagna och ramas in av höga fotlister
Mysig balkong med takåsar och kyrktorn i blickfånget. Linnégatan 37B - Bjurfors
Mysig balkong med takåsar och kyrktorn i blickfånget

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Pampiga Linnégatan sträcker sig från Järntorgets pulserande knutpunkt i norr till Slottsskogens grönska i söder, en av stadens anrika paradgator med en grönskande allé som kantar den breda gatan. Den klassiska adressen är en dröm för många! Här bakom den vackra porten till hus nummer 37, med lika långt till Långgatornas trendiga kaféer som till joggingturen i parken, återfinns en yteffektiv tvåa som nu söker nya ägare. Bostaden återfinns på högsta originalplan, med utsikt över takåsarna och med ett härligt ljusinsläpp. Byggåret 1903 har satt sin prägel på bostaden som imponerar med generös takhöjd, vacker stuckatur och höga fotlister. Den praktiska planlösningen gör det enkelt att bo två: här finns ett bra sovrum med plats för dubbelsäng och smart förvaring, renoverat kök med köksö som ligger öppet mot vardagsrummet och ett socialt, stort vardagsrum med balkongen utanför. Lägenheten präglas av det totala insynsskyddet och känslan av att befinna sig hög över staden. Här bor ni praktiskt med både tvättmaskin och diskmaskin!

Välkommen till en välskött förening med god ekonomi. Föreningen har sålt råvinden och ett antal nya lägenheten har uppförts där, något som givit ett bra tillskott till kassan och större framtida intäkter för föreningen. Från lägenheten är det enkelt att ta sig till den gemensamma terrassen som får nyttjas av samtliga medlemmar och som dessutom renoveras under 2020.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Bergslänten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
20
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Bergslänten är en trevlig bostadsrättsförening belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar. Huset stod klart 1903 och föreningen förvärvade fastigheten Olivedal 14:3 under 2005. I föreningen finns det sammanlagt 20 lägenheter (1400 kvm) och 2 lokaler (173 kvm), båda lokalerna är uthyrda. Lägenhetsförteckning samt teknisk- och ekonomisk förvaltning sköts av SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum.

Nedan följer vilka renoveringar som gjorts i föreningen: stambyte utfördes 1976. Taket renoverades 2004. Grunden undersöktes utan anmärkning 2005. Gården dränerades och stenlades 2006. Balkonger, fasad, renovering av butikslokal, injustering av värme och byte av samtliga termostater till elementen gjordes 2009. Nya maskiner i tvättstugan 2011. Ny frånluftsfläkt installerades på taket för restaurang, Istället 2012. Nytt portlås och porttelefon installerades 2014. 2018 renoverades soprummet, renovering av uppgång 37B och åtgärder mot fukt på gårdsaltanen gjordes.

Kommande renoveringar under 2020 är b.la. installation av brandtrappa och utbyggnad av terrassen.

Brf Bergslänten har sålt nästan hela vindsutrymmet till HA bygg AB och Svenska bogruppen som byggt 5 vindslägenheter, dessa är klara sommaren 2020. Denna försäljning har inneburit ett bra tillskott till föreningens kassa, dels genom försäljningen av vinden och dels genom att fler avgifter kommer in till föreningens kassa.

I dagsläget finns inga planerade avgiftsändringar.

Parkering

Boendeparkering gäller i området, för ansökan och vidare information se www.goteborg.se.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via ComHem (basutbud ingår i avgiften). Bredband levereras via ComHem (ingår ej i avgiften).

Gemensamma utrymmen

Det finns tvättstuga och en härlig terrass på innergården.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd.

Parkering

Boendeparkering gäller i området, för ansökan och vidare information se www.goteborg.se.

Månadsavgift

Avgift
2 667 kr

I avgiften ingår värme, VA och kabel-tv (basutbud)

Ekonomi

Andel i föreningen
3,1%
Andel av årsavgiften är
3,10404%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 795 000 kr
Lägenhetsnummer
22
Våningsplan
5 av 6*
Hiss
Nej**
Rum
2
Sovrum
1
Max antal sovrum
1
Boarea
46 kvm***

* Högsta originalplan.

** Ej hiss.

*** Enligt uppmätning

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Försäkring
50 kr
Summa
50 kr

Som försäkringskostnad redovisar vi endast det så kallade bostadsrättstillägget. Detta kan ingå i er hemförsäkring. Utöver försäkring tillkommer hushållsel efter egen förbrukning.

Byggnadssätt

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Linnégatan 37B

Linnégatan 37B,
413 08 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Västergatan 22
  Utgångspris
  2 975 000 kr
  Månadsavgift
  2 264 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-11-08 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 7A
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 574 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-10-26 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 16
  Utgångspris
  3 475 000 kr
  Månadsavgift
  4 083 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  64 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Andra Långgatan 4A
  Utgångspris
  3 250 000 kr
  Månadsavgift
  3 283 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Visning: 2020-10-29 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Risåsgatan 5
  Prisidé
  4 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 686 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 55
  Utgångspris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 591 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 16
  Utgångspris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 618 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skanstorget 7
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 119 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 32A
  Prisidé
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 942 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nilssonsberg 23 / Västergatan 5
  Prisidé
  3 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 015 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordostpassagen 8
  Pris
  3 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 669 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!