Hoppa till innehåll
Huvudbild bildkollage. Stora Gråbrödersgatan 3D - Bjurfors

Unik bostad i hjärtat av Lund.

  • På förhand
  • 49 kvm
  • 2 rum
  • 3 595 000 kr

Lund - Centrum, Lund

Stora Gråbrödersgatan 3D

Utgångspris eller Högstbjudande:
3 595 000 kr
Avgift:
2 883 kr*
Antal rum:
2
Boarea:
49 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
3 av 4

*I avgiften ingår: I avgiften ingår: Värme, vatten, sophantering, Telenor tv bas och bredband. Obligatoriska tillägg tillkommer avseende eltillägg om 122 kr/mån samt trappstädning om 100 kr/månad.

**Uppgifter enligt bostadsrättsföreningen

På Förhand – Vad är det?

På Förhand ligger bostäder som av olika anledningar inte är ute till försäljning just nu men som kan komma att säljas om förutsättningarna är rätt.

Läs mer om På Förhand

Ansvarig mäklare

Daniel Frostmo

Fastighetsmäklare / Senior Partner

Kontakta mig

Bjurfors Lund Centrum

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Unik bostad i hjärtat av Lund.

Missa inte denna charmiga tvåa på oslagbart läge vid Lunds gågata. Här erbjuds en perfekt kombination av dekorativa originaldetaljer och modernitet.

Beskrivning

Promenera längs Lunds mysiga gågator och sväng in på Stora Gråbrödersgatan där denna förtjusande fastighet från 1900-talets början väntar. Förr i tiden fanns här ett korgbinderi. Idag rymmer fastigheten ståtliga våningar och riktiga drömhem endast ett stenkast från Grand Hotel, Centralstationen och Stortorget. Utanför porten ligger stadens butiker, delikatessaffärer och restauranger.

Innergården är indelad i tre delar med sällskapliga sittplatser, en nybyggd pergola och grillplats. Dessa är omgärdade av de vackra kringliggande tegelhusen. Här finns även fina stensättningar i natursten, en liten gräsmatta, vintergröna växter och sommarblommande buskar.

Den aktuella lägenheten är belägen på tredje våningen och välkomnar med imponerande takhöjd om 3,4m. Dess genomgående planlösning bidrar till ljus och rymd som tillsammans med tidstypiska attribut gör bostaden unik i kombination med fint kök (2014) och badrum som totalrenoverades 2017/2018 (utrustat med golvvärme) blir det enkelt att trivas. Bostaden passar också utmärkt om man vill bo ihop som studenter, då båda rummen är perfekta som sovrum.

Bostadsrättsföreningen är mycket välskött och har en god ekonomi.

På en ledig dag är det bara att hoppa ur morgontofflorna och ta några steg ut på kullerstensgatan som leder dig till flertalet caféer alldeles utanför. Innanför portarna känns stadspulsen dock långt borta. Det här hemmet passar till dig som vill ha nära till allt, men som även uppskattar att njuta av det stilla lugnet hemma. Låter det som något för dig?

Hjärtligt välkommen på visning!

Håll koll på detta objekt

Bilder

  • Gågatan under juletid
  • Även Centralstationen ligger nära
  • Grand Hotell likaså
  • Varmt välkommen!

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris eller Högstbjudande
3 595 000 kr
Lägenhetsnummer
332
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
49 kvm*

*Uppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 883 kr

I avgiften ingår: I avgiften ingår: Värme, vatten, sophantering, Telenor tv bas och bredband.
Obligatoriska tillägg tillkommer avseende eltillägg om 122 kr/mån samt trappstädning om 100 kr/månad.

Byggnadssätt

Byggår
1904
Uppvärmning
Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett förråd i källaren

Ekonomi

Andel i föreningen
2,70098%
Andel av årsavgiften är
2,43282%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
229 495 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
E

Bostadsrättsförening

Namn
Brf S:t Jakob 7 i Lund
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
30
Antal lokaler
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Föreningen tillåter sk. delat ägande, tex mellan förälder och barn. Lägsta andel är 50 % av lägenheten (kontrollerat 2024-05-22). Inga juridiska personer godkänns i föreningen.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf S.t Jakob 7 i Lund bildades år 2000 och består av 30 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt och 5 lokaler som är upplåtna med hyresrätt (alla är uthyrda). Föreningens tomt är friköpt.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts vid SBC.

Föreningen tillämpar ett system med kollektiv-el för att sänka medlemmarnas elkostnader. På avgiftsavierna debiteras en beräknad schablonkostnad för elförbrukningen. Denna är individuell och beräknas på personen/personerna som bor i lägenheten. Avgiften kommer att justeras vid kommande avläsning av den individuella el-förbrukningen.

Föreningen har gjort en ny avläsning under perioden april 2022-april 2023 och eltilläggen på alla lägenheter kommer att räknas om efter detta. Föreningen har tagit fram ett förslag som beslutades av styrelsen förra månaden och nästa steg är att lämna dem till SBC som justerar månadsavierna. 172 kr är alltså det orediverade eltillägget.

Föreningens ekonomi

Föreningen höjde inte avgiften inför 2024. Föreningen har ingen planerad avgiftshöjning i nuläget. Men underhållsplanen skall uppdateras och det kan resultera i förslag om höjning.
(kontrollerat 2024-03-16).

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1980: Renovering av vissa V/A-stammar i kök och badrum samt fönsterbyte i fastigheten.
1999: Takomläggning på halva fastigheten. (Övrigt tak är från 1980).
2004: Dränering av grunden längs fastigheten på innersta gården och på andra gårdens västra del 2007.
2005: Renovering av tvättstuga och torkrum.
2005-2006: Källarrenovering - omputsning och ommålning av väggar och tak.
2006: Fasadtvätt samt nya plåtarbeten. Ventilationen besiktigades och de anmärkningar som gjordes har åtgärdats. Ett miljöhus byggdes.
2006: Elstambyte
2007: Spolning av stammar. Ny ytterbelysning. Nytt cykelskjul och cykelställ.
2008: Omfattande renovering av föreningens gård, samt omläggning av de delarna av taket som inte byttes 1999.
2009: Trappbelysning.
2010: Målning och klinkers i trapphus.
2015: Fiberkabel med uppkoppling till Bredbandsbolaget med internet
2016: Ventilationsarbete
2018: Renovering av skorstenar
2019: Målning av fönster på första gården samt ny värmeväxlare.
2020: Mindre enstaka avloppsledning har relinats. Vissa fönsterkarmar har renoverats.
Relining av avloppsrör inom fastigheten, kompletterande relining av huvudliggare genomförd.

Stammarna är delvis bytta under 1980-talet. De stammar som inte byttes anses vara i gott skick. Samtliga stammar spolades under 2007. Samtliga avloppsstammar frästes i oktober 2017 samt blev delvis filmade och visade sig i stort sett vara i gott skick. Det kommer inte vara aktuellt med relining under de närmaste åren. Avloppsröret fram till gatan är relinat.

Planerade renoveringar (kontrollerat 2024-01-22):
Fasadrenovering kommer att utföras så snart som möjligt. Ny underhållsplan skall utarbetas våren 2024.

Parkering

Föreningen har inga parkeringsplatser. Närliggande garage är tex Färrgaren, Gasverket och Arena Park.

TV/bredband

Fiberkabel med uppkoppling till Telenor med internet
(100/100) och digital-TV samt möjlighet till IP-telefoni.

Gårdsplats/innergård

Innanför porten döljer sig tre fina innergårdar, delvis stensatta, samt med lummiga buskar och gräsmatta. Sommartid ställer föreningen ut små fikabord och stolar - cafékänsla!

Gemensamma utrymmen

Till varje lägenhet tillhandahålls ett förråd.

Övrigt

Trevlig förening med aktiva medlemmar. Föreningen har två städdagar, en på våren och en på hösten, då man tillsammans hjälps åt och bland annat ser över innergårdarna. Köparen förväntas delta i föreningens städdagar.

Trapp- och tvättstugestädning sköts av ett externt företag och trädgårdsskötseln av föreningen.

Köparen uppmanas att kontrollera ovanstående information med representant från föreningen.

Om Lund - Centrum

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Stora Gråbrödersgatan 3D

Stora Gråbrödersgatan 3D

222 22 Lund

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Ansvarig mäklare

Daniel Frostmo

Jag är intresserad av Stora Gråbrödersgatan 3D

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Kampanjbild Boneo

Liknande bostäder