Sekelsskiftesdröm med vackra originaldetaljer

Gamla Väster, Malmö

Agnesgatan 1

På förhand
Utgångspris
2 795 000 kr
Avgift
3 018 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Boarea
51,6 kvm

Sekelsskiftesdröm med vackra originaldetaljer

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Mitt i Gamla Västers charmiga gränder erbjuder vi en sekelsskiftesdröm på andra våningen med alla sekelskiftesdetaljer kvar. Genomgående bostadsyta om 51,6 kvm som överraskar med sin känsla av rymd. Mot gatan stoltserar två rum i fil med välbevarade detaljer såsom fiskbensparkett, högt i tak, stuckaturer, takrosetter, höga golvlister, vackra fönster och utan att glömma kakelugnen. Fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier med utsikt som inte lämnar någonting att önska gör den här våningen till någonting utöver det vanliga. Trivsamma materialval i badrum och kök. En resa tillbaka i jugendtidens byggnadsepok på utmärkt, parknära läge på Gamla Väster. Här avnjuts en av stadens äldsta, bevarade flerfamiljsbostäder.
I kvarteren finns kullerstensbelagda gator inramade av ornamenterade sekelskiftesfastigheter, gathus och huskroppar beklädda med murgröna. Utmed de närbelägna gatorna hittar man allt från Malmös finaste gourmetrestauranger till små, trendiga butiker, ateljéer och mysiga caféer.

Interiör

På andra våningen i fastigheten på mysiga Agnesgatan 1, bakom vackra pardörrar möter entrén med högt i tak, brädgolv och bra avhängningsmöjligheter . Gråa släta väggar, parkettgolv och spotlight i taket.

Sällskapsrum
Rummet ligger i fil med sovrummet. Vacker fiskbensparkett, stuckaturer, målade väggar och imponerande takhöjd är inslag som löper som en röd tråd genom dessa två rum i fil. De stora fönsterna och dörren till den franska balkongen skapar ett magiskt ljus och härifrån njuter man på ett lugnt och fridfullt läge. Dessutom finns en vacker kakelugn som förstärker sekelskiftesatmosfären.

Sovrum
I fil med sällskapsrummet ligger sovrummet som erbjuder lika vackra attribut såsom högt i tak, höga golvlister, stuckatur, målade väggar, fiskbensparkett och här igen vackra fönster som släpper in det fina ljuset som våningen karaktäriseras av.

Kök
Köket vetter på motsatt sida mot den lugna innergården. Rymligt kök där ett matbordsmöblemang får plats. Parkettgolv samt vita väggar skapar grunden. Köksinredning i vitt med vit mosaik ovan arbetsbänk i svart laminat. Full maskinell utrusning som består av: Spishäll, ugn (Ikea), kyl/frys, (Bosch), diskmaskin (Ikea).

Badrum
Badrummet är helkaklat i ljust färgval med mörkgrå klinker på golvet. Badrummet erbjuder dusch, handfat och toalett. Infällda spotlights i taket samt golvvärme

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Fransk balkong

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 018 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bostadsrättstillägg.

Ekonomi

Andel i föreningen
8,87%
Andel av årsavgiften är
8,87%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 795 000 kr
Lägenhetsnummer
1108
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
51,6 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1904
Ventilation
Självdrag
Fönster
2-glasfönster

Till lägenheten tillhör ett källarförråd.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
198

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Agnes Hus
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
9
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Agnes Hus. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 9 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 2 hyresrättslokaler. Föreningens tomt är friköpt. Bredablick sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Styrelsen gör kontinuerlig utvärdering. Kontrollerat 2020-04-24.

Föreningen tillåter delat ägande men fattar beslut i varje enskilt ärende.
Juridisk person godkänns ej.

Rökförbud i hela fastigheten. Eftersom föreningen är liten förväntas ett engagemang av medlemmarna och att man hjälper till då det behövs. Samtliga
medlemmar ansvarar för trappstädning av varsin del av trappan. Varje år anordnas även höst- och vårstädning av innergården och källaren med obligatoriskt deltagande.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

2002 målades trappuppgångarna om.
2005 byttes expansionskärl till värmeanläggningen, innergården stensattes och sockeln på fasaden renoverades.
2007/2008 renoverades fönstren.
2008 renoverades papptaket.
2012 byttes värmeanläggningen.
2013 målades fönstren om på våning 1.
2015 installerades ett nytt ventilationssystem i källaren.
2016 genomfördes omgjutning av portalen till Generalsgatan 3.
2017 tvättades och fogades fasaden om mot gatan samt mot innergården. I samband med detta utfördes även en permanent förbättring av den nedre delen av taket och dess vattenavrinning. Dessutom utfördes en utvändig målning av resterande fönster.

Kommande renoveringar/underhåll
Under 2020 ska luftkanalerna rengöras och avloppsrören filmas, efter detta tas beslut om relining.
En del av taket ska renoveras inom 2 år.

Parkering

I området råder boendeparkering.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV och fiberoptiskt bredband via ComHem.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en innergård med gemensamma utemöbler samt grill att tillgå.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en gemensam tvättstuga som är belägen i källaren och utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel.

Länkar

Området

Att bo på Gamla Väster

På Gamla Väster blandas nutid med dåtid. Rader av charmiga låghus i pastellkulörer och imponerande byggnader från svunnen tid, länkas samman med kullerstensgränder och öppna torg. Detta är en välbevarad skatt mitt inne i centrala Malmö. På Gamla Väster är kvarteren fyllda med ständigt liv, av rörelse och möten.

Gamla Väster, som ramas in av Norra Vallgatans kanal och Gamla Kyrkogården i söder, utmärker sig genom att vara en del av centrala Malmö som ”räddades” undan 1970-talets rivningsboom. Då var det en sliten och nedgången miljö men kulturaktivister och Malmö Museum protesterade högljutt mot planerna som lades ner till glädje för alla. Idag, efter omfattande restaureringar, finns här stadens mest eftertraktade boenden.

Många av byggnaderna i de gamla kvarteren är privatägda flerbostadshus och vissa av dessa har varit hem för både herrefolk och arbetare ända sedan 1300-talet. Men i området finns även kontorslokaler, restauranger, affärer och hotell i byggnader från olika epoker. Antalet konstgallerier och designbutiker är särskilt stort. De passar väl in då husen ofta är originella och på sitt sätt förhöjer exponeringen av verken och därmed upplevelsen. Ett exempel är Föreningen Svensk Form Syd som med uppdrag från regeringen, visar utställningar inom nutida design och arkitektur i Hedmanska gården som uppfördes år 1597.

Stortorget och Lilla Torg ligger intill varandra men är av helt olika karaktär. Lilla Torg har under åren vuxit fram som en kafé- och restaurangtät samlingsplats för Malmöbor och besökare. Stortorget definieras främst av intressanta byggnader från skilda epoker och ger i likhet med närliggande Gustaf Adolfs Torg en lugnare miljö. På ”Gustav” som det kallas finns sittbänkar och fontäner omringade av lummig grönska.

I anslutning till Gamla Väster invid Centralstationen har ett spännande stadskvarter vuxit fram under de senaste åren. Tanken var att skapa en mötesplats för allmänheten och 2015 invigdes Malmö Live som är ett hus för musik, nöjesliv och kultur. I kvarteret finns också kongresshall, hotell och restauranger.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Gamla Väster? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Gamla Västers 3 bästa

3
 • Lilla Kafferosteriet
  Gourmet-rosteriet som är bäst i Sverige.
 • Form/Design Center
  Design i dåtid, nutid och framtid.
 • Folk å Rock
  Klassisk skivbutik nu också med en egen musikscen

Karta

Agnesgatan 1

Agnesgatan 1,
211 33 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamla Väster, Malmö

  Adress
  Hjorttackegatan 9A
  Utgångspris eller Högstbjudande
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 108 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  75 kvm

  Visning: 2020-07-05 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamla Väster, Malmö

  På förhand
  Adress
  Skomakaregatan 10A
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 854 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamla Väster, Malmö

  På förhand
  Adress
  Långgårdsgatan 1
  Pris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 328 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!