Välplanerad tvåa med helt fritt läge och nytt kök från 2019

Hisings Backa, Göteborg

Cederflychts Gata 13

Budgivning pågår
Utgångspris
1 595 000 kr
Avgift
4 698 kr
Antal rum
2
Boarea
66,1 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja

Visning

 • onsdag 26/6, KL 19:00 - 19:30

  Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

Boka visning

Välplanerad tvåa med helt fritt läge och nytt kök från 2019

Välplanerad tvåa med helt fritt läge och grönskan precis utanför. Helt nytt kök från 2019 och en härlig balkong i soligt västerläge!

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 68

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I omtyckta Bäckebol ligger denna välplanerade tvåa högt upp i huset och helt fri från insyn. Här bor ni i bostad i väldigt gott skick med ett mörkt golv som snyggt bryter av mot dem vita väggarna. Bostaden har ett härligt ljusinsläpp och balkongen vetter mot ett soligt västerläge. Bostadens kök är helt nyrenoverat och erbjuder allt du kan tänkas behöva. Det stora sovrummet ligger i ett lugnt läge och rymmer enkelt en stor dubbelsäng med tillhörande möblemang. Vardagsrummet är väl tilltaget och lättplanerat med både plats för soffa, soffbord och tv-möbel samt matbord för flera personer om så önskas.

Här bor man i en populär förening med nära service och kommunikationer. Lugnt och barnvänligt område med välskötta innergårdar. Närheten till den service man behöver såsom affärer och goda kommunikationsmöjligheter in till centrum är ett stort plus.

Interiör

Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter och gott om förvaring i 5 garderober. På golvet ligger det klinkergolv och väggarna är vita.

Direkt till höger ligger badrummet som är halvkaklat i ljusblå ton med ljus våtrumstapet ovan. På golvet ligger även där ett ljusblått klinkergolv. Badrumsinredningen består av dusch, handfat, toalett samt praktiskt vädringsfönster. Här finns också plats för bostadens egna tvättavdelning med båda tvättmaskin och torktumlare om man så önskar.

Fortsätter man sedan in i lägenheten når man lägenhetens nya kök som renoverades 2019, genom en charmig glasdörr. Köket är modernt och stilfullt med vita luckor. Ovanför den ljusa bänkskivan sitter ett vitt kakel. Maskinerna är i rostfritt och är utrustat med varmluftsugn, induktionshäll, fläkt samt en kombinerad kyl och frys. Här finns även en integrerad diskmaskin bakom en av de vita luckorna. Ovanför arbetsbänken finns två stora fönsterpartier som släpper in ett härligt ljusinsläpp, med utsikt över grönskan. På golvet ligger ett fint mörkt laminatgolv.

Innanför köket ligger det trivsamma sovrummet med fönster i väst. På golvet ligger samma mörka laminatgolv och väggarna är målade i vitt med en ljusmålad fondvägg. Här finns gott o plats för en stor dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. En platsbyggd garderob ger extra förvaring.

Det trevliga vardagsrummet är stort och luftigt med härligt fönsterparti som ger ett fint ljusinsläpp. Detta rum kan utan problem möbleras med både soffgrupp och matsalsmöbel - perfekt för social gemenskap. Golvet pryds av samma golv som i kök och sovrum och väggarna är målade i vitt.

I anslutning till vardagsrummet finns balkongen i bästa västerläge. Här kan man koppla av och njuta av solen både eftermiddag och kväll.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Backa 99:4

Parkering

Till nästan alla lägenheter hör en parkeringsplats som ingår i avgiften. Parkeringsplatsen kan vara belägen ute (på stora p-platsen eller på P-däckets olika plan) eller under tak i P-däck. Det finns 100 st. termogarageplatser och ett mindre antal p-platser under däck att hyra, för dessa är det separata köer. För mer information om parkering se föreningens hemsida.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 698 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt p-plats.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,16836%
Andel av årsavgiften är
0,16836%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
3 802 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 595 000 kr
Lägenhetsnummer
560
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
66,1 kvm

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
120 kr
Försäkring
150 kr
Summa
270 kr

Byggnadssätt

Byggår
1972-1974

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
162

Om föreningen

Namn
HSB Brf Bäckebol i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
570
Antal lokaler
19
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Bäckebol består av 570 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 19 lokaler med hyresrätt. Område byggdes 1972-1974 och består av ett antal olika hustyper. Lägenheterna är fördelade mellan 1 - 5 r.o.k.

Föreningen har en informativ hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/backebol/

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
2016 - Renovering av föreningslokalen
2015 - Renovering av samtliga termogarage, miljöhus samt föreningens miljöstation. Renovering av bastu- och gymlokalen. Högtrycksspolning av avloppsstammar
2014 - Reparation av betongskador på och målning av byggnadernas socklar. Obligatorisk ventilationskontroll och sotning av ventilationskanalerna. Installation av LED-armaturer i loftgångshusens trapphus. Värmeåtervinning har installerats i samtliga tvättstugor. Genomgång och kalibrering av fjärrvärmesystemet
2013 - Renovering av förskolan Lyckans lokaler. Nya strömbrytare till utebelysningen på samtliga loftgångshus. Reparation av betongskador på loftgångshusen 2012-2013
2012 - Byte till lågenergiarmaturer med sensorstyrning i parkeringshuset och miljöhusen. Ombyggnation av gårdarna 2009-2012
2011 - Utbyte av all tvätt- och torkutrustning i samtliga tvättstugor. Byte till lågenergiarmaturer med sensorstyrning i samtliga tvättstugor. Byte av cirkulationspumpar i samtliga sex undercentraler till värmesystemet. Utbyte av termostater på samtliga radiatorer 2010-2011
2010 - Installation av värmeåtervinning i förskolan Lyckans lokaler

Framtida renoveringar och underhållsarbeten:
Brf Bäckebol arbetar efter s.k. MUFA-planen (miljöanpassad underhålls och förnyelseanalys) Denna uppdateras årligen och har 3 tidshorisonter: 5, 10 och 30 år.

Ekonomi:
Föreningen har individuell mätning av hur mycket el varje bostadsrättsinnehavare förbrukar. Elen debiteras i efterhand på avgiftsavin, med en fördröjning på en månad.

Övriga utrymmen:
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Förvaltare:
HSB

Parkering

Till nästan alla lägenheter hör en parkeringsplats som ingår i avgiften. Parkeringsplatsen kan vara belägen ute (på stora p-platsen eller på P-däckets olika plan) eller under tak i P-däck. Det finns 100 st. termogarageplatser och ett mindre antal p-platser under däck att hyra, för dessa är det separata köer. För mer information om parkering se föreningens hemsida.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.
Bredband. Leverantör: Telenor (fiberkabel upp till 200 Mbit). Det är också möjligt att teckna abonnemang för bredbandsuppkoppling via ComHem. Separat abonnemang krävs för bredband, vilket betalas av bostadsrättsinnehavaren.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten följer ett förråd, extra förråd kan hyras. Det finns bastu och gym i föreningen. Årskort 400 kr för gym och 100 kr för bastu. På Bäckebolsängen 4 finns en samlingslokal som kan hyras av medlemmarna (hyra 250 kr/dygn). Två övernattningsrum kan hyras med vardera 4 bäddar. De är belägna på Bäckebolsängen 29 och Bäckebolslyckan 22. På Bäckebolslyckan 3 finns ett hobbyrum för mindre snickeriarbeten m.m. På Cederflychts gata finns en miljöstationen. Föreningen har 4 tvättstugor. I tvättstugorna finns 6 tvättmaskiner, 1 grovtvättmaskin, torkrum och mangel. Tvättstugorna är belägna på;

Bäckebolsängen 1: lgh nr 001-036, 121-180, 329-346, 401-418
Bäckebolsängen 7: lgh nr 037-060, 181-240, 347-364, 419-465
Bäckebolslyckan 3: lgh nr 061-078, 241-284, 365-382, 466-537
Bäckebolslyckan 9: lgh nr 079-120, 285-328, 383-400, 538-570

Övrigt

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Området

Mäklaren om Hisings Backa

Hisings Backa ligger på Hisingen och är ett område med nära till allt, både Göteborgs centrum, landsbygd och natur. I området finns också tre köpcentrum som är lätta att nå; Brunnsbotorget, Selma Lagerlöfs Torg och Bäckebols köpcentrum som nu expanderar för fullt.

OMRÅDET
Till Hisings Backa hör bl.a. områdena Skogome, Backa och Backatorp. Här finns en blandad bebyggelse med både hyreshus, bostadsrättslägenheter och villor. Sankt Jörgen var tidigare ett stort sjukhusområde som på senare år byggts om till bostäder. Här finner man även Sankt Jörgen Park Resort, ett designhotell med konferens och spamöjligheter samt Sankt Jörgen Park Golf med 18 vackra hål i parkmiljö.

UTBILDNING
Hisings Backa har kommunala förskolor samt dagbarnvårdare (familjedaghem) där det erbjuds plats till barn i åldrarna 1-5 år. Förskolorna är geografiskt väl spridda över området. Det finns kommunala grundskolor och friskolor. Flera skolor har egna profileringar, bl.a. Brunnsboskolans musikklasser samt Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan, som lockar elever från andra delar av Göteborg och Västsverige.

KULTUR OCH FRITID
Här finns ett rikt kulturliv, med kulturhuset och biblioteket vid Selma Lagerlöfs Torg och med allaktivitetshuset Brunnshuset och kulturskolans fina lokaler i Brunnsbo. Kulturprofilen finns även i skolorna, bland annat med musikklasserna i Brunnsboskolan och Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan. Låg- och mellanstadieskolorna har sexårsverksamhet/förskoleklasser och för barn till och med årskurs tre finns fritidshem före och efter skoldagen. De lite äldre barnen kan delta i en fritid
sklubb efter skolans slut. För barn och ungdomar finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter både i grupper och i den öppna verksamheten. I Hisings Backa hittar du fritidsaktiviteter av alla de slag. Det finns fotbollsklubbar, gym, ridklubb m.m. Det finns även trevliga, natursköna promenadvägar.

KOMMUNIKATIONER
Från Hisings Backa går det tät busstrafik till centrala Göteborg, de flesta busslinjerna passerar Hjalmar Brantingsplatsen där köpcentret Backaplan med åtskilliga butiker finns. Från Hjalmar Brantingsplatsen går spårvagnar vidare till Göteborgs olika stadsdelar. Många busslinjer som passerar genom Hisings Backa går vidare till Bäckebols Köpcentrum där bland annat IKEA är beläget. För den som gillar att cykla finns det bra cykelvägar i området.

Köpa eller sälja bostad i Hisings Backa? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Cederflychts Gata 13

Cederflychts Gata 13,
422 54 Hisings Backa

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning, eller anmäl dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 68

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  Adress
  Sagogången 26
  Utgångspris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 183 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  63 kvm

  Visning: 2019-06-24 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kavaljersgatan 23
  Pris
  1 450 000 kr
  Månadsavgift
  4 261 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  62,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!