Unik bostad med spännande karaktär

Eriksberg, Göteborg

Bratteråsgatan 70

Avgift
3 238 kr
Antal rum
1
Boarea
48 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 9
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Unik bostad med spännande karaktär

Stilren bostad högt upp i huset i gamla kvarnen. Stora spröjsade fönster med djupa nischer och härlig takhöjd ger bostaden en unik karaktär!

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 65

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Här erbjuds en unik bostad med spännande karaktär. Bratteråsgatan 70 - Bjurfors
Här erbjuds en unik bostad med spännande karaktär
Bevarade detaljer från en svunnen tid. Bratteråsgatan 70 - Bjurfors
Bevarade detaljer från en svunnen tid
Vy från balkongen i västerläge. Bratteråsgatan 70 - Bjurfors
Vy från balkongen i västerläge
Interiörbild. Bratteråsgatan 70 - Bjurfors
Med färjan tar du dig snabbt och smidigt in till city. Bratteråsgatan 70 - Bjurfors
Med färjan tar du dig snabbt och smidigt in till city
Med en kort promenad bort når du Eriksbergs mysiga kajstråk. Bratteråsgatan 70 - Bjurfors
Med en kort promenad bort når du Eriksbergs mysiga kajstråk

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I gamla kvarnen erbjuds här en bostad utöver det vanliga. Stora spröjsade fönster med djupa nischer, härlig takhöjd och synliga stålbalkar ger bostaden en unik karaktär. Genom de stora fönstren tillåts mycket ljus flöda in och i kombination med den höga takhöjden fås en rymlig och luftig atmosfär som präglar bostaden. Öppen social planlösning mellan kök och vardagrum som lämpar sig väl för sociala sammanhang. Via en spiraltrappa nås loftet som med fördel kan användas som sovplats. På så sätt fås en perfekt uppdelning mellan den privata och sociala sfären. Balkong i västerläge, i lugn miljö, där man tillåts njuta av kvällssolen.

Här bor ni i ett trevligt och populärt område med närhet till mataffärer, restauranger, träningsanläggningar och goda kommunikationsmöjligheter både via buss och båt. Ta dig ner till Eriksbergs kajkant eller närliggande grönområden och njut av härliga promenader.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Sannegården 7:7

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kvarnen på Norra Älvstranden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
59
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kvarnen på Norra Älvstranden äger fastigheten Sannegården 7:7 som består av ett flerbostadshus med totalt 59 bostadsrätter och en total boyta på ca 4115 kvm. Kvarnhusbyggnad från 1914 som byggdes om 2006-2008.
I föreningen finns 59 lägenheter med bostadsrätt.

Föreningen har inga större renoveringar planerade. Underhållsplanen uppdateras och budgeteras kontinuerligt av Sustend AB.

Husets anrika historia.
Kvarnenområdets historia stäcker sig över 100 år bakåt i tiden. Verksamheten drogs igång år 1914 av Mårten Pehrsons Valsqvarn. Han uppförde de tre första byggnaderna tillsammans med arkitekt Per Lennart Håkansson. Kvarnen hade en initialt en lagringskapacitet på 4000 ton spannmål. I anslutning till kvarnen byggdes en lång brygga rakt ut i Göta Älv. Detta för att kunna lasta och lossa spannmål till fraktfartygen. År 1925 tog KF:s Dotterbolag Tre Lejon över verksamheten och drev den fram till nedläggning år 2001. Namnet Juvelkvarnen togs år 1990. Kommunen har sedan önskat att bevara områdets historia och gav arkitektfirman Semrén & Månsson i uppdrag att omvandla de gamla kvarnbyggnaderna till bostäder. Delar fick rivas för att skapa ljusinsläpp och gårdar mellan husen. Två av tegelbyggnaderna kunde bevaras. Dessa har på ett varsamt och finurligt sätt byggts om till bostäder. Bratteråsgatan 70 & 72 är det huset där mest originaldetaljer kunnat bibehållas. Dessa bostäder liknar inget annat. Varje lägenhet har fått en unik utformning. År 2008 flyttade de första boenden in i den gamla kvarnen. I etapper håller hela området på att färdigställas runt omkring. Ett unikt boende på historisk mark i hus där man bevarat tidstypiska detaljer såsom djupa fönsternischer, spröjsade fönster och fasadsutsmyckning.

Gemensamma utrymmen:
Det finns ett förråd som tillhör lägenheten. Föreningens medlemmar har tillgång till barnvagnsrum och cykelförråd. I tornrummet finns ett gemensam liten lokal (max 10 personer), här har man en hänförande utsikt.

Förvaltning: Bredablick förvaltar föreningens ekonomi. Överlåtelseavgiften är 2,5% av prisbasbeloppet och pantsättningen är 1% av prisbasbeloppet.

Gemensamhetsanläggningar:
Föreningen är medlem i samfälligheten SFF Juvel (25%) som förvaltar närområdet runt föreningarna, vatten, avlopp och sophantering.

Parkering

Från Östra Eriksbergsgatan nås ett fristående parkeringsgarage, Deckshuset. Här kan ett parkeringstillstånd hyras för 900 kr/mån och fungerar som ett boendeparkeringskort. Föreningen tillämpar kösystem.

TV/bredband

Kabel-tv via Comhem ingår i avgiften. Bredband kan tecknas antingen via ComHem eller via Göteborgs fibernät (itux) där man kan välja bland ett antal internetoperatörer.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns barnvagnsrum, cykelförråd, källarförråd och en mycket speciell samlingslokal i Tornrummet högst upp i huset.

Övrigt

Enligt föreningens stadgar är minsta tillåtna ägarandel 25%.

Uteplats/balkong

Balkong, läge väster.

Övriga byggnader/utrymmen

I föreningen finns barnvagnsrum, cykelförråd, källarförråd och en mycket speciell samlingslokal i Tornrummet högst upp i huset.

TV/bredband

ComHem levererar digitalt och analogt ca. 20 kanaler som ingår i månadsavgiften

Som bostadsrättshavare tecknar du själv avtal beträffande bredband. ITUX erbjuder olika alternativ och leverantörer.

Parkering

Föreningen förfogar över 10 uteplatser, kostnad 300 kr/mån samt 32 platser i garage, kostnad 850 kr/mån. Liten kö i dagsläget.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 238 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Ekonomi

Andel i föreningen
1,3149%
Andel av årsavgiften är
1,29501%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
261
Våningsplan
6 av 9*
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
48 kvm

* Våningsplan 6 av 9.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
292 kr
Försäkring
140 kr
Summa
432 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1914, ombyggt 2006-2008
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
147

Området

Mäklaren om Eriksberg

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Du hittar även ett varierat utbud av butiker, restauranger, hotell, bar, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant.

KULTUR OCH NÄRINGSLIV

Göteborgs hamn är i särklass störst i Norden och en stor del av Sveriges handel med utlandet passerar här. De gamla hamn- och varvsområdena på båda sidor om älven håller på att förvandlas till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där man kan roa sig eller njuta av kulturlivet. På Lindholmen byggs en helt ny stadsdel med IT-företag, bostäder och universitet.

NATUR

I området känns det alltid nära till naturen med flera grönområden, promenader längs vattnet och fina små prång med bänkar för avkoppling. I och runt Färjenäsparken finns vackra vyer och grönt område att promenera vid, det finns även tre stora lekplatser och en fotbollsplan, vilket gör det väldigt populärt hos barnfamiljer. De väljer att komma hit från hela Göteborg med sina barn. Snart är även västra Eriksberg klart med sista HSB huset och då ska parken renoveras och bli en samlingsplats för alla. Krokängsparken och Sörhallsberget är även några andra trevliga alternativ.

FRITID

På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av träningsmöjligheter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna på Friskis & Svettis, Nordic Wellness finns på Östra Eriksbergsgatan samt vid Eriksbergs Köpcenter ligger SATS och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. På den gamla biografen Aftonstjärnan drar revyer och film fulla hus. Vid Lundby Strand ligger Radiomuseet och ett välutrustat bibliotek finner man på Lindholmen. I Hotell 11 och Eriksbergshallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud, här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

SERVICE

Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera butiker, systembolag, apotek till stora matvaruaffärer. Utmed kajkanterna ligger flera prisbelönta restauranger och även många caféer med vacker utsikt över hamninloppet.

KOMMUNIKATIONER

Cityfärjan Älvsnabben går från Eriksbergskajen i tät trafik mellan båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till centrala staden, bl.a. med stombusslinje 16. Andra bussar som även går här är 58, 99 och 31. Man kan även idag cykla i stort sett hela vägen mellan broarna på Norra Älvstranden. En vacker väg med storslagna vyer som också är fin för långa promenader.

Köpa eller sälja bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 65

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ostindiefararen 19
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 795 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  59,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Monsungatan 48
  Månadsavgift
  3 325 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  65,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Östra Eriksbergsgatan 73
  Utgångspris
  2 890 000 kr
  Månadsavgift
  2 492 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  46,8 kvm

  Visning: 2019-09-26 18.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Norra Skeppspromenaden 14
  Månadsavgift
  4 383 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  74,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Monsungatan 32
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 444 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Visning: 2019-09-30 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Östra Eriksbergsgatan 85A
  Månadsavgift
  2 886 kr
  Antal rum
  1,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Monsungatan 89
  Pris
  3 590 000 kr
  Månadsavgift
  2 377 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Maskinkajen 3
  Månadsavgift
  4 651 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Östra Eriksbergsgatan 83
  Månadsavgift
  3 367 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67,8 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Styrfarten 2A
  Pris från
  3 700 000 kr
  Månadsavgift
  1 749 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bratteråsgatan 50
  Månadsavgift
  2 645 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  41 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Östra Eriksbergsgatan 81
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  2 875 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  57,6 kvm

  Visning: 2019-09-29 12.15 Boka här