Väldisponerad och ljus trea med stor balkong i sydvästläge!

Vasastaden, Göteborg

Föreningsgatan 1B

På förhand
Utgångspris
3 900 000 kr
Avgift
4 660 kr
Antal rum
3
Boarea
74 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 8
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Väldisponerad och ljus trea med stor balkong i sydvästläge!

Välkomna till Föreningsgatan 1B och denna väldisponerade och ljusa trea med solig sydvästbalkong. Solid Brf med närhet till allt!

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-46 83 62

 • Extra kontaktperson

  Angelica Stenvold

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617918

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Föreningens trevliga innergård med planteringar och trivsam belysning. Föreningsgatan 1B - Bjurfors
Föreningens trevliga innergård med planteringar och trivsam belysning
Promenadavstånd till Vasastadens rika utbud av restauranger och andra nöjen. Föreningsgatan 1B - Bjurfors
Promenadavstånd till Vasastadens rika utbud av restauranger och andra nöjen
Mysiga Haga en kort promenad bort. Föreningsgatan 1B - Bjurfors
Mysiga Haga en kort promenad bort
Ta en promenad till grönskande Slottskogen. Föreningsgatan 1B - Bjurfors
Ta en promenad till grönskande Slottskogen

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till ett hem där umgänge och bekvämlighet står i fokus och god smak genomsyrar utformningen. Här bor du i ett tyst och rofyllt område med Vasagatans puls endast ett stenkast bort samt promenadavstånd till Avenyn och Linnéstaden med dess rika utbud av restauranger, caféer, shopping och uteliv. Känner du för att varva ner och smita undan från stadslivet en stund ligger flera grönskande parker i närområdet däribland Slottsskogen.

Bostaden ligger i en välskött 70-talsfastighet där stora fönsterpartier bjuder in ljuset och hjälper till att skapa rymd i bostaden. Lägenheten är ytterst väldisponerad med gott om plats för socialt umgänge. Stort och inbjudande vardagsrum med plats för det stora möblemanget. Härlig balkong som tack vare sitt sydvästläge blir en otroligt användbar sådan. Rymligt kök med plats för köksbord, välutrustat badrum med duschhörna och tvättmaskin. Det stora sovrummet ligger mot gården och erbjuder mycket bra förvaring i flera garderober. Även det andra sovrummet har en bra storlek med gott om förvaringsytor. Här bor ni med ett lugnt och attraktivt läge med det mesta man kan önska inom bekvämt promenadavstånd.

Fakta

Uteplats/balkong

Stor balkong i soligt sydvästläge.

Övriga byggnader/utrymmen

I föreningen finns två stycken gemensamma tvättstugor med fyra stycken tvättmaskiner, två stycken torktumlare samt två stycken torkrum per tvättstuga. Tvättstugorna är belägna i uppgångarna Föreningsgatan 1A och 3A.

Föreningens medlemmar har även tillgång till föreningslokal, övernattningsrum, garage (separat kö) samt grillplats på gården. Till lägenheten hör ett vindsförråd som är ca 3 kvm stort.

TV/bredband

Från 1/7 2020 har föreningen tecknat avtal med Sappa där kabel-TV och bredband ska ingå i avgiften.

Parkering

Det finns ett parkeringsgarage i huset med 40 st platser för bilar. Det finns en kölista upprättad och du kan sätta upp dig genom att kontakta styrelsen. Platserna hyrs först och främst ut till de boende i föreningen.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,86%
Andel av årsavgiften är
0,85%
Pantsatt
Ja

Byggnadssätt

Byggår
1975
Uppvärmning
Fjärrvärme

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Grimberget
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Grimberget (769610-1919) förvärvade fastigheten Annedal 6:15 år 2005. Fastigheten består av fyra punkthus, omfattande 148 bostäder med en sammanlagd bostadsarea om 8667 kvm samt 3 lokaler om 360 kvm. Friköpt tomt. Adresser Föreningsgatan 1 och 3. Föreningen har genomfört omfattande renoveringsarbeten såsom fönster, tak- och fasadrenovering samt att föreningen har gjort renovering av innergården. Frånluftsfläktarna i huset byttes ut i februari 2015. Ett ekosystem har installerats i en del av lägenheterna för att säkerställa ett bra inomhusklimat. Säkerhetsdörrar sattes in under 2015. Trapphusen målades om under 2016. En underhållsplan för fastigheten har upprättats för år 2015-2024. Det finns planer på att föreningen kommer utföra en relining av stammarna den närmsta tiden. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

För mer information gå in på www.brfgrimberget.se

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 660 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Från 1/7 ingår även bredband.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 900 000 kr
Våningsplan
5 av 8
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
74 kvm

Området

Mäklaren om Vasastaden

Om Göteborg vore en internationell storstad skulle Vasastaden vara stadens givna essens. Stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna bildar tillsammans med de många klassiska kaféerna, barerna och stjärnkrogarna ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möts nu och då, världsvana och småstadscharm, konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

KLASSISKA GATUKÖK OCH STJÄRNKROGAR
En tidig helgmorgon är den rofyllda tystnaden högst noterbar en milsvid skillnad mot kvällens sprudlande atmosfär, då fest och förväntan hänger i luften. Men utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i centrum och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med majoriteteten av stadens Michelinstjärnor; hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

TROTTOARER OCH GRÖNA STRÅK
Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet vara att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

KORVKLASSISKER OCH KONSTGALLERIER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Många är de göteborgare någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att kryssa sig fram mellan. Jazzhuset på Erik Dahlbergsgatan, som varit en vital del av Göteborgs musikliv sedan 70-talet, var tidigare en renodlad jazzklubb. Idag huserar allt från indiepop och garagerock till DJ:s och rena danskvällar på klubben.

SEKELSKIFTESHUS OCH 90-TALISTER PÅ CYKEL
Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Köpa eller sälja bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vasastadens 3 bästa

3
 • Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
 • La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
 • Michelin-restaurangen Koka

Karta

Föreningsgatan 1B

Föreningsgatan 1B,
411 27 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-46 83 62

 • Extra kontaktperson

  Angelica Stenvold

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617918

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 5
  Utgångspris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 586 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 16C
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 116 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 44
  Pris
  4 600 000 kr
  Månadsavgift
  4 450 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Erik Dahlbergsgatan 8 B
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 820 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Föreningsgatan 18A
  Fast pris
  3 100 000 kr
  Månadsavgift
  3 317 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  56,7 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Föreningsgatan 16A
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 876 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  65 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Vasagatan 18
  Utgångspris
  6 200 000 kr
  Månadsavgift
  833 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 16A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 434 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!