Idyllisk trerummare i Västra villastaden
På förhand
Utgångspris
2 800 000 kr
Avgift
4 822 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 2
Boarea
74 kvm

Idyllisk trerummare i Västra villastaden

Välkommen till en bra planerad och väl underhållen trerummare i Västra Villastaden. Soldränkt balkong med härlig utsikt mot vackra skogsallén.

 • Ansvarig mäklare

  Jenny Almqvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0300-504 94

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Denna underbara trerummare om 74 kvm ligger på Skogsallén i populära Västra Villastaden. Området karaktäriseras av villastadens ideal, med tillhörande vacker bebyggelse och grönskande trädgårdar. En något högre takhöjd än standard ger extra rymd åt lägenheten. Den är väl underhållen med nylagt genomgående ljust golv. De ljusmålade väggarna och golvet ger en luftig och harmonisk känsla. De två sovrummen ligger på vardera sida om hallen och innan man når det större av dom passerar man dess förråd med mycket god förvaring. Köket rymmer plats för matgrupp och är ljust med ljusgrå skåpsluckor. Härligt fönster mot innergården med en trevlig utsikt. Från vardagsrummet med ljusinsläpp från allén kommer man ut på balkongen med sol mesta dels hela dagen. Här kan du njuta av spektakulära villastaden och skogsalléns promenadstråk. Badrummet har halvkaklade väggar i vitt och är utrustat med duschkabin, toalett, kommod och spegelskåp.

Här blir vardagen enkel med några minuters promenad till tågstationen som snabbt tar dig in till city. Det är också nära till skolor och förskolor. På ett par minuter tar du dig på gångavstånd till Kungsbacka innerstad där du möts av de gamla trähusen som präglar stadskärnan och bjuder på en pittoresk atmosfär med caféer, restauranger, och butiker. Under sommarmånaderna trängs uteserveringarna runt det vackra torget och längs Kungsbackaån som slingrar sig genom stan. Många trevliga promenadstråk längs Kungsbacka ån som flyter intill och vidare ut mot Kungsbacka fjorden.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Tjädern i Kungsbacka
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
43
Antal hyresrätter
9
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Tjädern i Kungsbacka registrerades hos bolagsverket 2001-08-29. Föreningen förvärvade sedan fastigheten 2016-06-01.

Föreningen består av 2 huskroppar med adresserna Furugatan 11-15, Skogsallén 18_22, samt Kungsgatan 31 -33

Föreningens ekonomi

Föreningen innehar nio stycken hyresrätter som inre kapital i föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Renovering av balkonger och tak utfördes under 2017-2018.
Renovering genom relining av stammarna är slutfört under 2019.

Det finns en underhållsplan som sträcker sig 11 år.

Parkering

P-platser 300kr/månad, separat kö.

Gårdsplats/innergård

Innergård med gräsmatta, planteringar och lekplats.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med fyra tvättmaskiner, torktumlare och torkrum i fastigheten på Furugatan.
Separat sophus med källsortering.

Övrigt

Föreningen har en avgiftshöjning med 2% per år.

Byggnadssätt

Byggår
1953

TV/bredband

Gruppavtal via Comhem med 16st kanaler. Ingår i det obligatoriska tillägget om 150kr/mån i månadsavgiften.

Bredband via Comhem. Ingår i det obligatoriska tillägget om 150kr/mån i månadsavgiften.

Parkering

P-platser 300kr/månad, separat kö.

Månadsavgift

Avgift
4 822 kr

I månadsavgiften ingår uppvärmning och vatten. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 150kr/mån avseende Comhem bredband och tv basutbud.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,60303%
Andel av årsavgiften är
2,55512%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 800 000 kr
Lägenhetsnummer
37
Våningsplan
2 av 2
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
74 kvm*

* Enligt säljaren och förvaltaren

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
42 kr
Summa
42 kr

Uppgifter kommer inom kort

Energideklaration

Utförd
Beställd

Området

Mäklaren om Kungsbacka

Det är inte konstigt att Kungsbacka är så otroligt populärt med sitt perfekta läge, både till havet, inlandet och till Göteborg. Dessutom har området en varierande natur med skärgård i väst och skog i öst så du kan få det bästa av två världar.

KUNGSBACKA SATSAR STORT på barnomsorg och utbildning och det finns flertal alternativ att välja bland när det gäller förskolor, familjedaghem och skolor. Målsättningen är att de ska vara bland de bästa i landet vad gäller studieresultat, funktionalitet, modernitet och miljö.

FÖR DEN SPORTINTRESSERADE finns ett komplett utbud i Kungsbacka, här hittar du bland annat bowling, fotbolls- och ishockey-klubbar, åtskilliga träningscenter och motionsslingor samt golfklubbar.

REDAN PÅ 1200-TALET blev Kungsbacka ett viktigt handelscentrum. Äldsta kända kartan över Kungsbacka från mitten av 1600-talet, visar att staden låg på udden mellan Kungsbackaån och Söderå, där vi idag hittar innerstaden.1846 härjades Kungsbacka av en storbrand. Endast två hus finns idag bevarade från tiden före branden, Röda stugan på Norra Torggatan och huset Östergatan 10 (f d borgmästarbostad). Efter branden byggdes staden upp efter en ny och modern stadsplan. Den pastellfärgade trähusbebyggelsen från sekelskiftet ger idag torget en idyllisk inramning.

SOM HANDELSCENTRUM har Kungsbacka naturligtvis genom århundradena varit en viktig marknadsplats. Förutom de många butiker och den nybyggda gallerian i den mysiga innerstaden, har Kungsbacka ett av Sveriges modernaste shopping-centra, Kungsmässan, med ett 50-tal butiker. Affärsbyn Hede Fashion Outlet, strax norr om centrum, erbjuder världskända varumärken till kraftigt rabatterade priser. Inne i Kungsbacka finns flera mysiga caféer och restauranger och självklart ett komplett serviceutbud i form av vårdcentraler, tandläkare, apotek etc.

VÄSTER OM TÄTORTEN Kungsbacka ligger Onsala. Området har en vacker miljö vid havet med närhet till bad och fiske. Genom åren har det varit ett populärt för sommarboende, men området bebyggs alltmer och idag är den mesta bebyggelsen permanent.

DU HAR GODA KOMMUNIKATIONER åt alla håll i landet när du bor i Kungsbacka. Pendeltåg och bussar tar dig snabbt och enkelt till Göteborg och SJ:s tåg stannar i staden både på väg åt söder och norr.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Kungsbacka kommun? Kontakta våra mäklare i Kungsbacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Skogsallén 20

Skogsallén 20,
434 31 KUNGSBACKA

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jenny Almqvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0300-504 94