Charmig och luftig tvårummare i grönskande och citynära Rörsjöstaden

Rörsjöstaden, Malmö

Celsiusgatan 2C

På förhand
Pris
2 195 000 kr
Avgift
2 147 kr
Antal rum
2
Typ
Andel i bostadsförening
Våningsplan
1 av 4
Boarea
51 kvm

Charmig och luftig tvårummare i grönskande och citynära Rörsjöstaden

Äntligen presenteras en tvåa i vackra Rörsjöstaden! Originaldetaljer finns bevarade och sätter prägel på detta magiska hem!

 • Ansvarig mäklare

  Christoffer Neurath

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-646 714

 • Extra kontaktperson

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-206656

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Nu finns nöjet att presentera denna sekelskiftesdröm i perfektion!. Celsiusgatan 2C - Bjurfors
Nu finns nöjet att presentera denna sekelskiftesdröm i perfektion!
I hjärtat av Rörsjöstaden, praktiskt belägen en trappa upp ligger detta ljuvliga hem. Celsiusgatan 2C - Bjurfors
I hjärtat av Rörsjöstaden, praktiskt belägen en trappa upp ligger detta ljuvliga hem
Föreningens gemensamma innergård. Celsiusgatan 2C - Bjurfors
Föreningens gemensamma innergård
Lummig oas att vistas i. Celsiusgatan 2C - Bjurfors
Lummig oas att vistas i
. Celsiusgatan 2C - Bjurfors

Vackert trapphus anno 1928

. Celsiusgatan 2C - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I hjärtat av Rörsjöstaden, praktiskt belägen en trappa upp ligger denna mysiga bostad med originaldetaljer från fastighetens ursprung från 1928. Luftig och genomgående planlösning med brädgolv som löper tröskellöst och renoverat kök i tidtypisk fattning. Allt detta tillsammans med bevarade fönsterliv, höga lister, takrosetter och inte minst en rejäl takhöjd fyller kraven för den som åtrår och längtar efter en bostad från denna dekad.

Celsiusgatan 2C tillhör stabila BF Åsagården som karaktäriseras av en välskött ekonomi och fastighet med en alldeles förträfflig innergård. Föreningens lägenhetsbestånd besitter det bästa av 20-talets mest önskvärda attribut. I rörsjöstaden bor du bekvämt med promenadavstånd till stadens centrum, ett stenkast till Malmös bästa bussförbindelser och endast några minuters bilfärd ut till motorväg. Här har du närhet till Rörsjöstadens mysiga restauranger och caféer eller varför inte ta en picknick i den trevliga Rörsjöparken.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Åsa 16

Parkering

I området råder kommunal boendeparkering. För mer information besök: https://malmo.se/boendeparkering

Månadsavgift

Avgift
2 147 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Obligatoriskt tillägg tillkommer för bredband om 100 kr/månad. El debiteras månadsvis baserat på årsförbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,94%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Andel i bostadsförening
Upplåtelseform
Andel i bostadsförening
Pris
2 195 000 kr
Lägenhetsnummer
1
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Max antal sovrum
1
Boarea
51 kvm*

* Areauppgifter enligt uppmätning (mätbevis finns) Enligt föreningens register 47,91 kvm

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1928
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Fönster
2-glasfönster

Bostadsrättsförening

Namn
Bf Åsagården upa
Organisationsform/typ
Bostadsförening
Antal lägenheter
70
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1000*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Bf Åsagården upa bildades 1927 och består av 70 lägenheter och 2 lokaler. Föreningens adresser är Döbelnsgatan, Celsiusgatan och Kungsgatan. Bf Åsagården upa förvaltar själva sin ekonomi. Föreningens tomt är friköpt.

Bf Åsagården upa är en bostadsförening vilket är en äldre boendeföreningsform som existerade innan bostadsrättslagen introducerades 1930. Det innebär att verksamheten sköts som en ekonomisk förening. Syftet med föreningen är att gemensamt äga och upplåta nyttjanderätter till fastighetens lägenheter på obegränsad tid. Det innebär att medlemmarna i föreningen tillsammans äger fastigheten och föreningens samtliga tillgångar utifrån ett visst andelsvärde, som motsvarar lägenhetens storlek. I detta fall har föreningens stadgar har justerats för att uppfylla kraven i bostadsrättslagen och för medlemmarna innebär det ingen större praktisk skillnad att bo i en bostadsförening jämfört med att bo i en bostadsrättsförening. I båda fallen handlar det om en gemensam ägandeform som ger medlemmarna stora möjligheter att påverka sitt boende och sin boendemiljö. Medlemmarnas rättigheter och skyldigheter regleras via beslut vid medlemsmöten och föreningens stadgar. Det innebär exempelvis att den som äger en bostad i föreningen kan sälja lägenheten hur och när han/hon vill, under förutsättning att köparen kan godkännas som medlem i föreningen.

Ekonomi (kontrollerat med styrelsen 2021-01-13):
- Senaste avgiftsförändringen infördes vid årsskiftet 2019/2020 då månadsavgifterna höjdes med 3%.
- För närvarande finns det inga planerade avgiftsförändringar. Styrelsen kommer under våren fatta beslut om en avgiftsförändring är nödvändig efter halvårsskiftet 2021.

Gemensam el:
Föreningen har upphandlat ett gemensamt elavtal. Kostnaden för elen debiteras efter estimerad förbrukning och justeras per årsbasis.

Medlemskap:
- Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
- Föreningen tillåter delat ägande mellan förälder/barn även om det endast är barnet som ska bo i lägenheten. Minsta ägarandel är 10%.

Försäkring:
Föreningens fastighet är försäkrad hos Länsförsäkringar. Kollektivt bostadsrättstillägg ingår inte för föreningens medlemmar, den boende måste teckna detta själv.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.asagarden.net eller kontakta styrelsen på: styrelsen@asagarden.net

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1990 Elstammar
2010 Relining av avloppsstammar
2012 Renovering av tak och vissa fönster
2012 Fasadunderhåll och renovering av samtliga skorstenar
2013-14 Utvändig målning av samtliga fönster
2016 Renovering av tvättstugor
2018 Installation av rörelsedetektorer i tvättstugan och installation av LED-lampor i alla trappuppgångar
2018 Byte av värmeväxlare
2018 Införande av gemensam el
2020 Byte av tappvattenstammar

Planerade renoveringar (kontrollerat med styrelsen 2021-01-13):
- 2021: Målning av samtliga trapphus.

Parkering

I området råder kommunal boendeparkering. För mer information besök: https://malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Telenor. Basutbudet ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband via Bredband2. Hastighet: 100/100 Mbit/s. Obligatorisk kostnad: 100 kr/mån (tillkommer utöver månadsavgiften). För den som önskar finns möjlighet att uppgradera hastigheten till 1000/1000 Mbit/s mot en kostnad genom att kontakta Bredband2.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en ljuvlig innergård med sittplatser och grillmöjligheter.

Gemensamma utrymmen

Föreningen erbjuder tre gemensamma tvättstugor med totalt åtta tvättmaskiner. I tvättstugorna finns även torktumlare och torkskåp. Två av tvättstugorna är belägna på vinden och en i källaren. Det finns även bokningsbara torkvindar och en mangel i källaren.

I föreningen finns en ombyggd tvårumslägenhet med tillhörande kök som medlemmarna kan boka för möten, fester och andra arrangemang. Utöver detta erbjuder föreningen en samlingslokal, ett hobbyrum (med arbetsbord och hyvelbänk) samt två bokningsbara badrum med dusch på vinden som får användas av föreningens medlemmar. Utrymme för förvaring av cyklar och barnvagnar finns i källaren.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och en representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  En gemytlig fransk bistro med naturvinsbar.
 • Café Element
  På bästa läge serveras både fika, dagens lunch och middag.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

Celsiusgatan 2C

Celsiusgatan 2C,
212 14 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christoffer Neurath

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-646 714

 • Extra kontaktperson

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-206656

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Döbelnsgatan 1C
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  1 657 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2021-01-26 17.00 Boka här

 • Andel i bostadsförening

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 73B
  Utgångspris
  1 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 427 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  S:t Pauli Kyrkogata 15B
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 673 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Andel i bostadsförening

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Celsiusgatan 4 C
  Pris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 677 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!