Ett modernt cityhem med närhet till stadens puls

Stampen, Göteborg

Stampgatan 62

På förhand
Avgift
3 003 kr
Antal rum
2
Boarea
63 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 7
Hiss
Ja

Ett modernt cityhem med närhet till stadens puls

Välkommen till en smakfullt renoverad 2:a där den öppna planlösningen skapar rymd och ljus och det ljuvliga badrummet inbjuder till många härliga bad.

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till populära Stampgatan!. Stampgatan 62 - Bjurfors
Välkommen till populära Stampgatan!
. Stampgatan 62 - Bjurfors
. Stampgatan 62 - Bjurfors
Närområdet under kvällningen. Stampgatan 62 - Bjurfors
Närområdet under kvällningen
. Stampgatan 62 - Bjurfors
Odinsplatsen har fått sig ett rejält lyft med porlande fontän och vacker grönska. Stampgatan 62 - Bjurfors
Odinsplatsen har fått sig ett rejält lyft med porlande fontän och vacker grönska

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu finns tillfälle att förvärva denna stilfullt renoverade 2:a med smakfulla materialval som inger en känsla av stil och klass. Luftigt och ljust vardagsrum integrerat med det moderna köket vars gråa kakel bryter av snyggt mot den i övrigt vita inredningen och de påkostade vitvarorna. Sovrum med plats för större dubbelsäng. Den rymliga hallen erbjuder gott om förvaring i form av en stor skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Det helkaklade badrummet är bostadens pärla med sitt väl tilltagna inkaklade badkar och fina materialval.

I Stampen bor ni mycket centralt i ett expansivt område som de senaste åren har fräschats upp med nya butiker, restauranger och mindre trafik. Kommunikationerna i området är mycket goda, från närmaste hållplats Ullevi Norra avgår flertalet spårvagns- och busslinjer samt närhet till knutpunkten Svingeln där det även avgår flera expressbussar. Ni når även Centralstationen, utfartslederna och hela centrums utbud på några få minuter. Kring Stampen erbjuds mataffärer, gym, butiker och restauranger såsom populära restaurang Ölstugan Tullen precis runt hörnet. Det är även kort gångavstånd till att strosa i de vackra och grönskande omgivningarna kring Gullbergsån.

Varmt välkomna på visning!

Interiör

Ni välkomnas in i hallen där det finns gott om förvaring i stor skjutdörrsgarderob med spegeldörrar och avhängningsmöjligheter för ytterkläder i form av krokar till höger. Väggarna är vitmålade och på golvet löper den ljusa parketten tröskellöst vidare genom hela bostaden.

I anslutning till hallen nås också lägenhetens ljuvliga badrum, helkaklat med klassiska materialval där det stora inbyggda badkaret med duschdörr inbjuder till härliga bad. Övrig inredning består av handfat med ovansittande spegel, wc och handdukstork som erbjuder härligt varma handdukar efter dusch eller bad. På golvet ligger ett svart klinker och väggarna pryds av ett vitt kakel som bryts av med väggen bakom spegeln som är klädd i ett kontrasterande grått kakel. Runt om badrummet går en kant i trä som blir ett naturligt steg upp till badkaret men också plats för avställning om så önskas. Belysning i form av dimbara spotlights skänker så mycket ljus som önskas för stunden. Taket ramas in av en charmig stuckatur.

Vardagsrummet har generösa ytor och plats för matsalsbord, soffgrupp och tv-möbel. Det stora fönsterpartiet tillsammans med den öppna planlösningen inger ett härligt ljus och en rymlig känsla.

Köket ligger i anslutning till vardagsrummet och erbjuder bra arbetsytor och gott om smart förvaring hela vägen från golv till tak. De vita skåpsluckorna tillsammans med det grå kaklet och påkostade vitvaror ger ett exklusivt och stilrent intryck. Den maskinella utrustningen består av: diskmaskin, spishäll med ovansittande fläkt, ugn, kyl/frys samt mikro. Bakom glasluckorna närmast taket sitter inbyggd belysning.

Bredvid badrummet ligger bostadens sovrum med ett lugnt läge in mot Stampgatans gröna kyrkogård. Väggarna är vita och på golvet ligger ljus parkett. Här inryms både dubbelsäng och tillhörande sängbord. Även här har ni dimbar belysning.

Varmt välkomna på visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Breitenfeld
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
109
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Breitenfeld innehar 109 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och två lokaler. Det finns en föreningslokal/övernattningsrum vid Stampgatan 68 A. Bastu finns. Cykelrum finns samt några cykelställ på gården. Det finns också två tvättstugor med tvättmaskiner (en större för t ex mattor) samt torktumlare och torkrum.

Inga planerade avgiftsjusteringar enligt förvaltare (2019-10-28).

Föreningens ekonomi

Inga planer på förändringar i månadsavgiften (2019-10-28) enligt förvaltare.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen planerar en ombyggnad av en hiss på Stampgatan 62. Föreningen har även planer på att upprätta en ny energideklaration för fastigheten. Föreningen planerar även att måla om garaget år 2020.

För utförda och kommande renoveringar vänligen se årsredovisningen eller kontakta styrelsen.

Parkering

Föreningen har ett garage med 51 bilplatser samt separat mc-garage. Garaget nås enkelt via hissarna i trapphusen. Det finns 51 fasta platser samt en plats för dygnshyra. Kostnaden är 600 kr i månaden för fasta platser, och 50kr/dygn för tillfällig parkering i max 1 vecka (lägsta avgift är 150 kr). Till garageplatserna är det separat kö. Adressen är berättigad till boendeparkering inom område "M". Det finns även ett MC-rum med 15st platser och kostar 100kr/mån att hyra. Mc-rum är det också kö till.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem och fiber via Telia.
Bredband. ComHem och Fiber via Telia Portal.

Gemensamma utrymmen

Det finns bastu som ingår, cykelförråd, barnvagnsrum, tvättstuga med torkrum samt föreningslokal att hyra samt övernattningsmöjligheter för uthyrning kostar 200kr/dag. Det finns en ny lekplats och utemöbler att tillgå samt en grillplats. Till lägenheten disponeras ett källarförråd.

Övrigt

Föreningen förvaltas av Dahlsjös Affärs och Fastighetsbyrå AB

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns bastu, cykelförråd, barnvagnsrum, tvättstuga med torkrum, källarförråd samt föreningslokal att hyra för 200 kr/dygn samt övernattningsmöjligheter för uthyrning. Föreningen har även tillgång till grovsoprum för källsortering. Till lägenheten hör ett källarförråd

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband. Fiber med valfri hastighet och leverantör.

Parkering

Föreningen har ett garage med 51 bilplatser samt separat mc-garage. Garaget nås enkelt via hissarna i trapphusen. Det finns 51 fasta platser samt en plats för dygnshyra. Kostnaden är 500 kr i månaden för fasta platser, och 50kr/dygn för tillfällig parkering i max 1 vecka (lägsta avgift är 150 kr). Till garageplatserna är det separat kö. Adressen Stampgatan 62 är berättigad till boendeparkering inom område "M".

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 003 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,777%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
40 kr

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
1
Våningsplan
1 av 7
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
63 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1985
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
93

Området

Mäklaren om Stampen Prippska Tomten

Mellan Centralstationen och längs Fattighusån bort mot Olskroken ligger Stampen och Prippska Tomten, en stadsdel under utveckling i mysig kvartersmiljö. Här händer det mycket – nya restauranger, kaféer och intressanta butiker öppnar här. Både Odinsgatan och Friggagatan har byggts om de senaste årtiondena och äldre bebyggelse har fått sällskap av moderna byggnader och nylagda gator och stråk.

INNERGÅRDAR OCH PARADGATOR
I Stampen är du alltid i gott sällskap. Blandningen av bostäder, företag, skolor, butiker och service gör att du vart du än går alltid möter människor i alla åldrar som är på väg. Odinsgatan har på senare tid blivit en paradgata med liv och rörelse, mycket tack vare att det finns flera hotell i området och att många företag flyttat in i nybyggda hus omkring. Centralstationen ligger på bekvämt gångavstånd och både bussar och spårvagnar kör täta turer förbi Stampgatan som löper längs Fattighusån. I området finns flera välsorterade matbutiker och en kort promenad bort ligger Olskrokstorget med bland annat fisk-, ost- och blomsterbutiker. Det finns också flera grundskolor och förskolor, däribland Samskolans högstadie- och gymnasieutbildningar.

BRYGGMÄSTARE OCH FATTIGHUS
Stampen har varit bebyggt sedan 1600-talet då här anlades en förstad med tegelbruk. Namnet Stampen går tillbaka till 1715 och den oljestamp som låg i området en kort period. Byggnaden köptes sedan av staden som gjorde om den till fattighus. Det var strax intill som J.A. Pripp startade sitt bryggeri 1828. Delar av verksamheten låg kvar i den gula tegelbyggnaden ända till 1970-talet då bryggeriet flyttade och lämnade Prippska tomten öde under några år, tills nya bostadshus, hotell och kontor byggdes där.

FOLKMYLLER OCH STILLSAM Å
Kvarteren har en typisk stadskaraktär, med bostäder och kontor i samma hus och med butiker och restauranger i gatuplan. När stadsdelen byggdes om var ambitionen att skapa förutsättningar för livskvalitet och enkelhet i vardagen. Det märks, inte minst på att allt fler upptäcker de nya möjligheter som öppnas, i en tidigare lite bortglömd del av centrum.

Vid Stampen rinner Fattighusån som möter Mölndalsån utanför Ullevi. Det stilla flytande vattendraget skänker harmoni till stadsdelen. Att promenera längs ån en solig vårdag och se vattnet glittra gör det lätt att samla tankarna och känna att man valt helt rätt plats att bo på. Det är lätt att hitta sina favoritplatser i solen, som solbryggorna eller grönområdet intill Stampkyrkogården. På andra sidan ån tornar Ullevi upp sig och inleder hela det långa Evenemangsstråket som sträcker sig ända bort till Korsvägen.

Köpa eller sälja bostad i Stampen Prippska Tomten? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Områdets 3 bästa

3
 • Burgersson - hamburgare på bästa tänkbara råvaror
 • Ölstugan Tullen
 • Restaurang Mañana

Karta

Stampgatan 62

Stampgatan 62,
411 01 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Stampen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Folkungagatan 11A
  Månadsavgift
  4 078 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Stampen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Friggagatan 3C
  Månadsavgift
  3 196 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  62,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Stampen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Garverigatan 7
  Månadsavgift
  3 493 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Stampen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Stampgatan 60B
  Månadsavgift
  3 152 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  71,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Stampen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Friggagatan 3 C
  Månadsavgift
  4 794 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  96,9 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!