Välplanerad tvåa på mycket central adress

Lund - Centrum, Lund

Änggatan 6C

Utgångspris
2 495 000 kr
Avgift
3 002 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
42 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

FÖR DIN TRYGGHET

LÄS OM VÅRA RUTINER OCH ALTERNATIVA VISNINGAR FÖR ATT FÖRHINDRA SPRIDNINGEN AV CORONAVIRUSET.

Välplanerad tvåa på mycket central adress

I hjärtat av studenternas Lund finner du denna smarta gavellägenhet med väldisponerade kvadratmeter och generös balkong på perfekt läge!

 • Ansvarig mäklare

  Linda Corneliusson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 19

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I hjärtat av studenternas Lund finner du denna smarta gavellägenhet med väldisponerade kvadratmeter och generös balkong på perfekt läge!

Välplanerad och charmig gavellägenhet där fina parkettgolv pryder alla rum förutom i köket där det ligger ett fint brädgolv. Här bor du på tredje våningen med en stor balkongen i två väderstreck. Det inbjudande köket sätter en fin prägel genom resten av lägenheten som också den är väl omhändertagen. Med stora fönster och väl tilltagna rum kan ni njuta av ljusa ytor med mycket rymd. Föreningen har en grönskande och trevlig innergård med utemöbler och grillmöjligheter, här kan du koppla av. God kommunikation, LTH, bibliotek och nationer ligger i nära omgivning samt mataffärer och Lunds centrum med bara 5-10 minuters gångavstånd.
Välkommen på visning!

Interiör

Hall
Vi välkomnas in i hallen, här finns avhängningsmöjligheter samt en garderob till förvaring. På golvet ligger en vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt.

Kök
Charmigt kök med bevarade köksskåp i original. Luckorna har målats grå och fått nya knoppar. Här finns bra förvaring och maskinell utrustning såsom spis, kolfilterfläkt och kyl med frysfack. På golvet ligger ett välbevarat brädgolv och väggarna är målade i vitt.

Vardagsrum
Ljust och härligt vardagsrum med fönster i två väderstreck. Rummet erbjuder flertalet möbleringsalternativ och rymmer såväl matgrupp som soffa. På golvet ligger ett parkettgolv och väggarna är målade i vitt. Från vardagsrummet finns även utgången till bostadens härliga balkong i vinkel som erbjuder både morgon- och kvällssol. Balkongen är klädd i trall.

Sovrum
Sovrummet rymmer dubbelsäng om så önskas. Här finns garderober till förvaring som ingår i överlåtelsen. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt.

Badrum
Badrum med grå plastmatta och vitt kakel på väggarna. Här finns dusch, toalett och handfat med spegel ovanför.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i två väderstreck, norr och öster.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källar -och ett vindsförråd. I källaren finns tvättstuga med torkrum och cykelförråd

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 002 kr

I avgiften ingår: Värme, vatten och kabel-TV

Ekonomi

Andel i föreningen
2,7788%
Andel av årsavgiften är
2,8673%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 495 000 kr
Lägenhetsnummer
231
Våningsplan
3 av 3*
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
42 kvm**

* Våningsplan 3 av 3.

** Areauppgifter enligt föreningen

Byggnadssätt

Byggår
1940

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
127

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Robbans Grannar
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
38
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Robbans grannar bildades 2004 och köpte fastigheterna Gylleholm 1 och Gylleholm 2 året därpå. Föreningen består av 38 lägenheter samt 1 lokal med bostadsrätt i två fastigheter. Det finns 24 st 1 rok, 13 st 2 rok samt 1 st 5 rok.

I föreningen finns ett antal parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmar enligt kösystem. En mycket trevlig trädgård finns på föreningens tomt med möjlighet att grilla, spela fotboll, arrangera fester m.m. Övriga gemensamma tillgångar är hobbyrum i källaren, partytält, grill m.m.

Ekonomisk förvaltning genom SBC.
Föreningen tillåter delat ägande men vill att den boende äger minst 30 %.

Föreningen accepterar juridiska personer som medlemmar.
Föreningen accepterar andrahandsuthyrning om det till exempel avser studier på annan ort eller längre utlandsvistelser.
Inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat 2020-02-27).

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2020. Det större som finns planerat i underhållsplanen är att elstammarna kommer behöva bytas, troligen inom de närmaste 5 åren. Utöver elstammarna är det främst mindre kostsamma underhåll som finns upptaget i underhållsplanen.
Trappuppgångarna kommer att målas under hösten 2019, fiber är planerat under våren 2020 och i dagsläget är inte avgiftshöjning aktuell.

1995/1996 genomgick fastigheten en större renovering. Exteriört byttes entrépartierna ut, den gamla ytbeklädnaden av eternit togs bort och man isolerade och sprutputsade väggarna. Balkongerna revs ner och man göt nya balkonger. Taket lades om och det sattes nya stuprör och hängrännor, trädgården nyanlades, tvättstugorna renoverades och kaklades. Invändigt totalrenoverades badrummen (ny våtrumsmatta och kaklade väggar) och samtliga äldre fönster renoverades (den invändiga fönsterbågen behölls medan den yttre ersattes med nya bågar i aluminium).
Enligt uppgift från föregående fastighetsägare skall avloppsstammarna ha renoverats samtidigt. Samtliga stammar i huset spolades för ett par år sedan. Samtliga balkonger renoverades 2008 och alla tvättmaskiner i tvättstugorna byttes ut mot nya 2009. Taket på fastigheten totalrenoverades 2012-2013 och samtidigt kläddes samtliga skorstenar in med plåt och de yttre skydden till takventilerna byttes för att matcha skorstenarna.
Införande av portkodslås 2016 - Samtliga 5 portar har fått portkodslås och digitala nyckelkort har delats ut till postombud, tidningsbud, fastighetsskötare m fl.
Föreningen har satt upp ljus/lyktstolpar i trädgård, gångväg och parkeringsplatser.

Parkering

Föreningen har 9 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmar för 200 kr/månad. I dagsläget finns inga lediga platser, men heller ingen kö.
Goda möjligheter finns att parkera på gatan för 5 kr/timmen eller vid parentesens parkeringsplats för 300 kr/månad.

TV/bredband

Com Hem, boende tecknar själv avtal

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd och 2 st tvättstugor med torkrum.

Övrigt

Trappstädning ingår.

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Änggatan 6C

Änggatan 6C,
223 59 LUND

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Linda Corneliusson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 19

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Kung Oskars väg 15B
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 002 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Visning: 2020-04-05 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Finalgatan 15C
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 144 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2020-04-05 10.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Gylleholmsgatan 4
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 819 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Lilla Algatan 3D
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 815 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  38,2 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Södra Vägen 15
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  1 983 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  34 kvm

  Visning: 2020-03-30 16.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Bankgatan 13
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 358 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  66,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Södra Vägen 17
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 993 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  43,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Norbergsgatan 5C
  Pris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 422 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  47,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Prennegatan 4B
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 338 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea / Biarea
  60 kvm / 23 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Bredgatan 27
  Pris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 214 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  45 kvm

  Visning: 2020-03-30 18.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Södra Esplanaden 5B
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 022 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2020-04-05 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Änggatan 3B
  Pris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 272 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!