Topprenoverat på stark adress

Ribersborg, Malmö

Sergels Väg 9C

På förhand
Utgångspris
4 250 000 kr
Avgift
4 849 kr
Antal rum
4
Boarea
95 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 8
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Topprenoverat på stark adress

Ribersborgsfyra som stoltserar med öppen planlösning, renoverade ytor och balkong med kvällssol. Välkommen!

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Sergels Väg 9C - Bjurfors
. Sergels Väg 9C - Bjurfors
Utvald detaljbild. Sergels Väg 9C - Bjurfors
. Sergels Väg 9C - Bjurfors
Utvald detaljbild. Sergels Väg 9C - Bjurfors
Klicka "Visa alla bilder" för att ta del av hela bildserien. Sergels Väg 9C - Bjurfors
Klicka "Visa alla bilder" för att ta del av hela bildserien

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Sergels väg 9C!

Nu finns möjlighet att förvärva en välrenoverad lägenhet på en av Malmös mest attraktiva och omtyckta adresser, Sergels väg. Ett stenkast från Ribersborgsstranden och havet finner vi 95 generösa och välrenoverade kvadratmeter för dig med högt ställda krav. Bostaden som presenteras stoltserar med ljust hörnläge med fönster i två väderstreck, härliga sociala ytor och mer därtill. Lägenheten har välbalanserade rum och utrymmena är renoverade med smakfulla och tidlösa färg- och materialval. Här flyttar du rakt in utan att behöva ombesörja tidskrävande och kostsamma renoveringar. Bostadens huvudnummer är det förstklassiga badrummet samt det stilrena köket som i öppen planlösning flätas samman med vardagsrummet. Här erbjuds en superb bostad för dig som gillar att stå värd när vänner och familj ska samlas.

Lugna Ribersborg erbjuder närhet till mängder av bekvämligheter som skapar mervärden för grannskapet. I området finns ett brett utbud av bussförbindelser, livsmedelsaffärer, gym, restauranger och caféer m.m. Med en kortare promenad genom vackra Slottsparken når man dessutom den centrala stadskärnan. Av just dessa anledningar är Ribersborg ansett som ett av Malmös mest attraktiva områden.

Ta chansen medan du kan, förvärva din nya bostad i omtyckta Brf Stjärnehus 3 med trevliga grannar samt hav och strand utanför porten.

Interiör

Bjurfors presenterar 4 rum och kök fördelat över 95 kvadratmeter. Bostaden är renoverad med stilrena färg- och materialval. Nedan följer en konkret beskrivning av bostadens samtliga rum.

Hall
Säkerhetsdörr, ekparkett och vita väggar. Hallen är utrustat med bra förvaringsmöjligheter samt spotlights i taket.

Kök
Utrustat med häll, ugn, mikro, kolfilterfläkt, kyl, frys och diskmaskin. Skåpsinredningen löper i vitt och det kombineras med ljus betongmönstrad bänkskiva samt vitt kakel som stänkskydd. I övrigt vita väggar och schackrutigt linoleumgolv.

Vardagsrum
Med öppen planlösning mot kök finns vardagsrummet. Här vilar ett fint fiskbensmönstrat parkettgolv som kombineras med vitmålade väggar. Från vardagsrummet når man bostadens balkong.

Sovrum / Master bedroom
Fiskbensparkett kombineras med ljusgrå väggar. Goda förvaringsmöjligheter i form av en platsbyggd garderobsvägg. Fönster i två väderstreck ger bra ljusflöde.

Sovrum / Barnrum
Disponeras idag som barnrum men gör sig ypperligt även som exempelvis gästrum eller kontor. Här är ett parkettgolv och väggarna är målade i en grå/grön nyans. Förvaringsmöjligheter i inbyggd skjutdörrsgarderob.

Sovrum / Gästrum / Arbetsrum
Disponeras idag som kombinerat gästrum och kontor men gör sig ypperligt även som barnrum. Här vilar ett parkettgolv och väggarna är vita. Förvaring i inbyggd skjutdörrsgarderob.

Badrum
Helkaklat badrum med vita väggar och grått klinkergolv. Här är utrustat med infällda spotlights i taket, handdukstork, wc-stol, handfat med underskåp, spegel, badrumsskåp, duschhörna med vikbara glasdörrar samt tvättmaskin och torktumlare.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Möblerbar balkong (ca 1,7 x 2,9 meter). Sommartid lyser solen på balkongen från ca 15 och framåt.

Övriga byggnader/utrymmen

Källarförråd hör till lägenheten. Ca 5,2 kvm stort (areauppgift från säljaren)

Övrigt

Säljaren informerar om att följande egendom inkluderas i överlåtelsen:
- Platsbyggt möblemang och golv på balkongen
- Garderober
- Tvättmaskin och torktumlare

Säljaren har svarat på en frågelista och man upplyser inte om några kända fel/brister.

Månadsavgift

Avgift
4 849 kr

I avgiften inkluderas:
värme,
vatten,
bredband,
bostadsrättstillägget till hemförsäkringen,
fast elnätsavgift.

Det tillkommer 99 kr/mån för digital-tv samt kostnad för el. Elkostnaden är rörlig och påverkas av enskild förbrukning samt pris per kWh.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,3706%
Andel av årsavgiften är
1,409%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 250 000 kr
Lägenhetsnummer
341
Våningsplan
4 av 8
Hiss
Ja*
Rum
4
Boarea
95 kvm**

* Hissen nås från markplan och går från källaren till samtliga våningsplan.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningem

Byggnadssätt

Byggår
1954

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Stjärnehus 3
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
92
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Stjärnehus 3 är en äkta förening som bildades 2004. Föreningen omfattar 92 lägenheter (varav 90 bostadsrätter och 2 hyresrätter) samt 1 butikslokal som för närvarande hyrs av Fridhems Cykel AB. Örehus Fastighetsförvaltning AB ansvarar för föreningens ekonomiska förvaltning. Förvaltnings AB Stadsbostäder ansvarar för fastighetsskötsel, trappstädning, m.m.

Ekonomi
- Föreningens ekonomi är stabil och föreningen förfogar över en väl underhållen fastighet. I samband med s.k. "Götaprojektet", (renovering av fasad, tak, balkonger och bygget av sex vindslägenheter) togs tillfälliga lån. Dessa lån löstes efter försäljningen av vindslägenheterna.
- Denna förening äger sin mark och kommer därför inte att påverkas av några eventuellt höjda tomträttsavgälder.
- I dagsläget finns två hyreslägenheter kvar som kan betraktas som ett dolt kapital. När hyreslägenheterna sägs upp, upplåter/säljer föreningen dessa på öppna marknaden. Försäljningsintäkterna kan föreningen använda till amortering på lån, nödvändiga investeringar och/eller renoveringar på fastigheten.
- Föreningen tillämpar så kallad gemensam el, vilket innebär att all el köps in via föreningens fastighetsabonnemang. Förbrukad el/lägenhet är rörlig och beräknas på antal förbrukade kWh x gällande pris/kWh. Kostnaden debiteras på avgifts-avierna.

Avgiftsförändringar
Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget (2020-09-28).

Energideklaration
En ny energideklaration är på gång efter bytet av värmeväxlare och godkänd OVK. Förmodligen klar i slutet av året.

Medlemskap
Föreningen tillåter sk. delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden, trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten. Den boende ska äga minst 10%. Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Hemsida
Besök gärna föreningens hemsida: https://www.brfstjarnehus.se/

Renoveringar - Utförda och planerade

2010 - Byte/relining av avloppsstammar till kök och badrum. Tappvattenstammar byttes och samtliga lägenheter fick nya badrum. All el byttes i fastigheten, nya elmätare, jordfelsbrytare samt armaturer.
2011 - Fyra kontorslokaler omvandlades till bostadsrätter och såldes. Nya säkerhetsdörrar i de flesta lägenheter. Nya manglar och torktumlare i tvättstugor. Inrett rum för barnvagnar i källaren.
2012 - Renovering av ventilationssystem. Renovering av värmesystem. Nya tätskikt över garaget och markrenovering på gårdssidan till följd av detta. Nytt inpasseringssystem (tagg) till garaget.
2013 - Ny garageport och garagedörrar. Inrett styrelserum med bibliotek i källaren
2014 - Inköp av fyra nya tvättmaskiner till tvättstugorna
2015 - Byggt ny miljöstation för hantering/sortering av soporna
2018 - Fogarna i tegelfasaden renoverade samt ny mosaik på byggnadens gavelsidor
2018 - Byggt och därefter sålt sex nya vindslägenheter. Nytt tak (ny underlagspapp, nya takläkt, samt nya takpannor). Renovering av balkonger och balkongräckena. Renovering av källargångar, nya dörrar och byggt nya förråd i källaren
2019 - Samtliga entréer har tillgänglighetsanpassats. Nytt porttelefonsystem. Målning källargångar.

Planerade renoveringar:
I övrigt har styrelsen som målsättning att följa underhållsplanen (kontakta föreningen för ytterligare frågor kring denna).
2020 Byte av fjärrvärmecentral inkl. styrsystem (nov 2020).
2021 Byte/renovering av hissarna. Inhämta förslag av arkitekt och försköna innergården.

Parkering

Till föreningen hör ett underjordiskt garage med 77 garageplatser för bil, ett antal MC-platser, samt två gallerförråd för cykelparkering. Bostadsrättshavare betalar f.n. 400 kr/månad för bilplats (ca 4 pers i kö 2020-09-28) och 200 kr/månad för MC-plats. Besök hemsidan för att ställa dig i kö. Inom området tillämpas s.k. boendeparkering.

TV/bredband

Tv/bredband via fiber. Föreningen har för närvarande ett distributions- och serviceavtal med Telenor. TV-avtalet omfattar Telenors Bas-paket bestående av 17 st digitala kanaler, varav merparten med HD-kvalité. Avgiften för grundutbudet uppgår till 99 kr/månad och hushåll och debiteras via avgifts-avin. Fiber via Telenor 250/250 Mbit/s. Ingår för närvarande i månadsavgiften

Gårdsplats/innergård

Föreningen har gräsmatta, trädgårdsmöbler, grillplats och boulebana.

Gemensamma utrymmen

I fastigheten finns totalt fyra cykelförvaringsplatser, två inomhus och två utomhus. Inomhusplatserna finns vid gavlarna i garaget. Utomhus finns ett låst inhägnat utrymme, beläget vid husets södra gavel, till vilket husets portnyckel passar. Vid den norra gaveln, tillhör cykelställen på gångbanans högra sida upp mot gården föreningen. Cykelförvaringsplatserna är endast till för cyklar och barnkärror som brukas aktivt.

Föreningens gemensamma utrymmen/faciliteter omfattar bl.a. gräsmatta, trädgårdsmöbler, grillplats, boulebana, garage, källar-, cykel-, barnvagnsförråd, tvättstugor och torkrum. Städning av källargångar, källartrappor, cykel- och barnvagnsrum sker enligt avtal fyra gånger per år. Källarröjningar ingår inte i städavtal.

I fastigheten finns två tvättstugor belägna i källargången vid trappa A och trappa C. Varje lägenhet har tillgång till ett markeringslås som sätts i tvättstugans dörrlås under tvättiden. Tvättid bokas på den digitala tvättbokningstavlan vid ingången till respektive tvättstuga eller via en app i sin mobiltelefon. Inloggningsuppgifter erfordras och erhålls från bokatvattid.se.

Övrigt

Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Dessa ska vara tömda och städade vid avflyttning. Dörrarna in till källarförråden skall alltid vara stängda och låsta.

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning, hemsida samt en representant i styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Området

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs hela stranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Köpa eller sälja bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ribersborgs 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Njut av bad, bastu och god mat året runt
 • Via Napoli
  Populär Neapolitansk krog
 • Ribersborgsstranden
  Malmös Copacabana

Karta

Sergels Väg 9C

Sergels Väg 9C,
217 57 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Erikstorpsgatan 22
  Pris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 200 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sergels Väg 12A
  Pris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 892 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  96 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Ernst Ahlgrensgatan 2B
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 925 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  Adress
  Limhamnsvägen 6A
  Utgångspris
  4 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 767 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62,6 kvm