Nyrenoverad gaveltrea i populära Linné

Linné, Göteborg

Masthuggstorget 5

Budgivning pågår
Pris
4 190 000 kr
Avgift
4 880 kr
Antal rum
3
Boarea
79,3 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 4 240 000 kr

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

 • onsdag 27/1, KL 17:30 - 18:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Nyrenoverad gaveltrea i populära Linné

Smakfullt renoverad trea i gavelläge med stora fönsterpartier som blickar ut över Masthuggstorget

 • Ansvarig mäklare

  Hugo Alfredsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617936

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Stora fönsterpartier och gavelläge skapar en storslagen utsikt. Masthuggstorget 5 - Bjurfors
Stora fönsterpartier och gavelläge skapar en storslagen utsikt
Här skapas en ljus och luftig känsla tillsammans med den sociala planlösningen. Masthuggstorget 5 - Bjurfors
Här skapas en ljus och luftig känsla tillsammans med den sociala planlösningen
. Masthuggstorget 5 - Bjurfors
Stilrent kök med fina materialval. Masthuggstorget 5 - Bjurfors
Stilrent kök med fina materialval
. Masthuggstorget 5 - Bjurfors

Kökets bänkskiva i marmor gör sig passande med de vita luckorna

Genomgående modern och ljus lägenhet. Masthuggstorget 5 - Bjurfors
Genomgående modern och ljus lägenhet

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I ett mycket trevligt läge på Masthuggstorget finner ni denna nyrenoverade trea med smakfulla och moderna materialval i alla rum. Här är det verkligen bara att flytta in. Tack vare gavelläget och de stora fönsterpartierna i vardagsrummet så erbjuds ett generöst ljusinsläpp och en vidsträckt utsikt utöver Masthuggstorget. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar en öppen och social atmosfär. Bostaden erbjuder två bra sovrum som skapar bra möjligheter för önskat möblemang. Badrummet helkaklat i modernt färgval och är utrustad med kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Den populära Linnéstaden har verkligen mycket att erbjuda, med närhet till Linnéstadens breda utbud av restauranger, caféer och butiker så finns det något att erbjuda till alla.
Slottsskogen är bara ett par minuters promenadväg bort och här finns härliga grönområden och mindre djurparker. Kommunikationsmöjligheterna är utmärkta med både spårvagnar och bussar i direkt närhet. Men framförallt promenerar eller cyklar du till det mesta i innerstaden på några minuter.

Interiör

När du kliver in i bostaden möts du direkt av den öppna hallen som erbjuder bra avhängningsmöjligheter tillsammans med en garderob för ytterligare förvaring. Väggarna är målade vita och på golvet ligger en vacker enstavs parkett som löper vidare genom bostaden.

Vidare in till höger möts man av det öppna köket som ligger i en öppen planlösning mot vardagsrummet vilket skapar en social och luftig atmosfär. Det moderna köket erbjuder stilrena vita luckor som gör sig passande med den vackra bänkskivan i marmor. Moderna vitvaror från välkända märken där kyl och frys gömmer sig integrerat med köksluckorna.

Det luftiga och ljusa vardagsrummet omringas av de stora fönsterpartierna som erbjuder en storslagen utsikt från dess gavelläge. Här finns det plats för större soffgrupp med tillhörande möblemang. Ut genom de stora fönsterpartierna blickar man ut över Masthuggstorget grönskande och Göteborgs hamninlopp. Väggarna är målade vita och på golvet återfinns den vackra enstavsparketten.

I det mindre sovrummet finns det gott om plats för säng och tillhörande möbel. Rummet funkar också bra att använda som extrarum/kontor, även här får man ett stort ljusinsläpp tack vare det stora fönstret. På golvet följer den vackra enstavsparketten med och väggarna är målade vita.

Tillbaka genom vardagsrummet och hallen nås sedan bostadens större sovrum. Här finns det gott om palts för en större dubbelsäng och stora garderober som erbjuder mycket förvaringsmöjligheter. I detta sovrum erbjuds flera större fönsterpartier som ger en ljus och luftig känsla. Har följs enstavsparketten med och väggarna är målade vita.

Utanför det stora sovrummet finner vi bostadens badrum som är mycket modernt inrett. Stilrena färgval så som ljusgråa klinker på golv och vit klinker på väggarna. Här erbjuds lyx som golvvärme, handdukstork, kombinerad tvätt och torktumlare. Här finns också duschhörna, förvaringsskåp, wc, handfat och kommod.

Varmt välkommen till en bostad att trivas i!

Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Sjömanssalen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
50
Antal hyresrätter
1
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Huset på Andra Långgatan 49 invigdes 1886 till minne av kung Oscar II och drottning Sofias silverbröllop. Den dåvarande byggnaden ritades av göteborgsarkitekten Adrian C. Peterson. Fram till 1942 kallades huset Sjömanshemmet, som under sina aktiva år erbjöd logi främst till sjömän men även till turister och skolklasser. Samma år som verksamheten stängde uppfördes ett nytt hus om sex våningar signerat arkitekten R.O. Swensson. I början av 1990-talet genomgick huset en större ombyggnation via Göteborgs Stad.

Vid Göteborgs stads avflyttande möjliggjordes att 39 lägenheter i varierande storlek och utformning uppfördes 2017. Sedan tidigare finns elva befintliga bostadslägenheter på fastigheten. Under tiden föreningen säljer de nyproducerade lägenheterna (säljstart våren 2019) kommer föreningen att vara oäkta, då Akelius står som ägare av de nya lägenheterna. Allteftersom de säljs kommer förhållandet att skifta och bedömningen är att föreningen kommer att vara äkta när samtliga lägenheter är sålda.

Föreningen äger sin mark. Föreningen är oäkta och kommer bli äkta när resterande bostäder blir upplåtna. Det innebär att man som köpare inte kan ta med sig något uppskov samt om man säljer när föreningen är oäkta så beskattas man med 25% i stället för 22%.

Inga planerade avgiftshöjningar, kontrollerat med styrelsen 2020-11-04

Renoveringar - Utförda och planerade

Inga större renoveringar är planerade.

Parkering

Brf Sjömanssalen hyr 24 garageplatser av Brf Masthugget med infart från Andra Långgatan 48. Brf Sjömanssalen hyr ut dessa till sina medlemmar för 950 kr/mån.

TV/bredband

I avgiften ingår kabel-TV, Telias paket lagom.
Fiber (internet) finns i fastigheten via Telia. Bostadsrättshavare kan själv välja vilken hastighet en vill teckna på www.telia.se (från 100MBT/s).

Gemensamma utrymmen

Föreningen har cykel- och barnvagnsrum på entréplan mot Masthuggstorget 5.
Tvättstuga i källarplanet. Tvättstugan har en tvättmaskin, torktumlare samt torkskåp. De nybyggda lägenheterna är utrustade med kombinerade tvätt och torktumlare.
Soprum i bottenplan mot innergården.

TV/bredband

I månadsavgiften ingår Telias Tv-paket "lagom".

Bredband finns via Telia. (ingår ej i avgiften)

Månadsavgift

Avgift
4 880 kr

I avgiften ingår värme, vatten och tv

Ekonomi

Andel i föreningen
2,97%
Andel av årsavgiften är
3,00349%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
4 190 000 kr
Lägenhetsnummer
46
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
79,3 kvm*

* Enligt säljare 1
1 Registrerad som 84 kvm enligt lägenhetsregistret

Byggnadssätt

Byggår
1943

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
149
Energideklarationsdatum
2011-02-09

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Masthuggstorget 5

Masthuggstorget 5,
413 27 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Delta i budgivningen

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Hugo Alfredsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617936

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Första Långgatan 6 A
  Accepterat pris
  4 475 000 kr
  Månadsavgift
  3 396 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  71 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Västergatan 18
  Utgångspris
  2 875 000 kr
  Månadsavgift
  2 310 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Andra långgatan 63
  Pris
  5 390 000 kr
  Månadsavgift
  2 303 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  87 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Risåsgatan 3
  Utgångspris
  4 575 000 kr
  Månadsavgift
  4 750 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Plantagegatan 7
  Pris
  2 975 000 kr
  Månadsavgift
  3 474 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordhemsgatan 16A
  Utgångspris
  4 690 000 kr
  Månadsavgift
  3 925 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Olivedalsgatan 5B
  Pris
  3 290 000 kr
  Månadsavgift
  3 706 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Värmlandsgatan 16B
  Pris
  4 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 698 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84 kvm

  Visning: 2021-01-25 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Majorsgatan 1
  Pris
  5 990 000 kr
  Månadsavgift
  5 430 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  94 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Risåsgatan 1
  Pris
  3 390 000 kr
  Månadsavgift
  3 962 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 43
  Utgångspris
  4 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 024 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 30A
  Utgångspris
  4 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 892 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!