Citynära landshövdingedröm

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Helmutsrogatan 5b

På förhand
Avgift
2 996 kr
Antal rum
2
Boarea
45 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Citynära landshövdingedröm

Nu presenteras denna välplanerade tvåa i citynära och populära Almedal! Bevarade originaldetaljer med moderna inslag präglar denna landshövdingetvåa!

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 93

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkommen till Almedal och denna landshövdingetvåa!. Helmutsrogatan 5b - Bjurfors
Varmt välkommen till Almedal och denna landshövdingetvåa!
. Helmutsrogatan 5b - Bjurfors
Lummig innergård för de boende att njuta av. Helmutsrogatan 5b - Bjurfors
Lummig innergård för de boende att njuta av
. Helmutsrogatan 5b - Bjurfors
Utemöbler och grillplats för härliga sommarkvällar!. Helmutsrogatan 5b - Bjurfors
Utemöbler och grillplats för härliga sommarkvällar!
Gångavstånd till både Liseberg, korsvägen och... Helmutsrogatan 5b - Bjurfors
Gångavstånd till både Liseberg, korsvägen och..

Beskrivning

Beskrivning

I populära och citynära Almedal, tre trappor upp ligger denna charmiga tvåa. Närhet till allt som city har att erbjuda. Tidstypiska originaldetaljer sätter prägel och den höga takhöjden skapar rymd och gör bostaden trivsam. Välskött och stabil förening med grönskande innergård för de boende att njuta av.

Någon minuts promenad till buss- och spårvagnshållplats (Almedal) som trafikeras av bland annat 2:an och 4:an som på några få minuters resväg tar er in till stadspulsen. Knappa 10 minuters promenad till Liseberg. Även Chalmers och Avenyn finns inom behagligt promenadavstånd. Flertalet matvarubutiker i närområdet såsom Willys och ICA Maxi samt en av friskvårdskedjan Nordic Wellness största anläggningar.

Varmt välkommen till populära Almedal och växande Södra centrum!

Interiör

Genom grönskande omgivning och trapporna upp till våning tre hittar ni till denna charmiga tvåa. Hallen är centralt placerad och ger dig tillgång till bostadens samtliga rum. Goda avhängningsmöjligheter och plats för era skor erbjuds innanför dörren. Färgsättningen och den öppna ytan gör hallen trivsam.

Intill hallen når du bostadens hjärta, köket. En naturlig samlingsplats för middagar och timmar av matlagning. Köket är välplanerat och har många skåputrymmen och bra arbetsytor. Vita snickerier och bänkskiva i mörk kulör bryter snyggt av. Mellan skåpen och hela vägen upp till taket är tegelplattor elegant framtagna. Den maskinella utrustningen är inbyggd och består av häll, elektrisk ugn, inbyggd mikro, kyl/frys, fläkt samt diskmaskin. Intill köksdelen finns en matplats för flera. Ljuvligt ljus släpps in via kökets fönsterparti. Spottar i taket ger en behaglig och lyxig känsla.

Sovrummet med sin givmilda takhöjd och lugna läge ger dig alla förutsättningar för en god natts sömn. Fönsterpartier släpper in dagen ljus och gör sovrummet ombonat. Ljusa väggar möter den vackra fiskbensparketten som ligger bevarad. Dubbelsäng ryms och en inbyggd garderob förvarar dina kläder.

Vardagsrummet finner du intill. Rummet berikas av ljus större delen av dagen och sätten att möblera på går att variera efter behov. Här får en stor soffmöbel plats tillsammans med favoritfåtöljen och övrigt som gör hemmet trivsamt. Väggarna går i vit ton och låter du blicken vandra neråt slås du av de vackra fotlisterna som karaktäristiskt ramar in rummet. Många timmar av varandras sällskap avnjuts med glädje här. Golvet smyckas även i detta rum av den välbevarade fiskbensparketten.

Badrummet nås i anslutning till hallen. Smakfullt renoverat där väggarna är kaklade med vita kvadratiska kakelplattor och golvet pryds av en svart klinker. Ena hörnet utgörs av en dusch med vikbara duschväggar av glas. Separat från själva duschavdelningen finns en wc-stol och en kommod med handfat och belyst spegel.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 11:10

TV/bredband

Leverantör: Bredbandsbolaget. Grundutbud ingår i månadsavgiften.

Leverantör: Bredbandsbolaget 250/100 Mbit ingår i månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 996 kr

I föreningens månadsavgift ingår TV, bredband, telefoni, värme, vatten, städning av trapphus och tvättstuga.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,47107%
Andel av årsavgiften är
1,47107%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
1025
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Max antal sovrum
1
Boarea
45 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1941

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
133
Energideklarationsdatum
2010-10-14

Uteplats/balkong

Gemensam innergård

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Drivhusgatan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
69
Antal lokaler
18
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Drivhusgatan bildades år 2004, och består av fastigheterna Göteborg Krokslätt 11:10 (Helmutsrogatan 5 A-B/Drivhusgatan 5-7), Göteborg Krokslätt 11:11 (Drivhusgatan 9-13/Thorburnsgatan 10). Samt Göteborg Krokslätt 11:12 (Thorburnsgatan 8 A-C). Föreningen upplåter 69 stycken lägenheter med bostadsrätt samt 18 stycken lokaler med hyresrätt. Föreningen äger sin egen mark och påverkas därför inte av höjda tomträttsavgifter

Genomförda renoveringar:
1983-1985: Takbyte samt tilläggsisolering och plåtbeklädning av fasader.
2001: Översyn och renovering av tak.
2002: Renovering elinstallationer.
2008: Radonmätning av fastigheten. Byte av samtliga kodlås utanför entréer.
2009-10: Säkerhetsdörrar och postboxar installerades och trapphusen målades om. Uppgradering av elen till 3-fas. Byte från gasspisar till elspisar.
2009-2010: VA-stambyte och renovering av badrum.
2010: Fasadtvätt.
2010: Byte av värmeväxlare.
2010-2011: OVK besiktning (Obligatorisk ventilationskontroll).
2011: Målning av fönster.
2012: Bredbandsbolaget tar över TV, Telefoni och Bredband allt inkluderas i avgiften.
2012: Installation av portar tillsammans med grannföreningen.
2012: Garantibesiktning av Badrummen, kommer innebära vissa ombyggnationer men ingen kostnad för föreningen då det går på garanti.
2012: Energioptimering genom värmejusteringar och byte av termostatventiler på befintliga radiatorer.
2013: Byte av maskiner i tvättstugan
2014: Relining av avloppsrören i fastigheternas bottenplan. Samtidigt renoverades samtliga badrum.
2015: Slutbesiktning genomfördes för alla badrum. Fasaden tvättades. Två tvättmaskiner i den mindre tvättstugan byttes och en i den större. Nya utemöbler på innergården
2016: Nya tvättmaskiner till den stora tvättstugan har införskaffats, Under hösten har SBA (Systematiskt Brandskyddsarbete) inletts där de ser över brandskyddet och säkerheten vid händelse av brand i alla föreningens gemensamma utrymmen. Belysning med rörelsesensorer installerad på alla vindar.
2017: OVK (obligatorisk ventilationskontroll).

Kommande Renoveringar:
Taket skall enligt underhållsplan renoveras år 2024 men kan komma att ske tidigare. Besiktning av taket sker vart tredje år.

Ekonomi:
Föreningens ekonomi är god. Månadsavgiften sänktes den 1/1-2012 med 3 % och var kvar på den nivån år 2013, då inkluderat med Bredband, telefoni och TV. Oförändrad avgift för år 2014 och år 2015. Avgiften sänktes januari år 2016. Sänkningen har möjliggjorts på grund av överskott de senaste åren och det fördelaktiga ränteläget.

Gemensamhetsanläggningar:
Två stycken tvättstugor med torkrum
Två stycken cykelförråd
Ett gästlägenhet med kök och badrum som kan Kostnaden är 250kr/natt.
Föreningen har 15 parkeringar med kö. Kostnaden är 347 kr/mån.

Informationen är uppdaterad 2017-02-02

Området

Mäklaren om Almedal

I det växande Almedal bor du med närhet till innerstadens utbud, men har samtidigt nära till fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

STADEN VÄXER OCH EXPANDERAR åt många håll. Ett av de mest spännande, centrala områdena som är under utveckling är Almedal. Här skapas en ny, modern stadsdel med plats för nya idéer, nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket och med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil. Inte ens för att veckohandla – flera stora matbutiker ligger runt knuten.

DET ÄR INTE HELLER långt till naturupplevelser, som Änggårdsbergen. Eller varför inte ta en promenad genom charmiga Örgrytekolonin, stadens näst äldsta koloniområde? Den som vill vidare ut i världen tar sig smidigt och enkelt till Landvetter på 20 minuter med flygbussen.

NAMNET ALMEDAL KOMMER FRÅN en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarebostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

DE NÄRMASTE ÅREN kommer Almedal knytas ihop med en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längsmed Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

Köpa eller sälja bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Helmutsrogatan 5b

Helmutsrogatan 5b,
412 64 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 93

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 87B
  Månadsavgift
  2 304 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 89 D
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 050 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 87H
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 862 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 63
  Utgångspris
  2 490 000 kr
  Månadsavgift
  2 351 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 41
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 796 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 39
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 897 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Helmutsrogatan 5A lgh 1101
  Månadsavgift
  3 995 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!