Sekelskiftestrea med närhet till stadspuls och havet!

Ribersborg, Malmö

Kilian Zollsgatan 4A

På förhand
Pris
3 495 000 kr
Avgift
4 992 kr
Antal rum
3
Boarea
83 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Ja

Sekelskiftestrea med närhet till stadspuls och havet!

En hög halvtrappa upp i denna anrika fastighet anno 1916 finner vi en trevlig trea med egen södervänd utgång till föreningens grönskade innergård!

 • Ansvarig mäklare

  Rebecka Alskog

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-641942

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

En hög halvtrappa upp i denna anrika fastighet anno 1916 finner vi en trevlig trea med egen södervänd utgång till föreningens grönskade innergård!

Fakta

Uteplats/balkong

Egen trapp från kök till innergård. Detta ligger i soligt söderläge.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostadsrätten kommer ett förråd på ca 8 kvm.

Månadsavgift

Avgift
4 992 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, el samt bostadsrättstillägg. Som bostadsrättsinnehavare får man dock teckna eget avtal med ComHem gällande kanaler/paket.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,9004%
Andel av årsavgiften är
1,86854%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
3 495 000 kr
Lägenhetsnummer
712
Våningsplan
1 av 4*
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
83 kvm**

* En hög halvtrappa upp i huset.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Mariedal 1916
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
71
Antal hyresrätter
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Mariedal 1916 bildades 2003 och dess fastigheter färdigställdes mellan 1916-1917. Det finns totalt 71 lägenheter i föreningen varav 64 bostadsrättslägenheter och 7 hyresrättslägenheter. Föreningens adresser är Mariedalsvägen 7A-C, Kilian Zollsgatan 2A-D och 4A-D samt Carl Hillsgatan 15. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningens mark är friköpt.

Medlemskap:
- Juridisk person kan beviljas medlemskap i föreningen. Bedömning görs från fall till fall.
- Föreningen accepterar delat ägande mellan förälder/barn men den som ska bo i lägenheten måste minst äga 10% av bostaden.

Försäkring:
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen och kollektivt bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.

Hemsida:
Besök gärna föreningens informativa hemsida för mer information: www.mariedal1916.se

Föreningens ekonomi

- För att undvika stora avgiftshöjningar enskilda år görs istället mindre höjningar löpande. Det brukar i regel röra sig om ca 2% vartannat år.
- Fr o m 2021-01-01 höjdes månadsavgifterna med 2%. Inga ytterligare höjningar är planerade i år.
- Föreningens 7 hyresrättslägenheter är att betrakta som ett s k dolt kapital. När hyresgästerna säger upp sina hyresavtal och flyttar ut kommer föreningen att sälja dessa lägenheter.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
Byggnaden genomgick en totalrenovering 1975 då bl a elstammar renoverades och vatten- och avloppsstammar byttes ut.
1996 Byte av elradiatorer till vattenburna radiatorer.
1998 Ny ytterbåge i metall till fastighetens fönster.
2005 Reparation av vissa takpartier.
2006 Spolning av samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Målning av samtliga trapphus.
2012 Byggnation av låsta grindar på gården som öppnas med tagg. Byggnation av balkonger till en del lägenheter som vetter mot innergården.
2013 Fasadrenovering samt takomläggning/isolering.
2013 Nybyggnation av vindslägenheter.
2013 Renovering trapphusbalkonger.
2013 Installation av hiss i några trappuppgångar.
2014 Renovering av innergård.
2015-2016 Installation av säkerhetsdörrar till alla lägenheter utom vindslägenheterna. Installation av postboxar på källarplanet i varje trappuppgång.
2016 Nytt staket mot granngårdarna.
2017 Byggnation av sex balkonger och en trapp mot gården. Montering av inspektionsluckor i hisschakten. Byte av två tvättmaskiner. Installation av belysning på planket vid parkeringen på gården samt vid dörren till miljöhuset.
2018 Större ombyggnad av ventilationen (byte av ventilationskanaler till varje lägenhet samt byte till mer effektiva och energisnåla fläktar på taket). Installation av nya ventilationskanaler och fläktar till källaren har gjorts för att uppfylla lagkrav.
2019 Målning av källare.
2020 Uppfräschning/målning av tvättstugan mot Mariedalsvägen.

Pågående renoveringar:
Relining av avloppsstammar. Relingen är uppdelad t två etapper.
- Etapp 1: Relining av horisontella avloppsrör i källare och spolning av dagvattenrör. Dessa renoveringar planerar föreningen mellan slutet av januari 2021 och avsluta framåt mitten av april 2021. Föreningens lägenheter påverkas ej av dessa renoveringar men däremot kommer tillgängligheten till delar av föreningens källare att begränsas under renoveringsperioden.
- Etapp 2: Relining av vertikala avloppsrör till föreningens lägenheter. Denna renoveringen kommer att skjutas till senare delen av 2021 eller början av 2022 med anledning av rådande pandemi.
Kontrollerat 2021-02-22

Planerade renoveringar:
2021 Översyn av cykelställ
2021 Renovering av tvättstugor (nytt kakel och ommålning)
2021 Renovering av innergård
2022 Renovering av trapphus
2022 Byte av portar mot gatan till stilenliga träportar

Parkering

Föreningen tillhandahåller 12 parkeringsplatser som är alla är placerade på innergården. Det finns 1 handikappsplats. Övriga parkeringsplatser är sålda till medlemmar i föreningen. De medlemmar som har köpt en parkeringsplats har nyttjanderätt till sina platser på liknande sätt som till sina lägenheter. För nyttjanderätten betalar de en kostnad om 100 kr/mån till föreningen för att täcka föreningens kostnader för underhåll av parkeringsplatser och bilgrind. Nyttjanderätten kan fritt överlåtas medlemmar emellan eller hyras ut till annan medlem.

Observera att eventuell parkeringsplats som överlåts tillsammans med en lägenhet är ett separat objekt, en slags bostadsrätt i sig, varför platsen bör redovisas separat i avtalet. Det finns inga lediga parkeringsplatser till försäljning och ägare till parkeringsplatser ansvarar själva för ev försäljning, dvs föreningen annonserar ej.

I området råder kommunal boendeparkering. För mer information besök: www.malmo.se/boendeparkering.

TV/bredband

TV: Kabel-TV via ComHem. Som bostadsrättsinnehavare får man teckna eget avtal med ComHem gällande kanaler/paket.
Bredband: ComHem. Den boende tecknar avtal själv för bredband.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en grönskande innergård med gräsmatta, utemöbler, grillar och cykelställ. På innergården finns ett miljöhus med återvinning.

Gemensamma utrymmen

I föreningens källare finns det två gemensamma tvättstugor som båda är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.
I källaren finns det även två barnvagnsförråd, förråd till samtliga lägenheter och flera outnyttjade rum. Föreningen hyr ut sådana rum till medlemmar för 200-600 kr/mån beroende på storlek och skick. Rummen kan nyttjas till förvaring av lösa saker, d v s som ett slags extra källarförråd. Plats att ställa cyklar finns i källaren men i nuläget finns det inget cykelförråd. När reliningen är klar kommer föreningen se över placering av cyklar i källaren.

Övrigt

Informationen är hämtad från föreningens hemsida, årsredovisning samt en representant i styrelsen. Den slutgiltige köparen uppmanas att kontakta föreningens styrelse för att bekräfta ovan information.

Länkar

Området

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs hela stranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ribersborgs 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Njut av bad, bastu och god mat året runt
 • Via Napoli
  Populär Neapolitansk krog
 • Ribersborgsstranden
  Malmös Copacabana

Karta

Kilian Zollsgatan 4A

Kilian Zollsgatan 4A,
217 56 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Rebecka Alskog

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-641942

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  Adress
  Kilian Zollsgatan 27C
  Utgångspris
  3 095 000 kr
  Månadsavgift
  5 168 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  73 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Roslins Väg 18A
  Utgångspris
  4 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 764 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  98 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 5A
  Pris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 965 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ernst Ahlgrensgatan 2B
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 925 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Erikstorpsgatan 22
  Pris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 009 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!