Välkommen till en trevlig tvåa att trivas i mitt bland grönskan i Almedal.
På förhand
Avgift
2 677 kr
Antal rum
2
Boarea
46 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4

Välkommen till en trevlig tvåa att trivas i mitt bland grönskan i Almedal.

Ljus landshövdingetvåa i populära och grönskande Almedal, stabil förening med låg avgift!

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 08

 • Extra kontaktperson

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Bomgatan 6C och denna mysiga tvårummare. Bomgatan 6C - Bjurfors
Välkommen till Bomgatan 6C och denna mysiga tvårummare
. Bomgatan 6C - Bjurfors
Låt nya minnen skapas i goda vänners lag. Bomgatan 6C - Bjurfors
Låt nya minnen skapas i goda vänners lag
Den lummiga och rofyllda bakgården. Bomgatan 6C - Bjurfors
Den lummiga och rofyllda bakgården
I närheten ligger caféer, restauranger och matbutiker. Bomgatan 6C - Bjurfors
I närheten ligger caféer, restauranger och matbutiker
Ica Maxi inom gångavstånd. Bomgatan 6C - Bjurfors
Ica Maxi inom gångavstånd

Planskiss

Planlösning
Genomgångstvå med luftiga sociala ytor!

Beskrivning

Beskrivning

I populära Almedal på tredje våningen, finner du denna citynära tvåa. Ljusa ytskikt präglar hela bostaden. Hemmet erbjuder kvadratsmarta, sociala och luftiga ytor samt praktiska förvaringslösningar.

Almedal har ett perfekt läge, nära både grönområden och all tänkbar service som bland annat Willys, ICA Maxi, ett av Nordic Wellness största anläggningar. Elisedals spårvagnshållplats där linje 2 och 4 tar dig till Korsvägen på bara några få minuter. Knappa 10 minuters promenad till Liseberg, Avenyn och Chalmers inom behagligt promenadavstånd. Från Korsvägen kör flygbussen till Landvetter flygplats på bara cirka 20 minuter. Här har du nära till grönområden och du är inte beroende av bil då citypulsen som nämnt ligger nära till hands.

Interiör

Gå in via föreningens grönskande innergård och kliv vidare över tröskeln till denna trevliga tvårummare. Välkomnas direkt av bostadens ljus. Hallens golv pryds med fördel av praktisk klinker och här finns goda möjligheter till att hänga av ytterkläder.

Vidare genom bostaden är de ljusa ytskikten återkommande och förstärker bostadens härliga ljusinsläpp. Direkt till vänster från hallen finner du det funktionella köket. Köket har stilrena ljusa luckor i kombination med en mörkare bänkskiva och ett kakel som bryter av på ett smakfullt vis. Med diskmaskin, spishäll, köksfläkt, kyl/frys och gott om förvaring har köket allt du kan tänkas behöva. Här kan långa middagar avnjutas vid middagsbordet i goda vänners lag.

Vardagsrummet, som är beläget på andra sidan bostaden, ger en luftig känsla och har gott om yta för socialt umgänge. En större soffgrupp med tillhörande möblemang och förvaring eller läshörna ryms med lätthet, alternativt en mindre soffa samt matsalsbord. Här finns möjligheter att skapa ett hem som passar just dig.

Sovrummet invid vardagsrummet har en stor skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Ytterligare förvaring och en större säng får gott och väl plats här. Fönsterpartiet skapar ett härligt ljusinflöde även i sovrummet.

Bostadens badrum är helkaklat, i smakfulla färgval. Utrustningen består av toalett, handfat med kommod och överhängande spegelskåp, dusch med väggar i klarglas samt handdukstork.

Välkommen till ett hem att trivas i!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Bommen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
49
Antal hyresrätter
4
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 2003 och äger fastigheterna Krokslätt 11:1, Krokslätt 11:2, Krokslätt 11:8 och Krokslätt 11:9 i Göteborg kommun med därpå uppförda byggnader med 53 lägenheter och 3 lokaler. Byggnaderna består av 4 flerbostadshus som är uppförda 1931 och har värdeår 1996. Fastigheternas adresser är Bomgatan 6 A-C, 8 A-B och 10 A-C samt Helmutsrogatan 3 A-B i Göteborg. Föreningen upplåter 49 lägenheter med bostadsrätt och 4 lägenheter, 3 lokaler samt 30 parkeringsplatser med hyresrätt.

Åtgärder i urval som har utförts:

1977: El- och vattenstambyte
1995: Byte fönster
1996: Byggnation vindslägenheter
1996: Omputsning fasad
1997: Omläggning tak
2004: Installation portlås
2004-05: Renovering badrum (ej vindslägenheter)
2008: Energideklaration
2009-10: Grundförstärkning
2011: Barnvagnsrum på gården
2011: Målning och renovering av tak
2012: Grindar till innergården
2013: Föreningslokal färdigställd
2015/16: Nya tvättmaskiner och torktumlare
2016: Renovering av lokal, omvandling till bostad
2018: OVK genomfördes.
2019: Ny energideklaration upprättades
2019: Fasadtvätt inkl. reperation av träfasad

Kommande underhåll:
2020: Ombyggnad av lokal till lägenhet

De 49 stycken lägenheterna disponeras enligt följande:
1 rok 8 stycken
2 rok 23 stycken
3 rok 22 stycken

Föreningens ekonomi är god. Föreningen förändrade årsavgifterna senast den 1:a juli 2019 då avgifterna höjdes med 5 %. Avseende 2020 har styrelsen beslutat att låta årsavgifterna vara oförändrade.

De fyra hyreslägenheterna som finns i föreningen idag utgör en dold tillgång och när de säljs kommer pengarna att tillfalla föreningen. Amortering på föreningens lån sker enligt plan.

Styrelsen följer en underhållsplan som upprättades 2017 av SBC och som sträcker sig fram till och med 2046. Enligt av styrelsen antagen underhållsplan avsattes det 597 083 kr 2019 för kommande års underhåll, vilket motsvarar 182 kr per kvm.

Välskött och stabil förening. För mer information se föreningens årsredovisning och hemsida: www.brfbommen.se eller mail: styrelsen@brfbommen.se.

Parkering

30 st parkeringsplatser. För närvarande är det kö till dessa. Det är inte tillåtet att hyra ut sin parkering i andrahand. Gratis parkering finns att tillgå på Bomgatan och intilliggande gator efter kl. 18.00. Finns även betalparkering i området. Det är separat kölista och det är i dagsläget kö.

TV/bredband

Grundutbudet för tv ingår i månadsavgiften.
Bredband finns att tillgå för självkostnadspris via Comhem.

Gemensamma utrymmen

Gemensamma tvättstugor i uppgångarna Bomgatan 10B och Helmutsrogatan 3B. Utrustade med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt ett torkrum. I 10 B finns även mangel.

Cykelparkering under tak.
Barnvagnsrum på gården.
Återvinningsstation.
Grönskande innergård som om sommaren möbleras för utekvällar. Två fasta grillar finns.

För medlemmar i föreningen finns det möjlighet att hyra en föreningslokal om ca 43 kvm bestående av kök, allrum, toalett och förråd. Lokalen lämpar sig väl för fester, möten samt andra tillställningar och det finns även möjlighet att övernatta i lokalen. Kostnaden för att hyra föreningslokalen är för
närvarande 200 kr per dygn söndag - torsdag och 350 kr per dygn fredag - lördag.

Övrigt

Spårvagn 2 och 4 tar er på 3 minuter till Korsvägen.

TV/bredband

Grundutbudet för tv ingår i månadsavgiften. Leverantör: Comhem

Bredband finns att tillgå för självkostnadspris. Leverantör: Comhem.

Parkering

30 st parkeringsplatser. För närvarande är det kö till dessa. Det är inte tillåtet att hyra ut sin parkering i andrahand. Gratis parkering finns att tillgå på Bomgatan och intilliggande gator efter kl. 18.00. Finns även betalparkering i området. Det är separat kölista och det är i dagsläget kö.

Övrigt

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 677 kr

I avgiften ingår värme, vatten samt kabeltv.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,53%
Andel av årsavgiften är
1,53%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
11
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Max antal sovrum
1
Boarea
46 kvm*

* Areakälla enligt bostadsrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggår
1931
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Mäklaren om Almedal

I det växande Almedal bor du med närhet till innerstadens utbud, men har samtidigt nära till fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

STADEN VÄXER OCH EXPANDERAR åt många håll. Ett av de mest spännande, centrala områdena som är under utveckling är Almedal. Här skapas en ny, modern stadsdel med plats för nya idéer, nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket och med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil. Inte ens för att veckohandla – flera stora matbutiker ligger runt knuten.

DET ÄR INTE HELLER långt till naturupplevelser, som Änggårdsbergen. Eller varför inte ta en promenad genom charmiga Örgrytekolonin, stadens näst äldsta koloniområde? Den som vill vidare ut i världen tar sig smidigt och enkelt till Landvetter på 20 minuter med flygbussen.

NAMNET ALMEDAL KOMMER FRÅN en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarebostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

DE NÄRMASTE ÅREN kommer Almedal knytas ihop med en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längsmed Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

Köpa eller sälja bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Bomgatan 6C

Bomgatan 6C,
412 64 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 08

 • Extra kontaktperson

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 2A
  Månadsavgift
  2 667 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Falkenbergsgatan 4B
  Månadsavgift
  3 162 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-07-13 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Pris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 549 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  34 kvm

  Visning: 2020-07-08 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 63
  Månadsavgift
  2 351 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16A
  Månadsavgift
  3 731 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Månadsavgift
  3 731 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  Adress
  Mölndalsvägen 67
  Pris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 099 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Visning: 2020-07-14 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Månadsavgift
  2 440 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  41,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 59 A
  Utgångspris
  3 450 000 kr
  Månadsavgift
  2 822 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 9
  Månadsavgift
  3 196 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Thorburnsgatan 10
  Månadsavgift
  2 795 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  41 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!