Sekelskiftesdröm med två balkonger!

Linné, Göteborg

Skanstorget 6A

Utgångspris
4 350 000 kr
Avgift
3 212 kr
Antal rum
2
Boarea
58 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 31/5, KL 13:00 - 13:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

 • måndag 1/6, KL 18:00 - 18:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Sekelskiftesdröm med två balkonger!

Sekelskiftesdröm högst upp i huset med utsikt och hiss! 2 st balkonger i väst- och östläge. Vacker kakelugn. Bra förening där 1000Mbit bredband ingår.

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

 • Extra kontaktperson

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Skanstorget 6A!. Skanstorget 6A - Bjurfors
Välkomna till Skanstorget 6A!
Två balkonger - varav den ena i västerläge. Skanstorget 6A - Bjurfors
Två balkonger - varav den ena i västerläge
Balkongdörrar i helglas. Skanstorget 6A - Bjurfors
Balkongdörrar i helglas
. Skanstorget 6A - Bjurfors
. Skanstorget 6A - Bjurfors
. Skanstorget 6A - Bjurfors

Vackra Skansen Kronan blir som ett konstverk för rummen

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Vi presenterar stolt troligen Skanstorgets bästa tvåa!

Välkomna högst upp i huset till våning 6/6 till denna underbara bostad med fönster och stora smidesbalkonger i två väderstreck och en magnifik vy. Den nyrenoverade hissen tar er hela vägen upp till bostaden där ni välkomnas av en rymlig entré och genast slås av den väl tilltagna takhöjden. Bostaden har genomgående vackra slipade brädgolv, stuckatur, takrosetter samt höga fotlister. Till höger, ut mot utsikten över Skansen Kronan och Göteborgs takåsar finns köket som går i stilrent vitt och har gott om plats för större matbord och bra förvaring samt arbetsytor. Vidare in i bostaden är det väl tilltagna vardagsrummet som även detta rum vetter mot den magiska utsikten, här finns utgång genom en balkongdörr i helglas till en av bostadens balkonger - denna i västerläge med många soltimmar. I detta rum finns även en vacker kakelugn som blir som ett smycke för rummet. Sovrummet vetter mot föreningens lugna innergård och här finns bostadens andra balkong som vetter mot öster. Bostaden är smakfullt renoverad med badrum från 2015, slipade golv 2015, delvis ommålad 2016 och 2018 samt ny häll i kök 2018. Denna bostad måste upplevas!

I föreningens tvättstuga kan man tvätta och torka 8 maskiner på 2 timmar med hjälp av 4 tvättmaskiner, 2 torkskåp och 2 torktumlare. Det finns bokning via internet och bra med lediga tvättider. Fastigheterna har även gemensamma utrymmen i form av vindar med förråd och källare. I föreningen diskuteras ett större lyft av de gemensamma innergårdarna, där det i dagsläget finns en enklare grillplats.

Interiör

Välkomna högst upp i huset till våning 6/6! Denna underbara bostad med TVÅ balkonger - en härlig balkong mot den lugna innergården och en mot den vidsträckta utsikten över takåsar och Skansberget. Givetvis fönster i två väderstreck med en magnifik vy och ett mycket insynsskyddat läge. Den renoverade hissen tar er hela vägen upp till våningsplanet. Vidare in till bostaden välkomnas ni av en rymlig entré och redan här slås man av rymden av den väl tilltagna takhöjden. Bostaden är genomgående smakfullt renoverad och har ljusa originalbrädgolv. Här har inget lämnats åt slumpen!

Välkomna högst upp i huset till våning 6/6! Denna underbara bostad har TVÅ balkonger - en stor härlig balkong mot den lugna innergården samt en mot den vidsträckta utsikten över takåsar och Skansberget. Med fönster i två väderstreck och en magnifik vy med mycket insynsskyddat läge får du en otroligt ljus lägenhet. Den renoverade hissen tar er hela vägen upp till våningsplanet. Vidare in till bostaden välkomnas ni av en rymlig entré och redan här slås man av rymden av den väl tilltagna takhöjden. Bostaden är genomgående smakfullt renoverad och har ljusa originalbrädgolv. Här har inget lämnats åt slumpen!

Hall
Innanför ytterdörren finns gott om utrymme för avhängning av ytterkläder och skor. Här finns dessutom en klädkammare och ytterligare förvaring i form av en skjutdörrsgarderob.

Kök
Rymligt och ljust kök med plats för större middagar och umgänge med fantastisk utsikt genom de två höga fönstren. Vid nyårsbjudningen sitter man på första parkett framför stadens fyrverkerier! Köket rymmer utan problem ett matbord för 6 personer. Köket är delvis renoverat under 2018-2019 och luckorna är stilrent vita. Ovan bänkskivan i trä finns ett ljust kakel med spotlights ovan. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, induktionshäll, kombinerad ugn/mikro, kolfilterfläkt och diskmaskin.

Vardagsrum
Med fönster ut mot Skanstorget och vackra Skansen Kronan ligger det insynsskyddade vardagsrummet i fil med köket. Ett rejält fönsterparti och helglasad balkongdörr mot väster, bjuder in ljuset i rummet. Taket har stuckaturer och en vacker takrosett. Där de höga fotlisterna slutar, tar de ljust målade väggarna vid. Här finns plats för en stor soffa med tillhörande bord, tv-möbel och inte minst matbord – detta är verkligen det perfekta rummet för sociala tillställningar.

Balkong västerläge
En dörr leder vidare ut till bostadens balkong i västerläge. Här sitter man skyddat med en härlig vy för ett glas i eftermiddagssolen och med solnedgången i blickfång. Från denna balkong kan man med fördel även följa Göteborgsvarvet eller korka upp champagnen vid tolvslaget på nyårsafton! Utsikten här uppifrån är magnifik och sträcker sig från takåsarna i Haga ända ner till hamnens kranar. På balkonggolvet ligger en trätrall.

Sovrum
Här kan man verkligen få en god natts sömn tack vare det tysta och lugna läget mot innergården där man kommer undan stadens brus och trafikljud. Sovrummet är rymligt med plats för en större dubbelsäng och tillhörande sängbord. Rummet har en härlig rymd som ger en avslappnad och rofylld känsla, precis så som det ska vara i ett sovrum. Den ena väggen har tagits ner för att få fram originalteglet och målats vitt för att smälta in snyggt. Här finns en nisch med platsbyggd klädförvaring som döljs väl bakom ett draperi. En dörr leder ut till bostadens balkong i österläge.

Balkong österläge
Balkongen är väl tilltagen och ramas in fint med ett smidesräcke. Här kan man utan problem få plats med en sittgrupp, grill och blomster. Perfekt plats att avnjuta frukost i värmande morgon- eller förmiddagssol. Solen stannar under sommaren kvar till tidig eftermiddag innan den går runt huset till nästa balkong. Tystnaden gör att man kan höra fåglarnas kvitter.

Badrum
Badrum med hotellkänsla! Självklart helkaklat med ett kakel och klinkers i varma toner. Här finns en vägghängd wc, kommod och dusch. Badrummet är renoverat av fackmän med våtrumsintyg under 2015.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Annedal 23:25

Bostadsrättsförening

Namn
BRF Skanstorget i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
66
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Skanstorget bildades 2001 och omfattar fastigheterna Skanstorget 3–6 som är byggda mellan 1887–1907. Föreningen består av 66 bostadsrätter, 2 hyresrätter samt 12 lokaler som alla är upplåtna med hyresrätt. Tack vare dessa marklokaler med attraktivt läge kan medlemsavgifterna hållas låga. Fastigheten värms upp med fjärrvärme vilket är en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform. Föreningen har tecknat ett så kallat bostadsrättstillägg med sitt försäkringsbolag Länsförsäkringar.

Föreningen har ett eget fibernätverk för bredband (1000 Mbit) som levereras av Ownit. Kostnaden för detta är 100 kronor/månad. Önskas IP-telefoni finns även möjlighet för föreningens medlemmar att teckna ett förmånligt avtal med Ownit.

Föreningen har en belåningsgrad per kvm på ca 4700 kr, snittet i centrala Göteborg är ca 6000 kr/kvm. I nuläget finns beslut på att amortera 20.000kr/månad.

Under nästa år konverteras ett förrådsutrymme på över 100 kvm till kontor för att öka intäkterna för föreningen.

Se mer info på föreningens hemsida https://www.hemsidan.com/skanstorgetigoteborg

Renoveringar - Utförda och planerade

Fastigheten genomgick en större renovering inklusive rörstambyte 1978. Rörstambytet följdes upp med avloppsrensning 2006. Sedan övertagandet av fastigheterna har föreningen utfört följande större arbeten:

2002-2003 målat om trapphusen
2003 ny tvättstuga på gården
2004 renovering av samtliga badrum
2005-2009 fasadrenoverat och satt upp nya portar mot gatan
2010 lades taket om och ventiler samt termostater byttes. Detta finansierades med föreningens egna likvida medel. Under detta år upprättades en underhållsplan som sträcker sig fram till 2040.
2011 genomfördes större arbeten såsom fasad på gårdssida, omfogning av väggar, modernisering av elinstallationer samt löpande, mindre underhåll. Dessutom byggdes fem balkonger mot gårdarna vilka bostadsrättshavarna själva finansierade.
2012 installerades ny el på vind, nya fogar i fasad mot gården (samtliga hus) och nya vindsfönster mot Skanstorget.
2013 uppgraderades fibernätet och fasadarbete utfördes på Skanstorget 4 A.
2015 gjordes en genomgång av alla fönster och eventuella fel åtgärdades.
2016 installation av automatiska portöppnare och hissarna renoverades på Skanstorget 3 A och 6 A. Under 2016 renoverades även samtliga fönster samt vissa balkongdörrar.
2017 nya trapphusskärmar
2018 Konvertering av lagerlokal till restaurang
2019 Nya energisnåla tvättmaskiner och torkskåp i tvättstugorna

Under 2020 planerar man endel målningsarbeten och att se för framtiden vem som kommer att utföra en grundförstärkning när det blir aktuellt.

Parkering

Boende i området är berättigade till boendeparkering via Göteborgs stad. Boende i området har tillgång till boendeparkeringen på Skanstorget, som erbjuder många platser där det är lätt att finna parkering. Här finns dessutom inga dagsbegränsningar utan boende kan ofta stå dygnet runt.

Se www.goteborgstad.se för mer info.

Se http://goteborg.se/wps/portal/start/parkeringstillstand-och-parkeringsplatser/parkera/parkeringskartor/boendeparkering--karta/ för områdestäckning

TV/bredband

I avgiften ingår ett grundutbud av tv-kanaler från Bredbandsbolaget samt 1000 Mbit internet från Ownit.

Gårdsplats/innergård

Mellan husen finns gårdsyta som nyttjas för cykelparkering (anvisade platser) samt sittgrupper och planteringar. Det pågår ett projekt i föreningen för att utreda hur bäst nyttja dessa gårdar, samt föreningens råvindar och källare.

Gemensamma utrymmen

Föreningens tvättstuga kan bokas alla dagar i veckan och återfinns i det gårdshus som ligger mellan 4:ans och 5:ans gård. Här finns fyra stora tvättmaskiner, två torktumlare och två stora torkskåp. Boka tvättid görs enkelt genom tagg när man går in i ett av föreningens alla trapphus, eller via bokningssida på internet.

Föreningens medlemmar kan även använda återvinningsrum för tidningar, flaskor, batterier och övrig grov återvinning och sortering.

Uteplats/balkong

Två balkonger med smidesräcken (4,7 + 2,5 kvm), en i väst- och en i östläge

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd (1 tr upp) om ca 3,5 kvm

Parkering

Boende i området är berättigade till boendeparkering via Göteborgs stad. Boende i området har tillgång till boendeparkeringen på Skanstorget, som erbjuder många platser där det är lätt att finna parkering. Här finns dessutom inga dagsbegränsningar utan boende kan ofta stå dygnet runt.

Se www.goteborgstad.se för mer info.

Se http://goteborg.se/wps/portal/start/parkeringstillstand-och-parkeringsplatser/parkera/parkeringskartor/boendeparkering--karta/ för områdestäckning

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 212 kr

I avgiften ingår värme, vatten, ett grundutbud av tv-kanaler samt internet (1000mbit)

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 350 000 kr
Lägenhetsnummer
1
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
58 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1887-1907
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glasfönster

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
150
Energideklarationsdatum
2009-01-09

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Skanstorget 6A

Skanstorget 6A,
411 22 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

 • Extra kontaktperson

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordostpassagen 37
  Utgångspris
  3 990 000 kr
  Månadsavgift
  4 908 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Visning: 2020-05-31 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 55
  Utgångspris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 527 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 16
  Utgångspris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 618 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 72
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 739 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  63,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Risåsgatan 1
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 928 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Andra Långgatan 6A
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 735 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skanstorget 6B
  Pris
  4 300 000 kr
  Månadsavgift
  2 889 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Alfhemsgatan 1A
  Utgångspris
  6 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 685 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  85 kvm

  Visning: 2020-05-30 11.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 38
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  2 975 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 7B
  Utgångspris
  3 775 000 kr
  Månadsavgift
  3 811 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Värmlandsgatan 24 D
  Utgångspris
  4 190 000 kr
  Månadsavgift
  4 377 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  62,9 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skanstorget 7
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 119 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!