Boende med egen täppa i två plan om ca 105 kvm!

Ljungdala, Hässleholm

Rågången 10E

På förhand
Pris
1 595 000 kr
Avgift
5 298 kr
Boarea
105 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
4

Boende med egen täppa i två plan om ca 105 kvm!

På förhand hos oss bostadsrättsradhus med tre sovrum, ljust och fräscht vardagsrum, gäst-wc, badrum och trivsamt kök. Bara att flytta in!

 • Ansvarig mäklare

  Linda Friberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  Språk: Svenska och Engelska

  :
  Telefon: 070-1641993

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Kommer snart ut till försäljning. Rågången 10E - Bjurfors
Kommer snart ut till försäljning
Linda Friberg Banner. Rågången 10E - Bjurfors
Linda Friberg Banner

Beskrivning

Beskrivning

På förhand hos oss bostadsrättsradhus med tre sovrum, ljust och fräscht vardagsrum, gäst-wc, badrum och trivsamt kök. Bara att flytta in!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Skvaltan 1

TV/bredband

Via Comhem ingår i avgfiten

Via Tele2 - fiber ingår i avgiften

Månadsavgift

Avgift
5 298 kr

inkl. värme, renhållning, bredband och grundutbud digital-tv. exl. VA

Ekonomi

Andel i föreningen
1,98404%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
1 595 000 kr
Lägenhetsnummer
14
Våningsplan
0
Hiss
Nej
Rum
4
Boarea
105 kvm*

* Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Övrigt
170 kr
Summa
170 kr

Driftskostnaderna är individuella och kan komma att ändras beroende på avtal/användning. Övrigt avser avsättning till inre fonden. El-energi och vatten debiteras bostadsrätterna efter användning. Föreningen gick under år 2013 över till ett gemensam el-abonnemang. Delåterbetalning sker löpande gällande elutlägg om 170kr/mån (tvåplanshusen).

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Bostadsrättsradhus
Byggår
1964
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Fönster
3-glas

En intern energideklaration finns att tillgå. Se bilaga.

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Skvaltan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
54
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Skvaltan är en förening som jobbar för ett hållbart boendealternativ. Ett av de stora målen ligger med fokus på miljö och att vara självförsörjande av förnybar energi. Föreningen består av 54 bostadsrättsradhus och ligger i området Ljungdala. För mer information om föreningen besök deras hemsida www.skvaltan.se

Föreningens ekonomi

Styrelsen har beslutat höja årsavgiften med 1,7 % inför 2021.
Garagehyran höjs 5 kr/mån enligt avtal.
Hässleholms Vattens höjer sina taxor inför 2021. För de boendena blir taxorna enligt följande: kallt vatten blir ca 25 kr/m3 och för varmt vatten ca 67 kr/m3.

Renoveringar - Utförda och planerade

2018:
Den överhettade byggmarknaden fördröjde genomförandet av ecoProjekt (för vidare information besök föreningens hemsida, skvaltan.se). Höstens stora satsning blev planering av åtgärder för att höja den social hållbarheten med ett program som kommer att genomföras under 2019.

Solcellsanläggningarna:
Under vår, sommar och en bra bit in på hösten producerar solcellsanläggning mer energi än
vad föreningen kan använda. Överskottet säljs.

Parkering

I samband med att föreningen byggde en sopstation under mark skapades ca 20 nya parkeringsplatser på platserna för tidigare sopstationer. Flera av dessa parkeringsplatser är reserverade för handikappfordon och för hemtjänsten. Föreningen ska även söka statsbidrag för tre semiladdstationer (22 kWh) och reservera parkeringsplatser för elbilsladdning där de sätts upp på parkeringarna vid Dämmevägen 13, Rågången 12 och Skvaltevägen 2. Föreningen har även 40 garage till uthyrning varav föreningen har disponerat tre.

TV/bredband

Comhem- Kabel-TV.
Bredband - Tele2.

Föreningens bredbandsnät, Skvaltnet, är en del av Internet med officiell IP-adress i varje radhus och med en bandbredd av upp till 100 Mb i bostäderna.

Gemensamma utrymmen

Fr.o.m. oktober 2014 debiteras användningen av tvättstugan. En maskin med handdukar, 60 grader, torkad i tumlare kostar ca 10 kr. En maskin med lakan, 90 grader, torkad i torkskåp kostar ca 15 kr.

Övrigt

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning samt hemsida och även från en av styrelsemedlemmarna (2020-12-11). Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

På grund av Covid-19 har föreningen inte kunnat samla alla medlemmar och en årsredovisning för 2019 har inte fastställts. Detta kommer förhoppningsvis genomföras under våren 2021.

Området

Mäklaren om Hässleholm

Redan i slutet på 1800-talet blev Hässleholm en viktig järnvägsknutpunkt i Skåne. Idag tar man sig lätt och smidigt mellan storstäder som Stockholm och Köpenhamn. Inne i centrum finns ett stort av kultur, restauranger och butiker. Utanför stadskärnan finns det gott om natursköna platser att upptäcka.

Tack vare expanderingen av järnvägen under 1860–1870-talen på Hässleholmsgårdens mark, fick Hässleholm en viktig roll i Skåne. På den tiden färdades man främst mellan Helsingborg och Kristianstad. Idag tar man sig smidigt till Köpenhamn på cirka 1 timme och Stockholm på 3–4 timmar.

Hässleholms centrum har byggts upp intill järnvägsstationen, där största delen av bebyggelsen består av hus från efterkrigstiden. Några få äldre byggnader från tidigt sekelskifte finns kvar men mycket har rivits. Inne i centrum finns allt man behöver inom service, butiker, kaféer och restauranger. Kulturhuset är en populär, social mötesplats mitt i centrum med bibliotek, utställningshall, konsertsalar och biograf. För barn och unga arrangeras det löpande konserter, teater, workshops och pyssel.

Sport- och föreningslivet är rikt i Hässleholm. Q-poolen är en idrottsanläggning med både idrottshall, träningscenter och simhall med rekreationsavdelning. På Österås finns padel, tennis – och ishall samt fotbollsplaner. Alldeles i utkanten av centrum ligger Hässlegårdens golfklubb. Det rika aktivitetsutbudet uppskattas inte minst av barnfamiljerna som också har bekvämt nära till flera förskolor och skolor både inne i centrum och utanför.

Hembygdsparken ligger nära Hässleholms kyrka och bildades på 1930-talet. Här, mitt i centrum, erbjuds en vacker och nostalgisk miljö med gröningar, dammar, äldre röda trähus och en Ölandskvarn. Hela området är en perfekt utgångspunkt för att samlas för picknick och utomhuslek. Utöver detta finns ett flertal lekplatser, museum och en utomhusscen. Varje år anordnas det midsommarfirande i parken.

För större naturupplevelser behöver man inte åka långt. Ett flertal vandringsleder, promenadslingor och strövområden i varierande landskap finns nära tillhands. Hovdala, Lursjöleden, Möllerödssjö, Vedema och Vieåleden är några av dessa. Finjasjön med fiske och badplats ligger endast 5 km bort. Inte långt från FInjasjön ligger ett av Hässleholms mest besökta utflyktsmål, inte minst av turister; Hovdala slott.

Slottet har anor från 1600-talet och omges av en vacker park och trädgård samt ett orangeri från 1700-talet, som är en populär vigselplats. Här kan man också ta del av projektet Boketorp som är en samling hus som varsamt restaurerats. Runt slottet finns ett fint naturområde med möjlighet för att vandra, fiska, rida på islandshästar och fördjupa sig i den historiska miljön med minnesmärken.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Hässleholm? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Hässleholm. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

HÄSSLEHOLMS TRE BÄSTA

3
 • Hovdala Slott
  Café, restaurang och underbara vandringsleder i Hovdala
 • Multilevel äventyrspark
  Höghöjdsbanor, klätterträd och ziplines i skogsmijö
 • Vedema strövområde
  Förtrollande skog med tropiska inslag, raviner, utsiktsplatser och fritt fiske.

Karta

Rågången 10E

Rågången 10E,
281 40 HÄSSLEHOLM

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Linda Friberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  Språk: Svenska och Engelska

  :
  Telefon: 070-1641993