Högst upp i huset på lugnt läge med rymlig balkong

Kungsholmen, Stockholm

Drottningholmsvägen 60

På förhand
Avgift
3 366 kr
Antal rum
3
Boarea
75,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
8 av 8
Hiss
Ja

Högst upp i huset på lugnt läge med rymlig balkong

 • Ansvarig mäklare

  Mattias Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-398 87 23

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Optimalt disponerad trea högst upp i huset med stor balkong. Bostaden är genomgående och bjuder på generösa sällskapsytor i kök såväl som vardagsrum, så här kan bjuda hem vänner när du önskar. Bostaden är inredd med smakfulla materialval och alla bekvämligheter man kan tänkas önska. Den otroligt rymliga balkongen fungerar även som ett extra rum vintertid tack vare den öppningsbara inglasningen. Bostaden bjuder dessutom på två bra sovrum med goda förvaringsmöjligheter bakom varsin garderobsvägg. Detta är ett modernt och behagligt boende för den kräsne.

Bostaden ligger nära Fridhemsplan vilket är en knutpunkt på Kungsholmen med två tunnelbanelinjer och inte mindre än tre av de blå stadsbussarna. För shopping och service finner du Västermalmsgallerians några kvarter bort och mat handlar du enkelt på någon av de stora livsmedelsbutikerna vid Fridhemsplan eller Lindhagens Galleria. Bara minuter bort finner du Rålambshovsparken med sin härliga grönska och möjlighet till bad. Träningen finns i närheten på något av de många gym som är belägna här. För den som gillar att jogga eller promenera finns Norr Mälarstrand på kort avstånd med möjligheten att ta sig runt hela Kungsholmen. Den vackra slingan tar dig även till Fredhällsklipporna och Hornsbergs strand som erbjuder fina bad.

Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Iskristallen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
168
Antal lokaler
10
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Iskristallen är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheterna i och med byggåren 2010-2012. Föreningen äger marken och tre huskroppar belägna utmed Drottningholmsvägen och Mariebergsgatan. Föreningens samtliga 168 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Därtill finns 10 hyresrättslokaler som inbringar ett stort kapital till föreningen. Det finns för närvarande ingetbeslut om någon kommande avgiftsförändring eller kommande större underhåll (september 2019).

För mer information besök gärna www.brfiskristallen.se.

Utförda renoveringar:
Fastigheten slutfördes under 2012 av Skanska Nya Hem och i dagsläget finns inga planerade renoveringar.

Parkering

Bostadsrättsföreningens medlemmar kan hyra garageplatser belägna i fastigheten. Garageinfarter finns från Drottningholmsvägen och Mariebergsgatan.
Hissar har anslutning till garageplanet. Garaget hyrs i sin helhet av Skanska Nya hem. Hyran för en garageplats är 2 244 kr per månad. Det finns för närvarande ledig plats i garage (september 2019). Garageavgiften höjs årligen med 2%.År 2021 kommer garaget hanteras av Brf och i och med detta kommer momsen på garageplatsavgifterna att skopas.

TV/bredband

Lägenheten är utrustad med 100MB fiberanslutning med möjlighet till s.k. ''triple-play'det vill säga man kan ta emot både TV, Data och Telefon över samma fiberkabel in i lägenheten. En obligatorisk avgift på 238kr/mån tillkommer. Denna avgift är inräknad i månadsavgiften. Huvudleverantör av dessa tjänster är Com Hem, I föreningens gruppavtal ingår: TV abonnemang TiVo Mellan (TiVo-box ingår), bredband 100/100 (50-100 Mbit/s) och Ip-telefoni. (Den rörliga samtalsavgiften för telefoni tillkommer).

Gemensamma utrymmen

CYKELFÖRVARING
Cykelrum finns intill garageinfarten från Drottningholmsvägen samt i anslutning till garaget.

GÄSTLÄGENHET
Gästlägenheten ligger på Drottningholmsvägen 48/52 i Hus 2 på plan 3. Lägenheten är utrustad med 2 bäddsoffor med sammanlagt 4 bäddplatser och består av ett rum. Där finns även ett litet frukostpentry, duschrum med toalett. Den skall vara utrustad för 4 personer.

KONST I ENTRÉER
Konstinstallationerna, Matter Tells, är utförda av konstnären Torbjörn Johansson.

SAMLINGSLOKAL
Samlingslokalen ligger på Drottningholmsvägen 48/52 i Hus 2 på plan 3. Lokalen är utrustad med några bord/stolar med sammanlagt 28 platser. Där finns även ett kök med pentry och två kylar, duschrum med toalett. Både gästlägenhet och samlingslokal nås enklast genom att gå över innergården på plan 3.

TVÄTTSTUGOR
Tvättstugor finns i föreningen på plan 1. En tvättstuga för varje hus.

De gemensamma utrymmena: Garage, tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsförråd, lägenhetsförråd, gästlägenhet och samlingslokal nås samtliga via hiss utan trappor till respektive plan.

Övrigt

Bostadsrättsföreningen har ett gemensamt el-abonnemang och debiterar i sin tur respektive lägenhet efter förbrukning. En uppskattad förbrukning debiteras månadsvis och justering genomförs kvartalsvis i efterhand.

Föreningen godkänner delat ägande och minsta ägarandel är 10%.

Parkering

Bostadsrättsföreningens medlemmar kan hyra garageplatser belägna i fastigheten. Garageinfarter finns från Drottningholmsvägen och Mariebergsgatan.
Hissar har anslutning till garageplanet. Garaget hyrs i sin helhet av Skanska Nya hem. Hyran för en garageplats är 2 244 kr per månad. Det finns för närvarande ledig plats i garage (september 2019). Garageavgiften höjs årligen med 2%.År 2021 kommer garaget hanteras av Brf och i och med detta kommer momsen på garageplatsavgifterna att skopas.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 366 kr

I avgiften ingår värme och vatten. En obligatorisk avgift för kabel-TV och bredband är inkluderad.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,602%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
12083
Våningsplan
8 av 8
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
75,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
2012
Uppvärmning
Fjärrvgärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energideklarationsdatum
2015-10-05

Området

Att bo på Kungsholmen

Kungsholmens områden har alla sin egna karaktär. Här finns trevliga uteställen med utsikt över Riddarfjärden, lummiga promenadstråk och badklippor med kvällssol. Lilla Essingen påminner om en småstadsidyll medan området kring Fridhemsplan har ett pulserande stadsliv. Kungsholmen är ett attraktivt och modernt område med några av Stockholms vackraste platser.

Denna del av Stockholm består av blandad bebyggelse. Här finns sekelskifteslägenheter likväl som nyproduktion. Kungsholmen är en levande stadsdel som erbjuder något för alla. På Kungsholmen finns det gott om mysiga caféer och restauranger. Centralt vid Fridhemsplan finns ett av Stockholms äldsta, Café Fix, vilket grundades 1910. Ett stenkast bort börjar den restaurangtäta Hantverkargatan som fortsätter ner till de omtyckta sekelskifteskvarteren vid Kungsholmstorg. Där finns även Stockholms Rådhus, en iögonfallande byggnad som uppfördes i nationalromantisk stil 1915. En avslappnande miljö är det vackra promenadstråket utefter Norr Mälarstrand som erbjuder utsikt över Riddarfjärden. Här finns även den populära restaurangen Mälarpaviljongen. I området ligger även Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet som sjuder av liv under soliga dagar.

Längs Kungsholms Strand erbjuds ett naturskönt promenadstråk vid Karlbergssjön. Stråket är mycket populärt bland löpare och motionärer. Längs vattnet ligger Västermalms båtklubb som grundades 1919 och har en egen båthamn och varv. På andra sidan vattnet ligger det vackra Karlbergs Slott vilket dateras tillbaka till 1600-talet.

Fridhemsplan är Kungsholmens puls. Här ligger Västermalmsgallerian med ett brett utbud av klädbutiker, inredning, hudvård, apotek m.m. Dessutom finns välsorterade mataffärer. I området kring Västermalmsgallerian finns flera gym och på några minuters gångväg ligger S:t Eriks Vård- central samt goda kommunikationer med både gröna och blåa tunnelbanelinjer. Området har ett aktivt stadsliv och erbjuder all tänkbar service. I närheten ligger även Kronobergsparken, en lugn oas mitt i stan.

Det populära Hornsberg som ligger på öns nordvästra hörn var tidigare ett industriområde, men är numera ett modernt bostadsområde. Här finns det gott om butiker, caféer och restauranger. Längs vattnet mot Ulvsundasjön finns en mycket populär strandpromenad med badmöjligheter på sommaren och skridskoåkning på vintern. Ett annat populärt besöksmål är klipporna vid Fredhäll som sluttar ner från charmiga funkishus. Klipporna fungerar som badplats med kvällssol för den som gillar sena dopp. Ca 5 minuters promenad från Hornsberg, och det dubbla från Fredhäll, ligger shoppingcentret Lindhagenhuset. Där finns flertalet butiker så som apotek, systembolag, frisör, skomakare, matvarubutik och gym.

Längst österut på Kungsholmen, vid Klara sjö, ligger Kungsklippan. Här kan man ta stranden runt Kungsholmen med härliga parker, joggingstigar, promenadstråk och cykelvägar. Eller så hyr man en kanot på sommaren och upplever Stockholm från vattnet. På andra sidan Klara sjö ligger Stockholms City. Det tar bara 5-10 minuter att promenera över till Centralen, Sergels torg, Åhléns City, Kulturhuset och Hötorget. Närmaste tunnelbanestation är Rådhuset med blåa linjen.

St Eriksområdet, som ligger nära Kungsholms Strand och Karlbergskanalen, byggdes på 90-talet. Här hittar man Grubbensringen, Grubbensparken, Grubbens trappor, damm, lekplats och ett rikt utbud av restauranger.

På Kungsholmen finns ett 70-tal förskolor, 14 grundskolor och 16 gymnasieskolor. Bland skolorna finns det mer specialiserade så som Stockholms musikgymnasium och Stockholms internationella restaurangskola.

Kommunikationerna är goda. Både gröna och blåa tunnelbanelinjen stannar på flera stationer på Kungsholmen och flera busslinjer trafikerar Kungsholmen.

Köpa eller sälja bostad på Kungsholmen? Kontakta våra mäklare på Kungsholmen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kungsholmens 3 bästa

3
 • Mälarpaviljongen
 • Norr Mälarstrands vackra promenadstråk
 • Båtplats mitt i stan

Karta

Drottningholmsvägen 60

Drottningholmsvägen 60,
112 19 STOCKHOLM

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Mattias Nilsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-398 87 23

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungsholmen, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Arbetargatan 17, 4tr
  Månadsavgift
  3 192 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!