Genomgående tvårummare i välskött förening med låga avgifter!

Ellstorp, Malmö

Ellstorpsgatan 5D

Utgångspris
1 195 000 kr
Avgift
2 881 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1,5 av 4
Boarea
53 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Genomgående tvårummare i välskött förening med låga avgifter!

På populära Ellstorp finns nu möjligheten att förvärva en mycket trevlig lägenhet med genomgående planering. Låg avgift i föreningen!

 • Ansvarig mäklare

  Ola Petersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0739-20 66 62
  Telefon: 040-608 30 75

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Ellstorpsgatan 5D!

Här erbjuds en genomgående tvårummare om 53 kvadratmeter belägen i en välskött 40-talsfastighet på populära Ellstorp i välmående förening med låg avgift där både 100 mb internet och tv-kanaler ingår. Bostaden erbjuder ett trivsamt kök med matplats för 2-3 personer, ett ljust sovrum på lugnt gårdsläge, ljust badrum och ett härligt vardagsrum med fönsterpartier som vetter ut mot gården på framsidan. Goda förvaringsmöjligheter ges i två klädkammare som båda nås från hallen samt två förråd ett i källaren och ett på vinden.

På lugna Ellstorpsgatan bor du i en av Ellstorps bästa föreningar med superbra läge bland gröna omgivningar på citynära Ellstorp. Ellstorpsparken ligger ett stenkast från föreningen och används flitigt av de boende i området. Här njuter du av närhet till stadens utbud av butiker, caféer och restauranger. Ellstorp erbjuder cykelavstånd till city, Universitetet och Centralstationen. På kort gångavstånd ligger knutpunkten Värnhem med dess goda pendlingsmöjligheter och rika utbud av restauranger, apotek, vårdcentral och dagligvaruhandel. Här ligger även köpcentret Entré. Från Värnhemstorget nås både Lund och Malmö Universitet med enkelhet. Även Östervärns tågstation har öppnats vilket ger området optimala kommunikationsmöjligheter mot bland annat Hyllie. För den som hellre pendlar med bil nås motorvägen på några enstaka minuter.

Varmt välkommen på visning!

Interiör

Hall
Genom säkerhetsdörr möts vi av en rymlig hall, precis innanför ytterdörren finns det plats för avhängning. En garderob och en walk in closet är placerad i hallen. Vita väggar och laminatgolv (Furugolv finns under).

Vardagsrum
Det stora allrummet med sitt stora fönsterparti är den utmärkta platsen för trevlig underhållning eller stillsamt umgänge. Mycket ljus ges då lägenheten är genomgående. Rummet har plats för en större soffgrupp och ytor för förvaring om så önskas. Dessutom erbjuds yta för en matplats som även räcker till dem större bjudningarna. Parkettgolv och vita väggar.

Kök
Till vänster om hallen finner vi köket som renoverades -09/10 då underskåp, vitvaror samt bänkskiva och kakel byttes ut. Överskåpen i original behölls. Snygga vita luckor kombineras här med bänkskiva i massiv ek och mörkt kakel ovan diskbänk. Köket ger plats för 2-3 personer runt matbord. Kökets vitvaror består av spis, ugn, mikro, kyl och frys, fläkt samt diskmaskin. Vita väggar och mörkt laminatgolv.

Sovrum
Bostadens sovrum är beläget mot föreningens lugna gårdssida. Här ryms dubbelsäng och extra förvaringsmöbler som får sin plats. Laminatgolv (furugolv finns under) och målade väggar.

Badrum
Helkaklat badrum som renoverade -09/10 med duschhörna. Utrustningen består av wc-stol, handfat, handdukstork, dusch med duschdörrar. Kvalitetsdokument finns.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Åsgård 4

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 881 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,73878%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 195 000 kr
Lägenhetsnummer
1104
Våningsplan
1,5 av 4*
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
53 kvm**

* En halv trappa upp

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1944
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2018-12-14

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Svenstorp 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
125
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1000*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Svenstorp 1 är en stabil förening som bildades 1943. Föreningens fastighet utgörs av tre flerbostadshus med fyra våningar på adresserna Sofierogatan, Idaborgsgatan och Ellstorpsgatan. De byggdes under åren 1944-46 och ritades av arkitekten Fritz Österlind. Föreningen upplåter 125 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal samt uthyrning av 37 parkeringsplatser. Föreningens tomt är friköpt. Styrelsen handhar den ekonomiska skötseln.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar Skåne. I försäkringen ingår egendomsförsäkring, ansvarsförsäkring som fastighetsägare och ansvarsförsäkring för styrelsen. Föreningen ser gärna att varje medlem tecknar bostadsrättsförsäkring utöver denna försäkring.

Avgiftsändringar:
Föreningen har beslutat att höja avgifterna 1 januari 2020 med max 3 %. (Kontrollerat med styrelsen 2019-10-10)

Säljaren ansvarar för att hela månadsavgiften betalas för påbörjad månad.

Föreningens ekonomi

Föreningen har beslutat att höja avgifterna 1 januari 2020 med 3 %. (Kontrollerat med styrelsen 2019-10-10)

Köparen ska erlägga en aviserad medlemsavgift om 1000 kr.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1985 Byte av vattenledningar
1990 Nya entréer
1991 Nya fönster och balkongdörrar
1994 Nya lägenhetsytterdörrar, Målning av trapphus och i källare
1995 Tvättning och målning av fasader
1999 Renovering tvättstugor
2001 Upprustning av befintlig lekplats enligt gällande säkerhetsnormer
2001-2002 Elsanering inklusive byte av elledningar och nya proppskåp i samtliga lägenheter och gemensamhetsutrymmen
2004-2005 Installation av nipplar på element för att ge en jämnare värmefördelning
2005 Spolning av avloppsstammar inklusive filmning för att fastställa att de ännu ej är i behov av renovering/byte, Byte av nyckelsystem på samtliga externa dörrar, Målning av väggar i alla trapphus, Ombyggnad av källarlokal till styrelserum och kontor, samt duschutrumme
2006 Byte/Reparation av trappräcken
2008 Obligatorisk ventilationskontroll genomförd (OVK)
2009 Statusbesiktning av avloppsstammar
2010 Byte/reparation av samtliga tak samt genomgång av alla vindsfönster
2011 Möjliggjort för bredband med 100/100 Mbit/s
2012 Genomgång och uppfräschning av alla tvättstugor och torkrum (efter behov), Gården mellan B- och C-huset har gjorts vid (buskar bort och nya gräsbelagda slänter)
2013 Uppfräschning av p-platser, rivning av klätterhus lekplats, 3 nya tvättmaskiner i B-huset
2014 Vippkontakter i entréer, Källarbelysning ses över, Ersättningsträd
2015 Nya tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp i C-huset, nya porttelefoner
2017 Relinat alla avloppen
2018 Asfaltering av p-platser och breddning
2018 Digitalisering av källardörrar och tvättstugor
2018 Moderniserat all ytterbelysning till led
2018 Gemensamt bredband installerat

Kommande renoveringar:
För kommande underhåll/renoveringar finns en 20-årig underhållsplan.

Parkering

Föreningen har 37 parkeringsplatser på eget område som kostar 253 kr/mån. Det brukar vara 15-20 boende som står i kö till dessa och kö tiden är normalt 1,5-2 år. Styrelsen kommer att kontakta dig när du har blivit tilldelad en p-plats. Föreningen kräver att du har en bil för att bli tilldelade en p-plats. Ansökan om parkering görs till styrelsen.
Under tiden som du väntar på en p-plats hos föreningen så kan du be att få rätt att utnyttja boendeparkeringen på gatorna i området, detta är avsevärt billigare än att parkera normalt.

TV/bredband

Tv och internet via Sydantenn. 20 fria kanaler ingår i föreningens basutbud. Bredbandsuppkopplingen via Sydannten.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en gårdsplats med grillmöjligheter.

Gemensamma utrymmen

Till varje lägenhet tillhandahålls ett källarförråd och ett vindsförråd. Föreningen har en tvättstuga per hus samt en extra i hus A. De är utrustade med 3 tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. I varje källare finns ett cykelförråd.

Övrigt

Föreningen vill träffa köpare och säljare samtidigt vid godkännande av medlemskap. De träffas i styrelselokalen Sofierogatan 4e.
Tid bokas av säljaren genom att maila till styrelsen@svenstorp1.se .
För ytterligare information besök föreningens hemsida: www.svenstorp1.se.

Området

Att bo på Värnhem

Värnhem är ett område i centrala Malmö som är i ständig förändring, här står varken tid eller människor still. I de livliga kvarter, som för några år sedan kanske mest definierades utifrån närheten till infartsleden vidare in mot Malmö city, tronar det nu ett stort köpcenter och nybyggnation av fler bostäder och service är planerad.

Värnhem ligger i de östra delarna av centrala Malmö. Platsen för Värnhemstorget var en viktig vägkorsning redan på medeltiden och har fortsatt att vara så. Idag är torget en livlig knutpunkt för pendlare till och från Malmö med möjlighet att lätt ta sig vidare med tåg från Centralstationen eller buss till orterna som kringgärdar staden.

Malmö Plaza är namnet på det köpcentrum som ligger vid östra infarten till Malmö. Byggnaden präglas av stora glasfasader som ger känsla av ljus och rymd vid shopping av heminredning, elektronik eller kläder från de stora kedjorna. Här kan man också gå på bio, gymma eller bowla i laserljusmiljö.

Östervärn är ett område som ligger nära Värnhemstorget. De flesta husen är uppförda innan 1940-talet och är tydligt formade av industrialiserings genombrott. Flerbostadshus på 4-5 våningar byggda i ljus sten och rött tegel kantar oregelbundna kvarter och krökta gator. Malmö var länge en av Sveriges största industristäder. Idag är Malmö den stad i Sverige som växer snabbast.

Ellstorp är området, som när det byggdes på 1940-talet, var ett av de första storskaliga bostadsområdena i Malmö med sina 1 100 lägenheter. Idag är det populärt bland de som vill bo bland gröna ytor och med cykelavstånd till centrum. Flera av husen står som friliggande längor samlade kring skyddade innergårdar, i närheten ligger Ellstorpsparkens promenadstråk.

Författaren Björn Ranelid växte upp i området och hyllar ofta sina barndomskvarter. Han är troligen den mest kända person som bott i Ellstorp och menar att eftersom parken inte har något specifikt namn skulle det vara fint om den som en hyllning efter hans död döptes om till Björn Ranelid-parken. Det kanske blir så.

Om hundar och deras ägare månar man redan då de har en alldeles egen park kallad Ellstorps Hundgård.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Ellstorp? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Värnhems 3 bästa

3
 • Que
  Kökschefen Quan Pham står bakom den vietnamesiska fine dining restaurangen Que
 • Rörsjöparken
  Populär allépark och promenadgenomfart med flera lekplatser och populär plaskdamm.
 • Bagaren & bonden
  Genuint, ekologiskt bageri.

Karta

Ellstorpsgatan 5D

Ellstorpsgatan 5D,
21217 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ola Petersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0739-20 66 62
  Telefon: 040-608 30 75

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  Adress
  Sallerupsvägen 32C
  Utgångspris
  1 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 102 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Visning: 2019-10-23 18.00

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ellstorpsgatan 3C
  Pris
  1 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 165 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sofierogatan 3b
  Pris
  1 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 204 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  57,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  Adress
  Ellstorpsgatan 2A
  Utgångspris
  1 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 997 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  54 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Ellstorp, Malmö

  På förhand
  Adress
  Idaborgsgatan 57C
  Pris
  1 050 000 kr
  Månadsavgift
  3 037 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!