Ljus 1,5:a med balkong med citynära läge!

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Ebbe Lieberathsgatan 16B

På förhand
Avgift
2 439 kr
Antal rum
1
Boarea
34 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja

Ljus 1,5:a med balkong med citynära läge!

Kvadratsmart 1,5:a med sovalkov, luftiga och tilltalande ytor med solig balkong mot innergården. Citynära läge med låg avgift!

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till en ljuvlig och ljus etta!. Ebbe Lieberathsgatan 16B - Bjurfors
Välkommen till en ljuvlig och ljus etta!
. Ebbe Lieberathsgatan 16B - Bjurfors
Föreningens trevliga innergård. Ebbe Lieberathsgatan 16B - Bjurfors
Föreningens trevliga innergård
Gemensam takterrass. Ebbe Lieberathsgatan 16B - Bjurfors
Gemensam takterrass
Här finns rejäl matgrupp, separat kök och toalett för medlemmarna att disponera. Ebbe Lieberathsgatan 16B - Bjurfors
Här finns rejäl matgrupp, separat kök och toalett för medlemmarna att disponera
Spårvagn två och fyra tar dig till Korsvägen på några minuter. Ebbe Lieberathsgatan 16B - Bjurfors
Spårvagn två och fyra tar dig till Korsvägen på några minuter

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Balkongen når du från vardagsrummet och här finns plats för såväl bord som stolar. Genom stora fönsterpartier tar sig dagsljuset in. Badrummet är helkaklat med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Förvaringsmöjligheterna är många, inte minst i hallens fyra garderober.

Studio 256 är ett urbant och hållbart kvarter med karaktär nära Korsvägen. Kvarteret byggs i en stadsdel i omvandling och präglas av en spännande och hållbar arkitektur. Här finns nu 256 bostäder i olika storlekar. Föreningen har också en gemensam takterrass med en storbildsskärm. Perfekt för varma sommarkvällar!

För dig som vill ha ett boende med mycket stadskänsla. Du har nära till grönområden och du är inte beroende av bil. Innerstans kontor, butiker och högskolor ligger på cykelavstånd, spårvagnshållplatsen ligger utanför porten där linje 2 och 4 tar dig till Korsvägen på 5 min. Till Landvetter kör flygbussen på 20 minuter från Korsvägen. I Studio 256 är alla lägenheter miljömärkta enligt Svanens riktlinjer. Detta betyder att du bor i välisolerade hus med modern ventilation ger låga driftskostnader och ett behagligt inomhusklimat. Snålspolande kranar och moderna vitvaror sparar på naturens resurser.

Interiör

Vid första anblick möter du köket och vardagsrummet i öppen planlösning. Vardagsrummet är lättmöblerat med gott om plats för både soffdel och annat möblemang. Det generösa fönsterpartiet släpper in rikligt med ljus och gör hemmet ljust och trivsamt. Härifrån nås balkongen som blir ett extra rum om sommarhalvåret. Stor nog att rymma en loungesoffa med tillhörande bord, perfekt för mysiga hemmakvällar eller när vännerna kommer över.

Intill vardagsrummet, avskärmat via en garderob, ligger sovalkoven. Här får en större säng plats. Denna lilla oas blir en ljuvlig plats nattetid.

Köket från Marbodal är en fröjd för ögat och är praktiskt utformat med bra förvaringslösningar och arbetsytor. Färgsättningen är vacker och trendig i en grå ton som harmoniserar med väggarnas ljusa färger. Utrustningen består av integrerade vitvaror med kombinerad kyl/frys, ugn, häll, fläkt, mikro och diskmaskin. Mycket mer än så kan man inte önska.

Det stora badrummet är helkaklat och fräscht. Stilrent med vitt kakel på väggarna och mellangrå klinkers på golvet. Här finns en rymlig duschhörna, wc, handfat med praktisk kommod för förvaring samt spegel med belysning. Handdukstork finns för varma handdukar. I badrummet finns även en alldeles egen kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Praktiskt och bekvämt! Inredningen kommer från kvalitetssäkra Vedum. Taket pryds av infällda spotlights för bästa belysning.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 33:6

TV/bredband

Com hem triple play (FiberLAN) ingår i månadsavgiften.

Com hem triple play (FiberLAN) ingår i månadsavgiften.

Parkering

I föreningen finns det 88 uthyrningsbara garageplatser som kostar 1300kr/månad. Av dessa är 26 stycken elplatser och kostar ytterligare 100kr/månad i hyra (förbrukad el debiteras utöver hyran). Boxarna är utrustade med Typ 2 uttag (ej kabel) och avger 3,7 kw.
Utöver detta finns två stycken är handikappsplatser. Dessutom finns det fyra stycken MC-platser som kostar 375kr/månad.

Månadsavgift

Avgift
2 439 kr

(110 kr) tillkommer som obligatoriskt tillägg för Kabel-TV, bredband och telefoni. Utöver detta tillkommer en kostnad för varmvatten (42,50 kr) och hushållsel (250 kr) som regleras var tredje månad utefter förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,291%
Andel av årsavgiften är
0,29%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
34004
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
34 kvm

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Vatten/Avlopp
43 kr
Övrigt
110 kr
Summa
403 kr

Detta är enbart riktvärden. El och varmvatten regleras var tredje månad utefter individuell förbrukning. Posten övrigt avser ett obligatoriskt tillägg för bredband.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Södra Fredriksdal
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Södra Fredriksdal registrerades hos Bolagsverket den 11 december 2014. Föreningen förvärvade fastigheten Krokslätt 33:6 i december 2016 och byggnaden stod klar 2019 genom totalentreprenad av Skanska Sverige AB. Föreningen består av 256 stycken bostadsrättslägenheter i tre flerfamiljshus om 6-7 våningar med underjordiskt garage med 88 garageplatser på nuvarande fastighet Krokslätt 33:6. Ekonomisk plan är upprättad och registrerades hos Bolagsverket 2017-09-21. Föreningen är ett så kallat privatbostadsföretag (äkta bostadsrättsförening). Det innebär att föreningens intäkter i huvudsak kommer i form av årsavgifter från föreningens medlemmar.

Föreningens fastighet deltar i gemensamhetsanläggningen Göteborg Krokslätt GA18. Den består av garageinfart, garageport, köryta, brandport samt övriga tillbehör. GA18 avses kompletteras med sopsugsanläggning samt brandlarmsanläggning. Fastigheter som i dagsläget deltar i gemensamhetsanläggningen är Krokslätt 33:6, 33:7, 33:8. Gemensamhetsanläggningen förvaltas av samfällighet.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen. I föreningens fastigheter finns 88 garageplatser och 256 lägenheter med en sammanlagd lägenhetsyta av 11 524 m2 samt 1 449m2 loft, fastighetens tomtareal uppgår till 4 946 m2.

Lägenheterna har följande fördelning:

1 rok (117 st) (varav 23 är 1 rok + loft)
2 rok (129 st) (varav 43 är 2 rok + loft)
3 rok (10 st) (varav 2 är 3 rok + loft) upp till 97 kvm

För mer information besök gärna föreningens informativa hemsida på adress: www.sodrafredriksdal.se

Föreningens ekonomi

Föreningen har en god ekonomi och det finns inga planerade avgiftsförändringar idag (2020-11-01) och inte heller på sikt. I juni 2020 gjordes en väsentlig extraamortering på 7,1 mkr. Efter extraamorteringen uppgår de långfristiga skulderna till 186,9 mkr. Utöver detta görs även löpande amorteringar vilket är något styrelsen fortsatt kommer att prioritera. Föreningens belåningsgrad uppgår till ca 14 400 kr/kvm vilket är en normal och stabil nivå för en ny bostadsrättsförening med en nyproducerad fastighet. Styrelsen arbetar även mycket aktivt med omförhandling av räntor för lån som löper ut. Det senaste lånet som omförhandlades var på 10,3 miljoner kronor. Man fick då ner räntan från 1,06% till 0,42% vilket ger föreningen en besparing på ca 66 000 kr/år.

Den ekonomiska förvaltningen administreras av Primär fastighetsförvaltning.

Renoveringar - Utförda och planerade

Under hösten 2020 kommer föreningens tvåårsbesiktning att ske och då åtgärdas eventuella brister som dykt upp efter produktionen. Det finns i övrigt inga planerade underhållsåtgärder. Bostadsrättsföreningens garantitid är fem år och efter den perioden utförs ytterligare en så kallad femårsbesiktning.

Styrelsen arbetar för ett tryggt boende och säkert ägande och har valt att investera i en långsiktig underhållsplan som upprättades i oktober 2020.

Parkering

I föreningen finns det 88 uthyrningsbara garageplatser som kostar 1300kr/månad. Av dessa är 26 stycken elplatser och kostar ytterligare 100kr/månad i hyra (förbrukad el debiteras utöver hyran). Boxarna är utrustade med Typ 2 uttag (ej kabel) och avger 3,7 kw.

Utöver detta finns två stycken är handikappsplatser. Dessutom finns det fyra stycken MC-platser som kostar 375kr/månad.

I föreningen finns en bilpool. För mer information se föreningens hemsida. https://sodrafredriksdal.bostadsratterna.se/ovrig-information/bilpool-m

TV/bredband

Föreningen har ett förmånligt gruppavtal via Com Hem för Bredband, Tv och Telefoni som är gemensamt för alla medlemmar. I avtalet som motsvarar ett obligatoriskt tillägg på 110 kr/mån ingår bredband 100/100 (50-100 Mbit/s) inklusive trådlös router och tillgång till tjänsten "Digitalt Grundutbud". I gruppavtalet ingår det även en digitalbox.

Gemensamma utrymmen

Som medlem i brf Södra Fredriksdal har man tillgång till många fina gemensamma utrymmen, som exempelvis två bokningsbara takterrasser som bokas smidigt via föreningens app. Den ena terrassen erbjuder lounge och TV och den andra har matplats och pentry. På båda terrasserna finns infravärme som värmer gott om kvällarna.

Samtliga hushåll har egen tvättutrustning i lägenheten men på föreningens innergård finns det dessutom en stor tvättstuga med välutrustad maskinpark som är tillgänglig för samtliga medlemmarna.

Det finns cykelparkering i garaget och flera olika cykelparkeringar utomhus. På gården finns en cykelverkstad med verktyg, mekställ och cykeltvätt. På gården finns även cykelpump och avspolningsplats.

För sophantering finns ett miljö/återvinningsrum som ligger intill garageinfarten. Hushålls- och matavfall slängs i sopsugsanläggningen som finns utanför varje entré.

Övrigt

Energideklarationen för fastigheten är ännu inte upprättad. Byggherren är ansvarig att lämna in energideklarationen till Boverket senast 24 månader efter att byggnaden tagits i bruk (sista tillträdet var i januari 2019). Skanska har tagit på sig ett antal byggherreuppgifter och kommer att lämna in en energideklaration.

Räknat från det sista planerade tillträdet (januari 2019) så blir sista månad för inlämnande januari 2021. Skanska uppger att Studio 256 uppfyller "Energiklass B" och ligger tryggt inom spannet för energiklassen. Det ger de boende möjlighet att söka så kallade "gröna bolån" vilket hos många banker ger en lägre bolåneränta.

Området

Mäklaren om Almedal

I det växande Almedal bor du med närhet till innerstadens utbud, men har samtidigt nära till fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

STADEN VÄXER OCH EXPANDERAR åt många håll. Ett av de mest spännande, centrala områdena som är under utveckling är Almedal. Här skapas en ny, modern stadsdel med plats för nya idéer, nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket och med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil. Inte ens för att veckohandla – flera stora matbutiker ligger runt knuten.

DET ÄR INTE HELLER långt till naturupplevelser, som Änggårdsbergen. Eller varför inte ta en promenad genom charmiga Örgrytekolonin, stadens näst äldsta koloniområde? Den som vill vidare ut i världen tar sig smidigt och enkelt till Landvetter på 20 minuter med flygbussen.

NAMNET ALMEDAL KOMMER FRÅN en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarebostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

DE NÄRMASTE ÅREN kommer Almedal knytas ihop med en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längsmed Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Ebbe Lieberathsgatan 16B

Ebbe Lieberathsgatan 16B,
41265 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16B
  Månadsavgift
  3 065 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  51,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-11-25 17.30

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 87D
  Månadsavgift
  2 862 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Månadsavgift
  3 600 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Thorburnsgatan 10
  Månadsavgift
  2 463 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 63
  Månadsavgift
  2 351 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16C
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Drivhusgatan 9
  Månadsavgift
  3 196 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Thorburnsgatan 10
  Månadsavgift
  2 795 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  41 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ebbe Lieberathsgatan 16A
  Månadsavgift
  3 770 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bomgatan 10C
  Månadsavgift
  2 720 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  47 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 89 D
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 050 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 63
  Utgångspris
  2 490 000 kr
  Månadsavgift
  2 351 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!