Hoppa till innehåll
Välkommen till Västergatan!. Västergatan 18 - Bjurfors

Välplanerad tvåa med balkong, låg avgift!

 • På förhand
 • 50 kvm
 • 2 rum
 • 2 875 000 kr

Linné, Göteborg

Västergatan 18

Utgångspris:
2 875 000 kr
Avgift:
2 310 kr
Antal rum:
2
Boarea:
50 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
2 av 7
Hiss:
Ja
Balkong:
Ja

Välplanerad tvåa med balkong, låg avgift!

På våning två med härlig balkong. Boendet erbjuder ett härligt ljusinsläpp och öppna sociala ytor. Hiss finns.

Beskrivning

Välplanerad tvåa med varje kvadratmeter på rätt ställe och härlig balkong med förmiddagssol. Äldre kök, fint renoverat badrum med tvättmaskin. Den sociala
planlösningen tillsammans med balkongen gör detta till ett hem att trivas i och bjuda hem vänner till. Fantastiskt läge mitt i Linné med
Linnégatans puls och Slottsskogens lugn inom samma närhet. Dessutom med livsmedelsbutiken praktiskt precis utanför dörren. Mycket populär och ekonomiskt
stabil förening med gästlägenhet och gemensamhetslokal. Månadsavgiften sänktes med 20 % i oktober.

Mäklare

Håll koll på detta objekt

 • Välkommen till Västergatan!
 • Föreningens övernattnings lägenhet
 • Bäddsoffa och tv
 • Familjesäng samt matbord
 • Badrummet i övernattningslägenheten
 • Stort grönområde utanför porten
 • Brf Västergatan 16-22
 • Västergatan 18
 • Bageriet runt hörnet blir snabbt er favorit
 • Direkt närhet till Linnés mest omtyckta fik

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Uteplats/balkong

Möblerbar balkong i österläge

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 310 kr

Inkl värme, vatten, Kabel-tv och bredband från ComHem

Ekonomi

Andel i föreningen
0,56561%
Andel av årsavgiften är
0,56243%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 875 000 kr
Lägenhetsnummer
1831
Våningsplan
2 av 7
Hiss
Ja
Rum
2
Antal sovrum
1
Boarea
50 kvm*

*Enl bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1975

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
89

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Västergatan 16-22
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
157
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Västergatan 16-22 bildades 2006. Det är en trevlig bostadsrättsförening belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar. Huset stod klart 1975 och i föreningen finns det sammanlagt 157 lägenheter samt 1 lokal. Några av lägenheterna är fortfarande hyresrätter. Föreningen säljer hyresrätterna löpande efter att de sägs upp och ger ett bra tillskott i föreningens kassa. Föreningen har nyligen sålt en av hyresrätterna. Föreningen gjorde om lokaler i bottenvåningen under 2017 till fem lägenheter som såldes för snittpriser om 76,000kr/kvm. Föreningen har amorterat ca 12 miljoner på sina lån tack vare det tillskottet i kassan under december 2017. Bostadsyta 9174 kvm. Föreningen har en gästlägenhet samt en gemensamhetslokal som medlemmarna kan hyra (ca 300 kr/natt för gästlägenheten).

Föreningens ekonomi är god och välskött. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Nedan följer vilka renoveringar som gjorts i föreningen:
2008 Byte av balkongdörr och fönster till vita med 3-glas.
2010 Byggnation av taklägenheter. Renovering av trapphus inklusive övre och undre entré: nya golv, nya innertak, ny belysning, nya säkerhetsdörrar till lägenheterna, nya hissar, ommålning, nya räcken i trapporna, nya postfack. Stamrenovering: Nya stammar till badrum och till kök samt renovering av samtliga badrum. Under 2011 har föreningen bytt alla balkongsidor, målat undersidan av alla balkonger. Föreningen har iordningställt rabatterna och området runt husen samt satt in nya entrédörrar och renoverat tvättstugorna. Föreningen följer en underhållsplan och en OVK besiktning har gjorts.
Gästlägenheten har nyligen renoverats.

2018 sänkte föreningen avgifterna.
2020 sänktes månadsavgiften med 20%.

Föreningen har en egen hemsida: www.brfvastergatan.se

Parkering

Föreningen disponerar 44 garageplatser i en samfällighet och det finns flera garagemöjligheter i Linnéområdet. Till föreningens platser är det i dagsläget kö. Boende i Brf Västergatan 16-22 omfattas inte av boendeparkering utan hänvisas till föreningens parkeringsplatser och garageplatserna i samfälligheten.
Primär förvaltning har platser på Brunnsgatan 1 och 3 samt Carl Grimbergsgatan 7-11, Robin Iholin håller i uthyrningen och nås på 031-709 10 00.

Gemensamma utrymmen

Det finns källarförråd som nås via hissen och tvättstuga med både torktumlare och torkrum.

Om Linné

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Västergatan 18

Västergatan 18

41313 Göteborg

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Västergatan 18

Liknande bostäder