Charmig tvåa med balkong!

Majorna, Göteborg

Fredbergsgatan 3C

På förhand
Utgångspris
2 675 000 kr
Avgift
3 221 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
46 kvm

Charmig tvåa med balkong!

Charmig tvåa med genomgående fina ytskikt och solig balkong i västerläge

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till rofyllda Fredbergsgatan!. Fredbergsgatan 3C - Bjurfors
Varmt välkomna till rofyllda Fredbergsgatan!
Café Zenit är poppis bland Majorna-borna. Fredbergsgatan 3C - Bjurfors
Café Zenit är poppis bland Majorna-borna
I Söderlingska parken finns härliga grön- och lekytor. Fredbergsgatan 3C - Bjurfors
I Söderlingska parken finns härliga grön- och lekytor
Alldeles i närheten ligger det populära franska bageriet!. Fredbergsgatan 3C - Bjurfors
Alldeles i närheten ligger det populära franska bageriet!
. Fredbergsgatan 3C - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu finns chansen att förvärva en charmig genomgångstvåa med balkong på rofyllda Fredbergsgatan, bara ett stenkast från Slottsskogen. Rymd, ljus, vackra ytskikt och charmiga detaljer är egenskaper som präglar detta hem. Härlig takhöjd och framtagna brädgolv är genomgående för hela bostaden. Lägenheten och hela fastigheten är varsamt renoverad där det perfekta mötet mellan bevarade detaljer från förra sekelskiftet och moderna funktioner uppstår. Köket är renoverat i lantlig stil med påkostade vitvaror så som vinkyl samt kyl och frys i fullhöjd med inbyggd ismaskin. Badrum med både tvättmaskin, torktumlare och bekväm golvvärme. Den mysiga balkongen erbjuder sommarens värmande strålar och plats för möblemang. Välkommen till ett hem att verkligen trivas i!

Majorna är en levande stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Slottsskogen och Änggårdsbergen ligger nära till hands och likaså älv inloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Området har småstadens charm med en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Kommunikationerna är mycket goda. Spårvagnshållplatsen, ett stenkast bort, leder dig snabbt in till Göteborgs stadskärna åt ena hållet och Göteborgs skärgård åt andra hållet. Varmt välkomna!

Interiör

Interiör: Välkomnade hall som ger möjlighet att hänga av ytterkläder och skor i generös garderob. På golvet vilar ett bevarat plankgolv, slipat och oljat 2013 som bryter av mot väggar målade i tidlöst vitt. Redan här ges en inblick i lägenhetens genomgående karaktär.

I anslutning med hallen finns lägenhetens ljusa och luftiga vardagsrum som med enkelhet kan möbleras med en större soffgrupp, tv-möbel och matsalsbord. Även här är väggarna vitmålade och brädgolvet framtaget, en perfekt bas att inreda efter.

Det fina köket är ljust och trivsamt med vita snickerier och en stor porslinsho, vilket passar utmärkt i detta lantliga kök. Det är utrustat med alla vitvaror man kan önska för att underlätta vardagssysslorna, inklusive en vinkyl och kyl/ frys i fullhöjd med inbyggd ismaskin. Vita detaljer möter arbetsbänkar av valnöt med ovansittande spotlights och skåpinredningen är byggd upp till taket och rymmer all tänkbar förvaring. Likt övriga rum är det vackra brädgolvet framtaget och väggarna är målade i delvis vitt och ljusblått.

Via pardörrar i glas nås den härliga balkongen i västerläge. Här finns plats för både utemöbler och odlingar. En perfekt plats att vara på för härliga tillställningar i goda vänners lag.
Vardagsrummet nås via en stor öppning från hallen. Här ges ljuset gott om spelrum tack vare genomgångsläget och de ljusa ytskikten. Atmosfären är rymlig och lämnar plats åt såväl soffhörna, tv-möbler och läshörna eller middagsbord för den som önskar. En vacker takrosett är ytterligare en av bostadens fina detaljer.
Det rofyllda sovrummet är placerat i lugnt läge mot den gemensamma innergården. Rummet kan med lätthet möbleras med en större dubbelsäng och tillhörande möblemang. Även här är det ljust och fint med brädgolv och vitmålade väggar.

Ett fräscht och helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och mörkt klinker på golvet. Badrummet är försett med vägghängd toalett, duschplats med vikbara glasväggar, en mörkare kommod för extra förvaring samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare för bekvämlighetens skull. Golvvärme för extra komfort.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Majorna 344:2

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift
3 221 kr

Inkl värme, vatten och Kabel-TV. Av den totala avgiften (3 221 kr) avser 3 158 kr månadsavgift och 63 kr kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
5,78579%
Andel av årsavgiften är
5,67016%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 675 000 kr
Lägenhetsnummer
5
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
46 kvm

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
200 kr
Summa
200 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1938
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2018-11-25

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Fredberget
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Fastigheten bebyggdes 1938 och bostadsrättsföreningen Fredberget förvärvade fastigheten 2007. Det finns 16 bostadsrätter samt 2 hyresrätter. Dessa kan komma att inbringa stora belopp om föreningen i framtiden väljer att sälja av dessa. Byggnaden utgörs av ett flerbostadshus i tre våningar med vind samt källare med förråd och gemensamma ytor. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och ISS tar hand om fastighetsskötseln.

Inga beslutade eller förväntade avgiftsförändringar (kontrollerat 2020-10-16).

Renoveringar:
Under de senaste åren har en rad större renoveringar genomförts och föreningens byggnad är idag i förhållandevis gott skick. Avsättning till föreningens fond för underhåll har skett i enlighet med föreningens stadgar. Inget större är på gång i renoveringsväg utan bara normalt underhåll.

På 80-talet byttes och tilläggsisolerades fasaden och man lät även lägga om taket. Fönstren byttes under 90-talet. Stambyte skedde 2008, då drogs även all el om i huset. Samtidigt lät man renovera alla kök och badrum. 2009 dränerade man runt huset samtidigt som man gjorde i ordning trädgården. Trapphusen målades om och fick nya golv 2010.

2017 såldes yta på råvinden till medlem, och arbete påbörjades för att bygga upp lägenheten till vinden. Under samma år uppdaterades underhållsplanen, och den bedöms hålla för det underhåll som behöver göras. Källaren renoverades under året och även varmvattenrören i källaren isolerades och märktes upp, för förbättrad kostnadsbild, samt för att underlätta underhåll.

Utfört underhåll på fastigheten 2018:
Nytt ytskikt källargolv
Energideklaration
Obligatorisk ventilationskontroll
Stamspolning
Reparation av skorsten

TV/bredband

Levereras via Com Hem.

Gemensamma utrymmen

Gemensamt i föreningen finns en renoverad tvättstuga där det är lätt att få tid, med två tvättmaskiner, ett torkskåp och ett torkrum. Här finns också ett stort cykelrum och lägenhetsförråd till lägenheterna. Här finns också extraförråd som är möjliga att hyra. På husets baksida finns en gemensam gräsmatta med odlingslådor, utemöbler och grill.

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Populära restaurangen Diket

Karta

Fredbergsgatan 3C

Fredbergsgatan 3C,
414 65 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Djurgårdsgatan 24
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 866 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Visning: 2021-01-24 14.30

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Stenklevsgatan 1B
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 754 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabelgatan 14
  Utgångspris
  3 250 000 kr
  Månadsavgift
  4 792 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl johansgatan 62
  Utgångspris
  2 680 000 kr
  Månadsavgift
  3 478 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 61
  Utgångspris
  2 800 000 kr
  Månadsavgift
  3 025 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabyssgatan 10A
  Utgångspris
  3 800 000 kr
  Månadsavgift
  2 981 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 5
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 877 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Kommendörsgatan 5
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 281 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  58 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 15B
  Pris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 316 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabelgatan 35D
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 572 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabelgatan 35E
  Utgångspris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 535 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 21
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 059 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!