Sekelskiftesdröm med två balkonger!

Linné, Göteborg

Skanstorget 6A

På förhand
Avgift
3 376 kr
Antal rum
2
Boarea
58 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Sekelskiftesdröm med två balkonger!

Sekelskiftesdröm högst upp i huset med utsikt och hiss! 2 st balkonger i väst- och östläge. Vacker kakelugn. Bra förening där 1000Mbit bredband ingår.

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

 • Extra kontaktperson

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Skanstorget 6 A!. Skanstorget 6A - Bjurfors
Välkommen till Skanstorget 6 A!
Hissen tar er direkt upp till våning 6/6. Skanstorget 6A - Bjurfors
Hissen tar er direkt upp till våning 6/6
Glasdörrar till bostadens två balkonger ger ett fint ljusinsläpp i rummen. Skanstorget 6A - Bjurfors
Glasdörrar till bostadens två balkonger ger ett fint ljusinsläpp i rummen
Bostadens andra balkong mot den lugna innergården. Skanstorget 6A - Bjurfors
Bostadens andra balkong mot den lugna innergården
Vacker kakelugn i vardagsrummet. Skanstorget 6A - Bjurfors
Vacker kakelugn i vardagsrummet
Planlösning. Skanstorget 6A - Bjurfors
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Vi presenterar stolt troligen Skanstorgets bästa tvåa!

Välkomna högst upp i huset till våning 6/6 till denna underbara bostad med fönster och stora smidesbalkonger i två väderstreck och en magnifik vy. Den nyrenoverade hissen tar er hela vägen upp till bostaden där ni välkomnas av en rymlig entré och genast slås av den väl tilltagna takhöjden. Bostaden har genomgående vackra slipade brädgolv, stuckatur, takrosetter samt höga fotlister. Till höger, ut mot utsikten över Skansen Kronan och Göteborgs takåsar finns köket som går i stilrent vitt och har gott om plats för större matbord och bra förvaring samt arbetsytor. Vidare in i bostaden är det väl tilltagna vardagsrummet som även detta rum vetter mot den magiska utsikten, här finns utgång genom en balkongdörr i helglas till en av bostadens balkonger - denna i västerläge med många soltimmar. I detta rum finns även en vacker kakelugn som blir som ett smycke för rummet. Sovrummet vetter mot föreningens lugna innergård och här finns bostadens andra balkong som vetter mot öster.

Bostaden är smakfullt renoverad med badrum från 2013-14, slipade golv 2015, delvis ommålad 2016 och 2018 samt ny häll i kök 2018. Denna bostad måste upplevas!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Annedal 23:25

Bostadsrättsförening

Namn
BRF Skanstorget i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
66
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Skanstorget bildades 2001 och omfattar fastigheterna Skanstorget 3–6 som är byggda mellan 1887–1907. Föreningen består av 66 bostadsrätter, 2 hyresrätter samt 7 marklokaler som alla är upplåtna med hyresrätt. Tack vare dessa marklokaler med attraktivt läge kan medlemsavgifterna hållas låga. Fastigheten värms upp med fjärrvärme vilket är en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform. Föreningen har tecknat ett så kallat bostadsrättstillägg med sitt försäkringsbolag Länsförsäkringar.

Föreningen har ett eget fibernätverk för bredband (1000 Mbit) som levereras av Ownit. Kostnaden för detta är 100 kronor/månad. Önskas IP-telefoni finns även möjlighet för föreningens medlemmar att teckna ett förmånligt avtal med Ownit.

Föreningen har tagit beslut om amorteringar, för att minska lånebilden och på sikt kanske kunna sänka avgifterna. I nuläget finns beslut på att amortera 20.000/månad samt en klumpamortering på 4.500.000 inom kort.

Under nästa år konverteras ett förrådsutrymme på över 100 kvm till kontor för att öka intäkterna för föreningen.

Se mer info på föreningens hemsida https://www.hemsidan.com/skanstorgetigoteborg

Här kan ni läsa mer om kommande projekt för Skanstorget: https://stadsutveckling.goteborg.se/skanstorget/

Renoveringar - Utförda och planerade

Fastigheten genomgick en större renovering inklusive rörstambyte 1978. Rörstambytet följdes upp med avloppsrensning 2006. Sedan övertagandet av fastigheterna har föreningen utfört följande större arbeten:

2002-2003 målat om trapphusen
2003 ny tvättstuga på gården
2004 renovering av samtliga badrum
2005-2009 fasadrenoverat och satt upp nya portar mot gatan
2010 lades taket om och ventiler samt termostater byttes. Detta finansierades med föreningens egna likvida medel. Under detta år upprättades en underhållsplan som sträcker sig fram till 2040.
2011 genomfördes större arbeten såsom fasad på gårdssida, omfogning av väggar, modernisering av elinstallationer samt löpande, mindre underhåll. Dessutom byggdes fem balkonger mot gårdarna vilka bostadsrättshavarna själva finansierade.
2012 installerades ny el på vind, nya fogar i fasad mot gården (samtliga hus) och nya vindsfönster mot Skanstorget.
2013 uppgraderades fibernätet och fasadarbete utfördes på Skanstorget 4 A.
2015 gjordes en genomgång av alla fönster och eventuella fel åtgärdades.
2016 installation av automatiska portöppnare och hissarna renoverades på Skanstorget 3 A och 6 A. Under 2016 renoverades även samtliga fönster samt vissa balkongdörrar.
2017 nya trapphusskärmar
2018 Konvertering av lagerlokal till restaurang
2019 Nya energisnåla tvättmaskiner och torkskåp i tvättstugorna

Parkering

Boende i området är berättigade till boendeparkering via Göteborgs stad. Boende i området har tillgång till boendeparkeringen på Skanstorget, som erbjuder många platser där det är lätt att finna parkering. Här finns dessutom inga dagsbegränsningar utan boende kan ofta stå dygnet runt.

Se www.goteborgstad.se för mer info.

Se http://goteborg.se/wps/portal/start/parkeringstillstand-och-parkeringsplatser/parkera/parkeringskartor/boendeparkering--karta/ för områdestäckning

TV/bredband

I avgiften ingår ett grundutbud av tv-kanaler från Bredbandsbolaget samt 1000 Mbit internet från Ownit.

Gårdsplats/innergård

Mellan husen finns gårdsyta som nyttjas för cykelparkering (anvisade platser) samt sittgrupper och planteringar. Det pågår ett projekt i föreningen för att utreda hur bäst nyttja dessa gårdar, samt föreningens råvindar och källare.

Gemensamma utrymmen

Föreningens tvättstuga kan bokas alla dagar i veckan och återfinns i det gårdshus som ligger mellan 4:ans och 5:ans gård. Här finns fyra stora tvättmaskiner, två torktumlare och två stora torkskåp. Boka tvättid görs enkelt genom tagg när man går in i ett av föreningens alla trapphus, eller via bokningssida på internet.

Föreningens medlemmar kan även använda återvinningsrum för tidningar, flaskor, batterier och övrig grov återvinning och sortering.

Uteplats/balkong

Två balkonger med smidesräcken (4,7 + 2,5 kvm), en i väst- och en i östläge

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd (1 tr upp) om ca 3,5 kvm

Parkering

Boende i området är berättigade till boendeparkering via Göteborgs stad. Boende i området har tillgång till boendeparkeringen på Skanstorget, som erbjuder många platser där det är lätt att finna parkering. Här finns dessutom inga dagsbegränsningar utan boende kan ofta stå dygnet runt.

Se www.goteborgstad.se för mer info.

Se http://goteborg.se/wps/portal/start/parkeringstillstand-och-parkeringsplatser/parkera/parkeringskartor/boendeparkering--karta/ för områdestäckning

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 376 kr

I avgiften ingår värme, vatten, ett grundutbud av tv-kanaler samt internet (1000mbit)

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
1
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
58 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1887-1907
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glasfönster

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
150
Energideklarationsdatum
2009-01-09

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • 3:e långgatan
 • Slottskogen
 • Dubbel & Dubbel

Karta

Skanstorget 6A

Skanstorget 6A,
411 22 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

 • Extra kontaktperson

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 51
  Utgångspris
  3 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 661 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Majorsgatan 14C
  Prisidé
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  4 461 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordostpassagen 11
  Månadsavgift
  2 971 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  64,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 23A
  Månadsavgift
  3 061 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Masthuggstorget 5
  Pris
  2 490 000 kr
  Månadsavgift
  2 800 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  42 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kastellgatan 8B
  Prisidé
  4 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 090 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  69 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Andra Långgatan 28
  Prisidé
  3 300 000 kr
  Månadsavgift
  2 696 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordostpassagen 37
  Utgångspris
  3 690 000 kr
  Månadsavgift
  4 908 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Visning: 2020-01-26 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 14
  Månadsavgift
  3 101 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  45 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Alfhemsgatan 1A
  Prisidé
  6 300 000 kr
  Månadsavgift
  3 685 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  85 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 38
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  2 975 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordhemsgatan 48
  Månadsavgift
  3 559 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  41 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!