Hoppa till innehåll

1930-talselegans på Geijersgatan

  • Såld, 2024-04-12
  • Bjurfors Century
  • 110 kvm
  • 3,5 rum
  • 7 900 000 kr

Lorensberg, Göteborg

Geijersgatan 10

Slutpris:
7 900 000 kr
Avgift:
3 598 kr*
Antal rum:
3,5
Boarea:
110 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
2 av 5
Hiss:
Ja

*I månadsavgiften ingår värme och vatten.

**Areauppgift enligt lägenhetsförteckning. Observera att den exakta storleken inte är uppmätt.
Registrerad som 3 rok enligt lägenhetsförteckning.

[En bra dold rubrik här]

Ansvarig mäklare

Sandra Stals

Fastighetsmäklare / Partner

Kontakta mig

Bjurfors Göteborg City
Sandra Stals

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Vill du också sälja din bostad?

Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig!

Bilder

Om Lorensberg

Mäklaren om Lorensberg

LORENSBERG ÄR EN STADSDEL MED NÄRHET TILL ALLT
Genom hjärtat av Göteborg där pulsen slår som hårdast, löper Avenyn med sina butiker, restauranger, kaféer och de klassiska nattklubbarna. Men Lorensberg är så mycket mer än bara Avenyn. Kvarteren har gamla anor och ett högt kulturhistoriskt värde och här har du nära till allt. Mer centralt än så här kan man helt enkelt inte bo.

KLUBBKIDS OCH KULTURTANTER
Hela Lorensberg andas historia. Det var här stadens societet skulle bo när den förnäma stadsdelen planerades på 1860-talet. Sedan dess har de stora, pampiga stenhusen i Jugend-, nationalromantik och tjugotalsklassicism fått sällskap av funkishus från 1930-tal och tillsammans med nyare hus från 70- och 80-talen skapar de den storstadskänslan som är så typisk för Lorensberg.

Carl Milles Poseidon har blivit en symbol för Göteborg där han ståtligt tittar ut över Avenyn, omringad av Konstmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. Platsen byggdes till Jubileumsutställningen 1923 och är i nyklassicistisk stil. Här i finkulturens centrum är det inte långt till andra nöjen och Avenyns trendiga klubbar. På parallellgatan Södra vägen hittar du ett pärlband av restauranger för alla smaker och många fina mindre butiker och mysiga kaféer. Det centrala läget till trots uppstår ett skönt lugn så snart man viker av från huvudgatorna.

NÄRA TILL ALLT
Mitt i Göteborg är det aldrig långt att ta sig någonstans. I stadsdelen finns ett stort utbud av förskolor, grundskolor och gymnasium. Flera buss- och spårvagnslinjer löper genom stadsdelen och Korsvägen, Valand och Hedens busscentral är tre av stans viktigaste knutpunkter.

Snett bakom Götaplatsen planeras det för det nya området Cirkus Lorensberg, med bostäder och lokaler. Social och ekologisk hållbarhet kommer att prägla området och ska bidra till att hela Lorensberg blir en influens som inbjuder till ett gott vardagsliv och möten i innerstadsmiljö.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Lorensberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Liknande bostäder

}