Hoppa till innehåll
Välkommen till Långängen 8A!. Långängen 8A - Bjurfors

Modernt boende med uteplats i söderläge mot innergård

 • På förhand
 • 64 kvm
 • 2 rum

Centrala Hisingen, Göteborg

Långängen 8A

Avgift:
4 188 kr*
Antal rum:
2
Boarea:
64 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
1 av 5
Hiss:
Ja

*I avgiften ingår värme, bredband, 500/500, TV basutbud, fasttelefoni (samtalskostnad tillkommer). Individuell mätning av el och vatten debiteras efter faktisk kostnad.

**Säljare & föreningen

[En bra dold rubrik här]

På Förhand – Vad är det?

På Förhand ligger bostäder som av olika anledningar inte är ute till försäljning just nu men som kan komma att säljas om förutsättningarna är rätt.

Läs mer om På Förhand

Ansvarig mäklare

Rasmus Halldin

Fastighetsmäklare / Partner

Kontakta mig

Bjurfors Hisingen
Rasmus Halldin

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Modernt boende med uteplats i söderläge mot innergård

Gaveltvåa med centralt läge. Utanför dörren möts du direkt av Kvillebäckens puls med restauranger, service och goda kommunikationer till stan.

Beskrivning

Centralt belägen med uteplats i söderläge mot den lugna innergården ger den perfekta kontrasten och din privata oas på Långängen 8A. Här finner du en välplanerad och modern tvåa i gavelläge vilket ger ljusinsläpp från tre väderstreck, bostaden präglas av genomgående parkettgolv och ljusa ytskikt. Köket går i ljusa toner och är välutrustat för vardagen, den öppna planlösningen mot vardagsrummet ger perfekta ytor för att umgås och förlängs av utgången till uteplatsen. Uteplatsen ligger mot den rogivande innergården och har ett generöst ljus tack vare söderläget, här får du enkelt plats med loungegrupp och tillhörande möblemang. Vidare finner du ett rofyllt sovrum som ligger avskilt i ena änden av bostaden med en stor klädkammare i anslutning. Klädkammaren har fönster så kan nyttjas som barnkammare eller hemmakontor om så önskas. Badrummet är helkaklat och utrustat med egen tvättavdelning. Till förvaring finns även ett källarförråd.

I Brf Grangläntan bor du omgiven av allt man behöver. Genom Backaplan, ett av Sveriges största handelsområden, som ligger precis in på hörnet står över 120 butiker till förfogande. Den populära Kville saluhall ligger rakt över gatan tillsammans med flera spännande restauranger. I området finns även förskolor och närhet till grönområden. Även kommunikationerna till och från området är mycket bra genom både buss och spårvagn och du tar dig enkelt in till centrala Göteborg på bara 5 minuter.

Kontakta mäklaren för mer information.

Interiör

Stor och välplanerad tvåa om 64 kvm en halvtrappa upp från gatan med uteplats mot innergården. Trivselfaktorn är hög med gott ljusinsläpp från tre väderstreck, genomgående parkettgolv och hög boendekomfort. Du har en öppen och social planlösning som bjuder in till sammankomster. Bostaden disponeras enligt följande:

Kliv in och välkomnas av hallen som erbjuder avhängning direkt innanför dörren och en lång garderobsvägg för extra förvaring. Väggarna är vitmålade och du möts av den vackra parketten som fortsätter genomgående i bostaden. Hallen leder dig vidare till samtliga rum.

Det ljusa köket är från kvalitetstämplade Vedum i stilrent utförande med vita släta luckor som kompletteras av en grå laminatbänkskiva med vitt kakel ovan arbetsytorna. Detaljer och vitvaror går i vitt som fulländar stilen. Maskinell utrustning består av diskmaskin, inbyggd micro, ugn med häll, fläkt samt kombinerad kyl och frys. Middagsbordet ryms med fördel intill fönstret.

Vardagsrummet är generöst i storlek och tack vare den öppna planlösningen mot köket ges en rymlig känsla som förstärks av rikligt ljusinsläpp från fönster samt utgången till uteplatsen. Rummet är lätt att möblera med soffgrupp samt tillhörande möblemang. Uteplatsen är väl tilltagen i storlek och ligger i söderläge mot den lugna innergården vilket ger en rogivande känsla och du har möjlighet att skapa din egna oas.

Sovrummet ligger avskilt från sällskapsytorna längst in i bostaden vilket ger ett rofyllt läge och rymmer med lätthet en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Även här ligger parkettgolvet och väggarna går i en vitt. Till förvaring har du en väl tilltagen klädkammare som tar hand om alla kläder och kan med fördel nyttjas som ett hemmakontor om så önskas.

I anslutning till hallen nås det helkaklade badrummet i klassiska färgval med grå klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Här finns en toalett, handfat med kommod, badrumsskåp med spegel, handdukstork och en duschhörna med vikbara dörrar av glas. För bekvämlighet i vardagen finns även en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. Ovan sitter en praktisk arbetsbänk med förvaringsskåp.

Till bostaden hör ett källarförråd.
Välkommen på visning!

Håll koll på detta objekt

Bilder

 • Välkommen till Långängen 8A!. Långängen 8A - Bjurfors
  Välkommen till Långängen 8A!
 • Kontakta mig
 • Föreningens trevliga innergård. Långängen 8A - Bjurfors
  Föreningens trevliga innergård
 • Kville saluhall runt hörnet. Långängen 8A - Bjurfors
  Kville saluhall runt hörnet
 • Området bjuder på stort utbud av restauranger och caféer. Långängen 8A - Bjurfors
  Området bjuder på stort utbud av restauranger och caféer
 • Utsikt Ramberget. Långängen 8A - Bjurfors
  Utsikt Ramberget
 • Överblick Kvillebäcken. Långängen 8A - Bjurfors
  Överblick Kvillebäcken

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 38:9

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 188 kr

I avgiften ingår värme, bredband, 500/500, TV basutbud, fasttelefoni (samtalskostnad tillkommer). Individuell mätning av el och vatten debiteras efter faktisk kostnad.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,9136%
Pantsatt
Ja
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 067 333 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
G1001
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja
Rum
2
Antal sovrum
1
Boarea
64 kvm*

*Säljare & föreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
151 kr
Försäkring
172 kr
Vatten/Avlopp
324 kr
Summa
647 kr

Observera att driftskostnader är en uppskattning och kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
2017
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX*

*Besiktigad: den 26 mars 2021

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
B
Energideklarationsdatum
2021-03-26

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Grangläntan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
128
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Grangläntan är en förening belägen i Kvillebäcken. Föreningen består av totalt 128 bostadsrätter och en lokal.

Husen är byggda för att vara energieffektivt där man tagit hänsyn till miljön ifrån insidan och ut. Bl.a genom tak klätt med Cedum (naturmaterial). Cedumtaket bidrar till att minska värmestrålning, renar luften ifrån koldioxid och luftföroreningar samt reducerar påfrestningen på dagvattensystemet och sparar energi.

Föreningens ekonomi

Avgiften höjdes med 1% den 1/1-2022.
Avgiften höjdes med 8% den 1/1-2023.
Avgiften höjs med 10% från 1/1-2024.

Försäkring

Föreningen är fullvärdesförsäkrad genom Trygg Hansa. Varje bostadsrättshavare tecknar själv bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring.

Renoveringar - Utförda och planerade

Inga stora renoveringar gjorda eller planerade.

Parkering

I garaget finns 56 p-platser för 900 kr/mån och 2 st MC-platser för 352 kr/mån. 12 p-platser har utrustats med laddare för el eller hybridbil. Tillägg för laddstolpe är 125kr/månad + elförbrukning. Förvaltning av parkering sköts av Nabo (fd BoNea).

TV/bredband

Föreningen har ett gruppavtal för internet 500/500, IPTV basutbud och IP telefoni (samtalskostnad tillkommer) via Telenor. Det ingår router och tv-box.

Gårdsplats/innergård

Tre grillar att tillgå för föreningens medlemmar. Här finns gott om plats i form av sittbänkar för större sällskap.

På balkongerna/uteplatserna är det tillåtet med elgrill.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har gemensamhetslokal som är fri att låna för föreningens medlemmar mot en deposition på 500 kr som betalas tillbaka när nyckeln är återlämnad och lokalen städad.
I varje uppgång finns tillgång till cykelrum samt barnvagnsförråd.
Till varje bostad hör ett förråd i källaren.

Övrigt

Informationen är hämtad av styrelsen, årsredovisning samt stadgar. Vi tar inte ansvar för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse.

Om Centrala Hisingen

Mäklaren om Centrala Hisingen

BO MELLAN CITYPULS OCH NATUR
På Centrala Hisingen finner du allt du behöver kombinerat med vacker natur och närheten till havet. älvsidan har du moderna och internationella Älvstranden, i väst fantastiska badvikar och på norra delen av ön möter skogen dig.

HÄR FINNS NÅGOT FÖR ALLA
Hisingen är Sveriges fjärde största ö omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Centrala Hisingen hittar du flera mindre områden som Brämaregården som främst består av vackra landshövdingehus. Kvilletorget är områdets nav med flera butiker och restauranger. Precis bredvid ligger Kvillebäcken som genomgår en stor förvandling som en del av expansionen och förnyelsen av Backaplansområdet. Nya Kvillebäck, som ligger granne med Backaplan, och har blivit en populär stadsdel och här hittar du populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har gemytliga trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner du flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen liten trädgård. Grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor. Populära Lundby bjuder på en bebyggelse som blandar flerfamiljshus, radhus och villor med företagsparker. Här finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar. Intill kajkanten ligger Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner du vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid vattnet. Varför inte ta dig en löptur längs den träbeklädda kajen som sträcker sig från bro till bro?

SALTA BAD OCH FÖRSTKLASSIG SHOPPING
Hisingsparken är Göteborgs största park och här hittar du vackra naturpartier, vandringsstigar och 4H-gården Kättilsröd, som är uppskattad av både stora och små. På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Med sina 87 meter är berget ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. När du bor på Hisingen har du alltid nära till havet. Flera fina badplatser ligger på ön och lockar året om med salta bad. Många av dem hittar du i Torslanda dit du enkelt tar dig med buss.

När du blir sugen på shopping finns flera bra shoppingområden. Backaplan, som genomgår en omfattande utveckling, är det största och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når du centralstationen och innerstaden på några få minuter. I området finns det gott om förskolor och grundskolor att välja på. Nära ligger också expansiva Lindholmen Science Park som erbjuder två universitet och åtta gymnasieskolor.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Centrala Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Långängen 8A

Långängen 8A

417 22 GÖTEBORG

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Jag är intresserad av Långängen 8A

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Liknande bostäder

}