Magnifik hörnvåning med havsglimt

Ribersborg, Malmö

Limhamnsvägen 6A

På förhand
Utgångspris
4 595 000 kr
Avgift
3 718 kr
Antal rum
3
Boarea
94,8 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 9
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Magnifik hörnvåning med havsglimt

Välkomna till Ribersborgs absoluta A-läge och en totalrenoverad trerummare.

 • Ansvarig mäklare

  Astrid Hovensjö

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 18

 • Extra kontaktperson

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en generös Ribersborgstrea i ett av de älskvärda funkishusen längs Limhamnsvägen. Här invid vattenbrynet lät byggmästaren och visionären Eric Sigfrid Persson skapa ett fantastiskt bostadsområde, Ribershus. Flerbostadshusen betraktas av många som ett av hans mest lyckade verk och känslan av kvalitetsboende infinner sig omgående så snart man letat sig in i trapphuset på Limhamnsvägen 6A. Den populära fastigheten är karaktäristisk med vitputsad fasad, stora perspektivfönster, platt tak och två takterrasser med obrutna Malmövyer. En utformning som kom att bli stilbildande och Limhamnsvägen 6 utgör idag en av de främsta representanterna för Malmös funkis.

Fastigheten är inte bara eftertraktad för sitt välbevarade skick. Brf Saltsjöbaden tillhör en av områdets och Malmös bättre föreningar som, trots låga avgifter, har stabil ekonomi, låg belåning och en välskött fastighet. På detta A-läge erbjuds en trivsam bostad fördelad över ca 94,8 älskvärda kvadrat som lämpar sig perfekt för paret, familjen eller singelhushållet. Den invändiga miljön är trivsam med moderna renoveringar av hög standard som varvas med funkisattribut så som stora fönsterpartier, kalkstensgolv och öppen spis. En kombination som är lätt att tycka om. Att havet skymtas från den rymliga balkongen är också något som gör denna bostad till en riktig pärla.

Välkommen till Ribersborg, ett av Malmös mest kända och omtyckta område. Här bor du på fridfullt läge optimalt placerat mellan hav, natur och stad med närhet till bra skolor och brett serviceutbud. Ett läge att stormtrivas på!

Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Saltsjöbaden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
99
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Välkommen till Brf Saltsjöbadens vitputsade funkisbyggnad längs vattenbrynet vid Limhamnsvägen. Byggnaden symboliserar funkis och lät uppföras av den välkände och omtyckte byggherren Eric Sigfrid Persson. I föreningen fanns ursprungligen 99 lägenheter som upplåts med bostadsrätt (varav vissa lägenheter är sammanslagna och idag disponeras 92 separata lägenheter). Denna förening äger sin mark och kommer därför inte att påverkas av några eventuellt höjda tomträttsavgälder. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

Ekonomi
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2020-07-20

Medlemskap vid överlåtelse
Delat ägande, när samtliga delägare avser att nyttja bostaden tillsammans, är okej. Delat ägande mellan förälder/barn godkänns inte. Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Renovering av lägenhet:
Föreningen vill nämna att det vid renovering som omfattar mer än tapetsering och målning av lägenhet så ska lämnas ett internt bygglov till styrelsen. Regler för vad som får göras lämnas till alla nya medlemmar. Fasaden är Q-märkt och får t.ex. inte glasa in balkongen, montera utebelysning på fasaden, spaljér eller annat liknande som påverkar fasaden.

Föreningsinformationen är inhämtad via årsredovisning, hemsida och kontakt med styrelsen. Säljaren och mäklare uppmanar spekulanter att själva kontrollera uppgifterna, framförallt om något är av väsentlig betydelse för dig som köpare. Styrelsen är kontaktbar via info@saltsjobadenbrf.se. Besök gärna föreningens hemsida www.saltsjobadenbrf.se.

Renoveringar - Utförda och planerade

90-talet fönster och tak renoverades.
2004 nya tillvattenstammar i fastigheten och nya avloppsstammar till kök. Tvättstugorna renoverades.
2005 den publika elen drogs om.
2006 nya säkerhetsdörrar installerades.
2007 rökgångarna sotades. Trapphus renoverades.
2008 fasaden renoverades.
2009 nya gångplattor utanför entréerna och garagenedfarten asfalterades.
2010 nya tvättmaskiner i en av de två tvättstugorna.
2013 relining av avloppsstammar i badrum och gästtoaletter. Gästlägenhet (B-trappan) färdigställdes.
2014-2015 nya balkongfronter.
2016 nytt värmesystem.
2017 taksäkerhet och plåtreparationer samt byte till säkerhetsdörrar I källaringångarna, tvättstuga, elcentral och pannrum. OVK. Murning och målning av källare och garage. Renovering av lägenhetsterrass.
2018 ny räddningsväg på västra sidan och räddningsvägen breddades något på östra sidan.
2020 entrédörrarna renoverades, ska målas när vädret tillåter.

Planerat underhåll:
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2013 och 2036.

Parkering

I föreningen finns 18 gargaeplatser som kan hyras till en kostnad om 550 kr/månad. Till garaget är det separat kö och kötiden beräknas till något år. I övrigt råder boendeparkering i området.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem, grundutbud ingår i avgiften. Bredband tecknas själv av lägenhetsinnehavaren.

Gårdsplats/innergård

Lummig gård med naturskön miljön som förhöjer och adderar trivsel till det annars naturnära läget.

Gemensamma utrymmen

- Föreningen har två fantastiska takterrasser i norr respektive söder med enastående utsikt över Öresund och takåsar i västra Malmö. Terrassen på den norra gaveln kan bokas för privata tillställningar medan den södra får man samsas om med övriga medlemmar i huset.

- Föreningen har två gemensamma tvättstugor i källaren mellan trappa A och B. Den ena har två Mièle-maskiner och den andra två med märket Electrolux. Det finns torktumlare och torkrum till båda tvättstugorna. Det finns också ett mangelrum med liten varmmangel och traditionell stenmangel.

- I källaren finns cykelförråd

- På vån 1 i trappa B ligger ett övernattningsrum som färdigställdes 2013. Detta är också styrelserum och kan därför bara hyras torsdagar till söndagar enligt ett årsschema. Detta kostar 300 kr/natt. I övernattningsrummet finns badrum och pentry. Plats 4 pers.

Övriga byggnader/utrymmen

Källarförråd ca 6 kvm

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 718 kr

Avgiften inkluderar:
- värme
- vatten
- kabel-tv
- bostadsrättstillägget till hemförsäkringen

Ekonomi

Andel i föreningen
0,0115%
Andel av årsavgiften är
1,16514%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 595 000 kr
Lägenhetsnummer
2A
Våningsplan
2 av 9
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
94,8 kvm*
Kakelugn/Öppen spis
Ja

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1943

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2020-08-17

Länkar

Området

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs hela stranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Köpa eller sälja bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ribersborgs 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Njut av bad, bastu och god mat året runt
 • Via Napoli
  Populär Neapolitansk krog
 • Ribersborgsstranden
  Malmös Copacabana

Karta

Limhamnsvägen 6A

Limhamnsvägen 6A,
217 59 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Astrid Hovensjö

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 18

 • Extra kontaktperson

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Limhamnsvägen 6C
  Utgångspris
  5 300 000 kr
  Månadsavgift
  3 612 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  93 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!