Pampigt boende i Rörsjöstaden

Rörsjöstaden, Malmö

S:t Pauli Kyrkogata 19 A

Utgångspris
4 995 000 kr
Avgift
5 516 kr
Antal rum
4,5
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
3 av 5
Boarea
122 kvm

Pampigt boende i Rörsjöstaden

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Rörsjöstadens paradgata S:t Pauli Kyrkogata kantas av sin vältrimmade allé som leder fram till den pampiga kyrkan belägen mitt på Kungsgatan där Kungsgatans lummiga allé löper förbi. Det är kanske där Rörsjöstaden är som allra mest gemytligt. Här tornar sig även en vacker byggnad upp. På våning två i det vackra huset från 1904 väntar en ljus våning om 4,5 rok. Här skvallrar arkitekturen om husets ursprung från tidigt 1900-tal - högt till tak, vackra stuckaturer och pampiga dubbeldörrar - vackert! Men detta är en modernare version av sekelskiftesdrömmen där hela lägenheten med de två salongerna som ligger i fil mot gatan, hall, kök, badrum och tre sovrum har genomgått på senare år en renovering utan att förlora tidstypiska attribut. En stor balkong och ett lyxigt HTH kök gör den här våningen till någonting alldeles unikt. Generösa förvaringsutrymmen är en praktisk bonus. En av Rörsjöstadens underbara våningar i bra skick!

Interiör

Våningen hälsar dig välkommen med en fin hall. Takhöjden på över 3 meter är genomgående i hela lägenheten. Stor klädkammare för att hänga kläderna. Från hallen får du en direkt blick in till de fina salongerna där ljuset flödar in. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är vitmålade.

Från hallen stiger du in i den pampiga salongen. Det som gör rummet till något utöver det vanliga är de fantastiska fönstren varifrån du har utsikt över S:t Pauli Kyrkogata och ger rummet rikligt med ljus. Taket smyckas av vackra stuckaturer och golvet pryds av fiskbensparkett i original . Väggarna är målade i vitt.
Genom dubbeldörrar kliver man in i matsalen som ligger i fil med vardagsrummet. Salongerna utgör den perfekta samlingspunkten för vänner och familj. De stora fönstren bidrar till en fin känsla av rymd och ett härligt ljusinsläpp. Även detta rum pryds av stuckaturer.

Köket ligger mot den lugna innergården. Vitmålade väggar och laminatgolv.Kök från HTH med underskåp och överskåp målad i vit samt bänkskiva i grå laminat. Stort skafferi. Serveringsgången i anslutning till köket bjuder på praktisk förvaring. Ovanpå bänkskivan finns grått kakel. Köket är fullt utrustat med maskiner från Elextrolux. induktionshäll, ugn, diskmaskin, kyl/frys och fläkt. Matplats för 4 personer.

Master bedroom med stor garderob och utgång till den härliga balkongen mot gården i sydväst. Parkett pryder golvet och väggarna är vita.

Det andra sovrummet nås från hallen. Generöst rum med fönster mot innergården. Vitmålat brädgolv pryder golvet och väggarna är vita. Klädkammare samt skjutdörrsgarderob.

Det tredje sovrummet (mindre rum) ligger bakom köket. Brädgolv pryder golvet och tapet på väväggarna.

Badrummet är helkaklat. Väggarna är klädda i ett vitt kakel samt grå klinkers på golvet. Inbyggt badkar, handfat, toalett.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong mot gården i sydväst

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 516 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud via ComHem).

Ekonomi

Andel i föreningen
10,67%
Andel av årsavgiften är
10,46062%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 995 000 kr
Lägenhetsnummer
3
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Nej
Rum
4,5
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
122 kvm*

* Areauppgifter enligt mätning av tidigare ägaren. Enligt föreningens register 112 kvm.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1904
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Fönster
3-glasfönster

Till lägenheten tillhör ett stort vindsförråd (ca 15 kvm)

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
161

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Olga i Malmö
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
13
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 1974 och upplåter 13 lägenheter med bostadsrätt. Huset byggdes 1904. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningens tomt är friköpt.

Det finns i dagsläget inget styrelsebeslut om avgiftsändringar, men i årsredovisningen för 2019 finns en reservation för att avgifterna eventuellt kan komma att höjas framöver pga lånefinansiering av planerat underhåll enligt underhållsplan. Kontrollerat 2020-06-18.

Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.
Föreningen godkänner inte delat ägande mellan förälder/barn.

Föreningen har två gemensamma städdagar.
Trappstädning sköts av föreningens medlemmar efter ett schema.

För mer information besök gärna föreningens hemsida http://olga.bostadsratterna.se/

Informationen är hämtad från årsredovisning samt en representant från styrelsen. Den slutlige köparen har en undersökningsplikt och ombedes kontakta representant från styrelsen för att bekräfta ovannämnd information.

Renoveringar - Utförda och planerade

2013 nya elinstallationer på vinden. Belysning på gården.
2014 nya elinstallationer i källaren. Brandsläckare installerade.
2014-2015 målning av trapphus.
2015 ny puts i källaren.
2016 nya lampor/armatur i porten. Renovering av gård.
2017 ny puts trappa till tvättstuga.
2018 ny torktumlare och nytt torkskåp.

Föreningen följer en underhållsplan, planerat underhåll enligt underhållsplanen:
Förbättringar av puts och fasad mot Sturegatan.
Ommålning av fasad, upprustning fönster.
Löpande underhåll sker av fastigheten.

Parkering

I området råder boendeparkering.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till ComHem.

Gårdsplats/innergård

På gården finns gemensamma trädgårdsmöbler och klotgrill.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga finns med ingång från gården och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  En gemytlig fransk bistro med naturvinsbar.
 • Café Element
  På bästa läge serveras både fika, dagens lunch och middag.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

S:t Pauli Kyrkogata 19 A

S:t Pauli Kyrkogata 19 A,
211 49 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Föreningsgatan 37
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  7 104 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  109 kvm

  Visning: 2020-08-09 10.45 Boka här

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  S:t Pauli Kyrkogata 12
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  6 184 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  112 kvm

  Visning: 2020-08-09 15.50 Boka här

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Kungsgatan 34
  Pris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  5 724 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  89 kvm

  Visning: 2020-08-09 15.00

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Föreningsgatan 51
  Pris
  5 250 000 kr
  Månadsavgift
  6 049 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3-4
  Boarea
  134 kvm

  Visning: 2020-08-09 12.20 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Bertrandsgatan 3A
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 764 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  93 kvm

  Visning: 2020-08-13 17.00 Boka här

 • Adress
  Föreningsgatan 47a
  Utgångspris
  5 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 904 kr
  Antal rum
  5,5
  Sovrum
  3-4
  Boarea
  137,21 kvm

  Visning: 2020-08-09 11.35 Boka här

 • Bostadsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  Exklusiv
  Adress
  Kungsgatan 24
  Utgångspris
  7 495 000 kr
  Månadsavgift
  8 332 kr
  Antal rum
  6
  Boarea
  192,5 kvm

  Visning: 2020-08-09 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sankt Pauli kyrkogata 14
  Utgångspris
  4 695 000 kr
  Månadsavgift
  7 231 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  135 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  S:t Pauli Kyrkogata 15B
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 673 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Sturegatan 20B
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 272 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  85,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 63B
  Utgångspris eller Högstbjudande
  4 100 000 kr
  Månadsavgift
  5 099 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  113 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 65A
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 981 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  124 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!