Härlig sekelskiftestrea med balkong

Majorna, Göteborg

Karl Johansgatan 61

På förhand
Utgångspris
4 300 000 kr
Avgift
5 023 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 5
Boarea
85 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Härlig sekelskiftestrea med balkong

Sällsynt sekelskiftesbostad där charm möter funktion. Väldisponerade ytor, högt i tak och påtagligt ljusinsläpp från två håll.

 • Ansvarig mäklare

  Lisa Wessberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 55

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till denna härliga och unika bostad!. Karl Johansgatan 61 - Bjurfors
Välkommen till denna härliga och unika bostad!
Rofyllt och ljust sovrum. Karl Johansgatan 61 - Bjurfors
Rofyllt och ljust sovrum
. Karl Johansgatan 61 - Bjurfors
Planskiss. Karl Johansgatan 61 - Bjurfors
Planskiss
Kakelugn i sovrummet. Karl Johansgatan 61 - Bjurfors
Kakelugn i sovrummet
Vackra pardörrar mot vardagsrummet. Karl Johansgatan 61 - Bjurfors
Vackra pardörrar mot vardagsrummet

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till ett charmigt hem med välbevarad och fungerande kakelugn i vardagsrummet, höga fotlister, stuckaturer och takrosetter belägen i trivsamma kvarter mitt i hjärtat av Majorna. Genomgående högt i tak och stora fönsterpartier som skänker ett underbart ljus och känsla av rymd. Charmen och de tidstypiska detaljerna är omsorgsfullt bevarade och varsamt renoverade. Det moderna köket kontrasteras vackert av höga fönster som bjuder in ljuset. Två stora rum i fil som binds samman genom praktfulla pardörrar. Ännu ett rymligt sovrum finns med läge in mot den lugna innergården. Badrummet är helkaklat i ljusa toner.
Mitt i omtyckta Majorna med mysiga caféer, restauranger och goda kommunikationer alldeles runt hörnet. Naturen i Slottsskogen och vattnet vid Röda Sten ligger också inom bekvämt promenadavstånd.
Det här är bostaden för Er som söker ett hem utöver det vanliga i Majorna.

Interiör

Redan i trapphuset möts ni av den vackra sekelskiftesmiljön och på våning två finner ni detta praktfulla hem. I hallen finns avhängning rakt fram och plats finns för hallmöbel i den rymliga innerhallen. Vackert vitsåpade brädgolv löper genom hela bostaden. Det vackra brädgolvet möter här vitmålade väggar.

Rakt fram från hallen uppenbaras det ljuvliga vardagsrummet. Den vackra stuckaturen är unik i sitt slag och kombineras med en praktfull takrosett. Två stora fönster med djup fönsternisch ger rikligt med ljus till rummet och tillsammans med takhöjden som är på nästan 3 meter skapas en härlig atmosfär. Kronan på verket i detta hem, är rummets fungerande och vackra kakelugn. I detta rum möter vitmålade brädgolv de väl framtagna råbetongväggarna på ett mycket smakfullt vis. Rummet har plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt en större matsalsgrupp.

Bakom de pampiga pardörrarna, i fil med vardagsrummet ligger sovrummet som likt vardagsrummet har lika vacker stuckatur, takrosett och höga fotlister samt en kakelugn. Väggarna är ljust målade och smälter stilfullt samman med vardagsrummet när dubbeldörrarna står öppna. Plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord.

Härifrån nås bostadens balkong i ett högt och fritt läge längs Karl Johansgatan. Klädd i trä med plats för både sittmöbler och odlingar. Här njuter du av solens strålar under många timmar.

Det rymliga köket är placerat i ett lugnt läge med fönster mot den lugna gården. Köket är den perfekta kombinationen av välbevarade detaljer som möter funktion. Här finns gott om förvaring i de höga skåpen och bra arbetsyta att nyttja. Utrustat med diskmaskin, kyl/frys, spis, ugn samt fläkt. En rymlig matplats belägen vid det höga fönstret. Det vitsåpade trägolvet möter gråa väggar och skåpsluckor.

Det andra sovrummet vetter mot innergården och nås via vardagsrummet.
Ett rymligt rum med gott om förvaring i den stora garderobsväggen. Väggarna är målade i vitt och möter ett vitt trägolv.

Från hallen nås det helkaklade badrummet med vitt kakel och vitt klinker. Här finns handfat samt badrumsskåp, dusch och wc.

Fakta

Fastighetsbeteckning

göteborg 215:17

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Nabbepiren
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
10
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Till föreningen hör 8 lägenheter med bostadsrätt samt två lägenheter och en lokal med hyresrätt. Hyreslägenheterna utgör dold tillgång för föreningen vid framtida försäljning. I hyreslokalen i gatuplan drivs restaurang Cyrano. Föreningen äger sin egen mark som förvärvades 2007 och påverkas såldes inte av förhöjd tomträttsavgäld.

Föreningens ekonomi

Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1980 elstambyte och rörstambyte.
1994 nya balkonger.
2007-2009 renovering av badrum.
2009 utfördes en energideklaration.
2010 renovering av tvättstuga, genomförande av OVK samt rensning och injustering av ventilationen Samma år byttes även vitvaror i de två hyresrätternas kök samt fönsterpartier i butikslokalen.
2012 omfattande renovering av hyreslokalen.
2014 renovering av portgång.
2014 renovering av de två hyresrätterna.
2016 Byte av port
2018- ny värmecirkulationspump, nytt sop- och cykelhus, nytt gårdsbjälklag.

Planerade:
Under 2019 kommer tre nya lägenheter att byggas av vinden, det innebär att tre nya lägenheter kommer tillkomma till föreningen. Därför har vindsförråden flyttats ner till källaren.

TV/bredband

Bredband och Tv från Com Hem

Övrigt

Föreningen har tagit ett lån för att finansiera renovering av gården. Detta planeras dock att lösas i största mån per omgående när inkomsten för försäljning av råvinden inkommer till föreningen.

Uteplats/balkong

Härlig balkong med många soltimmar

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Parkering

Boendeparkering finns att tillgå. För prisinfo och områdessträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 023 kr

Inkl. värme, vatten och kabel-tv (basutbudet)

Ekonomi

Andel i föreningen
12,334%
Andel av årsavgiften är
14,62199%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 300 000 kr
Lägenhetsnummer
7
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
85 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Försäkring
250 kr
Summa
250 kr

Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på personlig förbrukning och avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1909
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
169

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Pastan på Café Biscotti

Karta

Karl Johansgatan 61

Karl Johansgatan 61,
414 55 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Lisa Wessberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 55

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Chapmansgatan 4
  Utgångspris
  4 100 000 kr
  Månadsavgift
  4 142 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  96 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 27
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 126 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 21
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 301 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mariebergsgatan 13 B
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 437 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mors Backe 9
  Pris
  5 695 000 kr
  Månadsavgift
  5 796 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  105 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Såggatan 20B
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 272 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  63,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Karl Johansgatan 13
  Pris
  5 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 862 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  89,5 kvm