Välplanerad och funktionell lägenhet med balkong i västerläge

Centrala Hisingen, Göteborg

Gröna Annas gata 7

På förhand
Avgift
4 842 kr
Antal rum
4
Boarea
92 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja

Visning

 • tisdag 21/1, KL 19:00 - 19:15

  Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

Boka visning

Välplanerad och funktionell lägenhet med balkong i västerläge

Snygg och modern lägenhet från 2010 i populära Porslinsfabriken. Välplanerad med öppen social planlösning och balkong i sydvästläge.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Här erbjuds en modern 4:a om ca 92 kvm med balkong högt upp i huset i Porslinsfabriken. Bostaden ger ett genomgående ljust och fräscht intryck med fina materialval och en planlösning som verkligen bidrar till den trevliga känslan. Goda förvaringsmöjligheter i garderober och förråd i bostaden samt två badrum är ytterligare fördelar. Centralt läge med mycket goda kommunikationer alldeles intill som tar er till City på några minuter. Lugn innergård med lekplats för barnen. Bredband (100 Mbit/s), kabel-tv och IP-telefoni ingår i avgiften.

Ett bekvämt boende med uteplats och god standard nära till allt. Bara att flytta in och trivas!

Interiör

Bostaden har genomgående ljusa tapetserade väggar och ekparkett på golven. Boytan om ca 92 kvm disponeras enligt följande:

Hall med plats för avhängning och förvaring i inbyggda garderober. Direkt till vänster i hallen finns lägenhetens förråd som kan användas som ett extra rum då det har ett fönster som ger ljus. Passar perfekt som kontor eller barnrum.

I hallen finns också badrummet som är helkaklat och utrustat med wc, tvättställ med underskåp, tvättmaskin, handdukstork, spegelskåp samt duschhörna. Praktiskt fönster för vädring och ljusinsläpp finns också. På väggarna sitter ett vitt kakel och på golvet ligger ett svart klinkergolv md skön golvvärme.

Mellan hallen och det stora sovrummet är gästtoaletten belägen. Här finns tvättställ, wc och belyst badrumsskåp. Helkaklade väggar och klinkergolv.

Köket är ett Myresjökök med vita luckor, laminatbänkskiva med ett vitt kakel ovanför arbetsbänken. Här finns all funktionell utrustning du kan tänkas behöva i form av en kombinerad kyl och frys, diskmaskin, spishäll och ugn. Samtliga vitvaror är av fabrikat Siemens. Matplatsen vid fönstret har plats för rejält matbord.

Vardagsrummet har halvöppen planlösning mot köket, vilket bidrar till den luftiga känslan. Stort fönsterparti skänker rummet rikligt med ljus och härifrån nås även den soliga balkongen. Balkongen vetter mot ett soligt sydvästläge och erbjuder många soltimmar. Här kan du i lugn och ro sitta och njuta. På golvet ligger skön trätrall för fötterna.

Två av sovrummen är belägna på var sin sida om vardagsrummet med fönster mot innergården och det tredje sovrummet ligger i anslutning till köket med fönster åt två håll. Samtliga sovrum har inbyggda garderober.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Tingstadsvassen 34:1

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Stengodset
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
133
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Stengodset
Det finns 133 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Det finns lägenheter i storlekar från 1 rok på 30 kvm upp till 4 rok på 107 kvm. Inflyttning påbörjades under nov-dec 2009 och de senast färdigställda bostäderna tillträddes under 2010. Byggnadsprojektet genomfördes som totalentrepenad av Peab Sverige AB. Föreningens ekonomiska förvaltning handhas av Primär fastighetsförvaltning. Bo & Son sköter fastighetsförvaltningen.

Föreningens ekonomi

I dagsläget finns inga planer på avgiftsjusteringar, då ekonomin i föreningen är god.

Renoveringar - Utförda och planerade

Underhållsplan finns upprättad för fastigheten avseende perioden 2013 – 2042.
Porttelefon byte pågår 2019.
Rengöring av ventilationskaneler och OVK sker under 2019.

Parkering

Föreningen har 21 parkeringsplatser i garage. Utomhus, på Gröna Annas gata finns 19 parkeringsplatser. Det finns även 36 parkeringsplatser att hyra på grannfastigheten Tingstadsvassen 1:2. Parkeringsplatser hyrs mot betalning.
Garageplats går att hyra för 1000 kr/mån. P-plats går att hyra för 500-600 kr/mån.

TV/bredband

Föreningen har Telia som leverantör av bredband, TV och telefoni. Abonnemangsavgiften för stora paketet ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Husen ramar in föreningens gård där det bland annat finns gungor och sittgrupper.

Gemensamma utrymmen

Barnvagnsförråd finns i respektive trapphus. I källaren finns garage, cykelförråd samt lägenhetsförråden som kan hyras för 180 kr/mån.

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
93

Uteplats/balkong

Balkong, läge sydväst.

Övriga byggnader/utrymmen

I källaren finns garage, cykelförråd samt lägenhetsförråd. Lägenhetsförråden hyrs mot betalning (180 kr). Barnvagnsförråd finns i respektive trapphus.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telia Fiber (ingår i avgiften).

Bredband (100Mbit/s) via Telia Fiber (ingår i avgiften).

Parkering

Brf Stengodset har 21 garageplatser samt 55 parkeringsplatser utomhus. Garageplats går att hyra för 1000 kr/mån. P-plats går att hyra för 500-600 kr/mån.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 842 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja

Ekonomi

Andel i föreningen
0,9933%
Andel av årsavgiften är
0,99%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
3b-0501
Våningsplan
5 av 6*
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
92 kvm

* Våningsplan 5 av 6.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
300 kr
Försäkring
220 kr
Summa
520 kr

Byggnadssätt

Byggår
2010

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Jöns Rundbäcks plats 1
  Utgångspris
  3 695 000 kr
  Månadsavgift
  4 940 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordanvindsgatan 8c
  Månadsavgift
  4 072 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  58 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 10
  Månadsavgift
  5 794 kr
  Antal rum
  4,5
  Boarea
  112 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Gustaf Dalénsgatan 3B
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 398 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Visning: 2020-01-21 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Långängen 5
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 835 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  63,5 kvm

  Visning: 2020-01-26 12.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fruktträdsgatan 5
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 340 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-02-01 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Rundbäcksgatan 1
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 773 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  66 kvm

  Visning: 2020-01-27 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fruktträdsgatan 9
  Månadsavgift
  4 046 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  64 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gustaf Dalénsgatan 3B
  Utgångspris
  3 800 000 kr
  Månadsavgift
  4 398 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Virvelvindsgatan 20c
  Månadsavgift
  3 986 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gröna Annas Gata 3
  Månadsavgift
  3 698 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Östanvindsgatan 13C
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 270 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  58 kvm