Katrinelund, Malmö

Eriksdalsgatan 3A

På förhand
Avgift
3 272 kr
Boarea
59 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

 • Ansvarig mäklare

  Olof Petersén

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 56

Fakta

Om föreningen

Namn
HSB Brf Eriksdal
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
240
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningens hus byggdes år 1961 på fastigheten Katrinelund 12, 13 och 14 som föreningen innehar med äganderätt och marken på tomträttsavgäld (tom 2020). Fastighetens adress är Eriksdalsgatan 3, 5 och 7 samt Östra Farmvägen 4. Ekonomisk förvaltare är HSB.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Styrelsen beslöt att höja månadsavgiften i januari 2019. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas med 2 % årligen för att undvika stora höjningar enskilda år.

Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar.
Föreningen accepterar delat ägande mellan förälder och barn men har som krav att den boende minst ska äga 10%.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
Fönstren byttes för ca 12 år sedan.
Porttelefoner är installerade.
Tvättstugorna är renoverade för 2006-2007
Trappuppgångar samt innergårdarna renoverade 2006.
Föreningen har bytt radiatorerna 2008.
År 2009 målades socklarna.
Varm- och kallvattenstammarna bytta 2008-2009.
Fasader och balkong 2012-2013
Utökning av p-platser 2012-2013
Avfallshantering 2012-2013
Fönsterrenovering, belysning inne/ute. Avslutad renovering av tak och fasad av fastighet nr 3.

Planerade renoveringar:
Tak och hissar ska renoveras för hus 5 och 7 inför våren. (Kontrollerat 2019-05-23)
El renovering och utbyggnad till 3 fas i samtliga fastigheter. Ej bestämt när detta kommer ske.

Parkering

Föreningen disponerar över totalt 154 stycken parkeringsplatser som går att hyra, samt 5 stycken MC-platser. Samtliga parkeringsplatser är för tillfället uthyrda, men det går bra att skriva upp sig på kölistan. Att hyra en parkeringsplats kostar 250 kr i månaden och avgiften läggs till på avin. För att ställa upp dig i kö kontakta vicevärden.

Malmö Stad satt upp parkeringsregler och en parkeringsautomat vid hus nummer 3. Du som bor i föreningen kan ansöka om boendeparkering. Boendeparkering kostar 15 kr per dygn.
Det finns även möjlighet att hyra garage- och uteplatser i närheten, t.ex i varuhuset Willys garage. Kontakta MKB eller Parkering Malmö för mer information.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till Com Hem:s kabel-tv-nät.
Com Hems grundutbud ingår i hyran och innefattar både analoga och digitala TV-kanaler samt radiokanaler.
Föreningens samtliga lägenheter har uttag för bredbandsanslutning, där varje boende själv bestämmer om och hur uppkoppling ska ske.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en gårdsplats med grillmöjligheter.

Gemensamma utrymmen

Varje lägenhet har ett tillhörande vindsförråd samt ett matförråd i matkällaren. Föreningen har även ytterligare förråd för uthyrning, dock inget som är ledigt i dagsläget. Det går bra att ställa upp sig i kö och önskar man göra detta kontaktar man vicevärden Emma Johansson. Storlekarna och priserna varierar på förråden.

I källaren i varje hus har föreningen två stortvättstugor (månadstvätt) med tillhörande torkrum samt en veckotvättstuga och ett mangelrum.

I stortvättstugorna finns två tvättmaskiner och en torktumlare.
I veckotvättstugorna finns tre tvättmaskiner med varsitt tillhörande torkskåp.
I mangelrummen finns en kall- och en varmmangel.

Brf Eriksdal har en fritidslokal som ligger i källaren i 7B som rymmer 30 pers. För att boka lokalen kontaktar du vicevärden. Det är kostnadsfritt för medlemmarna att hyra lokalen men en straffavgift kan debiteras vid utelämnande av städning eller bortappade nycklar.

Det finns cykelförråd och barnvagnsrum.

Övrigt

Besök föreningens hemsida för ytterligare info www.hsberiksdal.se samt se årsredovisning.
Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisningar, hemsida och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Parkering

Föreningen disponerar över totalt 154 stycken parkeringsplatser som går att hyra, samt 5 stycken MC-platser. Samtliga parkeringsplatser är för tillfället uthyrda, men det går bra att skriva upp sig på kölistan. Att hyra en parkeringsplats kostar 250 kr i månaden och avgiften läggs till på avin. För att ställa upp dig i kö kontakta vicevärden.

Malmö Stad satt upp parkeringsregler och en parkeringsautomat vid hus nummer 3. Du som bor i föreningen kan ansöka om boendeparkering. Boendeparkering kostar 15 kr per dygn.
Det finns även möjlighet att hyra garage- och uteplatser i närheten, t.ex i varuhuset Willys garage. Kontakta MKB eller Parkering Malmö för mer information.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 272 kr

inkl. värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
0
Boarea
59 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1961

Länkar

Området

Att bo i Södra Innerstaden

I Södra Innerstaden i Malmö är pulsen hög. Här möts människor över något gott att äta på krogarna runt Möllevången eller på en konsert i Folkets Park. Men området omfamnar mycket mer än så. Här kan man hitta hem nära Europas största stadsidrottsområde eller i eleganta Rörsjöstaden där inspirationen kommer från Paris.

Det mest kända området i Södra Innerstaden är utan tvekan Möllevången. Det kallas allmänt för ”Möllan” och är hela Malmös matkvarter. Här finns restauranger som serverar rätter från alla världens hörn och butiker som säljer svåråtkomliga ingredienser för den som själv vill laga kvällens middag. Möllevångstorget är hjärtat i stadsdelen med en livlig och populär torghandel som erbjuder allt inom frukt och grönt.

Närliggande Bergsgatan har varit insvept i goda dofter sedan år 1888 då Mazetti etablerade sig där. Idag är det prisade Malmö Chokladfabrik som huserar i kvarteret. Butiken Möllans Ost är himmelriket för den som gillar ost – här finns det alla sorter.

En av Malmös viktigaste mötesplatser är Folkets Park. Den anlades i början av 1800-talet och är Sveriges äldsta. Här bjuds det på konserter, teaterföreställningar och ett intensivt klubbliv men det finns också mer familjevänliga nöjen som karuseller, minibondgård, minigolfbana och en plaskdamm. Den har också en populär lekplats och på vintern är det många som åker skridskor på Folkets Parks isbana.

I det vackra området Rörsjöstaden har husen arkitektonisk inspiration från nationalromantik, jugend och nyklassicism. Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar, puts och studs, är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Här tronar S:t Pauli Kyrka.

Rådmansvången ger ett boende mitt i city med utmärkt läge ovanför Pildammsparkens grönska, shoppinggator utanför porten och Triangelns tågstation under fötterna. Precis bortom Pildammsparken ligger Stadionområdet som är ett av Europas största stadsidrottsområden. Mellan Pildammsparken och Stadionvägen ligger Borgmästaregården, som uppfördes i mitten av 1960-talet.

Nobelvägen löper från Malmös östra infarter genom bostadsområdet Katrinelund. Här bor man nära både cityliv och grönområden. I området Flensburg ligger köpcentret Mobilia som rymmer fler än 100 butiker under sina tak. ovan. ta en promenad runt dammarna i pildammsparken så har du fått dagens motion. nedan. roa dig i folkets park, grundad av frank suell på 1800-talet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Katrinelund? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Innestadens 3 bästa

3
 • Pildammsparken
  En oas med flera dammar och rikligt fågelliv.
 • Casual Street Food
  Njut av vällagade hamburgare, fish tacos, fish n chips, milkshakes i avslappnad miljö.
 • Mat- och Chokladstudion
  En butik som ägs av Joel Lindquist, vinnaren av Dessertmästarna 2014.

Karta

Eriksdalsgatan 3A

Eriksdalsgatan 3A,
212 16 Malmö

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Olof Petersén

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 56