Attraktivt belägen genomgångstvåa.

Centrala Hisingen, Göteborg

Karl Staaffsgatan 16C

Utgångspris
1 995 000 kr
Avgift
3 015 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
53 kvm

Visning

 • söndag 31/5, KL 12:00 - 12:30

  Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Attraktivt belägen genomgångstvåa.

Ljus och trevlig genomgångstvåa med balkong i härligt söderläge. Bo naturnära intill Hisingsparken.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en trivsam genomgångstvåa på populära Karl Staaffsgatan. Här bor du med en härlig balkong i soligt söderläge. I lägenheten finner du ett stilfullt kök som ger gott om arbetsyta och förvaringsmöjligheter. Vardagsrummet skapar en härlig rymd in till bostaden. Här bor du med närhet till både serviceutbud och grönskande områden. Stora fönsterpartier i två väderstreck skänker ljus till alla rummen och köket är inrett med vita köksluckor som ger matplatsen invid fönstret en lugn och harmonisk känsla. I vardagsrummet finns det gott om plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang, perfekt för social gemenskap. Det ljusa sovrummet med rymlig skjutdörrsgarderob, samt bostadens inbyggda garderob, ger dig gott om förvaringsmöjligheter för allt som kan tänkas behövas. Badrummet är helkaklat. Dessutom finns både vinds- och källarförråd för ytterligare förvaring.

Här bor du i ett fulländat läge vid natursköna Slätta Damm/Hisingsparken och har nära till både serviceutbud, Göteborgs centrum och härliga grönområden. Stabil HSB-förening med låg belåning och god ekonomi. Centralt läge på Hisingen med goda kommunikationsmöjligheter.

Interiör

Trivsam och välplanerad tvåa i fint skick om ca 53 kvm. Lägenheten är planerad enligt följande:

Rymlig möblerbar entréhall med goda avhängningsmöjligheter samt praktisk klädkammare. Golvet pryds av fint parkettgolv i ek och väggarna är tapetserade. Hallen har en central plats i bostaden varifrån man når övriga rum.

Direkt till höger finner man det rofyllda sovrummet. På golvet ligger parkettgolvet och väggarna är vitmålade kombinerat med mönstrad fondvägg. Här inryms med enkelhet dubbelsängen och övrigt möblemang. Det finns goda förvaringsmöjligheter i praktisk skjutdörrsgarderob samt en inbyggd garderob.

Rakt fram har man det trivsamma och rymliga köket med matplats för 4-6 personer med vy över Slätta Damms fotbollsplaner. Köket erbjuder gott om arbetsyta och förvaring bakom vita luckor. Ovanför den mörka bänkskivan sitter ett vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av spis, fläkt, diskmaskin, varmluftsugn, mikro samt kombinerad kyl/frys.

Vardagsrummet är luftigt och lättmöblerat och det rymmer både soffgrupp och matsalsbord. Ett rum perfekt för social gemenskap. Golvet pryds av den fina originalparketten och väggarna är vita kombinerat med snygg mönstrad fondvägg. Härifrån når man den fina balkongen i soligt söderläge där man har goda solmöjligheter hela dagen. Från balkongen har man en fri vy över föreningens välskötta innergård.

Badrummet är helkaklat och har ljust klinker på golvet. Här finns dusch, toalett, handfat och spegel. Här finns också ett praktiskt vädringsfönster.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Tolered 147:1

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 015 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV basutbud från ComHem.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,29316%
Andel av årsavgiften är
0,29316%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 995 000 kr
Lägenhetsnummer
83
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
53 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
150 kr
Försäkring
100 kr
Summa
250 kr

Byggnadssätt

Byggår
1951

Energideklaration

Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
126
Energideklarationsdatum
2018-12-17

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Tolered i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
318
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Tolered består av 318 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Fastigheten bebyggdes 1951 och består av flerbostadshus om 3 våningar som är indelade i sex block med fem gemensamma gårdar. Föreningens adresser: Arvid Lindmansgatan 17-25, Karl Staaffsgatan 14-22, Toleredsgatan 9 A-D.

Informationen baseras på information från styrelsen, årsredovisning samt hemsidan.

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
Underhållet av fastigheterna och gårdarna grundas på en 30-årig underhållsplan.
1985 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum samt el-stigare. Under samma år renoverades även samtliga balkonger.
2006 installerades torktumlare i tvättstugorna.
2006-2007 målades trapphusen om.
2007 genomfördes visst underhållsarbete av taken.
2008 genomfördes en energideklaration.
2012 byttes kranarna i kök och badrum ut.
2014 Nya tvättmaskiner.
2015 Underhållsarbete målning av tak samt fönsterplåtar mm
2017 Byte av porttelefoner, tag system har installerats
2020 Byte Entrédörrar

Framtida renoveringar och underhållsarbeten:
Just nu pågår underhåll som avser entrépartier och markdränering på alla gårdarna runt husen (klart våren 2021). Se föreningens hemsida för ytterligare information: https://www.hsb.se/goteborg/brf/tolered/boendeinformation/foreningsnytt

Parkering

P-plats 1: Parkeringsplats. Går att hyra för 160 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
P-plats 2: Parkeringsplats med eluttag. Går att hyra för 240 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
MC-plats i del av garage 160 kr/mån

Kontakta expeditionen för förfrågan om parkeringsplats. Måndagar 19-20, tfn 031-23 09 14.
Det går också att gå in på https://www.parkeringgoteborg.se/ där det i dagsläget finns parkering i området.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät ComHem.
Bredband via ComHem alt. fiber lan via Telia. Man tecknar eget avtal med leverantören om hastigheten på bredbandet.
Besök gärna föreningens hemsida för detaljerad information.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett vindsförråd.

Föreningen tillhandahåller gemensamma tvättstugor med torkrum. I föreningen finns också en övernattningslägenhet, bastu, cykelförråd, samlingslokal, hobbylokal och solarium.

Övrigt

Informationen ovan är tagen från styrelsen, hemsida, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Karl Staaffsgatan 16C

Karl Staaffsgatan 16C,
417 26 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Långängen 1A
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 497 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  38,5 kvm

  Visning: 2020-05-31 14.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Sehlstedtsgatan 9B
  Utgångspris
  1 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 312 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Visning: 2020-05-31 13.15

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Kabbeleksgatan 5g
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 218 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Gröna Annas gata 13
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 273 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Östanvindsgatan 13A
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 098 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  42 kvm

  Visning: 2020-06-07 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Brämaregatan 9A
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  1 819 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  33 kvm

  Visning: 2020-06-02 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Brämaregatan 9B
  Utgångspris
  2 200 000 kr
  Månadsavgift
  1 767 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  32 kvm

  Visning: 2020-06-02 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Gamla Tuvevägen 6
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 410 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2020-06-01 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gröna Annas gata 1
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 339 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Övre Hallegatan 40
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 888 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58,2 kvm

  Visning: 2020-06-02 18.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Rambergsvägen 23D
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 869 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  56 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Solventilsgatan 3
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 437 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm