Totalrenoverad minitvåa vid vackra Rörsjöparken

Rörsjöstaden, Malmö

Ehrensvärdsgatan 3

På förhand
Utgångspris
1 195 000 kr
Avgift
2 762 kr
Antal rum
2
Boarea
37 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja

Visning

 • onsdag 5/8, KL 17:00 - 17:30

  Förhandsvisning. Anmälan krävs.

 • söndag 9/8, KL 15:00 - 15:30

  Bokad visning.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Totalrenoverad minitvåa vid vackra Rörsjöparken

Välkommen till denna yteffektiva minitvåa på lugnt gårdsläge med totalrenoverad interiör, välbevarade originalattribut och härligt ljusinsläpp.

 • Ansvarig mäklare

  Marielle Jungerup

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0707-23 33 42

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På andra våningen i Eric Sigfrid Perssons stora funkisskapelse, Malmgården, finner du denna yteffektiva minitvåa om 37 luftiga kvadratmeter. Här bor du på lugnt och skyddat gårdsläge med vacker utsikt mot föreningens grönskande innergård. Bostaden totalrenoverades under 2017 och stoltserar idag med en smakfull interiör och genomtänkta lösningar. Kök och vardagsrum förenas i en social, öppen planlösning vilket inbjuder till sociala sammankomster. Byggnadsåret gör sig påmint i form av vacker fiskbensparkett och generöst tilltagen takhöjd. Stora, härliga fönsterpartier välkomnar eftermiddagssolen till lägenheten. Goda förvaringsmöjligheter erbjuds i flera garderober, ett rymligt förråd/klädkammare och källarförrådet som tillhör lägenheten.

På Ehrensvärdsgatan 3 bor du på attraktivt cityläge med närhet till allt du kan tänkas önska. En kortare promenad tar dig till stadens breda utbud av butiker och restauranger. Vill du koppla av tar Rörsjöparkens gröna famn emot dig under årets varma månader. För den som pendlar nås Centralstationen på gångavstånd samtidigt som de goda busskommunikationerna vid Värnhemstorget underlättar vardagslivet.

Brf Malmgården är en välskött förening som bl a erbjuder en övernattningslägenhet som kan nyttjas av familj och vänner till föreningens medlemmar. I fastigheten finns även ett underjordiskt garage och flertalet gemensamma takterrasser.

Välkommen på visning!

Interiör

Hissen transporterar dig upp till andra våningen där du möts av en möblerbar hall med plats för avhängning direkt till vänster. Till höger finner du en praktisk garderobsvägg bestående av två dubbelgarderober som ingår i köpet. Från hallen nås även ett rymligt förråd som även kan användas som klädkammare och som sväljer det mesta i förvaringsväg. Bostadens samtliga väggar är målade i tidlöst vitt. På golvet i hall och vardagsrum vilar en vacker fiskbensparkett.

Sällskapsrummet är ljust och rymligt med ett stort fönsterparti mot den grönskande innergården i väster. Här finns gott om plats för soffa och matbord för det stora middagssällskapet.

Sällskapsrummet integreras med köket i en social, öppen planlösning. Under 2017 genomgick köket en ombyggnation som bland annat resulterade i ett separat sovrum och öppen planlösning till vardagsrummet. I väggen mellan kök och sovrum finns ett invändigt fönsterparti som välkomnar dagsljuset. Köksinredningen från Ikea består av släta, vita köksluckor med rostfria beslag och goda förvaringsmöjligheter i under- och överskåp. Ljusgrått kakel klär väggen ovan bänkskivan i massiv ek. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, inbyggnadsmikro, induktionshäll, kolfilterfläkt och integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror är inköpta på Ikea under 2017. På köksgolvet vilar stavparkett i ek.

Sovrummet ligger likt vardagsrummet på lugnt och skyddat läge mot föreningens grönskande innergård. Här ryms säng och förvaringsmöbler. Även i detta rum pryds golvytan av ekparkett.

Bostadens badrum genomgick en totalrenovering under 2017 och består i dagsläget av vita, helkaklade väggar och grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med toalett, dusch, kommod med handfat och spegelskåp.

Övriga renoveringar (samtliga utförda under 2017):
- Dragit ny el, nya uttag och kraftmatning kök
- Nytt golv i sovrum och del av kök
- Slipning och behandling av befintlig fiskbensparkett
- Ny inredning i förråd/klädkammare och montering av garderober i hall

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Helge 15

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 762 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Utöver avgiften tillkommer en obligatorisk kostnad för bredband om 165 kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,2094%
Andel av årsavgiften är
0,24%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 195 000 kr
Lägenhetsnummer
0313
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
37 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1935

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2019-08-23

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Malmgården
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
281
Antal hyresrätter
26
Antal lokaler
30
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Byggmästaren Eric Sigfrid Persson skapade Malmgården under åren 1934-35. Sexhundra murare och snickare arbetade i två år för att färdigställa Nordens största bostadskomplex. Föreningen bildades 2007 och består av 281 lägenheter, varav 26 lägenheter fortfarande är hyresrättslägenheter. Det finns 10 butikslokaler på bottenvåningen i föreningen. Utöver detta finns det ca 30 lokaler (förråd/ateljéer) på vinden och i källaren som uthyres. Föreningen fördelar sig över adresserna Drottninggatan 6A-C, Döbelnsgatan 2-10, Ehrensvärdsgatan 1-9 och Kungsgatan 27-29. Sydsverige Entreprenad sköter den tekniska förvaltningen och BoNea förvaltning handhar föreningens ekonomiska förvaltning.

Ekonomi:
- Månadsavgifterna sänktes med 5% fr o m 2020-01-01.
- För närvarande finns det inga planerade avgiftsändringar (kontrollerat 2020-06-30).
- Föreningen äger sin mark och kommer därför inte att påverkas av några eventuellt höjda tomträttsavgälder.
- Föreningens 26 hyreslägenheter kan betraktas som ett dolt kapital, d.v.s. när dessa hyresgäster flyttar ut så kan föreningen sälja dessa lägenheter vilket inbringar stora intäkter.

Medlemskap/överlåtelse:
- Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem.
- Föreningen accepterar delat ägande mellan förälder/barn men den som ska bo i lägenheten måste äga del av bostaden.
- Föreningen tar enligt stadgarna ut en avgift om 10% av prisbasbeloppet vid andrahandsuthyrning.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2002 Målades trappuppgångar och räcken på de franska balkongerna.
2004-2006 Renoverades de flesta hissarna.
2006 Besiktigades tak och fönster.
2010 Renoverades en av tvättstugorna.
2011-2012 Nya tappvattenstammarna i kök och badrum. Samma år byttes elstammarna i lägenheterna och i de gemensamma utrymmena (3-fas med jordfelsbrytare finns numera).
2013 Byttes garageporten.
2014 Relinades två avloppsstammar på Döbelnsgatan 6 och Drottninggatan 6B. Samma år utfördes mindre fasadarbeten, fönstren sågs över och lekplatsen renoverades.
2015 Byggdes ett miljöhus och invändig renovering utfördes av en kommersiell lokal.
2016 Installerades fiberbredband
2017-2018 Fogades tegelfasaden mot gatan om och samtliga fönsterpartier mot gatan byttes ut.
2019 Byttes entrépartier och portar ut på Kungsgatan 27A, 29 samt Drottninggatan 6A.
2019 Installerades ett nytt passagesystem med tagg och porttelefon.

Planerade renoveringar (kontrollerat 2020-06-30):
2020 - Relining av avloppsstammar (planering och projektering pågår för närvarande i samråd med konsult, förhoppningen är att renoveringen ska påbörjas hösten 2020)
2021 - Injustering av värmesystem
2022 - Renovering av maskinutrustning i tre hissar.

Observera att tidsplanen för ovanstående renoveringar kan komma att förändras. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2039. Se årsredovisningen för mer information om framtida underhåll.

Parkering

Föreningen erbjuder ett underjordiskt garage med 50 parkeringsplatser. En liten plats kostar 650 kr/mån, en stor plats kostar 850 kr/mån och en MC-plats kostar 450 kr/mån. Separat kösystem tillämpas. Kötiden uppskattas till ca 3 månader (kontrollerat 2020-06-30). Sydsverige Entreprenad AB sköter administrationen av garageplatserna.

Kommunal boendeparkering råder i området. För mer info besök: malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

Bredband: Fiberbredband via Bredbandsbolaget. För detta utgår en obligatorisk kostnad om 165 kr/mån som tillkommer utöver månadsavgiften.
TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem

Gårdsplats/innergård

Föreningens lummiga innergård består av härliga grönytor, träd och buskar. På gården finns cykelparkering under tak, utemöbler, lekplats, kompost och sopsortering.

Gemensamma utrymmen

Det finns fem tvättstugor i fastighetens källare som står till de boendes förfogande. Tvättstugorna är placerade på Ehrenvärdsgatan 5 och 7 samt Döbelnsgatan 6 och 8. Mellan Drottninggatan 6B och C finns även en expresstvättstuga. Samtliga tvättstugor nås från gården. Cykelförråd finns tillgängligt. Föreningen erbjuder en övernattningslägenhet som är belägen på Ehrensvärdsgatan 7. Övernattningslägenheten kan hyras för tillfälliga besök av släkt och vänner till en kostnad om 300 kr/dygn. I föreningen finns även ett flertal takterrasser som fritt får nyttjas av föreningens medlemmar.

Övrigt

Varje år arrangerar Brf Malmgårdens trivselgrupp julevenemang, loppis och upplevelser för barnen som bor i Malmgården. För den som önskar finns möjlighet att engagera sig i föreningens trivselgrupp.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.malmgarden.org

Uppgifterna är hämtade från föreningens årsredovisning och representant i styrelsen. Den slutlige köparen uppmanas att själv kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  En gemytlig fransk bistro med naturvinsbar.
 • Café Element
  På bästa läge serveras både fika, dagens lunch och middag.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

Ehrensvärdsgatan 3

Ehrensvärdsgatan 3,
212 13 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Marielle Jungerup

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0707-23 33 42

Förslag på andra bostäder

 • Andelsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Döbelnsgatan 12
  Utgångspris
  1 450 000 kr
  Månadsavgift
  1 900 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-08-05 18.00 Boka här

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kungsgatan 34
  Utgångspris
  1 650 000 kr
  Månadsavgift
  2 573 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-08-09 14.00 Boka här