Ljus och välplanerad tvåa med balkong med utsikt mot Älvsborgbron!

Majorna, Göteborg

Karl Johansgatan 15B

På förhand
Pris
3 150 000 kr
Avgift
3 316 kr
Antal rum
2
Boarea
61 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Ljus och välplanerad tvåa med balkong med utsikt mot Älvsborgbron!

Mitt i Majorna återfinns denna tvåa med hög standard och bekvämlighet. En öppen planlösning och stor inglasad balkong med kvällssol. Hiss.

 • Ansvarig mäklare

  Zara Ek

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 41

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Huset restaurerades 2008. Karl Johansgatan 15B - Bjurfors
Huset restaurerades 2008
. Karl Johansgatan 15B - Bjurfors
. Karl Johansgatan 15B - Bjurfors
. Karl Johansgatan 15B - Bjurfors
. Karl Johansgatan 15B - Bjurfors
. Karl Johansgatan 15B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Kontakta fastighetsmäklare för möjlighet till förhandsvisning!

I ett kulturhistoriskt område erbjuds denna exklusiva bostad byggd år 2008 av JM om ca 61 kvm med en ljus och öppen planlösning. Bostaden ligger med fritt läge och utsikt mot Älvsborgsbron. En ljus och luftig lägenhet med rymlig inglasad balkong. Modernt kök med öppen planlösning som har alla bekvämligheter. Social planlösning med vardagsrum i anslutning till köket. Stort helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare. Rofyllt sovrum med garderobsvägg i lugnt och tyst läge mot innergården. Bostaden har Telia Lagom vilket innebär telefon, tv och data via en central. 25-tal kanaler, 100Mbit/s bredband och telefoni ingår i avgiften. Nära till härliga promenadstråk och cykelvägar, vackra Slottsskogen, Linnéstadens puls och kulturområde med Röda Sten, bad, mataffärer, apotek, bank, restauranger och goda kommunikationer.

Interiör

Från Karl Johansgatan kliver ni in på föreningens ljuvliga innergård, där vackra planteringar samsas med utemöbler och grillmöjligheter. En välskött oas att umgås på.

Ta hissen eller trappan upp till våning 2 och det första ni möts av är bostadens lilla uteplats som får plats på loftgången. Ett perfekt ställe för ett caféset där morgonkaffet avnjuts i solen. Bostaden ligger längst in på loftgången, vilket innebär att ingen passerar.

Ni kliver in i hallen och redan här slås ni av det underbara ljusinsläpp som präglar bostaden. Avhängning finns direkt till höger. På golvet ligger en ekparkett som löper tröskelfritt vidare i hela bostaden. Väggarna är vita.

Till vänster når ni bostadens rofyllda sovrum. Ett lugnt läge mot innergården gör att ni sover ostört om natten. Plats finns för dubbelsäng med tillhörande möblemang samt en skjutdörrsgarderob som sväljer otroligt gott med förvaring. Ljusa väggar.

Rakt fram från hallen når ni kök och vardagsrum i en öppen och social disposition. Köket är inrett i klassiska färger där vita luckor möter bänkskiva och kakel i en grå ton. Här finns rikligt med förvaringsutrymmen i lådor och skåp och det ges fina förutsättningar för matlagning genom bra arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, integrerad diskmaskin, fläkt, ugn, spishäll och micro från Bosch. En köksö skapar en naturlig avdelning mot vardagsrummet och inrymmer förvaring.

Vardagsrummet har generösa ytor som inbjuder till umgänge och gemenskap och det flödar i ljus tack vare det stora fönsterpartiet längs hela väggen rakt fram. Det höga, fria läget ger också en fin utsikt bort mot hamnen och Eriksberg. Tack vare 3-glasfönster stänger ute ljud. Längs med det stora fönsterpartiet får matbordet en naturlig plats och 8-10 personer ryms med enkelhet. Plats finns även för stor soffa med tillhörande möblemang och tv-möbel. Vita väggar även här.

Från vardagsrummet nås också hemmets härliga balkong. Balkongen blir tack vare inglasningen som ett extra rum. Njut av kvällssolen och se solnedgången över Eriksberg sommar som vinter. Plats finns för både bord och stolar.

Badrummet är stort och rymligt med vita kaklade väggar och grå klinkers med golvvärme för hög komfort. Till vänster finns tvättmaskin och torktumlare med en arbetsbänk ovanför samt hyllor och två väggfasta skåp för förvaring. Övrig utrustning är wc, handfat med ovanhängande belyst spegel och dusch med en glasvägg som skärmar av. Ett fönster högst upp närmast taket på ena väggen skänker ljus utan att på något sätt ge insyn.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Åttakanten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
47
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Åttakanten består av tre hus, två nybyggnader och en ombyggnad. Sammanlagt 47 lägenheter. Den här moderna bostaden ligger i den ombyggda delen som är producerad av JM -08. Den ursprungliga byggnaden, landshövdingehuset från 1881, restaureras med varsam hand. Huset är det enda återstående av de 30 som uppfördes av byggmästare Johannes Andersson. I det gamla landshövdingehuset har lägenheternas ursprungliga rumsindelning och charm med tidstypiska detaljer bevaras: fungerande kakelugnar, dörrar, beslag, snickerier och golv. Samtidigt har lägenheterna moderna kvaliteter.

Under 2018 målades det äldre huset om och det genomfördes en OVK. OVK för Karl Johansgatan 15A&B genomfördes 2019 och för Kaptensgatan 2 - 6 gjordes under 2020.

Under 2019 har stammarna i det äldre huset spolats och en brandfläkt på taket på Karl Johansgatan 15A är bytt.

Föreningen har offerter ute avseende vilka åtgärder som på lång sikt kan behövas avseende grunden till landshövdingehuset.

Inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat 2020-11-22). Däremot kan det obligatoriska tillägget för Telia på 219 kr/mån komma att höjas något vid årsskiftet 2020/2021.

Föreningens ekonomi

Inga beslutade avgiftshöjningar.

Parkering

P-plats i garage på Kaptensgatan kan hyras av föreningen. Priser är ca 980 kr/månad för platser under tak och ca 730 kr/månad för platser på "taket". Kontakta styrelsen för information om aktuell köinformation.

TV/bredband

Huset har Telia Lagom med telefoni, tv och datatrafik. Ett 25-tal kanaler, upp till 100/100 Mbit/s bredband och telefonabonnemang är ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gästlägenhet som kan hyras för 250 kr/natt. Här finns ett fullt utrustat kök, badrum och sovplatser för minst 4 personer. Lägenheten går även att hyras för till exempel barnkalas eller liknande. Det finns tvättstuga (tillgänglig för medlemmarna som bor i landshövdingehuset), cykelförråd samt gemensamma utemöbler och grillar.

Övrigt

Bostadsrättstillägg ingår i föreningens hemförsäkring och behöver alltså inte tecknas av enskild medlem.

Övriga byggnader/utrymmen

Ett källarförråd tillhör bostaden

Parkering

P-plats i garage på Kaptensgatan kan hyras av föreningen. Priser är 950 kr/månad för platser under tak och 706 kr/månad för platser på "taket". Kontakta styrelsen för information om aktuell köinformation.

Månadsavgift

Avgift
3 316 kr

Inkl värme, vatten, kabel-tv. Obligatoriskt tillägg om 219 kr för bredband och telefoni.
Total avgift om 3470 kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,99%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
3 150 000 kr
Lägenhetsnummer
126
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
61 kvm*

* Uppgift enligt Brf.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
250 kr
Försäkring
160 kr
Summa
410 kr

Detta är endast riktvärden och varierar på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnadssätt

Byggår
2008
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
119
Energideklarationsdatum
2014-02-26

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Populära restaurangen Diket

Karta

Karl Johansgatan 15B

Karl Johansgatan 15B,
414 59 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Zara Ek

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 41

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Djurgårdsgatan 24
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 866 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Visning: 2021-01-24 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Stenklevsgatan 1B
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 754 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabelgatan 14
  Utgångspris
  3 250 000 kr
  Månadsavgift
  4 792 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl johansgatan 62
  Utgångspris
  2 680 000 kr
  Månadsavgift
  3 478 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 61
  Utgångspris
  2 800 000 kr
  Månadsavgift
  3 025 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabyssgatan 10A
  Utgångspris
  3 800 000 kr
  Månadsavgift
  2 981 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 5
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 877 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Kommendörsgatan 5
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 281 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  58 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabelgatan 35D
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 572 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabelgatan 35E
  Utgångspris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 535 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Timmermansgatan 8
  Utgångspris
  3 700 000 kr
  Månadsavgift
  4 624 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bangatan 58
  Utgångspris
  3 900 000 kr
  Månadsavgift
  4 048 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!