Sekelskiftetrea i hjärtat av Lund

Lund - Centrum, Lund

Skolgatan 3A

Utgångspris
3 250 000 kr
Avgift
3 894 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Boarea / Biarea
75 kvm / 10 kvm

Sekelskiftetrea i hjärtat av Lund

Högst upp i huset, i hjärtat av Lund, hittar ni denna sekelskiftestrea med fantastiskt ljusinsläpp och charmiga detaljer.

 • Ansvarig mäklare

  Joacim Ernstsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 11

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I fastighet från 1912 finner vi denna eleganta våning med alla tidstypiska detaljer bevarade, såsom höga fotlister, spegeldörrar, djupa fönsterkarmar och otroligt vackra stuckaturer. Bo med fantastisk utsikt högst upp i huset med ingång från stilfullt besmyckat trapphus med dekorativa golvplattor i original och fina träsnickerier. Lägenheten möter oss med generösa fönster som i kombination med en social planlösning ger ett fantastiskt ljusinsläpp över de öppna rummen. Bostaden med sin sekelskifteskaraktär passar er som letar efter det gedigna, personliga boendet - en våning med stora sällskapsytor och mycket atmosfär. Bostaden är registrerad som en tvåa hos föreningen men ett tidigare vindsutrymme har tagits i anspråk och hör nu till lägenheten. Detta gör att lägenheten disponeras som en trerummare om ca. 85 kvm.

Bostadsrätten är en del av familjära Brf Östertull 21. Som boende i föreningen har man bl.a. tillgång till en lummig innergård som är en av Lunds största. Här finns lekplatser, uteplatser, lusthus och härlig grönska.

Varmt välkomna på visning av en centralt belägen sekelskiftestrea på lugna Skolgatan!

Interiör

Välkommen högst upp i trapphuset i denna vackra sekelskiftesfastighet.

Vi möts av en stor möblerbar hall med brädgolv och vitmålade väggar. Här finns förvaring i en inbyggd garderob samt gott om plats för avhängning av ytterkläder.

Till höger i hallen finns en charmig serveringsgång med gott om skåp och förvaringsmöjligheter.

Direkt till vänster ligger det stora sovrummet med imponerande takhöjd, charmig stuckatur och det vackra brädgolvet. Plats för en stor dubbelsäng om så skulle önskas. Vitmålade väggar.

Den pampiga dubbeldörren leder oss ut till vardagsrummet som med hjälp av det stora fönsterpartiet i söder flödar av ljus. Vackra stuckaturer även här tillsammans med brädgolv och vitmålade väggar.

Vidare från vardagsrummet når vi köket som även rymmer en stor matplats för ca. 6-8 personer vid fönstret. Ljus köksinredning, arbetsyta i trä och rostfritt samt stänkskydd i form av ljus mosaik. Utrustningen består av spis/ugn, spisfläkt samt kyl/frys. Brädgolv och vitmålade väggar.

Lägenhetens badrum är halvkaklat och utrustat med mysigt badkar, toalett (2017), badrumsskåp (2013) samt handfat. Svart/vitt klinkergolv och ljusa väggar.

Från den inre delen av serveringsgången nås även det gamla förrådet om ca 10 kvm som nu fungerar som ett extra sovrum eller kontor. Brädgolv och vitmålade väggar. Här finns också en inbyggd garderob som löser förvaringen.

Välkommen på visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Östertull 21
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
19
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 1989 och köpte huset år 2002. Idag består föreningen av totalt 19 lägenheter samt 1 hyreslokal. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Bredablick sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2020-11-20.

Föreningen har gemensam mätning av elen och kostnad fördelas enligt fördelningstal, uppdatering sker en gång per år i samband med beslut om avgift.

Föreningen tillåter ej juridisk person som medlem och delat ägande accepteras ej, de vill att den/de boende i lägenheten ska äga hela bostaden. Syftet är att få ansvarstagande medlemmar och grannar.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

2002 installation av fjärrvärme.
2003 byte av samtliga balkonger. Omputsning av framsidan av fasaden.
2005 byte av elstammar.
2006 rörstambyte, trappa 3B väster. Dränering gatsida 3A, gårdssida 3B.
2007 ny gårdsbelysning.
2008 rörstambyte 3A väster, våning 1-2.
2009 lagning av sprickor i fasad mot norr. Målning fönster norrsida.
2011 byte fönster och balkongdörrar våning 3-5. Underhållsspolning av avloppsstammar.
2012 rörstambyte 3B öster. Renovering av tvättstuga.
2015 renovering tak. Byte avloppsbrunn och avlopps- och dagvattenledningar, västra delen av gården.
2019. Målning av alla fönster på utsidan, samt balkonger.
2019. Pågående - Målning av insidan av vissa fönster pågår och föreningen har påtagit sig detta så att det säkert blir gjort, även om det egentligen åligger den enskilde att ombesörja detta.

Underhåll av fastigheten har skötts löpande samt större renoveringar genomförda enligt föreningens underhållsplan. Inga större renoveringar planerade i närtid. Ny underhållsplan kommer att upprättas under innevarande år. Kontrollerat 2020-11-20.

Parkering

Parkeringsmöjlighet i garage finns i parkeringsgaraget Dammgården bara en kort promenad bort.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem, basutbud ingår i avgiften. Leverantör av bredband är valfritt men Comhem finns som leverantör.

Gemensamma utrymmen

Tvättstugan ligger med ingång från innergården. Här finns två tvättmaskiner, torktumlare och stort torkskåp. Cykelparkering under tak på innergården.

Övriga byggnader/utrymmen

Inget förråd hör till lägenheten, det tidigare förrådet om 10 kvm är nu istället en del av lägenheten.

Kända fel och brister: En golvbräda i vardagsrummet sviktar, har varit så sedan säljaren flyttade in.

Månadsavgift

Avgift
3 894 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg tillkommer för hushållsel 199 kr/månad samt skötselavgift 100 kr/månad. Genomsnittlig årskostnad för hushållsel beräknas vid budget och debiteras enligt fördelningstal.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,54%
Andel av årsavgiften är
4,54%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 250 000 kr
Lägenhetsnummer
5
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
75 kvm*
Biarea
10 kvm

* Uppgifter enligt bostadsrättsföreningen 1
1 I föreningens register är lägenheten registrerad som 2 rok och 75 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1912

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
173

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Skolgatan 3A

Skolgatan 3A,
22361 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Joacim Ernstsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 11

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Sankt Månsgatan 17B
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 261 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Bantorget 11B
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 754 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  56 kvm

  Visning: 2020-11-29 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Revingegatan 2A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 538 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Nygatan 18B
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 091 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  71 kvm

  Visning: 2020-11-29 12.15

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Arkivgatan 24B
  Pris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 246 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69,5 kvm

  Visning: 2020-11-29 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Mittlinjen 15
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 177 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Östra Vallgatan 43
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  1 985 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Stora Tomegatan 30 B
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 257 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  64,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Norra Promenaden 3D
  Pris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 916 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Mittlinjen 15
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 177 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Fabriksgatan 18
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 383 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  83 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Andel i bostadsförening

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Karl XI gatan 6
  Utgångspris
  3 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 575 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84 kvm

  Visning: 2020-12-06 12.00 Boka här