Välplanerad trea högt upp i huset med balkong i västerläge

Linné, Göteborg

Nordostpassagen 53

Utgångspris
3 690 000 kr
Avgift
4 285 kr
Antal rum
3
Boarea
83 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad trea högt upp i huset med balkong i västerläge

Skapa ditt drömkök i en bostad med genomgående nyrenoverade ytskikt, Linnégatan och Slottsskogen runt hörnet och hiss rakt ner i garaget

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till denna välplanerade trea. Nordostpassagen 53 - Bjurfors
Välkomna till denna välplanerade trea
Från vardagsrummet nås den balkongen i västerläge. Nordostpassagen 53 - Bjurfors
Från vardagsrummet nås den balkongen i västerläge
Balkongen är rymlig och går att möblera och loungegrupp om så önskas. Nordostpassagen 53 - Bjurfors
Balkongen är rymlig och går att möblera och loungegrupp om så önskas
Njut av sommaren och eftermiddagssolen. Nordostpassagen 53 - Bjurfors
Njut av sommaren och eftermiddagssolen
Det höga läget i kombination med de stora fönsterpartierna bidrar till den ljusa och rymliga känslan. Nordostpassagen 53 - Bjurfors
Det höga läget i kombination med de stora fönsterpartierna bidrar till den ljusa och rymliga känslan
En del av hallväggen är nedtagen vilket binder ihop rummen. Nordostpassagen 53 - Bjurfors
En del av hallväggen är nedtagen vilket binder ihop rummen

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till denna perfekt planerade 3:a! På femte våningen, med fönster i två väderstreck och balkong i västerläge, finner ni detta bekväma boende. Trevligt vardagsrum med gott om plats för socialt umgänge och stort ljust fönsterparti mot väster med utgång till den generösa balkongen. I köket är det förberett för er att sätta in ert drömkök. Köket erbjuder även en trevlig matplats vid fönstret. Två rymliga sovrum. Badrum med en toalettdel och en badrumsdel. Praktisk och rymlig klädkammare. Genomgående nyrenoverade ytskikt. Hiss och garage i huset. Slottsskogens och Botaniska Trädgårdens prunkande grönska i närheten ger dessutom en utmärkt kontrast till Linnégatans puls med dess utbud av affärer, caféer och restauranger. Bra och välskött förening med trevlig gård.

Interiör

Välkomna! Ta hissen upp till våning fem från markplan och kliv in i en välplanerad och fräsch trea om 83 kvadratmeter.

Hallen är praktisk med god plats för avhängning och goda möjligheter till förvaring i form av en garderobslösning. Här är väggarna målade med en gråfärg och på golvet ligger en vacker ekparkett i original som löper vidare in i vardagsrummet.

Direkt till höger finner ni badrummet, som är tvådelat med en vägg som avgränsare. I den första delen finns ett handfat, en toalett och en bidé. I den andra delen finns badkar, handfat och ett vädringsfönster som ger det trivsamma ljuset. Här är även förberett för tvättmaskin. Golven är belagda med en ljusblå klinker och väggarna är vita, delvis kaklade med rektangulära kakelplattor.

Köket är utrivet vilket skapar en fantastik möjlighet att forma och sätta in ert eget drömkök med minimalt arbete. Den praktiska utformningen på rummet gör det enkelt att få till ett snyggt och lättarbetat kök med stora arbetsytor och god förvaring. Intill det stora fönsterpartiet finns den trivsam matplatsen för 4–6 personer. Härifrån tar man sig enkelt vidare in i badrummet eller ett av bostadens två sovrummet.

Till vänster om hallen nås vardagsrummet. Tack vare de stora fönsterpartierna i kombination med det höga läget ges ett härligt ljusinsläpp och en rymlig känsla. Det är lätt att möblera med både soffgrupp och matsalsbord om så önskas. Ett rum att trivas och umgås i med utgång till den generösa balkongen. Balkongen är väl tilltagen med härlig eftermiddagssol. Här ryms en mindre loungegrupp och blomsterarrangemang.

Vidare in i bostaden ligger sovrummen avskilt tillsammans med en generös klädkammare. Båda sovrummen är rymliga, ljusa och rofyllda med goda förvaringsmöjligheter. De rymmer dubbelsäng med tillhörande sängbord samt kontorshörna om så önskas, eller kan inredas som barnrum, gästrum eller kontor. Det ena sovrummet nås från hallen samt köket och fönstren vetter mot öster. Från hallen når man också det andra sovrummet som har fönster i västerläge.

Mellan sovrummen med ingång från hallen finns en klädkammare som ger gott om utrymme för praktisk förvaring av kläder och prylar.

På väg ut från lägenheten kan man ta hissen direkt ned i garaget och utgången mot Nordenskiöldsgatan.

Välkomna!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Blåvalen (fd NOP 3659)
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
257
Antal hyresrätter
17
Antal lokaler
20
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Blåvalen (fd NOP 3659) bildades 2006 och äger fastigheten Olivedal 6:34. Föreningens fyra byggnader stod klara 1967. Föreningen innefattar sammanlagt 257 lägenheter, varav 17 lägenheter utgör hyresrätter, ca 1100 kvm totalt. När hyreslägenheterna avyttras genererar det pengar till föreningen då de ombildas till bostadsrätter och avyttras. Föreningen följer en upprättad underhållsplan och under 2008-2010 gjordes relining av stammarna. Föreningen har även utfört en OVK- besiktning, bytt ut gemensamma armaturer, hissarna har renoverats, låssystemet har uppdateras och taket har renoverats. Under våren 2019 genomförs renoveringar av entrépartier och målning av trapphus, vilka pengar är avsatta för. Renovering av tvättstugorna är på gång. De företag som hyr lokaler av föreningen är Slottsskogens vandrarhem, Nia Movement, Café La Delicia och Frisörsalong Top Style.

I föreningen finns bl.a. en odlargrupp för odling i både egen och gemensam regi samt en cykelmekargrupp.

Föreningen har inga planer på att höja avgiften.

Lägenhetsförteckning samt ekonomisk- och teknisk förvaltning innehas av Primär fastighetsförvaltning. För mer information besök: www.blavalen.se
Eftersom all förvaltning och skötsel sker professionellt har föreningen har inga krav på gemensamma arbetsinsatser från medlemmarna. Däremot är frivilligt engagemang i föreningen välkommet.

Vid renovering av lägenhet gå in på länken nedan för mer information http://www.blavalen.se/Renovering/.

Parkering

Garageplats finns att hyra; både för bilar och mc. En bilplats kostar 740:-/mån, och väntetiden ligger på ca 6 mån. Föreningen har sedan 2018 även ett antal laddningsstationer för elbilar och är du intresserad av detta kontaktar du Brf Blåvalen styrelse. Boendeparkering finns att tillgå i området, läs mer på goteborg.se

TV/bredband

Bredband (250/100 Mbit/s), grundutbudet i TV och telefoni från ComHem ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Mysig innergård som är bilfri och barnvänlig. Här finns även grill och sittmöbler.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en övernattningslägenhet på Nordostpassagen 55 som BRF Blåvalens medlemmar kan hyra för sina gäster. Lägenheten kostar 350:-/natt inklusive parkering. Mer information finns att läsa på hemsidan: http://www.blavalen.se/Oevernattningslaegenhet/

I markplan på Nordostpassagen 36 har föreningen en gemensamhetslokal med regelbunden verksamhet för den som vill delta. I lokalen arrangeras föreningsträffar, klädbytardagar, fixarverkstad, ägodelaevents med mera, men lokalen kan också bokas (gratis) av medlemmar för t. ex. barnkalas. Lokalen fungerar dessutom som fastighetsexpedition och rum för Blåvalens styrelsemöten. Besök http://www.blavalen.se/Gemensamhetslokal/ och https://www.facebook.com/blavalenBRF/ för information.

Föreningen har en cykelmekarlokal där det finns mekstativ, verktygsats och cykelpump med manometer och analog radio. Medlemskapet kostar 100 kr och då ingår en personlig nyckeltagg till cykelmekarlokalen på NP 55, möjlighet att lära känna cykelintresserade grannar samt möjlighet att låna en cykel (äldre modell).

Tvättstuga med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 2 torkrum i samma hus på våning -2.

Det finns cykelrum och separat barnvagnsrum i huset.

Parkering

Garageplats finns att hyra; både för bilar och mc. En bilplats kostar 740:-/mån, och väntetiden ligger på ca 6 mån. Föreningen har sedan 2018 även ett antal laddningsstationer för elbilar och är du intresserad av detta kontaktar du Brf Blåvalen styrelse. Boendeparkering finns att tillgå i området, läs mer på goteborg.se

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 285 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,4728%
Andel av årsavgiften är
0,47%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 690 000 kr
Lägenhetsnummer
564
Våningsplan
5
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
83 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1965-1967

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
155
Energideklarationsdatum
2019-11-04

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • 3:e långgatan
 • Slottskogen
 • Dubbel & Dubbel

Karta

Nordostpassagen 53

Nordostpassagen 53,
413 11 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Seminariegatan 16
  Utgångspris
  3 450 000 kr
  Månadsavgift
  4 083 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  64 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 7B
  Utgångspris
  3 775 000 kr
  Månadsavgift
  3 811 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje långgatan 39
  Pris
  3 590 000 kr
  Månadsavgift
  3 026 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nilssonsberg 10
  Pris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 249 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  88,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 14
  Utgångspris
  4 575 000 kr
  Månadsavgift
  5 768 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  96,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skanstorget 7
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 119 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Olivedalsgatan 4
  Utgångspris
  5 690 000 kr
  Månadsavgift
  6 595 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  117 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Majorsgatan 8
  Utgångspris
  5 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 379 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 35
  Utgångspris
  3 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 783 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!