Penthousevåning med storslagen havsutsikt

Västra Hamnen, Malmö

Vimpelgatan 31

Utgångspris
4 295 000 kr
Avgift
4 384 kr
Antal rum
2
Boarea
75,9 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja

Visning

 • lördag 8/8, KL 12:40 - 12:55

  Bokad visning via www.bjurfors.se.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Penthousevåning med storslagen havsutsikt

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Omättliga panoramavyer över Öresund och smakfullt så det förslår. Det är vad som väntas i denna charmiga penthousevåning i Västra hamnen. Läget är idealiskt för den som vill bo lugnt och havsnära men samtidigt ha nära till allt en stad erbjuder. Badplats, grönområden, butiker, restauranger och fritidsaktiviteter väntar runt hörnet.

Våningens cirka 76 kvadratmeter är fördelar två rum och kök briljant; en stor sällskapsdel med öppen planlösning mot kök, ett sovrum med industriglasvägg och ett badrum med tvättavdelning. Känslan är genomgående luftig och det råder en enhetlig känsla i alla rum tack vare fina materialval. Keramisk svart klinker och skeppsgolv av ultramatt ask pryder golven i lägenheten. Färgskalan domineras av svart och vitt.

Lägenhetens glansnummer är utan tvekan takterrassen, där du njuter av hela 27 kvadratmeter i soligt västerläge. Golvet är belagt med trädäck och väggarna är klädda med träpanel som gör det extra trivsamt. På sommaren får du ytterligare ett rum att nyttja. Utsikten över områdets takåsar, Öresund och Turning torso är lika storslaget som unikt.

Interiör

Hall
Hissen tar dig upp till det översta och sjätte våningsplanet. En öppen och ljus hall välkomnar dig med vita väggar och ett svart golv av keramisk klinker. Takhöjden är härligt generös. Till vänster finns utrymme för dina hallmöbler. Klinkergolvet övergår till ett skeppsgolv som fortsätter vidare in i resten av hallen, sovrummet och sällskapsrummet.

Badrum
Till höger om entrén når du badrummet som är stilrent inrett i svart och vitt. På golvet ligger svart klinker och väggarna är klädda med både klassiskt vitt och svartmarmorerat kakel. I taket finns infällda spotlights. Förutom wc, fristående badkar och handfat är badrummet utrustat med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Handfatet är nersänkt i en bänkskiva och har gott om förvaringsutrymme i underskåp.

Sovrum
Bakom en skjutbar industrivägg av glas och svart stål nås sovrummet. Stora fönsterpartier släpper in rikligt med ljus och skapar en öppen känsla. Bakom betongmönstrade skjutdörrspartier på vardera sida finns garderober med inredning från Elfa. Från sängen blickar du rakt ut mot terrassen i väster.

Sällskapsrum
Från hallen kommer du rakt ut i det stora vinkelformade sällskapsrummet som kombinerar vardagsrum och matsal i ett. Även här återkommer de vita väggarna och skeppsgolvet. Hela rummet är inramat av fönsterpartier hela vägen runt som ger en fantastisk panoramautsikt över havet och Skaniaparken. Utsikten är helt obehindrad och fri från insyn. Köket är placerat i öppen planlösning mot rummet som skapar en social och voluminös känsla. Det finns gott om plats för större soffgrupp och matsalsbord för åtminstone 8-10 personer.

Kök
Golvet i köksdelen är belagt med funktionella och stilrena keramiska klinkerplattor i svart. Den u-formade inredningen kommer från Vedum och har moderna, släta luckor i vitt med svart- och betongmönstrad bänkskiva. Diskho, beslag och vitvaror är rostfria. Ovanför arbetsytorna sitter stänkskydd av keramisk vit klinker. Samtliga maskiner är snyggt integrerade i inredningen och består av induktionshäll, ugn, mikrovågsugn och diskmaskin från Electrolux samt kyl och frys från AEG. Fläkten kommer från Woods.
En halvvägg/bardisk skapar en naturlig rumsavdelare mellan köket och vardagsrumsdelen.

Terrass
I solrikt västerläge ligger den 27 kvm stora terrassen som nås via en glasdörr i hallen, precis intill vardagsrummet. Här kliver du ut på ett bekvämt golv av träplankor och det finns plats för både soffhörna och matbord. Fastighetens väggar av sten mjukas upp av en träpanel som ger en mysig atmosfär. Läget är insynsskyddat och ger sol från lunchtid till nedgång. Utsikten är lika magisk som känslan här uppe.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Stor terrass om ca 27 kvm i väster.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 384 kr

I avgiften ingår en schablonkostnad för värme samt varm- och kallvatten, denna justeras var tredje månad genom ett individuellt mätning och debiteringssystem. En obligatorisk kostnad för bredband (100/10 Mbit/s), bredbandstelefoni och TV (kanalpaketet lagom) om 168 kr/månad samt värmeleverans 190 kr/månad tillkommer på månadsavgiften.

Grundavgift 4384 + 168 kr (TV/bredband) + 190 kr/mån (värmeleverans) = 4742 kr

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
1,8764%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 295 000 kr
Lägenhetsnummer
1605
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
75,9 kvm*

* Bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
2005-2008
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk
Fönster
3 glasfönster

Till lägenheten tillhör ett förråd.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Flaggskepparen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
56
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Flaggskepparen är en äkta förening som bildades 2005 och består av 2 bostadshus som fördelar sig över adresserna Vimpelgatan 23-35. Föreningens verksamhet omfattar 56 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt samt 1 hyreslokal. Föreningens tomt är friköpt.

Förvaltning
Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB
Brf Flaggskepparen ingår i Samfälligheten Flagghusen som sköter kvarterens allmänna ytor.

Avgiftshöjningar
I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2020-07-10.

HSB Medlemskap
Köparen måste vara medlem i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. En andelsavgift i HSB tas ut om ca 500 kr/person samt en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll.
Ansökan om medlemskap görs på: www.hsb.se/malmo

Medlemskap
Föreningen accepterar ej juridisk person.
Föreningen godkänner delat ägande mellan förälder och barn, solidariskt betalningsansvar gäller ägarfördelning. Ingen specifik uppdelning av ägandet krävs.
Vid överlåtelse gör föreningen tillsyn av lägenheten i närvaro av köpare och säljare. Säljaren måste i god tid beställa tillsyn av lägenheten hos styrelsen: HSBFlaggskepparen@gmail.com.

IMD värme och vatten
Föreningen tillämpar individuell mätning av värme och vatten. Lägenheterna värms upp med fjärrvärme. Varje lägenhet debiteras separat för sin förbrukning av värme samt kall- och varmvatten. Det sker genom ett så kallat IMD-system (Individuell Mätning och Debitering) som kontinuerligt mäter förbrukningen i lägenheterna under tremånadersperioder.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2014 Åtgärdat avloppsproblem (Byggtekniskt problem, avhjälpt och bekostat av HSB)
2015 Målning av träfasaderna
2015 Ventilationskanalerna har rensats
2016 Delar av fasaden tvättades
2017 Ny utrustning för IMD-stystem (individuellmätning system)
2017 Ny bokningspanel till tvättstugan installerades
2017 Samtliga drivdon till belysningsarmaturer i trapphusen byttes ut
2017 Nät för att förhindra att fåglar bygger bo på fasaderna mot gården monterades
2018 Underhållsspolning och filmning av fastighetens avloppsstammar. Inga anmärkningar.
2018 Miljörummet målades om

Planerade renoveringar:
Under 2020 planeras inte några större underhållsåtgärder. Kontrollerat 2020-07-10.

Ett gemensamt el-avtal röstades igenom på årsstämman i juni.

Parkering

I föreningen finns 56 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 800 kr/månad. Kösystem tillämpas, efter den 1/9 finns där en ledig plats (kontrollerat 2020-07-10). Platserna är numrerade. Vill man ha två bilplatser kan man boka det i mån av plats, bilplats nummer två kostar då 400 kr/månad.

TV/bredband

Bredband (100/10 Mbit/s), bredbandstelefoni och Tv (kanalpaketet Lagom) via Telia kommer som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften.

2020-10-01 träder ett nytt avtal för bredband, TV och telefoni i kraft. Detta innebär följande:
• 250/250 mbit/s snabbt bredband (100/10 idag)
• Tv-paket Mellan till alla lägenheter, med fjorton svenska och tre danska kanaler samt playtjänster.
• Ny trådlös router.
• Ny tv-box med inbyggda appar för SVT Play, YouTube och Netflix.
• Bredbandstelefoni (eventuell samtalskostnad tillkommer)
• Gratis support och installationshjälp per telefon och i tre Teliabutiker i Malmö.
• Pris: 169 kronor i månaden per lägenhet (168 kronor i dag). Inga andra kostnader tillkommer. Priset är inklusive moms.

Gårdsplats/innergård

På föreningens välskötta innergård finns en grillplats med utemöbler och kolgrill. På terrasser, balkonger och uteplatser är endast elgrillar tillåtna.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd i källaren intill garageinfarten vid Vimpelgatan 33. Utöver cykelförrådet finns det cykelparkering på gatan utanför Vimpelgatan 31 och 33, utanför soprummet samt på två ställen på innergården.

Föreningen erbjuder en gemensam tvättstuga som är belägen i gårdshuset. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://www.hsb.se/malmo/brf/flaggskepparen/

Området

Att bo i Västra Hamnen

Det som började som en vision om att skapa en ny typ av boendemiljö har vuxit fram som en spännande stadsdel som sjuder av liv. Under sommarhalvåret drar Västra Hamnen och Dockan åt sig särskilt många besökare. Malmöbor och andra skåningar kommer kanske för att ta ett dopp utmed den långa strandpromenaden. Minst lika många, också utländska turister, fascineras året om av den varierande arkitekturen i boendemiljön där Turning Torso står lika tydlig som ett utropstecken – här är det!

Västra hamnen är en ekologiskt hållbar stadsbebyggelse och den började ta sin form under bostadsmässan Bo01, som hölls sommaren 2001. Syftet med mässan var att visa upp för allmänheten hur övergiven industrimark kunde förvandlas till bostadsområden med affärer, restauranger, hotell och kontor i en levande miljö. Den otillgängliga kustremsan förvandlades också till en mötesplats med utrymme för lekplatser, parker, skateramper, motionsstråk och brygghäng.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Flera har borden precis utmed kajkanten och serverar förstås gärna fisk- och skaldjursrätter. Det är också enkelt att vara nära naturen i Västra Hamnen. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Idag är västra hamnen känd för sin spännande arkitektur med landmärket Turning Torso som stor turistattraktion. Den imponerande 190 meter höga byggnaden har satt Malmö på kartan och besökare från såväl Sverige som övriga världen kommer för att beskåda den.

Granne med Västra Hamnen ligger Dockan. Namnet på området är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden, bland annat har Malmö Högskola sin verksamhet i en gammal ubåtshall. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Köpa eller sälja bostad i Västra Hamnen? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Hamnens 3 bästa

3
 • Årstiderna By The Sea
  Gourmetmat från havet vid havet
 • Stapelbädden
  Skateboardpark och kreativt centrum
 • Bar Italia
  Kafé med den godaste italienska glassen

Karta

Vimpelgatan 31

Vimpelgatan 31,
211 14 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Västra Varvsgatan 7A
  Utgångspris
  5 795 000 kr
  Månadsavgift
  5 889 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  114 kvm

  Visning: 2020-08-08 11.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Signalgatan 6
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 379 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  69 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Einar Hansens Esplanad 14
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 190 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!