Renoveringsdröm med stor potential!
På förhand
Avgift
2 779 kr
Antal rum
2
Boarea
46,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1,5

Renoveringsdröm med stor potential!

-Väldisponerad -Stor balkong -Helt fri från insyn -Lågt belånad, cirka hundraårig förening med över 540 lägenheter

 • Ansvarig mäklare

  David Garrett

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-257 56 54

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Här har ni möjligheten skapa er egen drömbostad. Detta projekt för den renoveringssugne har stora möjligheter. Grunderna finns redan där; lägenheten är väldisponerad, har balkong, är helt fri från insyn och ligger på en adress med nära till det mesta. Lägg därtill på att det är en bostad ni kan sätta er egen prägel på. Här bor ni i en bostad som inte slösar med kvadratmeterna och som är väldigt rörlig och luftig. Detta är det perfekta boendet för det renoveringsglada paret eller singeln.

Här bor ni i HSB Brf Kalkonen som äger marken och klassificeras som äkta bostadsrättsförening. Denna trygga och skötsamma förening ger er tillgång till gästlägenheter, hobbylokaler cykel-och barnvagnsrum med mera.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Kalkonen i Stockholm
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
546
Antal lokaler
48
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1656*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Kalkonen i Stockholm är en äkta förening som registrerades 1926. Föreningen äger och förvaltar marken samt sju fastigheter uppdelade på de tre kvarteren Kalkonen, Påfågeln och Silverfasanen.
Byggnaderna är uppförda mellan 1926 - 1929 utom Kalkonen 4 som har byggår 1936. Föreningens fastigheter är K-märkta enligt klassificering grön, bortsett från Kalkonen 4 som har gul märkning. Grön klassificering innebär att fastigheterna har ett stort kulturhistoriskt värde.
Föreningens samtliga 546 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Det finns även 44 hyresrättslokaler samt 4 lokaler upplåtna med bostadsrätt.

Det finns inget beslut om någon kommande avgiftsförändring (Okt 2020).

För mer information se föreningens årsredovisning och hemsida www.hsb.se/stockholm/kalkonen

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1974-1975 byttes V/A-stammar i kök.
1990-1993 byttes fastigheternas vertikala V/A-stammar i badrummen.
1990-1993 installerades nya strömbrytare och el-uttag i samtliga lägenheter.
1995-1996 gjordes en helrenovering av de sju tvättstugorna.
2007 byttes undercentral till fjärrvärmesystemet.
2008 spolades samtliga avloppsstammar.
2009 byttes de felaktigt monterade frånluftsdonen (sedan stambytet 1992) mot en variant som släpper igenom mer luft.
2009-2010 renoverades föreningens fönster och energiglas sattes in i de flesta fönster.
2010 rensades ventilationen och nya frånluftsdon installerades.
2013-2014 genomfördes en balkongrenovering för att säkerställa skicket på samtliga föreningens balkonger.
2014 genomfördes en OVK-besiktning.
2014-2015 färdigställdes sista etappen av renoveringen av föreningens balkonger samt visst underhåll utfördes på fasader och tak gällande Silverfasanen. Samma år påbörjades bytet av belysning i samtliga trapphus till LED belysning.
2015-2016 renoverades föreningens gästlägenhet (Påfågeln) och byttes tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.
2016-2017 byttes systemet för fjärrvärme och varmvatten.
2018-2019 renovering av trapphus

Kommande renoveringar:
Styrelsen kommer under de närmaste åren undersöka fasaderna på Kalkonen 3 och 4 för att därigenom få en samlad bild över det aktuella underhållsbehovet.
Samt renovera gemensamhetslokalen Hörnet. Trapphusen håller på att renoveras i föreningens fastigheter.

Parkering

Stockholms stads boendeparkering gäller för området.

TV/bredband

Samtliga lägenheter är anslutna till ComHem kabel-tv. ComHems basutbud ingår i månadsavgiften. Obligatorisk avgift för bredband (inkluderad i angiven månadsavgift). Kollektivanslutning via Telenor.
En avgift om 130 kr är redan inkluderad i den avgift medlemmar betalar till föreningen varje månad. Avgiften bekostas av alla medlemmar kollektivt.

Gårdsplats/innergård

Alla boende är välkomna att delta i umgänget på gårdarna.

Gemensamma utrymmen

Till respektive lägenhet i föreningen hör ett vindsförråd. Utöver detta finns det möjlighet att hyra källarförråd, men dessa tillhör inte lägenheterna.
Föreningens medlemmar har tillgång till två stycken tvättstugor i huset. Dessa är utrustade med torkskåp, 2 torktumlare, 2 st tvättmaskiner, grovtvättmaskin och mangel. Därtill finns ytterligare sex stycken tvättstugor i föreningens närliggande hus.
I föreningen finns även ett hobbyrum, en bastu och en gemensam festlokal som kallas Hörnet, denna kan bokas avgiftsfritt. Föreningen har även två gästlägenheter som kan bokas av föreningens medlemmar mot en kostnad.

Övrigt

Styrelsen godkänner högst två delägare till en bostadsrätt. Ingen ägarandel får understiga 25 %.
Föreningen är en HSB-förening men medlemskap i HSB är frivilligt för föreningens medlemmar.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 3,5% av prisbasbeloppet och en pantsättningsavgift på 1,5 % av prisbasbeloppet.

Parkering

Föreningen innehar inga parkeringsplatser. Stockholms stads boendeparkering gäller för området.

Månadsavgift

Avgift
2 779 kr

I månadsavgiften ingår värme och vatten samt kabel-tv genom ComHem. I avgiften ingår också nyttjande av föreningens tvättstugor, hobbyrum och cykelförråd. Hushållsel och gas ingår ej.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,24342%
Andel av årsavgiften är
0,21228%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
550
Våningsplan
1,5
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
46,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1926-29
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2020-02-28

Området

Att bo på Kungsholmen

Kungsholmens områden har alla sin egna karaktär. Här finns trevliga uteställen med utsikt över Riddarfjärden, lummiga promenadstråk och badklippor med kvällssol. Lilla Essingen påminner om en småstadsidyll medan området kring Fridhemsplan har ett pulserande stadsliv. Kungsholmen är ett attraktivt och modernt område med några av Stockholms vackraste platser.

Denna del av Stockholm består av blandad bebyggelse. Här finns sekelskifteslägenheter likväl som nyproduktion. Kungsholmen är en levande stadsdel som erbjuder något för alla. På Kungsholmen finns det gott om mysiga caféer och restauranger. Centralt vid Fridhemsplan finns ett av Stockholms äldsta, Café Fix, vilket grundades 1910. Ett stenkast bort börjar den restaurangtäta Hantverkargatan som fortsätter ner till de omtyckta sekelskifteskvarteren vid Kungsholmstorg. Där finns även Stockholms Rådhus, en iögonfallande byggnad som uppfördes i nationalromantisk stil 1915. En avslappnande miljö är det vackra promenadstråket Norr Mälarstrand som erbjuder både utsikt över Riddarfjärden och kanske ett besök på den populära restaurangen Mälarpaviljongen. I området ligger även Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet som sjuder av liv under soliga dagar.

Längs Kungsholms Strand erbjuds ett naturskönt promenadstråk som kantas av Karlbergssjön. Stråket är en av de vanligare platserna för löpare och motionärer. Längs vattnet ligger Västermalms båtklubb som grundades 1919 och har en egen båthamn och varv. På andra sidan vattnet ligger det vackra Karlbergs Slott som dateras tillbaka till 1600-talet.

Thorildsplan är ett charmigt område med pastellfärjade 20-talshus och blomstrande rabatter med närhet till Hornsbergs strand och dess vackra promenadstråk. Härifrån går eller cyklar man också snabbt till Fridhemsplan samt Norr Mälarstrand med alla trevliga restauranger och uteserveringar. I naturnära Fredhäll hittar man Fredhällsparken, badklippor samt restauranger och fik som Restaurang Solstugan och Bageriet 1935, medan grannen Kristineberg erbjuder fotbolls- och fritidsanläggning, badplats, strandpark och skatepark.

Strax inpå knuten ligger Hornsbergs strand där naturen är ständigt närvarande. Som namnet avslöjar så sträcker sig området längs vattnet och här finns det gott om nybyggda lägenheter, badbryggor, lekplatser, båtplatser och restauranger som Piren, Texas Longhorn och Lily’s Burger. Från Hornsbergs strand har du också krypavstånd till Lindhagens Galleria som har mer eller mindre allt; ICA Maxi, apotek, Systembolaget, blomsterbutik, Espresso House, frisörsalong och gym.

Fridhemsplan är Kungsholmens puls. Här ligger Västermalmsgallerian med ett brett utbud av klädbutiker, inredning, hudvård, apotek m.m. Dessutom finns välsorterade mataffärer. I området kring Västermalmsgallerian finns flera gym och på några minuters gångväg ligger S:t Eriks Vårdcentral. Området har ett aktivt stadsliv och erbjuder all tänkbar service. I närheten ligger även Kronobergsparken, en lugn oas som gärna används för picknick eller för att sola. Där finns även lekpark och rastgård för hundar.

Lugnare områden finns på Stora och Lilla Essingen som påminner om en lummig småstadsidyll. Lilla Essingen kombinerar charmiga funkislägenheter med mer nyproducerade bostäder, medan Stora Essingen består av villor, radhus och lägenheter.

På Kungsholmen finns ett 70-tal förskolor, 14 grundskolor och 16 gymnasieskolor. Bland skolorna finns det mer specialiserade så som Stockholms musikgymnasium och Stockholms internationella restaurangskola.

Kommunikationerna är goda. Både gröna och blåa tunnelbanelinjen stannar på flera stationer på Kungsholmen och flera busslinjer trafikerar Kungsholmen.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Kungsholmen - Thorildsplan? Kontakta våra mäklare på Kungsholmen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kungsholmens 3 bästa

3
 • Mälarpaviljongen
 • Norr Mälarstrands vackra promenadstråk
 • Rålambshovsparken

Karta

Lindhagensgatan 67

Lindhagensgatan 67,
112 43 STOCKHOLM

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  David Garrett

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 073-257 56 54