Välplanerat, modernt boende med stilrent kök och öppen planlösning.

Eriksberg, Göteborg

Ostindiefararen 21

På förhand
Avgift
1 597 kr
Antal rum
1
Boarea
30 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 9
Hiss
Ja
Pool
Ja

Välplanerat, modernt boende med stilrent kök och öppen planlösning.

Modernt boende med stilrent kök och öppen planlösning. Inglasad balkong i söder på hela 12 kvm. Tillgång till pool sommartid.

 • Ansvarig mäklare

  Anton Lindström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 64

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Föreningens gemensamma pool på innergården. Ostindiefararen 21 - Bjurfors
Föreningens gemensamma pool på innergården
. Ostindiefararen 21 - Bjurfors
Kontakta mig!. Ostindiefararen 21 - Bjurfors
Kontakta mig!
Den stora inglasade balkongen med sol fram till sent på eftermiddagen.. Ostindiefararen 21 - Bjurfors
Den stora inglasade balkongen med sol fram till sent på eftermiddagen.
...gott om plats för både loungemöbel och mindre matplats.. Ostindiefararen 21 - Bjurfors
...gott om plats för både loungemöbel och mindre matplats.
Bo med vattenutsikt och kajkanten precis utanför huset.. Ostindiefararen 21 - Bjurfors
Bo med vattenutsikt och kajkanten precis utanför huset.

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välplanerat, modernt boende med stilrent kök och öppen planlösning. Bostaden erbjuder en inglasad balkong i söder på hela 12 kvm. Med mycket förvaring i bostaden märks det att varje kvadratmeter är genomtänkt. Öppna ytorna inbjuder till social gemenskap där ett flertal vänner får plats. Ljusa färgsättningen i kombination med härligt ljusinsläpp ger bostaden det där lilla extra. Bo I hjärtat av Eriksberg med närhet till allt du kan önska.

I skyddat läge på föreningens gård finns en gemensam pool med soldäck. I gårdshuset finns bastu för föreningens medlemmar.

Vid foten av föreningens hus finner du småbåtshamnen. Eriksbergskranen står som ett monument från den gamla varvsindustrin och sätter sin prägel på området kring dockan. Bo med närhet till mataffärer, restauranger, träningsanläggningar och goda kommunikationsmöjligheter via buss och båt.

Varför inte ta en njutbar promenad längst kajen och längs vägen slå er ner på något mysigt café? I omedelbar närheten ligger den grönskande Färjenäsparken.

Interiör

Rumsbeskrivning:

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong, inglasad, läge söder.

TV/bredband

Kabel-tv via Telia Tripleplaynät. Ett basutbud av kanaler ingår i månadsavgiften.

Bredband ingår via Telia Triple Play. Även IP-telefoni (fasta avgiften) ingår.

Parkering

29 garageplatser finns under huset. Går att hyra för ca 1 000 kr/mån. Förfrågan om parkeringsplats skickas till hsb@brfangon.se. Dessutom har föreningen 54 platser i ett garage på Dockans västra sida (Sannegården GA:36). Går att hyra för ca 850 kr/mån. Till samtliga garageplatser är det separat kö. Dessa garageplatser hanteras av Apcoa parkering på Tel: 08-556 306 70.

Månadsavgift

Avgift
1 597 kr

I avgiften ingår värme och Telia Triple Play (bredband, ip-telefoni och telefoni). Bostadsrättstillägget I hemförsäkringen

Sep. mätning av el, kall och varmvatten som tillkommer på månadsavgiften

Ekonomi

Andel i föreningen
0,37769%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
22-2220-1-252-2
Våningsplan
5 av 9*
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
30 kvm**

* Våningsplan 5 av 9.

** Areauppgifter enligt bostadsfö

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
2012

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
105
Energideklarationsdatum
2015-04-21

Bostadsrättsförening

Namn
Hsb Brf Ängön
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
103
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Hsb Brf Ängön består av 103 lägenheter samt tre lokaler, fördelade på två niovånings lamellhus.

På gården mellan de två husen har föreningens medlemmar tillgång till uppvärmd utomhuspool med soldäck. Där går det att bada från maj till september. Här får man både morgon- och kvällssol.

Behöver jag teckna ett elavtal eller vattenavtal?
Nej, detta sköter föreningen åt medlemmarna. Individuell mätning tillämpas för el, varm- och kallvatten. Detta debiteras via kvartals-avi.

Vänligen se föreningens informativa hemsida för mer information: http://brfangon.se/

Föreningens ekonomi

Månadsavgiften i föreningen består av två delar, en driftsdel (skötsel av huset, värme etc) samt en kapitaldel (räntekostnad för föreningens lån). När huset var nytt fick förste ägaren välja om man ville betala ett högre pris för bostaden och slippa kapitaldelen. En del bostäder har därför låg månadsavgift som bara inkluderar driftsdelen. Föreningen har en plan om att höja avgiften för just driftsdelen runt 10 % år för år - beslut tas varje år om detta för att spara undan pengar för framtida underhåll av huset. Kapitaldelen av avgiften sänktes däremot förra året och utvecklingen av denna beror på vilka låneavtal som föreningen tecknar framöver och hur mycket amortering man önskar göra.

Renoveringar - Utförda och planerade

Inga större renoveringar är planerade. Föreningen har en underhållsplan som följs.

Parkering

29 garageplatser finns under huset. Till dessa är det lång kö. Utöver huset har föreningen 54 platser i ett garage på Dockans västra sida (Monsungatan 49, Sannegården GA:36). Går att hyra för 1000 kr/mån. Dessa garageplatser hanteras av Apcoa parkering på Tel: 08-556 306 70.

Utanför Ängön finns ca 10 st korttidsparkering för gäster och boende, samtliga är begränsade till 2 timmar och delas med boende i området. För längre tillfällig parkering hänvisas till området vid Hotell 11 samt parkeringarna i norra och södra delen av småbåtshamnen.

TV/bredband

Föreningen har avtal med Telia för TriplePlay innefattande bredband om 100/100 Mbps via fiber in till samtliga lägenheter. Ett basutbud av TV-kanaler samt TV-box ingår i detta abonnemang. Denna tjänst ingår i månadsavgiften! Vill man ha ytterligare kanalpaket, fast telefoni eller utöka sin bredbandsuppkoppling så behöver man på egen hand kontakta Telia och teckna abonnemang

Gemensamma utrymmen

Övernattningsrum 1
Finns i Gårdshuset på innergården. Vid bokning av lokalen kommer du automatiskt in i Gårdshuset med din tagg. Rummet har två enkelsängar samt extra säng. Madrass, täcke och kuddar finns, men du måste ta med dina egna sängkläder! Toaletten med dusch delas med de andra lokalerna i Gårdshuset. Nödvändig städutrustning finns i Gårdshusets toalett. Rummet kostar 200 kr per dygn.

Övernattningsrum 2
Denna finns i västra delen i hus 2 (norra huskroppen) på entréplan. En dubbelsäng och egen toalett finns. Täcke, madrass och kuddar finns, men du måste ta med egna sängkläder! Nödvändig städutrustning finns i rummet. Rummet kostar 200 kr per dygn.

Bastu
Bastun finns i Gårdshuset. I direkt anslutning till bastun finns omklädning och dusch. Toa delas med Gårdshusets övriga lokaler. Bastuaggregatet startas med ett vred med timer utanför omklädningsrummet. Uppvärmningen tar ungefär en halvtimme och temperaturen är fast inställd på vad vår bastuförman tycker är lagom. Använd vatten för att reglera värmen. Den som boka ansvarar för att bastun städas efter besöket! En bokning kostar 20 kr och varar i 3 timmar.

Mötesrum / föreningslokal
I Gårdshuset finns även en möteslokal med pentry till medlemmarnas förfogande. Den går att boka dagtid (7-16) och kvällstid (16-03) för 100 kr respektive 200 kr. Priserna gäller för medlemmar som bokar själva. I pentryt finns en liten kyl, spisplatta och köksutrustning för servering (men ej för tillredning). Det finns även projektor och tillhörande duk som lämpar sig för media eller storbilds-TV. I lokalen ryms 8-12 personer sittande. När vädret tillåter kan man öppna upp mot innergården och ha större tillställningar.

Tvättstuga
I entréplan i ett av husen finns en tvättstuga med 3 stora tvättmaskin, torktumlare, torkskåp samt mangel.

Förråd, cykel och barnvagnsrum
Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Det finns också två cykelförråd och barnvagnsrum.

Bokning av bastu, övernattningslokaler, mötesrum och tvättstuga sker via Bokningsportalen. Tvättstugan går även att boka på en panel direkt utanför dess lokal.

Området

Mäklaren om Eriksberg

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Du hittar även ett varierat utbud av butiker, restauranger, barer, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant. De gamla hamn- och varvsområdena på båda sidor om älven håller på att förvandlas till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där man kan roa sig eller njuta av kulturlivet.

NATUR
I området känns det alltid nära till naturen med flera grönområden, promenader längs vattnet. I och runt Färjenäsparken finns vackra vyer och ett grönområde att promenera vid, det finns även tre stora lekplatser och en fotbollsplan, vilket gör det väldigt populärt hos barnfamiljer. Även Krokängsparken och Sörhallsberget är trevliga grönområden att njuta av.

FRITID
På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av träningsmöjligheter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna på Friskis & Svettis, Nordic Wellness finns på Östra Eriksbergsgatan samt vid Eriksbergs Köpcenter ligger SATS och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. På den gamla biografen Aftonstjärnan drar revyer och film fulla hus. I Hotell 11 och Eriksbergshallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud, här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

Runt Eriksbergskranens småbåtshamn kan du strosa längs mysiga caféer och restauranger eller varför inte ta vara på en solig dag med att slå sig ner på däcket längs båthamnen med en glass i handen. Vid Älvsborgsbrons ena brofäste kommer det att växa fram en härlig park för familj och vänner att umgås i, perfekt plats för lek och picknick.

SERVICE
Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera närbutiker, shopping, apotek, vårdcentral och matvaruaffärer. Utmed kajkanterna ligger flera trevliga restauranger och även många caféer med vacker utsikt över hamninloppet.

KOMMUNIKATIONER
Cityfärjan Älvsnabben går från Eriksbergskajen i tät trafik mellan båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till city, bl.a. med stombusslinje 16. Andra bussar som även går här är 58, 99 och 31. Det är även enkelt att ta sig ut på de stora lederna.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Ostindiefararen 21

Ostindiefararen 21,
417 65 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anton Lindström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 64

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Monsungatan 42
  Månadsavgift
  2 565 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2021-03-04 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Astris Gata 60
  Månadsavgift
  2 478 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!