Välplanerad 4:a med två balkonger samt egen bastu i populära Sagogången

Hisings Backa, Göteborg

Sagogången 19

Utgångspris
2 495 000 kr
Avgift
6 262 kr
Antal rum
4
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 2
Boarea
96,5 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad 4:a med två balkonger samt egen bastu i populära Sagogången

Välplanerad 4:a på 97 kvm ligger denna bostad i populära Sagogången. Två fantastiska balkonger där du har sol hela dagen.

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Härligt ljusinsläpp genom hela bostaden. Sagogången 19 - Bjurfors
Härligt ljusinsläpp genom hela bostaden
Bästa läget i området mot grönska och lekplats. Sagogången 19 - Bjurfors
Bästa läget i området mot grönska och lekplats
Toppmodernt kök. Sagogången 19 - Bjurfors
Toppmodernt kök
Lägenheten har en härlig bastu att njuta i. Sagogången 19 - Bjurfors
Lägenheten har en härlig bastu att njuta i
Alternativ planlösning. Sagogången 19 - Bjurfors
. Sagogången 19 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välplanerad 4:a på totalt 97 kvm. Bostaden har två stora balkonger så att du kan njuta av solen hela dagen och kvällen. Dessutom har lägenheten en egen bastu att njuta i. Rymligt kök med plats för matbord för hela familjen. Fina fönsterpartier i två väderstreck ger ett härligt ljusflöde. Utmed bostadens båda sidor löper två stora balkonger. Den ena att njuta av morgonsolen på mot gården och den andra vid din egna privata entré i soligt västerläge, en riktig önskedröm. Vardagsrummet ligger mot gården och fönster i två väderstreck skapar ett härligt ljus. Här kan man verkligen njuta. Det ges plats för både soffgrupp och matsalsbord om man önskar, möblera efter eget tycke och smak. Ett fräscht badrum med bastu, badrum och wc kommer att renoveras i samband med stambyte våren 2020. En rymlig klädkammare erbjuder gott om förvaringsmöjligheter.

Inom bekvämt avstånd finns mataffär och mycket goda kommunikationer till Göteborg City i form av hållplats för stombuss.

Ett perfekt familjeboende.

Interiör

Välkommen till Sagogången 19. En trappa upp har ni här en egen ingång till entrébalkongen som ligger i härligt västerläge. Kliv in genom dörren och möts av ett fint grått klinkergolv som skyddar parketten innanför ingången. Förvaring i en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Vitmålade väggar och ett fint parkettgolv är genomgående för lägenhetens alla rum.

Till höger i hallen nås bostaden kök som renoverades 2013, köket går i stilsäkra färger med släta vita luckor, snyggt vitt stänkskydd över den gråa bänkskivan som bryter av mot det vita. I en del av köket ligger ett tåligt klinkergolv. Här finns allt du kan tänkas behöva och den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, induktionshäll, fläkt, ugn, mikro, diskho samt diskmaskin för extra bekvämlighet. Vid fönstret finns plats för en större matgrupp.

Vardagsrummet ligger i mitten av bostaden och här får ni plats med en större soffgrupp med tillhörande tv-möbel, här kan ni möblera efter egen smak och tycke. Utgång till lägenhetens andra balkong som ligger i ett rofyllt läge mot grönområde och lekplats.

De två mindre sovrummen nås får vardagsrummet och fungerar perfekt som barnrum, gästrum eller varför inte ett hemmakontor. De ena rummet har dessutom egen utgång till balkongen.

De större sovrummet nås från hallen och rymmer en större säng med tillhörande sängmöbel eller byrå. Här finner ni dessutom gott om förvaringsmöjligheter i en stor skjutdörrsgarderob.

Från hallen nås även en större klädkammare samt gäst-wc med toalett och handfat. De stora badrummet går i neutrala ljusa färger och här finner ni toalett, handfat, spegelskåp med förvaring, duschhörna, tvättmaskin samt er egen bastu, underbart att kunna värma sig i en kall vinterdag. Badrummet har även handdukstork och golvvärme för extra komfort. Föreningen genomgår ett stambyte och denna lägenheten kommer att renoveras med nya badrum våren 2020, så här får ni möjlighet att sätta prägel på ert nya badrum.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Backa 41:6

Parkering

Garageplats. Går att hyra för 275 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
Parkeringsplats. Går att hyra för 155 kr/mån. Mc-plats. Går att hyra för 130 kr/mån. Till mc-platserna är det separat kö. För aktuell information kring tillgången på parkeringsplatser kontakta Riksbyggen EKC på tel. 0771-860 860.

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 262 kr

Inkl. värme, vatten, kabel-TV och fiber via Bredband2

Ekonomi

Andel i föreningen
0,25052%
Andel av årsavgiften är
0,25053%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
2 375 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 495 000 kr
Lägenhetsnummer
314
Våningsplan
2 av 2
Hiss
Nej
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
96,5 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
250 kr
Försäkring
189 kr
Summa
439 kr

Byggnadssätt

Byggår
1968
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glasfönster

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggens Brf Sagogången
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
506
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Riksbyggen Brf Sagogången bildades 1972. Bostadshusen byggdes 1967-71. Föreningen består av 506 bostadsrättslägenheter med adresserna Sagogången 1-57 och 2-54. Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Backa 41:1-3, 41:6-9 samt 866:740-741 och 766:405 med avtal som löper fram till 2018.. Dessutom innehar föreningen nyttjanderätt för del av stadsägorna nr 13956 och 13483.

Brf Sagogången är en aktiv förening som anordnar gymnastik, fotbollspel, julfester, poängpromenader och boulespel. Även föreningens styrkemotionsrum är välbesökt.

För mer information se hemsida: www.sagogangen.se

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar:
I samband med stambytet kommer avgiften att höjas med sammanlagt 12%. Detta kommer ske med 4% höjning per år under 2018, 2019 och 2020.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen håller just nu på med ett stambyte som påbörjats under januari 2019. För mer info om hur arbetet fortskrider kan du besöka https://www.renoveringsagogangen.se/
2016: Fiber
2014-2015: Takreparation Föreningen har flaggat för att det är dags att börja planeringen av en framtida grundlig renovering av fastigheternas stammar.
2012: Upprustning av lekplatser
2012: Svalgångar, balkonger och trappor
2003: Byte av fönster samt säkerhetsdörrar till alla lägenheter

Parkering

Garageplats. Går att hyra för 275 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
Parkeringsplats. Går att hyra för 155 kr/mån. Mc-plats. Går att hyra för 130 kr/mån. Till mc-platserna är det separat kö. För aktuell information kring tillgången på parkeringsplatser kontakta Riksbyggen EKC på tel. 0771-860 860.

TV/bredband

TV via Comhem och fiber via Bredband 2. Föreningen har dragit in fiber via Bredband 2. Basutbudet som ingår i avgiften har hastigheten 250/250 Mbits/s. Önskas 1000/1000 Mbits/s kan detta tecknas mot ett tillägg på 99kr/månaden som faktueras direkt till varje hushåll

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten följer ett källarförråd. Det finns bastu, cykelförråd, barnvagnsförråd, mc-förråd, hobbyrum och tvättstuga i föreningen.

Området

Mäklaren om Hisings Backa

Hisings Backa ligger på Hisingen och är ett område med nära till allt, både Göteborgs centrum, landsbygd och natur. I området finns också tre köpcentrum som är lätta att nå; Brunnsbotorget, Selma Lagerlöfs Torg och Bäckebols köpcentrum som nu expanderar för fullt.

OMRÅDET
Till Hisings Backa hör bl.a. områdena Skogome, Backa och Backatorp. Här finns en blandad bebyggelse med både hyreshus, bostadsrättslägenheter och villor. Sankt Jörgen var tidigare ett stort sjukhusområde som på senare år byggts om till bostäder. Här finner man även Sankt Jörgen Park Resort, ett designhotell med konferens och spamöjligheter samt Sankt Jörgen Park Golf med 18 vackra hål i parkmiljö.

UTBILDNING
Hisings Backa har kommunala förskolor samt dagbarnvårdare (familjedaghem) där det erbjuds plats till barn i åldrarna 1-5 år. Förskolorna är geografiskt väl spridda över området. Det finns kommunala grundskolor och friskolor. Flera skolor har egna profileringar, bl.a. Brunnsboskolans musikklasser samt Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan, som lockar elever från andra delar av Göteborg och Västsverige.

KULTUR OCH FRITID
Här finns ett rikt kulturliv, med kulturhuset och biblioteket vid Selma Lagerlöfs Torg och med allaktivitetshuset Brunnshuset och kulturskolans fina lokaler i Brunnsbo. Kulturprofilen finns även i skolorna, bland annat med musikklasserna i Brunnsboskolan och Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan. Låg- och mellanstadieskolorna har sexårsverksamhet/förskoleklasser och för barn till och med årskurs tre finns fritidshem före och efter skoldagen. De lite äldre barnen kan delta i en fritid
sklubb efter skolans slut. För barn och ungdomar finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter både i grupper och i den öppna verksamheten. I Hisings Backa hittar du fritidsaktiviteter av alla de slag. Det finns fotbollsklubbar, gym, ridklubb m.m. Det finns även trevliga, natursköna promenadvägar.

KOMMUNIKATIONER
Från Hisings Backa går det tät busstrafik till centrala Göteborg, de flesta busslinjerna passerar Hjalmar Brantingsplatsen där köpcentret Backaplan med åtskilliga butiker finns. Från Hjalmar Brantingsplatsen går spårvagnar vidare till Göteborgs olika stadsdelar. Många busslinjer som passerar genom Hisings Backa går vidare till Bäckebols Köpcentrum där bland annat IKEA är beläget. För den som gillar att cykla finns det bra cykelvägar i området.

Köpa eller sälja bostad i Hisings Backa? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Sagogången 19

Sagogången 19,
422 45 Hisings Backa

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69