Citytvåa med optimal planlösning. Perfekt belägen mellan city och hav! Utsikt mot marinan!

Dockan, Malmö

Hallenborgs Gata 18A

Pris
2 250 000 kr
Avgift
3 270 kr
Antal rum
2
Boarea
54 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja

Citytvåa med optimal planlösning. Perfekt belägen mellan city och hav! Utsikt mot marinan!

På 3:e våningen erbjuds denna välplanerade tvåa med en öppen, tilltalande planlösning och inredning i Nordic White, allt i toppskick från 2018!

 • Ansvarig mäklare

  Daniel Lundstam

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 22

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna moderna och perfekt planerade 2:a om 54 kvadratmeter. Med hiss upp till våning tre välkomnas du in i bostadens entré med garderober direkt till vänster som ger dig plats för klädavhängning. Vidare ut i köket finns naturlig plats för matsalsgrupp naturligt avskild från vardagsrummet. I matlagningsavdelningen finns generöst med förvaring och goda arbetsytor, samt en helt komplett uppsättning av vitvaror. Fler sociala ytor i vardagsrum med gott om plats för soffa och kontorsplats om så önskas. Härifrån nås även balkongen som utgör en härlig förlängning av vardagsrummet från tidig vår till sen höst. Utsikt mot Dockplatsen. Sovrummet rymmer utan problem en dubbelsäng och här når du även en praktisk walk-in-closet som gör klädförvaringen optimal. Badrummet nås från entrén och erbjuder allt som behövs med komplett inredning. Perfekt för såväl singeln, paret eller studenten!

Bostaden är belägen alldeles intill Dockplatsen med dess omgivning av Marinan och havet som närmsta granne. Läget är superbt med all du behöver i din omedelbara närhet - bageri, gym, snabbköp och åtskilliga restauranger och caféer. För studenten ligger även Malmö Universitet på oerhört bekvämt avstånd direkt runt hörnet efter Klaffbron. Närmsta busstation ligger endast ett stenkast därifrån. På kort promenadavstånd finner du nya Masttorget med ICA Maxi, dagligvarukommers. Närheten till Malmös stadskärna, och pendlarvänliga Centralstationen underlättar vardagslivet för såväl gammal som ung. Trots närheten till city erbjuder denna lägenhet en lugn miljö i Dockans lummiga kvarter.

Samtliga vitvaror är från 2018 i komplett uppsättning med tillhörande garantier. Som tillval är vitvarorna i rostfritt stål. Integrerad diskmaskin, mikro, ugn, kyl och frys, induktionshäll och spisfläkt. Vitt blankt kakel (tillval) mellan bänkskiva och överskåp.
I badrummet erhåller du tvättmaskin och torktumlare med bänkskiva och skåp ovan, regndusch (tillval) med glasväggar, el-buren handdukstork och handfat. Grått klinkergolv möts upp av kaklade väggar i vitt blankt (tillval).

Välkommen på visning!

Interiör

INTERIÖR ALLMÄNT
Välplanerad och ljus lägenhet med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Inredningsvalet heter Nordic White. Golven i lägenheten är en 3-stavig mattlackad ekparkett från Kärhs med golvsockellister i vitt och tröskelplattor i ek. Innerdörrarna är i slät vit, väggarna kommer i en ljusgrå, nordisk kulör som ofta benämns som den perfekta ljusgråa väggen!

HALL
Välkomnande rymlig entré med goda avhängningsmöjligheter och tre rymliga garderober. Badrummet ligger rakt fram och köket till höger.

BADRUM
Helkaklat badrum med kakel i vit matt slät 15X15 cm samt klinkers i ljusgrått. Duschväggar i klarglas med raka dörrar och blank profil, spegel med aluram och spegelbelysning, elektrisk handdukstork med timer. Tvättmaskin samt torktumlare från Bosch med laminatbänkskiva ovan som avställningsyta.

KÖK
Köket har släta, vita köksluckor med sockel i samma färg och rostfria handtag, belysning i form av runda Led-spotlights ovan bänkskivan från Vedum och vitt, matt kakel som stänkskydd. Bänkskivan är av laminat i utförande Zeus antiracite med rak kant. Vitvaror från Bosch med inbyggnadsugn, induktionshäll, inbyggd mikrovågsugn, kyl/frys samt diskmaskin.

VARDAGSRUM
Luftigt vardagsrum med generöst fönsterparti som ger ett härligt ljusinsläpp och utgång till den stora balkongen med skyddande fönsterpartier. Gott om plats för den stora soffgruppen och vidare ingång till sovrummet.

SOVRUM
Stort sovrum med plats för dubbelsängen och ytterligare förvaringsmöbler. Ingång till en riktigt generös walk-in-closet som verkligen ger skäl för sitt namn! Här kan man utan problem få plats med säsongens alla kläder samt även hänga upp speglar för att få till ett trevligt dressing-room.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
En grönskande innergård finns för föreningens medlemmar. Innergården har sittplatser, soldäck och grillar för optimal avkoppling. I föreningen finns en övernattningslägenhet och en föreningslokal som går att hyra. Samtliga lägenheter har förråd i källaren. I källaren finns cykelförråd och barnvagnsrum.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i öster med utsikt mot dockplatsen

Övriga byggnader/utrymmen

Källarförråd medföljer.

TV/bredband

Telia Triple Play

Telia

Parkering

I föreningens garage under byggnaden finns 51 garageplatser som kan hyras för 995 kr/mån. Här finns även laddstolpe till elbilar. Separat kösystem tillämpas: I dagsläget är det kö. Kön administreras av den ekonomiska förvaltaren BoNea (brf@bonea.se). Hyresavtal upprättas med tre månaders uppsägningstid. Som alternativ finns det ett avtal med Q-park om förtur i P-hus Erika som ligger nära BRF Kvarteret Hallenborg. Avtalen sköts av Q-park.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 270 kr

I avgiften ingår värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer för Telia Triple Play om ca 222 kr/månad. Föreningen har ett gemensamt elavtal och medlemmen debiteras utifrån förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,703%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 250 000 kr
Lägenhetsnummer
C1201
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
54 kvm*

* Föreningens information

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Summa
250 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
2018/2019

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kvarteret Hallenborg i Malmö
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
123
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kvarteret Hallenborg registrerades 2012 och består utav 123 bostadslägenheter och en hyreslokal. Föreningens gatuadresser är: Lägatan 4-8, Hallenborgs gata 14-18, Lovartsgatan 3-5, 211 19 Malmö. Fastighetsbeteckningen är Malmö Rogland 1 i Malmö. Föreningens tomt är friköpt.

Förvaltning
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bonea.

Avgiftsförändringar
För närvarande finns det inte några beslutade avgiftshöjningar (info från styrelsen 2020-03-05).

Medlemskap
Föreningen accepterar delat ägande, någon speciell fördelning av ägarprocenten efterfrågas inte.
Juridisk person accepteras inte som medlem.

Renoveringar - Utförda och planerade

Då huset är nybyggt finns inget behov av renoveringar utöver sedvanligt underhåll de närmsta åren.
En garantibesiktning utförs i regel två år efter inflytt (kontrollerat med PEAB 2018-11-07).

Parkering

I föreningens garage under byggnaden finns 51 garageplatser som kan hyras för 995 kr/mån. Här finns även laddstolpe till elbilar. Separat kösystem tillämpas: För närvarande är det många medlemmar i kö. Kön administreras av den ekonomiska förvaltaren BoNea (brf@bonea.se). Hyresavtal upprättas med tre månaders uppsägningstid.

Som alternativ finns det ett avtal med Aimo-park om förtur i P-hus Erika som ligger nära Brf Kvarteret Hallenborg. Avtalen sköts av Aimo-park.
I närområdet finns även P-hus Ubåten och P-hus Dockan.

TV/bredband

Digital-TV, bredband (100/100 Mbit/s) och IP-telefoni via Telia Triple Play. En avgift för detta tillkommer månadsavin med 222 kr/mån.

Gårdsplats/innergård

På föreningens innergård finns soldäck med tillhörande sittplatser och grillar som föreningens medlemmar fritt kan nyttja.

Gemensamma utrymmen

Det finns ingen gemensam tvättstuga då samtliga lägenheter har egen tvättmaskin och torktumlare (alternativt kombimaskin) i lägenheterna.
I föreningen finns en övernattningslägenhet och en festlokal med pentry som går att hyra för 250 kr/tillfälle.

Parkering av cyklar sker i cykelförråd på källarplan, cykelförvaring på innergården och vid entréer. Föreningen erbjuder cykelpool (4 lådcyklar) via Sunfleet. I källaren finns även rullstols- och barnvagnsförvaring.
Samtliga lägenheter har förråd i källaren.

Övrigt

Skiss över Läparken; https://malmo.se/Service/Bygga-och-bo/Detaljplaner/Pagaende-planarbeten-och-antagna-detaljplaner.html

Ovanstående information är inhämtad från PEAB och styrelsen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från styrelsen. För mer info besök: https://kvarteret-hallenborg.smartbrf.se/

Länkar

Området

Att bo i Dockan

Dockan har vuxit fram till ett område som sjuder av liv. Under sommarhalvåret samlas människor som bor och arbetar i området kring Dockan Marina. Här ligger båtarna på rad och känslan av en trendig internationell Marina infinner sig. Här ligger kontorsbyggnader, lägenheter och restauranger granne med varandra och bjuder in till härlig miljö att bo och leva i. Granne med Dockan ligger välkända Västra Hamnen som stoltserar med landmärket Turning Torso.

Områdets namn, ”Dockan” är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Dockan med sin granne Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Det är också enkelt att vara nära naturen i Dockan. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Västra Hamnen eller Dockan? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Dockans 3 bästa

3
 • Årstiderna By The Sea
  Gourmetmat från havet vid havet
 • Dockan Marina
  Härligt promenadstråk vid vattnet med internationell känsla
 • P2 lunchrestaurang
  Lunchställe med exceptionellt god mat

Karta

Hallenborgs Gata 18A

Hallenborgs Gata 18A,
211 74 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Daniel Lundstam

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 19 22

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Dockan, Malmö

  Adress
  Lovartsgatan 5
  Utgångspris
  3 445 000 kr
  Månadsavgift
  4 063 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  73 kvm

  Visning: 2020-04-06 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Dockan, Malmö

  Adress
  Dockgatan 43
  Utgångspris
  2 375 000 kr
  Månadsavgift
  3 280 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm