Bjurfors Exklusiv presenterar en extraordinär villa med panoramautsikt över ängar och hav.

Skrea, Falkenberg

Lyckans väg 2

Exklusiv
Besiktigad
Utgångspris
7 400 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
1467 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
189 kvm / 60 kvm

Bjurfors Exklusiv presenterar en extraordinär villa med panoramautsikt över ängar och hav.

Hav, himmel och sol uppfyller villans stora ytor där tystnaden samt stillheten är påtaglig - Allt stillnar i solnedgången

 • Ansvarig mäklare

  Anette Gudmundsson Andersson

  Fastighetsmäklare/Franchisetagare

  :
  Telefon: 035-299 04 91

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Baksida med härliga fönsterpartier mot havet. Lyckans väg 2 - Bjurfors
Baksida med härliga fönsterpartier mot havet
Välkomna till Lyckans väg 2. Lyckans väg 2 - Bjurfors
Välkomna till Lyckans väg 2
Ett lyckat boende. Lyckans väg 2 - Bjurfors
Ett lyckat boende
. Lyckans väg 2 - Bjurfors
Utvald detaljbild. Lyckans väg 2 - Bjurfors

I entrén möts man av havsutsikten och ljuset.

Bostadens "hjärta". Lyckans väg 2 - Bjurfors
Bostadens "hjärta"

Beskrivning

Beskrivning

Den ljusa 1-plans villan ligger bokstavligen i ”öppna landskap, nära havet”. Faktum är att Ulf Lundell fick idén till sin mest kända låt under en bilresa här i Halland. De vågor som du ser glittra, cirka 700 meter ner, slår dessutom mot en av landets mest kända stränder. Den två kilometer långa Skrea strand är omfamnad av höga sanddyner och var redan på 1910-talet en av de populäraste badplatserna i Sverige. Den enastående ljusa villan är om 189 öppna och formrena kvm där husets unika läge på en hörntomt om 1 467 skapar en lika unik atmosfär. Mest spektakulär är den tidlöst rena arkitekturen där de släta fasaderna, den lekfulla
fönstersättningen och den enkla H-formen skapar både vidöppna och fredade ytor. Mot havet vänder villan sina stora och takhöga glaspartier. Trots det fria läget här vid ängarna känns såväl interiören som utemiljöns stora trädäck både skyddat och privat. Utöver de stora sällskapsytornas öppna planlösning med enastående ljus och havsutsikt, överraskar villan med sin tysta insida, en exklusiv sovavdelning med allrum, tre sovrum samt två badrum. Läget kräver ingen djupare presentation, med bara minuter ner till strandkantens kvällssol eller in till folklivet i den lilla mysiga sommarstaden.

Interiör

Falkenbergs långa strandväg passerar genom prydliga villakvarter och vänder sedan upp längs med det vidöppna landskapet med havet som fond. I rondellen tar du höger och efter hundratalet meter ligger den formrena villan på en hörntomt.

Parkera på uppfarten framför garaget med el-port. Gruset knastrar och övergår i stenläggning framför villans entré som ligger i gårdsmiljön som bildas mellan den H-formade byggnadens två flyglar.

Bakom entrédörren med runt fönster finns en ljus hall med grafitgrå klinker. En stor skjutdörrsgarderob med belysning sväljer familjens skor och flytvästar strax innan kvällens gäster ringer på. I siktlinjen från entrén skymtar den fria utsikten över ängarna genom de stora glaspartierna.

Några steg in öppnar sig utsikten ytterligare i de strålande ljusa och öppna sällskapsytorna i en öppen planlösning med köket. En varm kväll står glaspartierna vidöppna ut mot trädäcket som ligger skyddat mellan flyglarna. Släpp ut gästerna på de förlängda sällskapsytorna i kvällssolen. Bortom ängarna glittrar havet i ett enastående utsiktspanorama – nästan inget finns mellan dig och strandkanten cirka 700 meter ner. En sommarkväll härute är atmosfären smått magisk med doften av hav och ängarnas blommor. De öppna vidderna älskas av rovfåglarna som ofta tar fart över ängarna.

Invid glaspartierna öppnar sig en naturlig matplats på de fria ekparkettytorna. Året runt ger utsikten en fantastisk inramning till både vardagskvällarnas pastarätter och lördagarnas middagsbjudningar med många runt bordet.

Köksdelen avgränsas med en köksö i ek och av golvets grafitgrå klinker. Köksöns barhäng i svart sten ger plats för allt från morgonens espresso till eftermiddagens läxläsning eller gästernas fördrinkar. Köket har minimalistisk formren ekinredning från Kvänum. Stänkskydden är i vitt kakel, arbetsytorna är i svart sten och den integrerade utrustningen är i rostfritt. Ett runt fönster ger karaktär och morgonljus.

Ekparketten löper vidare och ut i ytterligare stora sällskapsytor. Det första intrycket är smått dramatiskt. Över rummets fria ytor reser sig sadeltaket ända upp till nock. Ett massivt ljus faller in från ett långsmalt sidofönster och från flygelns höga gavel med stora och nästintill heltäckande glaspartier. Dessa följer sadeltakets form och ger rummet en närmast sakral atmosfär. Känslan av ljus och mäktig rumsvolym förstärks av de fria vidderna som öppnar sig ner mot havet. Detta är ett rum för allt från fest och mingel till familjens vardagskvällar.

Tillbaka i entréhallen leder en diskret passage in till den mer privata avdelningen i villans andra flygel. Här ligger det första av villans två sobra badrum. Vitt helkakel står mot grå klinker och vitt porslin i wc och handfatskommod vilket ger badrummet en stilren inramning. Här finns även dusch bakom en rundad glasvägg.

Längre in i passagen överraskar villan med ett ljust och härligt allrum med stort fönster och ekparkett. Allrummet känns givet för allt från tevespel till fredagsmysiga kvällar framför bildskärmen eller TV:n.

Till vänster förbinder allrummet till villans härliga master bedroom med stor och välinredd walk-in-closet och dubbla glasdörrar ut till trädäcket. Ett vitt spjälstaket skyddar från insyn för den som vill ta sitt morgonkaffe i morgonrocken. I hörnet finns funkisens klassiska, långsmala glaspartier som ger ljus från två håll.

I passagen, alldeles utanför sovrumsdörren, leder en dörr in till villans största badrum med spa-atmosfär. Även här finns vitt helkakel, grå klinker och vitt porslin. Intrycket är stilrent och sobert där den trärena bastudörren bokstavligen kontrasterar med värme. Även härinne återfinns funkisens långsmala fönster, totalt fyra varav ett inne i bastun. Efter löpturen längs stranden och hem längs cykelbanan kan du pusta ut härinne eller bubbla en stund i hörnbadkaret. Här finns även dusch bakom rundade glasväggar samt dubbla handfat.

På andra sidan om allrummet finns två speglade barn-, gäst- eller arbetsrum med ekparkett och tre lekfullt placerade glaspartier. Som alla villans rum faller ljuset i kaskader från flera håll.

En diskret dörr i köksdelen avslöjar en stor och välinredd groventré med dörr ut till framsidans entrégård. I groventrén finns praktisk golvklinker i grått samt villans klädvårdsavdelning med maskiner, arbetsyta, vask och bra förvaring. Från groventrén når du en större klädkammare samt garaget och villans förrådsutrymmen. Som en självklarhet har även garaget klinkers och en skön golvvärme.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Skrea 5:85

Ombyggnad, Renoveringar

2011 renoverades fasaden åt sydväst och en ny fasad med luftspalt uppfördes. Övriga fasader är enstegstätade
2020 renoverades fuktskada i fasaden åt sydväst efter upptäckt av skada vid besiktningen. Arbetet utfördes av SK-Bygg i Falkenberg
2020 ny induktionshäll installerades
2020 ny diskmaskin installerades

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Falkenberg Skrea GA:8 ändamål: Vägar, Grönområden

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 703 000 kr
Byggnadsvärde
2 913 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 524 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Värme
26 837 kr
Samfällighetsavgift
400 kr
Renhållning
2 800 kr
Vatten/Avlopp
7 850 kr
Summa
37 887 kr

I kostnaden för uppvärmning ingår kostnaden för hushållsel

Pantbrev

Det finns 3 st pantbrev uttaget om sammanlagt 4 000 000 kr

Uteplats/balkong

Här njuter man av solens strålar från morgon till kväll. Det väl tilltagna altandäcket har plats för matgrupp, loungegrupp, grill och solsängar

Tomt

Lättskött trädgårdstomt med plats för lekar och spel eller den egna köksträdgården.

Planbestämmelser

Detaljplan

Parkering

Vidbyggt garage med automatisk port, grått klinker på golvet och golvvärme

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
7 400 000 kr
Rum
5
Sovrum
3
Boarea
189 kvm*
Tomtarea
1467 kvm
Biarea
60 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen 1
1 Uppgifter om biarea är lämnade av säljaren

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan
Byggår
2006
Fasad
Puts
Grund
Betongplatta
Stomme
Trä
Uppvärmning
Frånlufts- och jordvärmepump via vattenburen golvvärme
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Fönster
3-glasfönster isoler

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energideklarationsdatum
2020-12-01

Området

Att bo i Falkenbergs kommun

Falkenberg erbjuder havet med de långa sandstränderna, skogen och de många sjöarna, stadens gemyt och Ätradalens öppna landskap. I Falkenberg kan man också ta del av det stora utbud av evenemang, nöjen och aktiviteter som finns här. Extra glädjande är att Du hittar Sveriges största utflyktsmål i Falkenberg - Gekås Ullared. I Falkenberg är man mycket stolta över sin kommun.

Falkenberg har småstadens charm, turistortens rika utbud av boende och aktiviteter och inlandets välkomnande naturrikedom. Ätran rinner som en livsnerv genom kommunen.

Kommunen har ca 41 000 invånare och är den till ytan största kommunen i Halland.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Falkenbergs kommun? Kontakta våra mäklare i Halmstad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Lyckans väg 2

Lyckans väg 2,
31172 Falkenberg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anette Gudmundsson Andersson

  Fastighetsmäklare/Franchisetagare

  :
  Telefon: 035-299 04 91