Här bor ni i en unik 4a med två balkonger och 36 kvm gillestuga

Hisings Backa, Göteborg

Sagogången 55

Utgångspris
2 595 000 kr
Avgift
6 501 kr
Antal rum
4
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea / Biarea
96,5 kvm / 36 kvm

Visning

 • söndag 16/8, KL 15:15 - 15:45

  Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Här bor ni i en unik 4a med två balkonger och 36 kvm gillestuga

Här bor ni med två balkonger och gillestuga med egen ingång. Lägenheten är mycket fin och badrummet renoverades nyligen i samband med stambyte.

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare/Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välplanerat kök. Sagogången 55 - Bjurfors
Välplanerat kök
. Sagogången 55 - Bjurfors
. Sagogången 55 - Bjurfors
. Sagogången 55 - Bjurfors
. Sagogången 55 - Bjurfors
. Sagogången 55 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkommen till Sagogången 55.

Här har ni chansen att förvärva en fin, välplanerad och unik 4a i populära Sagogången. Lägenheten är genomgående renoverad med nytt kök, nya golv och vitmålade väggar. Gillestugan som har en egen ingång har stor yta för att kunna disponeras enligt önskemål. Gillestugan är hela 36 kvm med både allrum och sovrum, perfekt som tonårsrum eller varför inte gästrum. Rymligt vardagsrum och välplanerade sovrum, perfekt för hela familjen. Förutom en balkong vid entrén har bostaden även en balkong som nås från vardagsrummet och härifrån avnjuter ni solen i bästa västerläge med solen hela eftermiddagen. Köket är nyrenoverat med moderna tillval. Ett kök att avundas och som ger er ett stilsäkert hem. Badrummet har renoverats under 2019.

Stabil förening med grönskande gårdar och lekplatser. I närområdet finns dessutom förskola, skola och goda kommunikationer till City. På gångavstånd ligger Semla Lagerlöfs torg som expanderar med både utbud av butiker samt bostäder, en växande stadsdel.

Interiör

Varmt välkommen till Sagogången 55!

Lägenheten har en egen ingång på framsidan med en entrébalkong. Direkt när ni kliver in i lägenheten möts ni av en känsla av lyx och modernitet. Ljusa parkettgolv som är genomgående för bostadens alla rum och vita stilrena väggar.

Till höger ligger köket som är stilfullt renoverat med detaljer ut i fingertopparna. Naturlig matplats invid fönsterpartiet i köket. Renoverat med gråa matta luckor, bänkskiva i laminat och detaljer i form av de integrerade vitvarorna. Här har ni gott om förvaring och arbetsyta och den maskinella utrustningen består av induktionshäll, integrerad ugn, mikro, fläkt och diskho.

Innanför köket ligger ett av bostaden sovrum som idag används som vanligt sovrum. Sovrummet ligger avskilt i bostaden och är väl tilltaget med plats för större säng och eventuell förvaring efter behov. Här kan man möblera efter tycke och smak.

Det andra sovrummet på övervåningen ligger i anslutning till hallen och är idag bostaden master bedroom. Går lika bra att använda som kontor eller dylikt. Väggarna är ljusmålade och förvaring finns även i form av en garderobsvägg. Här ligger ljus laminat.

Vidare i hallen finner ni vardagsrummet och är lätt möblerat och rymmer en stor soffgrupp med tillhörande tv-möbel eller varför inte ett matbord om så önskas. Från vardagsrummet nås bostadens andra balkong i härligt västerläge. Här kan många soltimmar avnjutas. Här bor ni likvärdig med ett mysigt radhus!

Från vardagsrummet nås även bostadens tredje rum. Här är rummet ljusmålat och kan användas som sovrum eller barnrum.

Från hallen går trappan ner till bostadens nedre plan. Här har ni hela 36 kvadratmeter extra att nyttja, använd som vardagsrum och/eller sovrum/gästrum eller varför inte tonåringens eget boende. Nedervåningen har en egen ingång som nås från källarplanet. Nedre plan är uppdelat i två rymliga rum med parkettgolv och en slående takhöjd.

Det stora pluset med bostaden är lägenhetens separata badrum. Båda är nyrenoverade och är helkaklat med mörkgrå klinker på golv som kombineras med stora vita kakelplattor. Här finns toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt dusch. Det andra badrummet är en gästtoalett med handfat med kommod, spegel med belysning.

Det separata grovköket innehåller tvättmaskin, torktumlare med arbetsbänk och skåp ovan. Extra lyxigt med egen tvättavdelning.

Varmt välkommen på visning.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Backa 41:2

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 501 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiber via Bredband2. 1 186 kr tillkommer med obligatoriska tillägg.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,29882%
Andel av årsavgiften är
0,29879%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
2 748 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 595 000 kr
Lägenhetsnummer
152
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
4
Boarea
96,5 kvm
Biarea
36 kvm

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Försäkring
190 kr
Summa
440 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1968
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-09-20

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggens Brf Sagogången
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
506
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Riksbyggen Brf Sagogången bildades 1962. Bostadshusen byggdes 1967-71. Föreningen består av 506 bostadsrättslägenheter med adresserna Sagogången 1-57 och 2-54. Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Backa 41:1-3, 41:6-9 samt 866:740-741 och 766:405 med avtal som löper fram till 2018.. Dessutom innehar föreningen nyttjanderätt för del av stadsägorna nr 13956 och 13483.

Brf Sagogången är en aktiv förening som anordnar gymnastik, fotbollspel, julfester, poängpromenader och boulespel. Även föreningens styrkemotionsrum är välbesökt.

För mer information se hemsida: www.sagogangen.se

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar:
I samband med stambytet kommer avgiften att höjas med sammanlagt 12%. Detta kommer ske med 4% höjning per år under 2018, 2019 och 2020.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen håller just nu på med ett stambyte som påbörjats under januari 2019. Hela projektet beräknas vara klart i december 2020. För mer info om hur arbetet fortskrider kan du besöka https://www.renoveringsagogangen.se/

2019-2020: Stambyte badrum
2016: Fiber
2014-2015: Takreparation Föreningen har flaggat för att det är dags att börja planeringen av en framtida grundlig renovering av fastigheternas stammar.
2012: Upprustning av lekplatser
2012: Svalgångar, balkonger och trappor
2003: Byte av fönster samt säkerhetsdörrar till alla lägenheter

Parkering

Garageplats. Går att hyra för 275 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
Parkeringsplats. Går att hyra för 155 kr/mån. Mc-plats. Går att hyra för 130 kr/mån. Till mc-platserna är det separat kö. För aktuell information kring tillgången på parkeringsplatser kontakta Riksbyggen EKC på tel. 0771-860 860.

TV/bredband

TV via Comhem och fiber via Bredband 2. Föreningen har dragit in fiber via Bredband 2. Basutbudet som ingår i avgiften har hastigheten 250/250 Mbits/s. Önskas 1000/1000 Mbits/s kan detta tecknas mot ett tillägg på 99kr/månaden som faktueras direkt till varje hushåll

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten följer ett källarförråd. Det finns bastu, cykelförråd, barnvagnsförråd, mc-förråd, hobbyrum, gym och tvättstuga i föreningen.

Området

Mäklaren om Hisings Backa

Hisings Backa ligger på Hisingen och är ett område med nära till allt, både Göteborgs centrum, landsbygd och natur. I området finns också tre köpcentrum som är lätta att nå; Brunnsbotorget, Selma Lagerlöfs Torg och Bäckebols köpcentrum som nu expanderar för fullt.

OMRÅDET
Till Hisings Backa hör bl.a. områdena Skogome, Backa och Backatorp. Här finns en blandad bebyggelse med både hyreshus, bostadsrättslägenheter och villor. Sankt Jörgen var tidigare ett stort sjukhusområde som på senare år byggts om till bostäder. Här finner man även Sankt Jörgen Park Resort, ett designhotell med konferens och spamöjligheter samt Sankt Jörgen Park Golf med 18 vackra hål i parkmiljö.

UTBILDNING
Hisings Backa har kommunala förskolor samt dagbarnvårdare (familjedaghem) där det erbjuds plats till barn i åldrarna 1-5 år. Förskolorna är geografiskt väl spridda över området. Det finns kommunala grundskolor och friskolor. Flera skolor har egna profileringar, bl.a. Brunnsboskolans musikklasser samt Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan, som lockar elever från andra delar av Göteborg och Västsverige.

KULTUR OCH FRITID
Här finns ett rikt kulturliv, med kulturhuset och biblioteket vid Selma Lagerlöfs Torg och med allaktivitetshuset Brunnshuset och kulturskolans fina lokaler i Brunnsbo. Kulturprofilen finns även i skolorna, bland annat med musikklasserna i Brunnsboskolan och Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan. Låg- och mellanstadieskolorna har sexårsverksamhet/förskoleklasser och för barn till och med årskurs tre finns fritidshem före och efter skoldagen. De lite äldre barnen kan delta i en fritidsklubb efter skolans slut. För barn och ungdomar finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter både i grupper och i den öppna verksamheten. I Hisings Backa hittar du fritidsaktiviteter av alla de slag. Det finns fotbollsklubbar, gym, ridklubb m.m. Det finns även trevliga, natursköna promenadvägar.

KOMMUNIKATIONER
Från Hisings Backa går det tät busstrafik till centrala Göteborg, de flesta busslinjerna passerar Hjalmar Brantingsplatsen där köpcentret Backaplan med åtskilliga butiker finns. Från Hjalmar Brantingsplatsen går spårvagnar vidare till Göteborgs olika stadsdelar. Många busslinjer som passerar genom Hisings Backa går vidare till Bäckebols Köpcentrum där bland annat IKEA är beläget. För den som gillar att cykla finns det bra cykelvägar i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Hisings Backa? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Sagogången 55

Sagogången 55,
422 45 Hisings Backa

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare/Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sagogången 26
  Utgångspris
  1 850 000 kr
  Månadsavgift
  4 485 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  Adress
  Sagogången 38
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  5 422 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Visning: 2020-08-12 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Ekebygatan 15
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  5 099 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74,3 kvm

  Visning: 2020-08-16 14.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  Adress
  Övralidsgatan 11
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 921 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Visning: 2020-08-16 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  Adress
  Bäckebolslyckan 24
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  6 906 kr
  Antal rum
  5
  Boarea
  106,4 kvm

  Visning: 2020-08-17 18.30 Boka här