KOMMANDE FÖRSÄLJNING - Högst upp med två balkonger och skön vy

Sannegårdshamnen, Göteborg

Sannegårdsgatan 22

På förhand
Avgift
4 055 kr
Antal rum
3
Boarea
86 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

KOMMANDE FÖRSÄLJNING - Högst upp med två balkonger och skön vy

Högst upp i huset ligger denna trevliga bostad. Två balkonger åt både öst och väst. Den ena balkongen är inglasad och har skön vy över takåsarna.

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 65

Bilder

Inglasad balkong med vidsträckt vy över takåsarna. Sannegårdsgatan 22 - Bjurfors
Inglasad balkong med vidsträckt vy över takåsarna
Högt ostört läge med skön vy. Sannegårdsgatan 22 - Bjurfors
Högt ostört läge med skön vy
Koppla av och njut och blicka ner mot vattnet. Sannegårdsgatan 22 - Bjurfors
Koppla av och njut och blicka ner mot vattnet
Kända landmärken i sikte. Sannegårdsgatan 22 - Bjurfors
Kända landmärken i sikte
. Sannegårdsgatan 22 - Bjurfors
Inte alla som har city skyline som vy. Sannegårdsgatan 22 - Bjurfors
Inte alla som har city skyline som vy

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Högst upp i huset i populära Brf Matrosen ligger denna fina bostad. Bra planerad med öppna ytor och två stora balkonger. Balkongen mot gården är inglasad och här kan du njuta av utsikten ner mot vattnet och över takåsarna. Vardagsrum och kök i öppen planlösning gör att ljuset från de stora fönstren sprider sig fint i bostaden. Två bra sovrum som ligger i svalt läge mot den lugna gården. Klassiskt och stilrent kök med vita luckor och gott om förvaring. Här finns det mesta man önskar av ett modernt kök. Köket rymmer även matplats. Badrummet har duschhörna samt en tvättdel för klädvård.

Välkommen till denna bostad som präglas av ljusa öppna ytor med fint ljusinsläpp och två härliga balkonger.
En mycket trevlig bostad i högt ljust och insynsskyddat läge nära vattnet i mysiga Sannegårdshamnen. Perfekt familjeboende i lugnt läge.
Möjlighet till båtplats finns via båtföreningen.

OBS KOMMANDE FÖRSÄLJNING
Försäljningstart är planerad till efter sommaren men möjlighet till förhandsköp finns. Tillträde beräknas till första kvartalet 2020.
Gör intresseanmälan på länken nedan, så får du mer information närmar säljstart.
:

Interiör

Bilder från insidan kommer senare.

Utvald detaljbild

Fakta

Om föreningen

Namn
Brf Matrosen på Norra Älvstranden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
73
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Matrosen på Norra Älvstranden
Föreningen äger fastigheten Sannegården 40:2 i Göteborgs kommun och omfattar adresserna Ångaren Ernas Gata 2 och 4, Ångaren Ediths Gata 1 och 3 samt Sannegårdsgatan 20, 22 och 24. På fastigheten finns 3 byggnader med 73 lägenheter uppförda och en lokal. JM stod för uppförandet. Föreningen är medlem i Kaptenen samfällighetsförening tillsammans med Brf Styrmannen på Norra Älvstranden som förvaltar bl.a garage och övriga gemensamma ytor för de båda föreningarna. Den ekonomiska-, och tekniska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Föreningens ekonomi

Inga beslutade avgiftshöjningar för 2019.

Renoveringar - Utförda och planerade

Inga planerade renoveringar. Föreningen följer en underhållsplan på sid 7 i årsredovisningen specas de underhåll som ska göras inom de närmaste åren.

Parkering

Föreningen förfogar över 53 bilplatser och 2 MC-platser i garage. Kostnad 950 kr/mån respektive 450 kr/mån. Det finns också uteplatser alldeles i närheten som man kan hyra av Göteborgs stad. Kostnad 800 kr/mån.

Just nu pågår installation av 20 laddstationer för elbilar i garaget.

TV/bredband

Föreningen har ett avtal med Telia med deras tjänst Telia Triple play som innefattar digital-tv, bredband samt ip-telefoni. Ett grundutbud av kanaler och bredband Lagom (100 Mbit/s) ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam lokal på ca 100 kvm i källaren på Ångaren Ernas gata 2. I dagsläget används den till förvaring av utemöbler. I källaren finns förråd, barnvagnsförvaring samt cykelförråd.

Övrigt

Sannegårdshamnen har en av Göteborgs centralaste småbåtshamnar med plats för 85 båtar i
varierande storlek (det pågår utredningar att utöka platserna genom att tillåta förtöjningar längs ut i varje
brygga). Båtplatserna i Sannegårdshamnen förvaltas och administreras av Västra Sannegårdshamnens
Båtklubb, www.vsbk-gbg.se.
Enligt stadgarna så kan alla som bor i Sannegårdshamnen närområde bli medlemmar

Ombyggnad, Renoveringar

Föreningen har renoverat och bytt fasader på huset. Inga andra större renoveringar är planerade.

Parkering

Brf Masten delar garage med Brf Fören och Brf Riggen, och Brf Masten förfogar över 35 stycken platser. Kostnad 800 kr/mån. Garageplatser ligger under husen och till dessa är det för närvarande kö. Garageplats går att hyra i närliggande förening till en kostnad av c.a 1000 kr/mån. P-plats ute finns att hyra i närheten, ev är det kö där. Brf Masten delar garage med Brf Fören och Brf Riggen, och Brf Masten förfogar över 35 stycken platser. Kostnad 800 kr/mån.

Tillträde

Första kvartalet 2020

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 055 kr

Månadsavgiften inkludderar värme, vatten samt kabel-tv och bredband via Telia Triple Play.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,38543%
Andel av årsavgiften är
1,38541%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
121402
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
86 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
490 kr
Försäkring
193 kr
Summa
683 kr

Driftskostnaderna är hämtade från säljarna och varierar utifrån behov och förbrukning. I dag bor det 2 vuxna och ett litet barn i bostaden.

Området

Att bo i Sannegårdshamnen

Norra Älvstranden är ett vattennära område med sköna stråk och vackra bostadsområden. Utsikten är storslagen. Bostadskvarteren öppnar sig mot vattnet, där fartyg och mindre båtar seglar förbi. Man bor vid vattnet men ändå mitt i stan. Sannegårdshamnen är ett utav av de bostadsområden som nu växer fram, där både närheten till vattnet och naturen blir viktiga ingredienser.

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Det finns också butiker, mataffär, bageri, restauranger, hotell, bar, teater, gym, spa, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant.

Här finns även ett antal grönområden att strosa i. Krokängsparken, Sörhallsberget och Färjenäsområdet är några exempel. Färjenäs har en stor nybyggd lekplats och skateboardramp. Den vackert träskodda bryggpromenaden på Eriksberg inbjuder till promenader längs vattnet, fina små prång med bänkar för avkoppling.

Norra Älvstranden tillhör stadsdelen Lundby och här finns 21 kommunala förskolor samt fem familjedaghem och sju enskilda förskolor. På Wieselgrensgatan finner man en öppen förskola. Det finns åtta kommunala grundskolor med fritidshem samt två fristående grundskolor.

På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av meningsfulla fritidsaktiviteter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna med Friskis & Svettis i deras modernaste anläggning och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. Vill man koppla av finns Hagabadet Älvstranden nära till hands och erbjuder både yoga och spa. I teatersalongen Blå Hallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud, här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

I Sannegårdshamnen finns ICA kvantum, blombutik, postutlämning, Steinberg Nyberg café och gym. Detta mycket lättillgängligt för dig som boende i Sannegården. Vid Eriksbergs centrum finner man flera butiker, systembolag, apotek och en stor matvaruaffär. Utmed kajkanten ligger flera restauranger och caféer med vacker utsikt över hamninloppet.

Kollektivtrafik är även något som finns lätt till hand. Hamnfärjorna ÄlvSnabben går i tät trafik med hållplatserna på båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till centrala staden, bl.a. med stombusslinje 16. Andra bussar som även går här är 58, 99 & 31. Man kan även idag cykla i stort sett hela vägen mellan broarna på Norra Älvstranden. En vacker väg med storslagna vyer som också är fin för långa promenader.

Köpa eller sälja bostad i Sannegårdshamnen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Sannegårdsgatan 22

Sannegårdsgatan 22,
417 60 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 65

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Sannegårdshamnen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Barken Beatrices Gata 34
  Månadsavgift
  5 955 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  98 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Sannegårdshamnen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Miraallén 33
  Månadsavgift
  4 049 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  62,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Sannegårdshamnen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Stenbocksgatan 9
  Månadsavgift
  4 513 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!