Trivsam trea på absoluta toppläge!

Lund - Centrum, Lund

Östra Vallgatan 59B

Pris
3 995 000 kr
Avgift
3 997 kr
Antal rum
3
Boarea
81 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Trivsam trea på absoluta toppläge!

Genomgående och mycket trivsam 3:a på stark adress i centrala Lund med öppen spis och högt i tak. Balkong mot Botaniska trädgården.

 • Ansvarig mäklare

  Joel Tingfors

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 21

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till en underbart ljus, genomgående och rymlig 3:a på eftertraktat läge i centrum med utsikt mot Botaniska trädgården på ena hållet och Domkyrkan på andra hållet.

Här finns klassisk fiskbensparkett både i hall, sovrum och vardagsrum med genomgående ljusa väggar. Vardagsrummet är lättmöblerat och klarar av att möbleras med matplats för 4-6 personer. Luftiga sovrum helt fritt från insyn. Väl tilltaget kök med generösa arbetsytor och härlig utsikt över den gemensamma innergården. Dessutom bra förvaring i två stora klädkammare.

Lägenheten har perfekt läge i centrum med närhet till det mesta: såväl till universitetetsinstitutioner, studentnationer som till Stortorget, Mårtenstorget och Botaniska trädgården. Här är det på sommaren skönt att fika eller lägga sig under ett träd och njuta av skuggan.

Det finns hiss i huset. Dessutom har föreningen en gemensam takterrass som är fri för medlemmarna att använda med utsikt över kulturkvarteren ända till Öresundsbron. Detta är ett guldkorn i hjärtat av Lund.
Välkommen på visning!

Interiör

Hall och entré
Rymlig hall med god avhängnings - och förvaringsmöjligheter. I hallen finns två stycken klädkammare att tillgå.

Sovrum 1
Det första sovrummet ligger till höger från hallen med fönster mot föreningens grönskande innergård. Här finns gott om plats för säng, garderober och skrivbord.

Sovrum 2
Det andra sovrummet ligger till vänster och har istället fönster i öster mot Lunds härliga Botaniska trädgård. Även här ges fantasin fritt utrymme att möblera efter eget tycke.

Vardagsrum
Bostadens stora vardagsrum ligger även det med fönster och balkong mot Botaniska trädgården. Här finns plats för matbord, soffgrupp samt skrivbord om så skulle önskas. Den tidsenliga fiskbensparketten skapar tillsammans med den väl fungerande öppna spisen en gedigen känsla. Föreningen har satt in bullernedsättande fönster mot Östra Vallgatan.

Badrum
Bostaden har ett ljust och fräscht helkaklat badrum. Här finns spegelskåp, vask, wc och dusch.

Kök
I det rymliga köket finns det gott om arbetsyta och skåpsförvaring. Slitstark laminatbänkskiva och stänkskydd i vitt kakel. Här finns plats för ett mindre matbord om man vill avnjuta sin frukost mot föreningens gröna innergård.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong som vetter mot den grönskande botaniska trädgården, österläge.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källar- och vindsförråd.

Föreningen har en gemensam tvättstuga med torkrum
(2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 centrifug, 1 torkrum med fläkt, mangelrum).

Trevlig, lugn innergård med stor gräsmatta och äppelträd samt cykelparkering. I föreningen finns även en gemensam takterrass med utsikt över lunds takåsar.

TV/bredband

Kabel-TV via Com Hem.

Föreningen har förhandlat om ett gemensamt avtal gällande bredband hos Bahnhof. Debitering kommer ske på månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 997 kr

Inkl. Värme och vatten. Obligatorisk avgift för bredband och kabel-TV tillkommer med 248 kr/månad.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,60035%
Andel av årsavgiften är
4,59083%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
3 995 000 kr
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
81 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1944

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Wallborgen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
26
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Wallborgen bildades 1943 och består av 26 lägenheter. Det är en s.k äkta bostadsrättsförening. Ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Föreningen accepterar ej juridiska personer som medlemmar.
Föreningen tillåter s.k. delat ägande. Det innebär att det är möjligt för en förälder att dela äganderätten med sitt barn. Den boende ska äga minst 10%.

Föreningen har gemensam höst- och vårstädning.

Utförda renoveringar:
1995 byttes tappvattenstammar.
2004 värmesystemet renoverades.
2005 renoverades fasad, fönster och balkonger.
2006 relining av avloppsstammar.
2006 hissarna renoverades.
2012 renovering av fönster och fönsterbleck.
2014 nytt tak och renovering av takterass
2015 Dränering framsida och baksida
2017 Renovering av källaren
2017 Renovering av elstammar, i samband med detta kommer föreningen förhandla fram ett gemensamt elabonnemang som sedan kommer debiteras på månadsavgiften.
2018 Renovering av trapphus.

Föreningen har förhandlat om ett gemensamt avtal gällande bredband fr.o.m 1/1 - 2018, ny leverantör blir Bahnhof. Debitering kommer ske på månadsavgiften.

Planerade renoveringar:
Separering av dag och spillvatten planeras ske höst/vinter 2019. Kontrollerat 2019-09-12.

Föreningen planerar att höja avgiften med cirka 2-4 % i årsskiftet. Kontrollerat 2019-09-12.

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Det går bra att ställa sig i kö hos bl.a. Malmö Nation som hyr ut platser till rimlig kostnad. Man kan även få plats hos Lunds nation. Möjligheter till garage finns hos båda.

Ovanstående information är inhämtad från årsredovisning samt styrelsemedlem. Slutlig köpare uppmanas att bekräfta ovanstående uppgifter med föreningen.

Föreningens ekonomi

I avgiften ingår värme samt vatten. Det tillkommer en obligatorisk avgift om 248 kr/mån för kabel-TV och bredband.
Föreningen brukar höja avgiften med 2-4% årligen i enlighet med index, detta sker i årsskiftena. Avgiften höjdes med 4% i årsskiftet 2017/2018 och planeras att höjas med samma procentsats även till nästa årsskifte (uppgift hämtad 2018-08-30).

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Östra Vallgatan 59B

Östra Vallgatan 59B,
223 61 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Joel Tingfors

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 21

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Kung Oskars Väg 31
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 315 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm

  Visning: 2019-12-09 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Södra Vägen 9F
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 851 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  82 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Prennegatan 2G
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 295 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  1-2
  Boarea / Biarea
  60 kvm / 20 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Finalgatan 15C
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 901 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Bredgatan 23
  Utgångspris
  3 895 000 kr
  Månadsavgift
  4 779 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  93 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Stora Tomegatan 28
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  4 075 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  73 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Brunnsgatan 6
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 120 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Karl XII gatan 8B
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 500 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Kung Oskars väg 37
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 275 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!