Väldisponerad trea i populära Brf Såpbruket!

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Mölndalsvägen 27

På förhand
Avgift
4 509 kr
Antal rum
3
Boarea
78 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Väldisponerad trea i populära Brf Såpbruket!

Välkomna till Mölndalsvägen 27 och ett av föreningens två gårdshus. Här erbjuds en välrenoverad och optimalt planerad trea med balkong mot lugn gård.

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

 • Extra kontaktperson

  Angelica Stenvold

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617918

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till populära Brf Såpbruket!. Mölndalsvägen 27 - Bjurfors
Välkomna till populära Brf Såpbruket!
Lägenheten ligger i ett skyddat läge i ett av gårdshusen. Mölndalsvägen 27 - Bjurfors
Lägenheten ligger i ett skyddat läge i ett av gårdshusen
Interiörbild. Mölndalsvägen 27 - Bjurfors
Här bor ni i en stabil förening med gemytliga omgivningar och direkt närhet till city. Mölndalsvägen 27 - Bjurfors
Här bor ni i en stabil förening med gemytliga omgivningar och direkt närhet till city

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Ett par hundra meter från Korsvägen och innerstadens puls välkomnas ni till Mölndalsvägen 27. En väldisponerad trea i populär förening med naturens lugn utanför den rymliga balkongen i västerläge. Ta hissen upp från entréplanet och kliv in i detta trivsamma hem som präglas av väldisponerade rumsvolymer, trivsamt gavelläge och välmedvetna materialval. Föreningen erbjuder gott om gemensamma utrymmen så som grillplatser, gym, bastu, festlokal och flera tvättstugor.

Här bor ni i ett lugnt och omtyckt område med direkt närhet till såväl innerstadspuls som till grönområden och promenadstråk. Ett högkvalitativt boende med allt man kan tänkas önska runt hörnet.

Välkomna på visning!

Interiör

Välkomna till populära Brf Såpbruket och Mölndalsvägen 27. Adressen ligger i ett skyddat läge i ett av gårdshusen. Ta hissen upp från markplan till husets andra våning och in i den möblerbara och välkomnande hallen. Här finns plats för avhängning av ytterkläder samt en stor klädkammare för ytterligare förvaring. På golvet ligger ljus klinker med golvvärme som växlas av med ekparkett. Väggarna är målade i vitt.

Vardagsrummet nås längst in till vänster från entrén och är bostadens hjärta. Här flödar ljuset in från tre väderstreck och rummet är lättmöblerat och välutformat. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger bostadens enhetliga ekparkett. Från vardagsrummet kommer ni ut på den stora balkongen som ligger i sydostläge mot föreningens gård.

Köket genomgick en totalrenovering för fyra år sedan. Färgsättningen är neutralt och tidlöst utformat och på golvet ligger parkett. Köket är smart disponerat med stor plats för matbord intill fönstret. Utrustningen består av kyl/frys, spis och ugn, inbyggd diskmaskin samt köksfläkt.

Ett av de två stora sovrummen ligger intill den inre delen av hallen och erbjuder gott om plats för både dubbelsäng samt tillhörande möblemang och garderober. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett. Här får ni en god natts sömn med fönster mot den lugna gården.

Det tredje rummet ligger i anslutning till entrén och är även det väl tilltaget. Rumsvolymen gör att rummet lämpas utmärkt som sovrum, kontor, gästrum eller barnrum. Vita väggar och ekparkett även här.

Badrummet renoverades 2009 med kaklade väggar i vitt och på golvet ligger mörk klinker. Praktiskt inrett med gott om förvaring i hyllor och kommod. Utrustningen består av wc, dusch, tvättmaskin, handfat samt en arbetsbänk över tvättmaskinen som praktisk arbetsyta.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Såpbruket
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Föreningen (716409-5833) registrerades 1979-03-08 och föreningen äger fastigheten Krokslätt 1:12 med därpå uppförda 3 stycken byggnader med 211 lägenheter och 4 lokaler. Byggnaderna är uppförda år 1985, och föreningens adresser är Mölndalsvägen 27-43. Lägenhetsfördelningen är 90 st 2 rok, 87 st 3 rok, 28 st 4 rok och 6 st 5 rok.

Tomten är friköpt. Sammanlagd lokalyta är 822 kvm och sammanlagd bostadsyta är 16 286 kvm.

Belåningsgraden uppgår enligt årsredovisning 2017/2018 till 5 111 kr/kvm. Styrelsen har ännu inte beslutat kring eventuell avgiftshöjning men det kan bli att föreningen beslutar att höja avgifterna med cirka 2% inför verksamhetsåret 1 juli 2019 - 30 juni 2020. Månadsavgifterna har under flera verksamhetsår inte justerats.

Exempel på tidigare utfört underhåll är:
2013 - Trapphusrenovering
2013 - Ny belysning
2014 - Renoverat golv i soprum
2015 - Interiör hissar
2015/2016 - Relining
2016 - OVK
2017 - Installation av säkerhetsdörrar
2018 - Ventilationsaggregat
2018 - Spolning av stammar

Inglasning av balkonger diskuteras i föreningen. Det pågår även en diskussion gällande bastun, om den ska förbli bastu eller om den ska göras om till lägenhet eller kanske en övernattningslägenhet.

Föreningens tekniska och ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick Förvaltning. Tidigare skötte Riksbyggen förvaltningen.

För vidare information besök gärna föreningens hemsida https://www.sapbruket.se/.

Parkering

Föreningen hyr låsta inhägnade garageplatser av SGS på Framnäsgatan 13. Garaget är kameraövervakat. Priset för en garageplats är 400 kr/mån och kö gäller. Särskild tvättplats finns i garaget som kan användas av alla som hyr garageplats. Fastighetsnyckeln ger dig tillträde till föreningens tvättplats.

Kön till garageplatserna varierar men det är sällan man behöver vänta särskilt länge på att få en plats.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i månadsavgiften.

Internettjänster kan köpas av Bredbandsbolaget eller Com Hem.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en stor och grönskande gård med lekplats, utemöbler samt grillmöjlighet.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns totalt fem tvättstugor som är belägna i källaren. I varje tvättstuga finns två maskiner, en torktumlare och ett torkskåp att tillgå.

Föreningen har även många välskötta gemensamma utrymmen i form av festlokal, gym, bastu, cykelförråd, barnvagnsrum och elektroniksoprum. I föreningen finns också två grovsoprum inom fastigheten som är belägna vid uppgång 29 och 41 där du kan slänga möbler, cyklar, trädgårdsavfall och stora mängder wellpapp.

Festlokalen är belägen i uppgång 37 vilken medlemmar kan hyra för fester etc. Detta kostar cirka 250 kr/tillfälle. I lokalen finns kök, bardisk, kapprum och toalett.

I anslutning till föreningen finns dessutom en tennisbana som går att nyttja kostnadsfritt.

Övrigt

Föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Kontaktperson i föreningen är ordförande Christina Fremlén: 0703-464332.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd samt tillgång till gemensam tvättstuga, festlokal, gym, bastu, cykelförråd samt barnvagnsrum.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via Com Hem.

Bredband via Com Hem eller Bredbandsbolaget. Fiber finns indraget i föreningen.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 509 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,4736%
Andel av årsavgiften är
0,4736%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
195
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
78 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och förvaltaren

Byggnadssätt

Byggår
1985
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
92

Området

Mäklaren om Almedal

I det växande Almedal bor du med närhet till innerstadens utbud, men har samtidigt nära till fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

STADEN VÄXER OCH EXPANDERAR åt många håll. Ett av de mest spännande, centrala områdena som är under utveckling är Almedal. Här skapas en ny, modern stadsdel med plats för nya idéer, nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket och med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil. Inte ens för att veckohandla – flera stora matbutiker ligger runt knuten.

DET ÄR INTE HELLER långt till naturupplevelser, som Änggårdsbergen. Eller varför inte ta en promenad genom charmiga Örgrytekolonin, stadens näst äldsta koloniområde? Den som vill vidare ut i världen tar sig smidigt och enkelt till Landvetter på 20 minuter med flygbussen.

NAMNET ALMEDAL KOMMER FRÅN en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarebostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

DE NÄRMASTE ÅREN kommer Almedal knytas ihop med en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längsmed Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

Köpa eller sälja bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Mölndalsvägen 27

Mölndalsvägen 27,
412 63 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

 • Extra kontaktperson

  Angelica Stenvold

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617918

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Thorburnsgatan 2A
  Utgångspris
  3 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 496 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  85 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 57 A
  Månadsavgift
  3 995 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  94 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 89B
  Utgångspris
  5 950 000 kr
  Månadsavgift
  5 441 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea
  113 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 89 D
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 050 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 87H
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 862 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 41
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 796 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 39
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 897 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 63
  Månadsavgift
  4 212 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  101 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Helmutsrogatan 5A lgh 1101
  Månadsavgift
  3 995 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!