Slottsstaden, Malmö

Köpenhamnsvägen 20A

På förhand
Utgångspris
1 895 000 kr
Avgift
2 842 kr
Antal rum
2
Boarea
63,4 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

På högt våningsplan finner vi denna fina 2:a med stora hörnfönster och balkong i bästa västerläge med utsikt mot Rönneholmsparken!

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På högt våningsplan finner vi denna fina 2:a med stora hörnfönster och balkong i bästa västerläge med utsikt mot Rönneholmsparken!

Fakta

Uteplats/balkong

Ljuvlig balkong i höjd med trädtopparna. Västerläge!

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 842 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband samt bostadsrättstillägg. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 300 kr/mån avseende hushållsel.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,1%
Andel av årsavgiften är
1,1%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 895 000 kr
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
63,4 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadrättsförening

Byggnadssätt

Byggår
1946-1948

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2010-02-22

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Korsör
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
88
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
2326*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Korsör förvaltar fastigheten Korsör 1 som bebyggdes 1946-48 och består av tre flerbostadshus. Fastigheten består av 88 lägenheter och 1 affärslokal upplåtna med bostadsrätt samt några mindre källarlokaler med hyresrätt. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick.

Avgiftshöjningar
Föreningen planerar att eventuellt höja månadsavgifterna, beslut kommer att tas i mitten av november i år. För mer information kontakta gärna styrelsen eller fråga ansvarig mäklare.

Tomträtt
Tomträtt sedan 1945 vars avtal löper tom 2020-08-31. Läs mer under föreningens ekonomi i årsredovisningen.

EL
Föreningen har gemensam el och avläsning av förbrukning per lägenhet sker en gång per år. Eventuellt tillägg/avdrag regleras på avin för januari månad.

Överlåtelse/Medlemskap
Föreningen vill att samtliga ägare till bostadsrätten ska bosätta sig där och vill inte ha s.k. delat ägande mellan exempelvis en förälder och ett barn där enbart barnet avser att nyttja bostaden. Föreningen kan dock ta en diskussion om eventuell köpare önskar delat ägande. Föreningen tillåter inte juridisk person som medlem. I samband med överlåtelse önskar föreningen utföra en lägenhetstillsyn. Tillsynen sker efter att köparen har tillträtt lägenheten. Denna bokas av köparen med styrelse.

Informationen om föreningen har inhämtats löpande från årsredovisningar och kontakt med föreningen. Avvikelser kan förekomma och säljaren samt mäklaren uppmanar spekulanter att själva undersöka/kontrollera informationen, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Kontakta gärna styrelsen på brfkorsor@yahoo.com eller ring ordförande Roland Forsblom på 040-917291.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar/underhåll
1996 Fönster och balkongdörrar
2002 Rörstambyte - avlopp i kök och vattenledningar
2004 Renovering av trapphus
2005-2006 Cykelskjul och miljöhus
2006 Tvättstugor
2006 Renovering av garage
2006 Nytt låssystem
2007-2011 Förnyelse av gårdsmiljön (grindar, stängsel, spaljéer, trädgårdsplantering mm)
2009 Uteplatser
2008-2012 Uppgradering av elsystemet
2013 Renovering av trapphus (målning och ny belysning)
2013 Nya kodlås
2014 Ny belysning i källare och fastighetsboxar
2017 Säkerhetsdörrar

Kommande renoveringar/underhåll
Föreningen planerar att filma avloppsstammarna i badrum för att därefter ta beslut om åtgärder behövs. Föreningen planerar även att installera bergvärme och att renovera och sätta solceller på taket ca 2019/2020. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Parkering

22 garageplatser. Går att hyra för ca 430 kr/mån samt 5 platser för motorcyklar. Separat kösystem tillämpas, för tillfället är det lång kö ca på några år (kontrollerat med styrelsen 2019-08-20). I området råder det kommunal boendeparkering.

TV/bredband

Kabel-TV via ComHem (grundutbud ingår i månadsavgiften). Bredband via Comhem 100/10 mbit ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en underbar kringbyggd innergård med grillmöjligheter, sittplatser för umgänge och lekplats för de allra minsta. I den lummiga omgivningen finns det även ett uppfört miljöhus.

Gemensamma utrymmen

Tillhörande lägenheten tillhör ett vinds- och ett källarförråd. På källarplan finns två cykelförråd och två gemensamma tvättstugor med två tvättmaskiner vardera, torktumlare och torkskåp. Barnvagnsförråd finns även i källaren.

Länkar

Området

Att bo i Slottsstaden

Får det vara en smash, dubbel skruv eller en kardemummabulle? I Slottsstaden finns verkligen det mesta för den som gillar ett aktivt liv men också goda möjligheter att njuta av en lugn fikastund. Det säger en hel del om vardagslivet i Slottsstaden där det ligger fint placerat mellan havets lugn och citys puls. Det här området lockar många olika grupper som pensionärer, småbarnsfamiljer och yngre med sin sköna mix.

Slottsstaden, som följer Slottssparkens kant, är en del av Västra Innerstaden i Malmö. Stadsdelen tog sin form redan under 1950-talet och många som flyttade in då har bott kvar i området sedan dess. Detta har gjort att Slottsstaden i folkmun kallats för Käppastan. Är man till åren kommen är det ibland skönt att ha en käpp att stödja sig på.

I Slottsstaden har det sedan ett par år tillbaka pågått ett generationsskifte och idag är området väldigt populärt för såväl äldre som yngre medborgare. De trevliga flervåningshusen i kombination med läget gör området attraktivt för unga människor likväl som småbarnsfamiljer. Det finns flera förskolor och grundskolor med mycket gott rykte som sedan länge är etablerade i Slottsstaden. Närheten till Malmös centrum, shoppingcentret Triangeln och Citytunneln är givetvis också positivt.

De tre gatorna Köpenhamnsvägen, Mariedalsvägen och Regementsgatan är huvudgatorna i området och här finns många mysiga specialbutiker som blomsteraffärer men också caféer och restauranger. I Slottsstaden finns mängder med grönområden, all tänkbar service och goda kommunikationsmöjligheter med innerstadsbussar och cykelvägar. För den som vill går det också att promenera in till city eller Pildammsparken på bara några minuter.

Fågelbacken och Hästhagen är två sammankopplade områden som är belägna mellan Slottsstaden och Davidshall. Fågelbacken består av varierad bebyggelse och angränsar mot Mariedalsvägen. Flerfamiljshusen innehåller både bostadsrätter och hyresrätter, de flesta lägenheterna är tvåor och treor. Majoriteten uppfördes runt 1940-1950-talen. Områdets mest kända byggnad är Kronprinsen. Byggnaden, som stod färdig 1964, är Sveriges femte högsta skyskrapa och täckt med 1,9 miljoner små mosaikbitar. Här finns köpcenter, bowlingoch tennishall.

Området Hästhagen angränsar mot Fersens väg och namnet härstammar från förr då Malmö husarregementes hästar betade där och den militära historien lever kvar i flera gatunamn. Den nuvarande bebyggelsen består främst av flerfamiljshus från början av 1900-talet och en av områdets mest kända byggnader är Sockerbolagets hus, som numera är kontor. En mörk tegelbyggnad med vackert grönt koppartak från 1922 som stoltserar med charmig arkitektur.

Köpa eller sälja bostad i Slottsstaden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Slottsstadens 3 bästa

3
 • Atrium
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Yesterday Retro Form
  Retrobutik som köper och säljer möbler och saker från 1950-60-talet.
 • Spoonery
  Välsmakande långkok i form av både soppor och grytor med hembakat surdegsbröd.

Karta

Köpenhamnsvägen 20A

Köpenhamnsvägen 20A,
217 43 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  Adress
  Västra Kristinelundsvägen 33B
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 160 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76,1 kvm

  Visning: 2019-11-14 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Östra kristinelundsvägen 8B
  Utgångspris
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 600 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Köpenhamnsvägen 41A
  Utgångspris
  1 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 111 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  41,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Mariedalsvägen 56C
  Utgångspris eller Högstbjudande
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 722 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2019-11-17 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Bernstorpsgatan 5A
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 275 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  94 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Slottsstaden, Malmö

  Adress
  Östra Kristinelundsvägen 13
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 921 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  68 kvm

  Visning: 2019-11-13 19.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Tärningholmsgatan 5B
  Pris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 966 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  75 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Regementsgatan 66A
  Pris
  1 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 293 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Fågelbacksgatan 34B
  Pris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  4 498 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  73 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kramersvägen 2A
  Prisidé
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 661 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Nordlinds Väg 100A
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 412 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Västra ryttmästaregatan 25
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 983 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58,9 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!