2:a Mölndal - Innerstad

Mölndal - Innerstaden, Mölndal

Växthusgatan 5

På förhand
Avgift
4 070 kr
Antal rum
2
Boarea
63,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4

2:a Mölndal - Innerstad

I en välskött fastighet och HSB-förening finner vi denna renoverade gaveltvåa om ca 63,5 kvm där det bara är att flytta in! Balkong med em sol.

 • Ansvarig mäklare

  Rasmus Broström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-706 83 55

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Växthusgatan 5!. Växthusgatan 5 - Bjurfors
Välkomna till Växthusgatan 5!
. Växthusgatan 5 - Bjurfors
Stort och luftigt vardagsrum. Växthusgatan 5 - Bjurfors
Stort och luftigt vardagsrum
Fönsterpartier släpper in rikligt med ljus. Växthusgatan 5 - Bjurfors
Fönsterpartier släpper in rikligt med ljus
Kontakta mig!. Växthusgatan 5 - Bjurfors
Kontakta mig!
Vi når balkongen i sydvästläge härifrån. Växthusgatan 5 - Bjurfors
Vi når balkongen i sydvästläge härifrån

Beskrivning

Beskrivning

Med ett centralt läge i Mölndal och i en välskött fastighet och HSB-förening finner vi detta fina hem! Här är det bara att flytta in! Lägenheten om ca 63,5 kvm är belägen i gavel med stora fönsterpartier där ljuset flödar in och sprider sig vackert över rummens alla ytor. En mycket charmig lägenhet som präglas av fina tidstypiska detaljer så som stavparkett med fiskbensläggning i vardagsrummet och fönsterbänkar i marmor. Ljuvlig balkong i soligt västerläge där vi helt ostört kan njuta av eftermiddagssolen. Modernt renoverat kök samt renoverat badrum och genomgående fina ytskikt. Här bor ni centralt i Mölndal med täta kommunikationer både via buss, spårvagn och tåg men ändå med ett lugnt lummigt läge.

Interiör

Välkommen till Växthusgatan 5! :
En mycket fräsch och fin gavellägenhet med balkong i sydväst om ca 63,5 kvm disponerade enligt följande:

Vi kliver in i bostadens centralt placerade hall. Härifrån når vi hemmets samtliga rum. Plats för våra ytterkläder och skor finns i klädkammaren på vänster sida. Detta hem präglas av genomgående ljus och fina ytskikt.

Lägenhetens rymliga vardagsrum har vita släta väggar och kvar finns den vackra klassiska fiskbensparketten i ek. Här får vi ett härligt ljusflöde från det stora fönsterpartiet. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Från vardagsrummet når vi balkongen i sydväst med många härliga soltimmar. Här kan man avnjuta eftermiddags- och kvällssolen i lugn och ro!

Vidare in i bostaden finner vi det renoverade köket i smakfulla färg- och materialval. Den moderna köksinredningen inrymmer all tänkbar köksutrustning som kan behövas. Kökets utrustning är häll, rostfrifläkt, integrerad diskmaskin, ugn och mikro i arbetshöjd samt kombinerad kyl/frys.

Sovrummet andas välbehag och fönstret släpper in eftermiddagssolen. Praktisk förvaring i skjutdörrsgarderoben.

Badrummet är helkaklat i stilrena färger. Inredningen består av kommod med underskåp, ovansittande spegel, samt duschhörna, toalett och tvättmaskin.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB bostadsrättsförening Annehill i Mölndal
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
76
Antal lokaler
7
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

För fastigheten finns en 30-årig underhållsplan upprättad som uppdateras av styrelsen. Planen ligger till grund för föreningsstämmans beslut om reservering och ianspråktagande av fonderade medel för yttre fastighetsunderhåll.

Föreningens ekonomi anses som mycket god och har låg belåning.

2006 Målning av hus nr 3. Lagning av avloppsledning i hus 3. Byte av nivåpump till värmesystemet.

2007 Avloppsledningar invändigt i källaren på hus nr 3 har renoverats. Utvändig målning av hus 1.

2008 Ny dränering vid hus nr 1. Energideklaration genomförd.

2010 Relining av stammarna.

2012 Fönsterbyte. Byte av värmeväxlare till fjärrvärmen.

2013 Postboxar har installerats. Översyn av puts och fogar på fasad av hus 9.

2014 Översyn av puts och fogar på fasad av hus 7. Vindisolering av hus 1. Byte av dricksvattenledningar i hus 3. Återställning av föreningsyta till en lägenhet.

2015 Tilläggsisolering av vind i hus 1. Inventering av varm- och kallvattenledningar. Installation av individuella varmvattenmätare.

2016 Separation av dag- och spillvattenledningar. Färdigställande av byte av dricksvattenledningar. Ny tvättmaskin, Växthusgatan 5.

2017 I årsskiftet sänktes avgiften och varmvattnet bröts ut och läses av individuellt.

2019 Alla gemensamma utrymmen målades om

Kommande renoveringar är:
Takbyte (klart på Växthusgatan 9), nya porttelefoner, säkerhetsdörrar, digital tvättstuga, armaturer i trapphusen, renoveringar balkonger och fasad och dräneringar.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
300 kr
Försäkring
195 kr
Summa
495 kr

Kostnader skall ses enligt riktvärden.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns gemensam uteplats, cykelförråd, källarförråd, vindsförråd och tvättstuga med torkrum.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband. Leverantör: Com Hem och Bredbandsbolaget.

Parkering

6 garageplatser. Går att hyra för 375 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. 63 parkeringsplatser. Går att hyra för 200 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 070 kr

I avgiften ingår Värme, Kallvatten och Kabel-TV.
Bostadsrättföreningen har anslutit sig kollektivt till elnätet för att få en så låg kostnad som möjligt. Det tillkommer 45 kr/mån på månadsavgiften. Förbrukningskostnad av hushållsel och varmvatten tillkommer.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,33128%
Andel av årsavgiften är
1,33048%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
46
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
63,5 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1952
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-01-25

Området

Mäklaren om Mölndal

På bara tio minuter från Göteborg finner du allt som Mölndal har att erbjuda. Här finns historia, kultur, naturupplevelser och flera fina bostadsområden att bosätta sig i. Naturen och storstan är lika nära. Om du bor i Mölndal så bor du också i en dynamisk storstadsregion men i en miljö där proportionerna är lagom och takten lite lugnare.

SERVICE OCH UTBILDNING
I Mölndal finns bra service i form av butiker, bibliotek, apotek, banker, sjukhus/vårdcentraler etc. Här finner man ett stort utbud av förskolor och grundskolor.

HISTORIA
Mölndal är en stad med underbar natur och mycket historia. Här kan du hitta spår efter tidigare generationer. Muséerna i Kvarnbyn gör bygdens historia levande. Där dånar forsen lika självklar idag som för 1000 år sedan då man började tämja vatten för att mala säd. Nu trängs industribyggnader med pittoreska trähus utmed de branta klippkanterna. Gunnebo Slott och Trädgårdar från 1700-talet ger generösa upplevelser för alla sinnen och ligger i grönskan mellan Stensjön och Rådasjön.

NATUR OCH FRITID
Upplevelser för den aktive finns alltid nära. Mölndal är rikt på sjöar och vattendrag. Stensjön t.ex. har förbindelse med Rådasjön via Stålloppet där den trolska naturen lockar till spännande upptäcktsfärder med kanot. Det finns flera badplatser med stor variation och till salta bad är det bara 15 minuter. Sportintresset är stort i Mölndals kommun och många mölndalsbor är aktiva idrottsutövare. Här finns också Åbytravet vilken är Sveriges näst största travbana som lockar ca 260.000 besökare varje år.

NÄRINGSLIV
I kommunen finns ett välutvecklat och diversifierat näringsliv. Företagsstrukturen har en tydlig profil som domineras av elektronik, läkemedel, medicinsk teknik, hygienartiklar, papper, kemiska produkter, livsmedel samt handel. Stora företag som är rotade i Mölndal är bland annat Astra Zeneca, Santa Maria och SCA.

KOMMUNIKATIONER
Mölndal har ett strategiskt läge i nära anslutning till de större kommunikationslederna E6, E20/Söderleden, västkustbanan samt Kust till kust-banan. Busstrafiken i Mölndal är väl utbyggd och från Mölndals innerstad går spårvagnar och bussar till Göteborg. Pendeltåget från Göteborg Centralstation mot Kungsbacka stannar i Mölndal, Kållered och Lindome.

Köpa eller sälja bostad i Mölndal - Innerstaden? Kontakta våra mäklare i Mölndal! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Växthusgatan 5

Växthusgatan 5,
431 60 Mölndal

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Rasmus Broström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-706 83 55

Förslag på andra bostäder